Vizitați Turnurile Petronas din Kuala Lumpur: bilete, prețuri, orare

Plănuiți o călătorie în Malaezia? Atunci iată ghidul nostru pentru a vizita Turnurile Petronas din Kuala Lumpur!

Inaugurate în 1998, Turnurile Gemene Petronas din Kuala Lumpur au fost proiectate de arhitectul argentinian César Pelli. Acestea au o înălțime de 452 de metri și 88 de etaje. Acest lucru le face cele mai înalte turnuri gemene din lume! Vizitarea Turnurilor Petronas va fi impresionantă!

Pe lângă luminile strălucitoare pe timp de noapte, trăsătura arhitecturală a turnurilor este o pasarelă de oțel accesibilă vizitatorilor. Acesta leagă cele două turnuri la 170 de metri deasupra solului, la etajele 41 și 42, ceea ce îl face aproape unic în lume!

Doriți să vizitați Turnurile Petronas din Kuala Lumpur? Atunci veți găsi în acest articol toate informațiile de care aveți nevoie pentru a le descoperi. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și orare, veți cunoaște elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și a vă bucura din plin de ea!

Istoria Turnurilor Petronas din Kuala Lumpur

turnul petronas 2

Credit foto: Shutterstock / SATHIANPONG PHOOKIT

Turnurile au fost proiectate de arhitectul argentinian Cesar Pelli. Acestea sunt construite într-un stil postmodern distinctiv, cu scopul de a crea un simbol al secolului XXI pentru Kuala Lumpur. Proiectul a început oficial la 1 ianuarie 1992, cu o serie de teste și planificări.

La 1 ianuarie 1994, doi ani mai târziu, a început construcția suprastructurii. Interioarele cu mobilier au fost finalizate la 1 ianuarie 1996, iar turlele Turnului 1 și Turnului 2 au fost terminate la 1 martie 1996, la trei ani de la începerea construcției. Turnurile Petronas au fost inaugurate în cele din urmă de prim-ministrul Malaeziei, Tun Tun Mahathir bin Mohamad la 1 august 1999.

La 15 aprilie 1999, Felix Baumgartner a stabilit recordul mondial de base jumping (doborât în prezent), sărind de pe o platformă de curățare a ferestrelor de pe Turnurile Petronas. În dimineața zilei de 1 septembrie 2009, alpinistul francez Alain “Spiderman” Robert a escaladat Turnul 2 în mai puțin de 2 ore, cu mâinile și picioarele goale! Această ispravă vine după două încercări eșuate.

Sfaturile noastre pentru vizitarea Turnurilor Petronas din Kuala Lumpur

Turnurile Petronas iluminate

Credit foto: Shutterstock / aphotostory

Ajungeți în curând în capitala malaeziană și doriți să vă organizați descoperirile? Vă înțelegem perfect, timpul este prețios! Pentru a vă ajuta să vizitați Turnurile Petronas, iată câteva sfaturi pentru a descoperi acest muzeu.

Cel mai bun moment pentru a vizita Turnurile Petronas

Turnurile Petronas pot fi vizitate pe tot parcursul anului. În ceea ce privește momentul din zi, vă recomandăm să veniți dimineața pentru a evita aglomerația sau la sfârșitul zilei pentru a vă bucura de apusul soarelui.

Pentru a avea o priveliște bună a arhitecturii Turnurilor Petronas, puteți vizita parcul KLCC dimineața, când cerul este senin, sau și la sfârșitul zilei. Nu ezitați să vă întoarceți după lăsarea întunericului pentru a admira turnurile iluminate și pentru a vă bucura de atmosfera specială a grădinilor de la poalele turnurilor.

Câteva informații practice

Înainte de a intra în turnuri, veți fi supus unui control de securitate. Prin urmare, vă recomandăm să luați doar strictul necesar și să lăsați bagajele voluminoase la locul de cazare.

În plus, este interzis să mâncați, să beți, să mestecați gumă de mestecat sau să fumați în turnuri și în timpul vizitei. Vă rugăm să vă asigurați că nu luați mâncare și că vă păstrați băuturile în geantă. În cazul în care vă comportați în mod indecent sau contrar politicii clădirii, puteți fi expulzat din clădire.

Ce să vezi și ce să faci când vizitezi Turnurile Petronas din Kuala Lumpur?

Petronas Towers ghirlandă

Credit foto: Shutterstock / leungchopan

Înainte sau după ce urcați în vârf, trebuie să vă faceți timp pentru a observa și admira Turnurile Petronas. Turnurile Petronas au un stil unic. Fațada din oțel și sticlă este proiectată să semene cu modelele găsite în arta islamică, reflectând religia musulmană din Malaezia!

Secțiunea transversală a turnurilor se bazează, de asemenea, pe o Rub el Hizbun simbol islamic. Cu toate acestea, au fost adăugate sectoare circulare pentru a satisface cerințele de spații de birouri. Turnurile Petronas evocă, de asemenea, imaginea lui Qutb Minar, cel mai înalt minaret din India și al treilea ca înălțime din lume.

Parcul KLCC

Pentru a le admira, vă recomandăm să treceți pe sub turn, în grădinile adiacente, KLCC Park. Parcul este perfect pentru observarea Turnurilor și a fost proiectat pentru a le oferi un mediu natural. Aici sunt plantate specii locale de copaci, iar aici există, de asemenea, iazuri și fântâni răcoritoare.

La căderea nopții, mulți localnici și călători deopotrivă se relaxează și se bucură de spectacolele de lumini care se desfășoară aici!

Vizitați Turnurile Petronas

Principala atracție a Turnurilor Petronas este, bineînțeles, observatorul! Înainte de a urca în vârf pentru a vizita Turnurile Petronas, veți descoperi o scurtă expoziție interactivă. Această expoziție prezintă proiectul Turnurilor, de la idee până la finalizare.

Veți intra apoi în lifturile futuriste ale Turnului. Ușile se vor deschide mai întâi la Skybridge, structura de legătură între turnuri și cel mai înalt pod cu două etaje din lume!

Apoi vei urca și mai sus, la nivelul 86, unde se află puntea Observator. Aici vă puteți bucura de o priveliște incredibilă a orașului Kuala Lumpur. Vizita se poate încheia cu o vizită la magazinul de cadouri, dacă doriți să luați acasă câteva suveniruri din această experiență!

La poalele Turnurilor Petronas

Sub Turnurile Petronas, puteți face cumpărături în marele și luxosul centru comercial Suria KLCC. Aici veți găsi în principal magazine de lux străine și câteva mărci bine cunoscute.

Suria KLCC găzduiește, de asemenea, o galerie de artă, un acvariu și un muzeu de știință.

Cât costă un bilet la Turnurile Petronas din Kuala Lumpur?

Observatorul Turnurilor Petronas

Credit foto: Shutterstock / Abd. Halim Hadi

Iată care sunt prețurile pentru a vizita Turnurile Petronas din Kuala Lumpur:

  • Adult (13 – 60 de ani): RM80 (17,4 euro)
  • Copil (3 – 12 ani): RM 33 (7,2 €)
  • Senior (61+): RM 42 (9,1 €)
  • Copil (-2): gratis

Vă puteți rezerva biletul online pe site-ul oficial al Petronas Towers. Unele site-uri web oferă, de asemenea, bilete speciale, pe care le puteți cumpăra în avans.

Există tururi combinate cu alte monumente?

Nu există tururi ghidate doar pentru Turnurile Petronas. Cu toate acestea, există numeroase excursii și tururi ghidate ale orașului. Printre acestea se numără în mod frecvent punctul de reper al orașului, sau peșterile Batu.

Excursiile sale pot fi făcute cu sau fără ghidși frecvent cu un șofer privat. Prețurile variază de la 25 à 80€ în funcție de tipul de excursie sau de vizită.

Orele de deschidere ale Turnurilor Petronas

Este posibil să vizitați Turnurile Petronas din De marți până duminică, de la 9.00 la 21.00. Accesul este închis între orele 13:00 și 14:30 în zilele de vineri. Ultima admitere este la 20h30.

Vă rugăm să rețineți: Turnurile Petronas nu sunt accesibile în zilele de luni și în zilele de Hari Raya Aidilfitri și Aidiladha.

În metrou

Pentru a ajunge la ele, puteți utiliza metrou în Kuala Lumpur. Metroul este o modalitate foarte eficientă de a vă deplasa în oraș. Poți lua orice linie din oraș și să ajungi laStația KLCC de pe linia E. Turnurile Petronas se află chiar acolo.

Cu taxi

Pentru a merge la Turnurile Petronas, puteți opta și pentru taxi. În acest caz, este mai bine să se indiceintrarea principală a Suria KLCC ca punct de sosire. Aceasta este cea mai convenabilă intrare la Turnurile Petronas.

Unde să parchezi lângă Turnurile Petronas din Kuala Lumpur?

În apropiere există numeroase parcări, printre care la intrarea principală din Suria KLCC. Tarifele sunt, în general, destul de mici, de la 5-10 RM pe oră (între 1 și 3 euro). Cu toate acestea, traficul este foarte aglomerat în această zonă. De asemenea, parcările se umplu destul de repede, în special în zilele lucrătoare, în timpul săptămânii, în timpul programului de lucru.

Vă recomandăm să ajungeți la Turnurile Petronas cu metroul, taxiul sau un șofer privat.

Unde să stați în apropiere de Turnurile Petronas din Kuala Lumpur?

kl inițial

Credit foto: Shutterstock / anan

Turnurile Petronas sunt situate în zona Centrul orașului Kuala Lumpurcunoscut și sub numele de KLCC. Acest centru vibrant și plin de viață găzduiește unele dintre cele mai emblematice și istorice repere ale orașului, inclusiv Turnul Menara, înalt de 452 de metri, grădini și moschei.

Există, de asemenea, multe zone de alimentație publică ieftine și restaurante mai luxoase. Pasionații de cumpărături vor fi, de asemenea, încântați. Acest cartier are cea mai mare densitate de magazine și buticuri din capitală.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro