Vizitați Turnul funcționarilor din Porto: bilete, prețuri, ore de deschidere

Turnul Grefierilor din Porto este monumentul de neratat al capitalei portugheze. O vizită în timpul unui city-trip de weekend sau în timpul unui tur de vacanță în Portugalia garantează unul dintre cele mai importante momente ale călătoriei dumneavoastră.

Să vizitezi Turnul funcționarilor din Porto înseamnă să te scufunzi în istoria și cultura capitalei portugheze. Turnul este situat în cadrul complexului arhitectural Clerks’, în centrul orașului Porto. Arhitectura sa și, mai ales, priveliștea panoramică din vârful său îl fac unul dintre cele mai vizitate monumente din Portugalia.

Pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic din vizita la Turnul Grefierilor din Porto, aflați care sunt diferitele opțiuni disponibile. Bilete combinate, ore de deschidere, planuri bune, aflați tot ce trebuie să știți înainte de a vizita Turnul Clerks din Porto.

Istoria Turnului funcționarilor din Porto

Istoria Turnului funcționarilor din Porto

Credit foto: Shutterstock / Rangzen

La mijlocul secolului al XVIII-lea, confreria clericilor săraci a decis să construiască o clădire mare pentru a-L onora pe Dumnezeu și a celebra cultul religios. Proiectul de construcție a fost încredințat arhitectului italian Nicolau Nasoni care a decis să construiască două clopotnițe monumentale în spatele Bisericii Clericilor, recent finalizată. Având în vedere amploarea lucrării, în cele din urmă a fost construit un singur turn clopotniță, între 1954 și 1763, când crucea de fier a fost fixată în vârf și imaginea Sfântului Pavel a fost atârnată în nișa de deasupra intrării. Cu o înălțime de peste 75 de metri de la bază până la vârful turlei, era cea mai înaltă clădire din Portugalia atunci când a fost finalizată și rămâne și astăzi cel mai înalt turn clopotniță din țară.

Datorită dimensiunilor sale, a fost folosit ca telegraf în secolul al XIX-lea și a permis tuturor locuitorilor orașului să primească știri din restul țării sau din străinătate. În fiecare zi, la prânz, din vârful acestuia se lansa o rachetă de semnalizare pentru a anunța comercianții că este timpul să închidă prăvălia. Când s-au ridicat două steaguri, însemna că nava care urma să stabilească legătura comercială între Porto și Londra va sosi două zile mai târziu și că era timpul să împachetăm.

O adevărată inimă a orașului, cu numeroase funcții, Turnul Grefierilor a fost declarat monument național în 1910, iar aniversarea a 250 de ani de la înființare a fost sărbătorită cu stil în 2013.

Ce să vezi și ce să faci la Turnul Grefierilor din Porto?

Ce să vezi și ce să faci la Turnul Grefierilor din Porto?

Credit foto: Shutterstock / agsaz

Complexul Clerks’ Complex, care cuprinde Muzeul, Biserica și Turnul Clerks’ Tower, este unul dintre monumentele de neratat din Porto. Situat pe o stradă în pantă, este un exemplu perfect al constrângerilor arhitecturale ale orașului. În stil baroc, reprezintă Porto-ul secolului al XVIII-lea și vă permite să vă imaginați atmosfera care domnea în capitala portugheză la acea vreme.

Partea de sus a Turnului

Priveliștea din vârful turnului este un must-see, dar trebuie să fie câștigată! Va trebui să urci pe 225 pași de pe scara îngustă în spirală pentru a vă bucura de o priveliște de 360 de grade asupra altor monumente cheie din Porto, cum ar fi Catedrala Sé sau râul Douro care se varsă în Oceanul Atlantic. În timpul urcării, veți admira 49 de clopote care împodobesc scara și alcătuiesc marele carillon al Turnului. Dacă aveți timp, bucurați-vă de priveliște la căderea nopții, pentru o viziune magică a luminilor sclipitoare ale orașului.

Casa Confreriei Sărmanilor Clerici

Muzeul este găzduit în Casa Confreriei Clericilor Săraci, construită între 1754 și 1758. Veți experimenta atmosfera care domnea în locuințele clericilor și veți trece prin camera de siguranță, infirmeria și arhivele. A colecție de obiecte datând din secolele XIII-XVIII vă vor permite să vă imaginați viața de zi cu zi a clericilor. Picturile, sculpturile, piesele de mobilier și argintăria fac parte din patrimoniul cultural și istoric al locului.

Biserica

Construcția bisericii a început în 1731 și a fost finalizată în 1749. Este prima biserică din Portugalia cu un plan eliptic. The galerie circulară care înconjoară naosul este o caracteristică unică a acestei clădiri, permițând ca întreaga clădire să fie văzută deodată. Admirați lucrarea cizelată și sculpturi aurite datorită luminii naturale care pătrunde în clădire prin numeroasele vitralii. Cupola adăpostește stema Confreriei Clericilor. În capela principală se află două așa-numite orgi “iberice” sau portugheze.

Pentru a vizita Turnul Clericilor, mergeți pe Rua de São Filipe de Nery, în inima orașului Porto. Veți fi la o aruncătură de băț de faimoasa librărie Lello, una dintre cele mai frumoase din lume, cunoscută pentru decorul său și pentru magnifica sa scară roșie.

 • Cu tramvaiul Luați linia 22 până la stația Clerigos, situată la poalele Tour des Clercs.
 • Cu metroul Linia D vă va duce în apropiere de Clercs Tower. Este nevoie de 6 minute de mers pe jos de la stația Aliados sau de 5 minute de la stația São Bento.
 • Cu autobuzul Cea mai apropiată stație de autobuz este Cordoaria, lângă grădina cu același nume. Este deservit de liniile 200, 201, 207, 208, 301, 303, 305, 501, 703 și 801. Puteți ajunge la Clerks’ Tower în 2 minute de mers pe jos și puteți face o plimbare în grădină.
 • Cu trenul Gara São Bento se află la 5 minute de mers pe jos. Acesta leagă majoritatea orașelor mari din Portugalia.

Orarul și prețurile Turnului funcționarilor

Orar și prețuri la Turnul funcționarilor din Porto

Credit foto: Shutterstock / islavicek

CALENDAR

Turnul funcționarului este deschis în fiecare zi de la 9.00 la 19.00cu excepția :

 • 24/12 De la 9.00 la 14.00
 • 25/12 De la 11.00 la 19.00
 • 31/12 De la 9.00 la 14.00
 • 01/01 De la 11.00 la 19.00

TARIFE

Abonament pentru o zi (de la 9.00 la 17.00)

 • Muzeul și Turnul Clerical 5 € (gratuit pentru copiii sub 10 ani)
 • Tur ghidat al Muzeului + Biserica + vizită gratuită la Turnul Grefierilor : 6,5 €
 • Studenții beneficiază de un 50% reducere pentru achiziționarea unui abonament de o zi.

Permis de noapte

 • Tour des Clercs 5€ (gratuit pentru copiii sub 10 ani)

Les Clercs by night (tur ghidat al complexului muzeu + biserică și vizită gratuită a Turnului Clercs) – Grupuri (19:00-23:00)

 • Până la 25 de persoane : 250 €
 • >25 de persoane 8 € pe persoană suplimentară (maxim 50 de persoane)

E bine de știut Biletele combinate vă permit să economisiți bani atunci când vizitați Porto. Cumpărați un singur bilet pentru toate cele mai interesante monumente din Porto. Aveți două opțiuni:

 • Palácio da Bolsa + Clerks’ Tower + MMIPO : 15 €
 • Palatul Episcopal din Porto + Turnul Clericilor + Catedrala Sé + Muzeul de Arheologie și Artă Sacră : 14 €

De reținut Accesul este gratuit între orele 9.00 și 19.00 pentru membrii clerului și pentru cercetașii în uniformă care au rezervat în prealabil.

E BINE SĂ ȘTIȚI

 • Concertele de orgă au loc în fiecare zi la prânz în Biserica Clericilor.
 • Un weekend pe lună, toate încasările din vânzarea biletelor sunt donate unei asociații sau instituții care ajută bolnavii sau persoanele nevoiașe.
 • Dacă intenționați să vizitați Clerk’s Tower într-un weekend, rezervați-vă biletele în avans, deoarece cozile pot fi lungi. Cel mai bine ar fi să o vizitați dimineața sau la sfârșitul zilei pentru a evita blocajele de trafic pe scările înguste care duc în vârf.
 • Numai vizitarea bisericii este gratuită.
 • Vârful turnului nu este accesibil persoanelor cu mobilitate redusă. Cu toate acestea, complexul arhitectural a primit o etichetă de accesibilitate. Un traseu fără obstacole și un lift permit accesul la muzeu, la biserică și la Sala A+, o încăpere special concepută pentru a simula o vizită în vârful turnului în timp real, datorită celor 7 camere care transmit imagini în direct cu priveliștea peisajului înconjurător.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro