Vizitează 19 locații de filmari din saga Harry Potter

Aveți de gând să vizitați Anglia într-un mod neobișnuit? Ce zici de descoperirea locurilor de filmare ale saga Harry Potter?

Saga Harry Potter este o serie de opt filme de renume mondial. Acestea sunt atât de cunoscute încât locațiile de filmare reprezintă o atracție turistică majoră în Marea Britanie.

Realizate între 2001 și 2011, filmele Harry Potter se adresează fanilor genului fantasy de toate vârstele. Vizitați Anglia și sunteți fan Harry Potter? Este un lucru bun! În Marea Britanie se află multe dintre locațiile de filmare ale lui Harry Potter. Aceasta este șansa ta de a vedea cu ochii tăi scenele tale preferate în toată Anglia. În plus, veți merge pe urmele celebrului trio de vrăjitori Harry Potter, Ron Weasley și Hermione Granger.

În total, există cel puțin 10 locații în Londra și alte 10 în Anglia. Iată lista noastră cu cele mai bune locații de filmare din saga Harry Potter!

Gara King’s Cross St. Pancras

peronul 9 3/4 kings cross station londra vizitați locațiile de filmare Harry Potter

Credit foto: Shutterstock / Aeypix

Gara King’s Cross poate fi văzută în toate filmele și este un simbol în Harry Potter. Este locul unde studenții se îmbarcă în Hogwarts Express, pe peronul 9 ¾. Acesta este peretele arcuit dintre peroanele 4 și 5. Spre peroanele 9, 10 și 11 veți vedea un cărucior de bagaje pe jumătate înfipt în perete. Pe de o parte, stația este o tranziție de la lumea Muggle la cea a vrăjitorilor. Este, de asemenea, locul care marchează un nou an la Hogwarts. În sfârșit, este și locul în care Harry Potter scapă de mediul neplăcut al familiei Dursley.

Casa Australia

Australia House este aleasă pentru fotografiile din interiorul băncii vrăjitorilor, Gringotts. Clădirea nu poate fi vizitată, dar orice fan Harry Potter va admira fațada. Australia House este prezentată în filmul Harry Potter și Piatra Filozofală.

Regent’s Park

regent's park londra frunze de toamnă culori de toamnă

Credit foto: Shutterstock / I Wei Huang

Într-una din primele scene din Harry Potter și Piatra FilozofalăDudley Dursley este văzut scufundându-se printre reptile. Scena este filmată la grădina zoologică din Londra, în sala reptilelor și a amfibienilor. Aceasta este Casa Reptilelor din Regent’s Park.

Podul Mileniului

londra podul mileniului mangemorts harry potter 6

Credit foto: Shutterstock / Mijanphoto

În Harry Potter și Prințul SemipurpuriuÎți amintești scena în care Mâncătorii de Moarte îi atacă pe Muggles pe un pod? Același pod, care se prăbușește în Tamisa? Este vorba de Podul Mileniului, nu departe de Catedrala St. Paul.

Primăria din Londra

primăria londrei harry potter

Credit foto: Shutterstock / PoohFotoz

Primăria Londrei este filmată într-una dintre primele scene ale filmului Harry Potter și Prințul Semipurpuriu. Este sediul Autorității Metropolitane din Londra.

Great Scotland Yard

marele șantier scoțian locații harry potter

Credit foto: Shutterstock / I Wei Huang

Scotland Yard, în Westminster, este sediul central al poliției londoneze. Această locație a fost filmată în mai multe filme din saga. Aici se află Ministerul Magiei. În Harry Potter și Ordinul Phoenixde exemplu, Arthur Weasley și Harry pot fi văzuți mergând la Minister. În Harry Potter și Talismanele Morțiiclădirile de pe stradă sunt vizibile în platoul de filmare. Cabina telefonică roșie din filme nu există în realitate.

Piața Claremont

Parcul Claremont apare în două filme din saga: “Claremont Park”.Ordinul Phoenix și Talismanele morții. În primul caz, rândurile de case din parc reprezintă exteriorul Pieței Grimmaurd și casa lui Sirius Black. Trebuie remarcat faptul că Grimmaurd Square este o creație a Leavesden Studios.

Piccadilly Circus

circul piccadilly londra

Credit foto: Shutterstock / kennyc

Această piață emblematică din centrul Londrei este filmată în filmul Talismanele morții. Aceasta îi arată pe Harry, Ron și Hermione fugind de la nunta lui Bill și Fleur Weasley în timpul atacului asupra Bârlogului. Cele trei personaje se “transplantează” în mijlocul Shaftesbury Avenue. După ce scapă dintr-un accident cu un autobuz de pe linia 19, trio-ul se transplantează în fața magazinului Gap din Piccadilly Circus.

Piața Leadenhall

leadenhall market locație harry potter

Credit foto: Shutterstock / lazyllama

Printre numeroasele locații de filmare din saga Harry Potter se numără Leadenhall Market. Acesta apare în Harry Potter și Piatra Filozofalăcând Hagrid și Harry strâng rechizite școlare pentru Hogwarts. Această piață acoperită din mijlocul orașului datează din secolul al XIV-lea. Este situat între Gracechurch Street și Lime Street. Locația arată intrarea în Cauldron, pubul care servește ca o tranziție între lumea Muggle și cea a vrăjitorilor.

Catedrala St Paul

catedrala st paul, londra

Credit foto: Shutterstock / Pavel Rumme

Catedrala din Londra este aleasă ca locație de filmare în Harry Potter și Prizonierul din Azkaban. În special, există imagini cu scara în spirală care duce la clasa de divinație a profesorului Trelawney. Scara este intitulată Scara decanului și este poreclit Scara geometrică.

Casa lui Hermione

hamstead heath suburbie londra parc și lac apus de soare london

Credit foto: Shutterstock / VV Shots

Căutați mai multe locații de filmare pentru Harry Potter? Uită-te la casa familiei Granger. Casa lui Hermione se află în suburbia Hamstead Heath din nordul Londrei. Este filmat în Harry Potter și Talismanele Morții. Hermione este văzută părăsindu-și părinții după ce i-a supus la o vrajă de amnezie. În ce scop? Să le șteargă amintirile despre ea pentru a-i proteja.

Colegiul Christ Church

biserica Hristos biserica colegiu interior sala mare harry potter

Credit foto: Shutterstock / e X p o s e

Aceasta este una dintre locațiile de filmare pentru saga Harry Potter cele mai emblematice. Christ Church College, Oxford, este locul în care Harry, Hermione și Ron intră pentru prima dată la Hogwarts. Aici urcă pe scara care duce la Sala Mare a Hogwarts, înainte de ceremonia de Repartiție. Aceasta este, de fapt, scara de la Sala Mare a Bisericii Christ Church.

Catedrala Durham

catedrala din Durham catedrala Harry Potter claustrul Harry Potter

Credit foto: Shutterstock / Tanasut Chindasuthi

Această clădire și claustrul său sunt locațiile de filmare pentru saga Harry Potter, inclusiv Piatra Filozofală. Cloșca apare înzăpezită, când Harry își face bufnița Hedwig să zboare. Este, de asemenea, locul în care se desfășoară scenele de la cursul profesorului McGonagall, în care Draco Malfoy denunță trio-ul. În Harry Potter și Camera Secretelor, Ron este văzut încercând să facă o vrajă și scuipând melci.

Castelul Alnwick

alnwick castle broom course episodul 1

Credit foto: Shutterstock / Craig Duncanson

În nordul Angliei (Northumberland), castelul Alnwick a fost ales pentru filmările la filmările pentru Harry Potter și Piatra Filozofală. Incinta reprezintă clasa de mături a doamnei Weasley. De asemenea, se vede cum Fordul Anglia al lui Arthur Weasley este lovit de crengile salciei ucigașe de la Hogwarts.

Universitatea Oxford

universitatea oxford anglia

Credit foto: Shutterstock / Pajor Pawel

Situată la Universitatea Oxford, biblioteca este folosită ca platou de filmare în trei filme de Harry Potter. Librăria medievală a Ducelui Humfrey este filmată pentru biblioteca Hogwarts. Școala de Divinitate, cu plafoanele sale boltite, este imaginea spitalului Hogwarts. Elevii sunt tratați după ce ating mături sau un colier de opal blestemat.

Abația Lacock

abația lacock Anglia

Credit foto: Shutterstock / Anna Jastrzebska

Lacock Abbey se află la est de Bath, la 160 km de Londra. A fost folosit pentru a filma două filme: Harry Potter și Piatra Filozofală și Camera Secretelor. Acesta prezintă scene din lecțiile de poțiuni ale profesorului Snape. De asemenea, trebuie remarcat faptul că Lacock este casa familiei Potter. Este, de asemenea, casa lui Horace Slughorn atunci când se ascunde de Budly Babberton.

Gara Goathland

castelul goathland tren cu aburi pe șine

Credit foto: Shutterstock / NosamA

Gara Goathland din North Yorkshire este una dintre locațiile de filmare pentru saga Harry Potter. Mai ales pentru a filma sosirea trenului Hogwarts Express. Gara este renumită pentru linia sa de cale ferată, iar în prezent pentru că este o locație de filmare pentru saga Harry Potter. Puteți vedea podul roșu vizibil atunci când Hagrid le urează bun venit ucenicilor vrăjitori.

Hardwick Hall

hardwick hall malfoy manor

Credit foto: Shutterstock / Alastair Wallace

Hardwick Hall este un conac situat în Doe Lea. A inspirat planurile pentru fațada conacului Malfoy. De asemenea, a fost folosit și la filmările pentru Harry Potter și Talismanele Morțiicând cei trei eroi vrăjitori sunt capturați de către pirați. Interiorul conacului a fost, însă, filmat în studiouri.

Catedrala din Gloucester

interiorul catedralei din Gloucester

Credit foto: Shutterstock / Jacek Wojnarowski

În cele din urmă, echipele au ales coridoarele Catedralei Gloucester pentru a filma filmul. Harry Potter și Camera Secretelor. Una dintre inscripțiile cu litere însângerate din Camera Secretelor este: “Camera Secretelor a fost deschisă. Dușmani ai moștenitorului, aveți grijă!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro