Vizitați Valea Viñales în Cuba: rezervări și prețuri

Vizitați Valea Viñales din Cuba, o vale plină de cultură, verdeață și formațiuni geologice incredibile.

Este nevoie de doar câteva ore pentru a trece de la capitala cubaneză plină de viață, Havana, la un cadru verde uluitor. Dacă contrastul este izbitor, la fel este și peisajul descoperit. Această frumusețe naturală se numește Valea Viñales. Acest peisaj de smarald, presărat cu mogâldețe și presărat cu arbori splendizi, a fost chiar inclus în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1999. La cotul munților rotunjiți, veți întâlni case autentice cu acoperișuri de palmier și țărani cu pălării de cowboy.

În timpul călătoriei dumneavoastră în Cuba, este imposibil să ratați acest minunat și tipic parc național. Romantică, sportivă și bucolică, este, de asemenea, un loc cu multe surprize și activități. Iată mini-ghidul nostru pentru a vizita Valea Viñales din Cuba.

Istoria Văii Viñales din Cuba

vinales valley munți rotunjiți

Credit foto: Shutterstock / ProDesign studio

Plecând din Havana, părăsești un decor cinematografic, ritmurile frenetice, mașinile americane vechi, pentru o gură de aer proaspăt. Portocali, palmieri și copaci încoronați cu flori străbat vegetația luxuriantă. Doar mogotes, acești munți mici, emblematici și stufoși, dau relief acestui infinit. Aceste movile endemice sunt create prin eroziunea calcarului și sunt străbătute de nenumărate peșteri secrete. Plantele de tutun, bohíos din lemn, plantațiile de trestie de zahăr și țăranii sunt martori ai întregii istorii a țării și a modului său de viață.

Să vizitezi Valea Viñales din Cuba înseamnă să descoperi un loc unic, unde vegetația este regină, iar pământul roșu face pătrat în peisaj. Sub verdeață, piatra albă, formațiunile calcaroase și reliefurile carstice dorm încă din perioada jurasică.

Încă din secolul al XVII-lea, fermierii au văzut un potențial extraordinar pentru animale, apoi pentru tutun și trestie de zahăr. O agricultură care se bucură de aceste soluri. Clima este, de asemenea, favorabilă, cu un sezon uscat fără ploi și temperaturi blânde.
Guajiros, fermierii cubanezi călare sau în căruțe, folosesc încă tehnicile agricole de odinioară. Mecanizarea agriculturii face ca produsul să fie de calitate inferioară, în special tutunul. De aceea, ei lucrează manual și își păstrează know-how-ul ancestral.

Dar frumusețea Văii Viñales este, de asemenea, invizibilă la prima vedere. Râuri subterane traversează parcul național și apoi izvorăsc în râuri mici.

Ce să vezi și ce să faci în Valea Viñales din Cuba?

Urcarea la mirador

mirador de la valle de vinales în Cuba

Credit foto: Shutterstock / pio3

O vizită în Valea Viñales din Cuba implică inevitabil o vizită pe înălțimi. De ce să nu începem de acolo? Pe terasa celebrului hotel Los Jaminez, situat la trei kilometri de Viñales, miradorul se deschide spre un punct de belvedere care îți taie respirația. Toată valea Viñales se află în fața dumneavoastră. Și ce plăcere este să privești o asemenea panoramă! De asemenea, vă puteți bucura de wifi, de o limonadă tradițională sau de răcoarea piscinei pentru 7 CUC.

Drumeții în Valea Viñales

drumeții în valea vinares

Credit foto: Shutterstock / MIGUEL G. SAAVEDRA

Pe jos, călare, pe bicicletă, în excursii ghidate sau pe cont propriu, există ceva care să atragă toate tipurile de excursioniști. Indiferent cum ajungeți acolo, este un loc de vizitat! Explorați această vale în timp ce străbateți plantațiile sale, călcați pe pământul său roșu, vă plimbați pe munții săi umbroși, vă strecurați prin peșterile sale și prin yucca.

Așa cum am spus, trebuie să explorați o peșteră în timpul drumețiilor. Printre cele mai cunoscute:

  • La Cueva del Indio: descoperită în 1920, adăpostește rămășițe arheologice și picturi rupestre care datează din perioada precolumbiană. Este situat la șase kilometri nord de satul Viñales.
  • Grand Caverna de Santo Tomas: excavată la 17 kilometri de satul Viñales, aceasta este cea mai mare peșteră din Cuba. Vizita durează o oră și jumătate, cu un ghid, și vă permite să descoperiți un fost refugiu pentru sclavi.

Pentru o experiență și mai frumoasă, nu ezitați să vizitați Valea Viñales din Cuba la primele raze de soare. În zori, culorile sunt somptuoase, iar parcul național este inundat de o ceață rozalie.

Vizitați La Ciudad de Viñales

vizitați caii din satul cuba

Credit foto: Shutterstock / Marcin Krzyzak

Acest sat, situat la poarta de intrare în Valea Viñales din Cuba, are multe atracții. Farmecul este imediat. Casele mici sunt pline de culoare, găinile și caii se plimbă pe străzi, iar bătrânii se leagănă pe balansoare. Veți găsi o atmosferă calmă și prietenoasă, care vă invită să vă relaxați. Iubitorii de natură vor adora grădina botanică, plină de orhidee și pomi fructiferi parfumați.

Seara, piața centrală devine epicentrul petrecerii, adunarea tinerilor cubanezi și a dansatorilor de rumba și samba. Bucurați-vă de spectacolul de stradă cu un mojito în mână.

Vizitați o fabrică de trabucuri

fabrică de trabucuri în Cuba

Credit foto: Shutterstock / Emily Marie Wilson

Trabucurile cubaneze sunt cu greu simbolul țării! Este foarte bine, deoarece o vizită în Valea Viñales din Cuba vă permite să vizitați și cele mai renumite fabrici de trabucuri. Regiunea este primul producător datorită muncii grele, ancestrale și riguroase a localnicilor.
Veți descoperi cât de meticulos este procesul de fabricare a trabucurilor. De la uscarea frunzelor, la orele lungi petrecute în galeră și până la comercializare, trabucul cubanez își dezvăluie toate secretele. În ceea ce privește degustarea, aceasta este cu siguranță mai formală decât credeți.

Admirați Mural de la Prehistoria

Mural de preistorie

Credit foto: Shutterstock / Marcin Krzyzak

La propriu, acest Zid al Preistoriei este o frescă fabuloasă, înaltă de 120 de metri și lungă de 120 de metri. A fost pictat pe pereții de calcar ai unui mogote în anii 1960 de către un pictor celebru. Reprezintă evoluția Cubei, din preistorie până la omenire.

Locul găzduiește un restaurant și trasee de drumeție. Una dintre ele te duce în vârful mogotei. Veți avea apoi acces la o panoramă excepțională a văii Viñales din Cuba.

Băi de soare într-un paradis din Caraibe

paradisul plajelor din Cuba

Credit foto: Shutterstock / Tupungato

Luați drumul pentru o oră și jumătate. Plaja din Cayo des Jutias deschide ușile către un paradis caraibian, exact ca în visele tale! Apa turcoaz se revarsă peste nisipul alb, pădurile sălbatice sunt punctate de maluri sălbatice, iar palmierii își înmoaie ramurile deasupra ta.

O altă plajă care arată ca un paradis pe pământ: Cayo Levisa.

Pentru a vizita Valea Viñales din Cuba, mergeți în provincia Pinar del Rio din vestul țării. Primul loc de vizitat este satul Viñales, poarta de intrare în vale.

Cu autobuzul

Două autobuze pleacă zilnic din capitală spre Viñales, unul dimineața și un al doilea la începutul după-amiezii. O călătorie cu autobuzul Viazul până la parcul național costă 12 CUC și durează puțin peste trei ore și jumătate. O altă companie, Cubanacan, operează pe această rută.

Totuși, nu uitați să vă rezervați un loc, Viñales este foarte turistic!

En collectivo

Taxiurile colective sunt o modalitate interesantă de a ajunge în valea Viñales. În medie, o călătorie de la hotel sau de la casa dvs. din Havana costă 20 CUC. Durata călătoriei este mai scurtă decât cu autobuzul.

Cu mașina

Cu un taxi privat (pentru 70 CUC) sau cu o mașină americană veche închiriată în Havana (80 CUC pe zi) puteți ajunge cu ușurință în valea Viñales.

Tarife pentru Valea Viñales din Cuba

Vrei să vizitezi Valea Viñales din Cuba? Intrarea în parcul național este gratuită. Cu toate acestea, la fața locului, activitățile nu sunt gratuite. Există pachete care includ mai multe vizite. Nu ezitați să vă adresați hotelului sau casei dumneavoastră pentru informații. Prețurile pot varia de la o agenție la alta.

Ca o indicație, prețul mediu este de :

  • pentru o plimbare de trei ore cu calul este de 25 CUC ;
  • o plimbare de trei ore și jumătate costă 10 CUC;
  • pentru o intrare la Cueva de Santo Tomas este de 10 CUC ;
  • pentru un trabuc este de 3 CUC ;
  • închirierea unei biciclete costă 10 CUC pe zi;
  • O excursie la Cayo Jutias costă 30 CUC.

În cele din urmă, vă puteți bucura de valea din Viñales Cuba în orice moment al anului.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro