Vizitați Turnul TV din Berlin: bilete, prețuri, ore de deschidere

Sunteți în Berlin, capitala Germaniei? Atunci, nu uitați să vizitați unul dintre simbolurile metropolei germane, uimitorul Turn TV din Berlin!

Germania este principala putere economică a Europei. Această națiune cu o istorie tumultoasă este acum recunoscută la nivel internațional pentru rolul său de lider în politica europeană și în industriile de înaltă tehnologie, cum ar fi industria auto. Dar nu trebuie uitat că Germania este, de asemenea, o țară atractivă, cu o cultură bogată, iar milioane de vizitatori vin în fiecare an să descopere țara lui Goethe, în special capitala Berlin: există numeroase atracții turistice, printre care Turnul de televiziune din Berlin, care este unul dintre simbolurile internaționale ale orașului.

Pentru a vă convinge să aruncați o privire la această bijuterie europeană și pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, am pregătit un program complet cu toate informațiile de care aveți nevoie pentru sejurul dumneavoastră: istoricul locului, atracțiile care nu trebuie ratate, harta de acces, dar și orarele și prețurile sunt prezentate mai jos!

Sunteți gata să vizitați Turnul de televiziune din Berlin?

Orarul Turnului de televiziune din Berlin

 • 🕛 Turnul de televiziune din Berlin este deschis în fiecare zi, cu excepția a două ori pe an pentru lucrări de întreținere. În perioada martie-octombrie, Turnul este deschis de la ora 9.00 la miezul nopții (ultima urcare este la ora 23.30). În perioada noiembrie-februarie, Turnul este deschis de la ora 10.00 până la miezul nopții (ultima urcare este la ora 23.30).

Cum să ajungeți la Turnul de Televiziune din Berlin

📍 Vă rugăm să rețineți că intrarea principală este situată în fața stației de S-Bahn din Alexanderplatz, chiar vizavi de ieșirea Gontardstraße a stației de metrou Alexanderplatz. Deci aveți mai multe opțiuni pentru a ajunge acolo:
Cu autobuzul prin liniile TXL, M48, M48, 100, 200, 248, N5, N8
Cu trenul (S-Bahn, rețea expres regională): prin liniile S5, S7, S75.
Prin subteran (U-Bahn): prin liniile U2, U5, U8
Cu tramvaiul prin liniile M4, M5, M6, M2
Cu trenul regional prin RE1, RE2, RE7, RB14

Istoria Turnului TV din Berlin

Istoria Turnului TV din Berlin

Berliner Fernsehturm – denumirea germană a clădirii, care înseamnă “Turnul de televiziune din Berlin” – a fost construit sub auspiciile conducerii RDG, care intenționa să creeze un turn tehnic în Berlin, care să permită difuzarea programelor de televiziune din Germania de Est. După ce s-a luat în considerare posibilitatea de a-l construi pe dealurile Müggelberge, s-a decis în cele din urmă să fie amplasat pe locul actual, deoarece ar fi putut obstrucționa un coridor aerian! Clădirea a fost proiectată de arhitectul Hemann Henselmann Sfera a fost construită ca o săgeată spre cer, folosind tehnica cofrajului cățărat: structura metalică internă a fost asamblată înainte de stratul de beton, care a fost înfășurat în jurul ei. Sfera, înălțată la câteva sute de metri deasupra solului, a dat bătăi de cap inginerilor și a fost aproape de eșecul construcției în mai multe rânduri!

Construcția a început în 1965 și a fost finalizată în cele din urmă 53 de luni mai târziu, în 1969, ceea ce a reprezentat un record pentru acea vreme și o adevărată performanță tehnică. Trebuie spus că liderii comuniști doreau, pe lângă atributele tehnice ale clădirii, să demonstreze puterea și eficiența sistemului politic aliniat la Moscova: celebra sferă era un omagiu adus sateliților sovietici Sputnik și trebuia să fie luminată în roșu, culoarea socialismului!

După căderea Zidului și reunificarea țării, s-au făcut apeluri pentru distrugerea acestui simbol comunist înalt de 368 de metri – în 1969 era a treia cea mai înaltă structură liberă din lume – dar guvernul a preferat să păstreze ceea ce a fost și rămâne până în prezent unul dintre elementele necondiționate ale orașului Berlin și una dintre principalele sale embleme pe plan internațional.

Ce să vezi și ce să faci în Turnul TV din Berlin?

“Turnul de telecomunicații 32” – denumirea oficială și tehnică a clădirii – este, așadar, un emițător care este utilizat pentru a difuza programe pentru mai multe posturi de radio și televiziune: aceasta este principala sa funcție. Dar îndeplinește și rolul de turn de observație, cu o platformă situată la 203 metri și un restaurant rotativ. Da, punct de cotitură: “The Restaurantul Sphere, situat la 207 metri deasupra nivelului mării, are nevoie de șaizeci de minute pentru a parcurge un cerc complet, astfel încât să puteți vedea întreaga capitală germană în timpul unei mese în fața ferestrelor!

După cum puteți vedea, o vizită la Turnul TV din Berlin nu este doar o vizită la un turn de transmisie, ci o atracție turistică majoră care nu trebuie ratată. În plus, puteți organiza nunți și evenimente și multe cupluri privatizează barul pentru a-și sărbători nunta! Două lifturi cu o capacitate de douăsprezece persoane fiecare îi catapultează pe vizitatori la Cel mai înalt bar din Berlin 203 metri în mai puțin de patruzeci de secunde. Aici se poate admira o vedere panoramică splendidă a regiunii Berlinului prin 60 de ferestre și se poate accesa direct restaurantul panoramic aflat la câțiva metri mai sus. Este interesant de remarcat faptul că, din motive de siguranță și din cauza reglementărilor stricte privind incendiile, bucătăria acestuia din urmă este situată la poalele turnului: mâncarea este propulsată direct cu un lift până la restaurant!

În primul rând, vă recomandăm să ajungeți la Turnul TV din Berlin cu cu douăzeci de minute înainteAceasta pentru a vă permite să treceți de controalele de securitate la intrarea în clădire. Intrarea principală este situată vizavi de stația S-Bahn, pe Alexanderplatz situat chiar vizavi de ieșirea Gontardstraße a stației de metrou Alexanderplatz.

Există mai multe modalități de a ajunge acolo, deoarece Berlinul este bine deservit de transportul public:

 • De către autobuzprin TXL, M48, M48, 100, 200, 248, N5, N8
 • La tren (S-Bahn, rețea expres regională) prin liniile S5, S7, S75
 • La metrou (U-Bahn)prin liniile U2, U5, U8
 • În tramvaiprin liniile M4, M5, M6, M2
 • În tren regionalprin RE1, RE2, RE7, RB14

Dacă veniți să vizitați Turnul de televiziune din Berlin prin mașinăExistă parcări în apropiere: o parcare subterană și mai multe parcări acoperite în jurul Alexanderplatz, precum și o parcare în Otto-Braun-Strasse, iar în parcarea de la Hotel Park Inn la Rathauspassagen din Grunerstrasse, în Otto-Braun-Strasse sau în Centrul Alexa pe Alexanderstrasse.

Tarife pentru Turnul TV din Berlin

TARIFE

Prețul biletelor este foarte accesibil:

 • Adult : 16,50€
 • Copii (de la 4 la 14 ani) : 9,50€

Studenții europeni vor beneficia de 20% reducere sub rezerva prezentării de dovezi!

Sfaturi pentru a vă optimiza experiența

 • Luând un bilet skipass, acestea pot fi rezervate direct pe internet după ce se alege data și ora, pentru a evita cozile lungi. Apropo, doar aceste bilete permit accesul la restaurantul Sphere.
 • Pentru o vizită la platforma de observare de la barul 203, veți plăti 21,50 euro pentru un adult și 12 euro pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 4 și 14 ani.
 • Pentru a vizita Turnul de televiziune din Berlin în timp ce vă bucurați de o masă bună la restaurantul panoramic, unde vă va fi rezervată o masă, prețurile sunt aceleași ca la barul 203, cu excepția cazului în care alegeți o masă pe partea cu fereastră: în acest caz, va trebui să plătiți 24,50 € de adult și 15 € de copil. Dar priveliștea merită costul ușor în plus!

E BINE SĂ ȘTIȚI

-The nu se acceptă animale în turn, cu excepția câinilor călăuzitori.
-Pramele și hainele trebuie lăsate la vestiar gratuit la poalele turnului – dar nu vă faceți griji, puteți să vă păstrați copilul.
-Vizitarea Turnului de televiziune din Berlin înseamnă intrarea într-o zonă care este în întregime zonă pentru nefumători.
-The specie și carduri de credit sunt acceptate.
-Construit în anii 1960, turnul nu a fost, din păcate, echipat pentru a găzdui persoane cu mobilitate redusă.
-O dată ajunși în Turnul TV din Berlin, puteți rămâne acolo până la ora închiderii: vizita este nelimitat la timp!

Lasă un comentariu