Vizitați Turnul Belem din Lisabona: bilete, prețuri, orare

Sunteți în vacanță la Lisabona? Nu ratați faimosul Turn Belem, un simbol al Epocii Descoperirilor!

Lisabona este o capitală europeană de o clasă aparte, cu o climă minunată, oameni prietenoși și multe situri istorice. Dacă vizitați orașul, există multe monumente de vizitat.

Turnul Belem, sau Torre de Belém în portugheză, este, fără îndoială, cel mai emblematic pentru Portugalia. Construit în secolul al XVI-lea, între 1514 și 1519, pe malul râului Tajo pentru a controla intrarea în oraș dinspre mare, astăzi puteți vizita Turnul din Belém în cartierul omonim.

Plănuiți să vizitați Turnul Belem din Lisabona? Descoperă în acest articol toate informațiile de care ai nevoie!

Istoria Turnului Belem

Belem

Ideea de a construi o fortăreață lângă Belem a fost inițiată în secolul al XV-lea de către regele João IIcare a comandat construirea unui turn deasupra râului Tagus, ca parte a unui zid de apărare mai mare. Până la finalizarea planurilor pentru turn, regele a murit, iar proiectul a fost abandonat.

Proiectul a fost reluat în 1514, în timpul domniei succesorului său, regele Manuel I al Portugaliei. Un nou proiect pentru turnul fortificat a fost întocmit de către Francisco de Arruda (un arhitect militar), iar construcția a început în anul următor (1515), în apropierea portului Belém, punctul de plecare al multor exploratori portughezi în timpul Marilor Descoperiri.

Turnul a fost finalizat doar șase ani mai târziu, în 1521. La acea vreme, turnul se numea Torre de São Vicente (Turnul Sfântului Vincent), deoarece regele îl pusese sub protecția Sfântului Vincent, patronul Lisabonei.

Ce să vezi și ce să faci la Turnul din Belém?

Belem Dacă veniți să vizitați Turnul Belem, nu puteți rata eleganța turnului, care este rezultatul noului stil de arhitectură manuelină, numit după Regele Manuel I. Stilul manuelin este o variantă portugheză a arhitecturii gotice din nordul Europei, dar cu decorațiuni și ornamente exuberante pe o temă nautică.

Stilul reflectă încrederea și bogăția Portugaliei, care au rezultat din perioada Marilor Descoperiri, când exploratorii au înființat colonii și au creat noi rute comerciale care au adus bogății din India și alte destinații îndepărtate la Lisabona.

Pentru o fortăreață, Turnul Belem are un exterior surprinzător de bogat, cu frumoase balcoane și ornamente sculptate în calcar, mărturie a bogăției pe care Portugalia a cunoscut-o în stilul manuelin.

Turnul este alcătuit dintr-o bază hexagonală cu Turnulețe în stil maurician la fiecare colț. Pe această terasă se află o Statuia Maicii Domnului de la Buna Vestire menite să protejeze marinarii. În interior, la subsol, camera boltită a fost cândva o închisoare.

Etajele superioare din turn se aflau arsenalul și reședințele private. Turnul are, de asemenea, un frumos Loggia în stil italian cu coloane sculptate și mai multe balcoane cu sculpturi complicate. În vârful turnului se află o altă terasă, care oferă o priveliște magnifică asupra orașului Belém și a râului Tajo.

Torre de Belém era în întregime înconjurat de apă, dar de-a lungul secolelor, Tagus s-a retras. O pasarelă a fost construită pentru a permite vizitatorilor să aibă acces direct de pe mal.

Turnul Belem se află în cartierul cu același nume: Belém. Nu departe se află Mănăstirea Ieronimii, care poate fi vizitată și ea.

Puteți vizita Turnul Belem:

  • Cu autobuzul: Cu rutele 714, 727, 728, 729 și 751
  • Cu tramvaiul : Cu trenul N°15 din Piața Figueira
  • Cu trenul: Coborâți la stația Belém din stația Cais do Sodré
  • Cu feribotul : Coborâți la stația Belem River, care se află la 15 minute de mers pe jos de Turnul Belem.

Turnul Belem – orar și prețuri

Belem SCHEDULE

  • Din octombrie până în mai : De marți până duminică, de la 10.00 la 17.30 (ultima intrare la ora 17.00)
  • Din mai până în septembrie: De marți până duminică, de la 10.00 la 18.30 (ultima intrare la ora 17.00)

Închis Închis în zilele de luni, 25 decembrie, 1 ianuarie, duminica Paștelui, 1 mai și 13 iunie.

TARIFE

  • Intrare unică (de la 12 la 64 de ani) : 6 €
  • Bilet combinat (Turnul Belem + Mănăstirea Ieronimii) : 12 €
  • Studenți : 3 €

Puteți găsi mai multe informații despre reduceri pe site-ul site-ul oficial al Turnului Belem.

Este bine de știut : Dacă aveți Lisboa Card, vizita la Turnul Belem este gratuită!

DespreaccesibilitateAccesul în Turn este limitat la parter pentru vizitatorii în scaune cu rotile. Cu toate acestea, vizitatorii cu deficiențe de vedere își pot face o idee despre arhitectura Turnului cu ajutorul unui model tactil amplasat în apropierea intrării.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro