Vizitați Veneția cu gondola: rezervări și prețuri

Doriți să vă cazați în Veneția, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume? Iată tot ce trebuie să știți despre vizitarea Veneției cu gondola!

Veneția este capitala regiunii Veneto din nordul Italiei. Acest oraș incredibil de fermecător este așezat pe insule și insulițe, în mare parte artificiale, într-o lagună din Marea Adriatică. Orașul venețian are o caracteristică foarte surprinzătoare: nu are drumuri, ci doar canale! Prin urmare, vizitarea Veneției cu gondola este una dintre principalele activități de făcut și, fără îndoială, cea mai romantică.

Pregătite de Generation Voyage, iată câteva sfaturi pentru o vizită relaxată la Veneția cu gondola.

Istoria Veneției

Istoria Veneției

Credit foto: Shutterstock – Yurina_Photo

Din timpuri imemoriale, omul a fost fascinat de Veneția. Și asta, chiar și atunci când era doar un mic sat de pescari pe lagună! Invadată succesiv de goții lui Alaric I și de hunii lui Attila în secolele al IV-lea și al V-lea, populația locală a început să se regrupeze pe insulele din jur.

Dar în secolul al VI-lea putem vorbi cu adevărat de un oraș după o nouă invazie – de data aceasta de către longobarzi. După căderea Imperiului Roman, autonomia Veneției a dus în cele din urmă la independența acesteia. În jurul anului 1000, a devenit un oraș-stat: Republica Veneția, o fortăreață comercială și maritimă care s-a îmbogățit foarte mult.

În secolul al XIV-lea, era cel mai important port din Mediterana! Invadată de Napoleon în 1797, și-a pierdut independența pentru prima dată în ultimii 800 de ani și a devenit parte a Regatului Italiei. De atunci, acest oraș, unul dintre cele mai frumoase din lume, a devenit o destinație turistică renumită.

Sfaturile noastre pentru a vizita Veneția cu gondola

Gondolier venețian pedepsind gondola prin apele verzi ale canalului Veneția Italia

Credit foto: Shutterstock – muratart

Cele mai bune perioade ale anului

Strict vorbind, nu există o perioadă optimă a anului pentru a vizita Veneția cu gondola, deoarece orașul este atât de frumos. Fiecare anotimp îl face mai frumos decât cel precedent. Acestea fiind spuse, afluxul de turiști poate fi uneori un obstacol, mai ales dacă optați pentru o plimbare pitorească cu gondola.

Sfatul nostru? în afara orelor de vârf cu alte cuvinte, în dimineața. Deși tarifele sunt reglementate, este posibil să puteți negocia o reducere cu gondolierul! Pentru informare, trebuie să știți că ora de vârf corespunde sfârșitului după-amiezii și începutului serii.

Și de ce să nu profiți de noapte pentru a vizita Veneția cu gondola? Când soarele apune, orașul arată complet diferit. Monumentele și fațadele par să iasă din întuneric, luminate de reflectoare, conferind orașului o atmosferă aproape ireală. Gondolele folosesc lumânări sau felinare tradiționale pentru a se orienta. În acest moment al zilei, între orele 20:00 și 24:00, puteți naviga pe apele întunecate din mijlocul ceții. Emoții garantate!

Cel mai bun mod de a descoperi Veneția cu gondola

Cel mai bun mod de a vizita Veneția cu gondola este calea ta. Alege ceea ce îți place! Este posibil să explorați orașul în doi, beneficiind de un pachet romantic special, conceput special pentru cupluri. Acest lucru ne conduce la demontarea unei legende adânc înrădăcinate în imaginarul colectiv: nu toți gondolierii cântă în timp ce lucrează.

De fapt, cei care cântă în timp ce navighează sunt veteranii pentru care tradițiile sunt încă foarte importante. Dacă acest serviciu este important pentru dumneavoastră, nu ezitați să rezervați un cântăreț cu gondolierul dumneavoastră. Pentru un cincizeci de euro de persoană, acesta va cânta frumoase cântece tradiționale venețiene și va oferi o atmosferă romantică.

De asemenea, puteți opta pentru o plimbare cu prietenii, pentru a vă distra de-a lungul canalelor. Gondolierii sunt foarte prietenoși și obișnuiți cu prezența turiștilor: nu vă faceți griji, nu vor fi deranjați! În plus, nu trebuie să vă cunoașteți membrii echipajului: multe grupuri se formează și se despart pe loc. O gondolă poate găzdui șase persoane, așa că ar putea fi o idee bună să împărțiți o barcă pentru a reduce costurile de călătorie. Aceasta este ocazia perfectă pentru a împărtăși cu prietenii tăi ideile tale bune și locurile tale preferate pentru o zi!

Care este starea ecologică a orașului Veneția?

Veneția, bijuteria Europei, este construită în întregime pe piloți și pe o sută de insule și insulițe, majoritatea artificiale. Orașul, care suferă din cauza frecării sale și a creșterii nivelului apelor din cauza încălzirii globale, este amenințat cu scufundarea. În mai puțin de un secol, s-a scufundat cu peste 30 de centimetri în Marea Adriatică!

În plus față de extinderea portului industrial Marghera, situat nu departe de oraș, parada permanentă a navelor de croazieră gigantice nu ajută la rezolvarea problemei. Acești mastodonți generează valuri care, în fiecare zi, slăbesc puțin mai mult fundațiile fragile ale acestei perle a Adriaticii.

Ce să vezi și să faci în Veneția cu gondola?

Vizitați Veneția cu gondola

Credit foto: Shutterstock – Yurina_Photo

Veneția este unul dintre cele mai turistice orașe din lume și există un motiv pentru acest lucru, deoarece există atât de multe locuri de interes. Noi vă recomandăm să începeți din cartierul San Marco, în apropiere de Piața San Marco. Aici veți găsi cei mai mulți gondolieri disponibili, în special la stațiile Bacino Orseolo și lângă podul Campo San Moise.

Când o gondolă este liberă, gondolierul anunță acest lucru strigând “Gondola, gondola!!!”. O atmosferă tipică este garantată. După îmbarcare, ghidul dumneavoastră vă poate conduce oriunde doriți sau vă poate duce pe un traseu turistic tipic.

În cel de-al doilea caz, veți trece cu siguranță pe lângă Palatul Dogilor, în stil gotic, care include un frumos muzeu. Bazilica Sfântul Marcu, cu cupolele sale aurii, nu este departe, la fel ca și sublimul Pod Rialto, care traversează faimosul Canal Grande din Veneția.

Puteți opta, de asemenea, pentru un itinerar mai original, de exemplu, explorând zonele lăsate deoparte de vizitatori, cum ar fi Canareggio sau San Polo, care sunt cartiere mai autentice. Care este avantajul? În afară de faptul că este mult mai puțin aglomerat, veți putea vedea viața cotidiană uimitoare a venețienilor, care pot atinge apa canalelor de la balconul lor!

Cât costă să vizitezi Veneția cu gondola?

Veneția cu gondola

Credit foto: Shutterstock – Parilov

Să vizitezi Veneția cu gondola nu este o improvizație și nici să te lauzi cu ea. Gondolierii fac parte dintr-o organizație strictă care le impune programul, respectând o rotație eficientă. Toate aplică aceleași principii, același timp de călătorie… și, prin urmare, aceleași prețuri. Prețul este reglementat, facilitând orientarea și evitând abuzurile! Cu toate acestea, prețul unei plimbări cu gondola variază în funcție de momentul zilei.

  • De la ora 9.00 la 19.00: contați pe 80€ timp de treizeci de minute
  • Pe timp de noapte: turul cu gondola include un supliment de noapte. Contează pe 100€ timp de treizeci de minute.
  • Contează pe 40€ tarif suplimentar pentru fiecare douăzeci de minute suplimentare

Vrei un plan bun? Faceți o tur comun. Puteți rezerva în avans sau nu! Ceilalți participanți își vor băga mâinile în buzunare și vă vor permite să economisiți bani pentru a vizita Veneția cu gondola. Atâta timp cât numărul de persoane nu depășește șase, acest lucru vă va mări bugetul. Desigur, pentru o plimbare romantică, acest lucru ar putea să nu fie ideal.

Nu va fi o surpriză pentru nimeni faptul că, pentru a obține cele mai bune tarife, este esențial să vă rezervați din timp o plimbare cu gondola. Acest lucru poate fi salvator în timpul sezonului de vară, când numărul de vizitatori este cel mai mare. Prețul unui tur cu gondola în Veneția poate fi uneori înjumătățit!

Pe web, există platforme care vă permit să rezervă-ți gondola și selectați etapa exactă de aterizare, ora de plecare și ruta. Astfel, puteți ajunge la ora convenită și vă puteți bucura de călătorie în liniște. Este interesant de remarcat că aceste platforme oferă de obicei “gondola-sharing” cu necunoscuți, pentru a reduce și mai mult costurile!

Vizitarea Veneției cu gondola se poate face cu ușurință, dat fiind numărul mare de stațiiaceste chei împrăștiate prin tot orașul. Totul depinde de tine și de locația ta exactă! Ca regulă generală, oriunde vă aflați, un serviciu de gondolași nu este niciodată departe. Cu toate acestea, este posibil ca acestea să nu fie disponibile, mai ales în apropiere de Piața San Marco, unul dintre cele mai populare puncte turistice din Veneția! Alegeți locuri mai liniștite, dacă este posibil, pentru a vă bucura mai ușor de plimbarea cu gondola.

Unde să vă cazați în Veneția?

Deși este destul de ușor să vizitați Veneția cu gondola, găsirea unei cazări poate fi dificilă. Sfatul nostru? Profitați de platformele de închiriere pentru a găsi un apartament autentic de închiriat în cartierul pitoresc din Cannaregio. Situat în apropiere de Palazzo Mocenigo, de Muzeul Ca’ Pesaro și de Bazilica Frari, hotelul este foarte ușor de accesat datorită prezenței unei stații de autobuz.

În aceeași ordine de idei, încearcă-ți norocul la Castello oferă o priveliște uluitoare asupra canalului venețian și vă permite să vă cufundați în viața cotidiană surprinzătoare a locuitorilor săi!

De asemenea, puteți găsi un hotel fermecător pe cheiurile Fondamenta Nove, care formează granița dintre sestiere Cannaregio și Castello. Aproape de zona de piață a Rialto Stabilimentele sunt o oportunitate de a trăi un adevărat vis cu ochii deschiși!

TravelMax.ro