Vizitați Valea Ourika: bilete, prețuri, orare

Plecați într-o călătorie în Maroc? Iată mini-ghidul nostru pentru a vizita Valea Ourika, în apropiere de Marrakech: bilete, prețuri și orare!

Situată la 30 de kilometri sud de Marrakech, Valea Ourika este o vale din Marele Atlas marocan și este unul dintre cele mai vizitate locuri din Marele Atlas. Valea Ourika este cea mai accesibilă din Marrakech și, ca atare, are mai multe complexe hoteliere. Turiștii se adună aici tocmai pentru natura bine conservată și stilul de viață montan, precum și pentru numeroasele mici sate berbere și Chleuh împrăștiate de-a lungul văii.

Doriți să vizitați Valea Ourika pentru o excursie de una sau două zile într-un peisaj deșertic? În acest articol vă explicăm totul: istoria, lucrurile de văzut și de făcut, orarul, accesul și prețurile!

Istoria văii Ourika

Valea Ourika, Maroc

Credit foto: Shutterstock / LouieLea

Originea numelui Ourika provine de la Urika, care este numele unuia dintre triburile Masmouda, aparținând unui grup amazigh, el însuși descendent al dinastiei de Almohades. Prin urmare, valea este populată din punct de vedere istoric de berberi, iar populația locală vorbește un dialect numit Chleuh.

În apropiere de Marrakech se află o barieră stâncoasă naturală, numită “acoperișul Marocului” sau “acoperișul Africii de Nord”: Marele Atlas de Vest. Cel mai înalt masiv din țară, Marele Atlas se întinde de la sud-vest la nord-est pe o distanță de 750 de kilometri. Acesta delimitează Marocul saharian de Marocul atlantic și mediteranean și atinge o altitudine de 4.167 de metri. La poalele acestui masiv impunător, se află o atracție turistică majoră în zona Marrakech: valea Ourika. Întinzându-se de-a lungul podișurilor Marelui Atlas, valea se întinde pe 68 de kilometri, de la Marrakech până la satul Setti Fatma La o altitudine de 1500 de metri. Ourika este numele dat râului care curge de pe versanții Marelui Atlas și este un afluent al Oued Tensift.

Datorită climatului mai blând decât în Marrakech, valea Ourika este o zonă vastă de cultivare agricolă, fiind înconjurată de o vegetație luxuriantă de câmpuri agricole și de măslini, livezi, migdali, cireși și alte plante verzi. Natura este deosebit de abundentă atunci când sezonul ploios face loc verii: pământurile roșii și strălucitoare luminează peisajul și satele, iar aerul devine mai respirabil pe măsură ce se câștigă altitudine (cu 15° C până la 20° C mai puțin decât în Marrakech).

Ce să vezi și ce să faci în Valea Ourika?

Valea Ourika, Maroc

Credit foto: Shutterstock / Hilary Emberton

Ce trebuie să faceți atunci când vizitați Valea Ourika? Ei bine, plimbări, drumeții și iar plimbări! Dar nu numai atât.

Valea Ourika este plină de atracții de vizitat, în special :

 • Ecomuzeul berberilor
 • Câmpul de șofran Ourika
 • Grădina din Timalizene
 • Grădina bio-aromatică din Ourika
 • Satul Setti Fatmam
 • Cele 7 cascade

Satele

Printr-o excursie pe drumuri sinuoase pentru a vizita valea Ourika, veți intra în sate aproape pustii, urcând până la 2.100 de metri altitudine (la Tizi-n-Test) și descoperind autenticitatea vieții rurale berbere.

Din păcate, aceasta este mai puțin o oglindă a vieții sociale tradiționale, cât o reprezentare turistică a acestei pitorești vieți berbere. Cu toate acestea, vă veți bucura cu siguranță de un bun ceai de mentă cu localnicii!

Tafza

Ecomuzeul berber permite vizitatorilor să descopere modul de viață și cultura berberă, cu o vastă colecție de fotografii și obiecte folosite în trecut (covoare, îmbrăcăminte, bijuterii, ceramică). De fapt, este reprezentată lumea femeii amazigh. Este, de asemenea, un punct de plecare pentru multe drumețiipentru vizită la salinăa cascadorii și wadis. Trebuie remarcat faptul că fondurile strânse sunt folosite pentru a construi un internat care să le permită copiilor să meargă la facultate.

Tnine și Timalizene

În satul TnineNu ratați ferma care produce șofran, aurul roșu al Marocului (deschisă de la sfârșitul lunii octombrie până la jumătatea lunii noiembrie). La 4 kilometri distanță, satul Timalizene merită văzut, în special pentru grădinile care îi poartă numele. Aceasta are mai multe terase care aduc un omagiu copacilor tipici marocani. Continuați să vizitați valea Ourika cu Jardin bio-aromatique de la Douar El Haddad, care va fi vizitat de la Martie – iunie pentru a vă bucura de parfumul rafinat al plantelor medicinale.

Setti Fatma

În satul Setti Fatma la o altitudine de 1.500 de metri, puteți alege să petreceți o noapte – răcoroasă și liniștită, fără aer condiționat sau ventilatoare – înainte de a merge dimineața la cascade sau de a face drumeții în munți pentru a vă bucura de priveliști minunate ale caselor berbere.

Cascadele din Ourika

Valea Ourika, Maroc

Credit foto: Shutterstock / JAVIER SAGRISTA ESTEBAN

De la Setti Fatma, se ajunge la prima cascadă după o jumătate de oră de mers pe jos printre stânci. O primă piscină vă permite să vă răcoriți, în timp ce, mai sus, o mică potecă vă duce la celelalte 6 cascade.

În sălbăticie, este posibil să puteți vedea macacii berberi, dacă aveți noroc! Poteca începe după un mic pod peste wadi. Cu cât vă plimbați mai mult, cu atât va fi mai puțin aglomerat, iar cascadele sunt din ce în ce mai puțin frecventate. Atenție însă la căldură dacă veniți să vizitați Valea Ourika! Chiar și la altitudine, vara poate fi foarte cald.

Plusurile

Pentru sfârșitul zilei, restaurantele de pe malul Ourika vă permit să mâncați cușcuș cu picioarele în apă, sau aproape. Și da, este un loc turistic!

În cele din urmă, venind să vizitați valea Ourika este, de asemenea, o oportunitate de a vedea cooperativele deulei de arganproduse în zonă de către femeile din zonă.

Din Marrakech

Pentru a vizita valea Ourika, trebuie să numărați 2 ore De la Marrakech la Setti Fatma, ultima oprire dintr-un tur al zonei. Timpul de transport variază în mod logic în funcție de afluență și de traficul rutier. Accesul este ușor din sudul Marrakeshului: luați-o pe ruta P2017 spre sud, un drum care se întinde până la Setti Fatma.

Taxiurile private fac această călătorie, dar asigurați-vă că negociați tariful înainte de a vă urca în vehicul.

Alternativ, puteți lua transportul public până la Tnine/Ourika și apoi puteți termina cu un taxi până la Setti Fatma.

Vă rugăm să rețineți Este destul de dificil de găsit mijloace de transport în comun pentru a ajunge acolo.

Orar și prețuri pentru Valea Ourika

Valea Ourika, Maroc

Credit foto: Shutterstock / Dreamer4787

CALENDAR

 • Alocați o zi întreagă pentru acest tur
 • Valea Ourika este deschisă 24 de ore pe zi
 • Vă recomandăm să plecați dimineața devreme pentru a evita căldura și aglomerația.

TARIFE

În funcție de faptul că alegeți să vizitați Valea Ourika singur sau cu un ghid, printr-o agenție de turism sau nu, dacă mergeți cu autobuzul, cu taxiul sau cu o mașină privată cu șofer, prețul excursiei variază în mod logic.

Prin urmare, este dificil să se indice un preț unic pentru toate, dar iată două exemple pentru a clarifica acest lucru:

 • Excursie cu “excursions-maroc.net De la 15 € pentru o persoană (plecare la ora 9.00, disponibil în fiecare zi).
 • Pe Ceetiz de la 40€*

*Include: preluare de la hotel, ghid turistic, primire de către o familie berberă în munți, degustare de ceai de mentă și întoarcere în Marrakech.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Aduceți încălțăminte bună pentru drumeții, un costum de baie și haine confortabile,
– Nu uitați crema de protecție solară, pălăria/șapca și o jachetă ușoară,
– Aduceți apă, deoarece căldura poate fi sufocantă în timpul verii,
– Atenție la furtunile recurente la altitudine.

Lasă un comentariu