Vizitați Top of the Rock din New York: bilete, prețuri, ore

Aveți ocazia să vizitați Top of the Rock din New-York ? Iată mini-ghidul nostru: vizită, orare, prețuri!

Să vezi New York-ul din vârful unuia dintre cei mai înalți zgârie-nori din oraș, cocoțat la 259 de metri înălțime, este ispititor? Situat în vârful celei mai înalte clădiri din Centrul Rockefeller Top of the Rock oferă una dintre cele mai frumoase priveliști panoramice ale Big Apple.

Vizitarea Top of the Rock, în cel mai înalt punct al celei de-a opta clădiri din New York, oferă o priveliște care rivalizează cu observatorul de la etajul 86 al faimosului Empire State Building (de asemenea, un loc minunat de vizitat pentru o o vizită la fel de uluitoare). Turul Top of the Rock este, de fapt, mai puțin cunoscut publicului larg, Empire State Building – a doua cea mai înaltă clădire din oraș – făcându-i umbră de peste 80 de ani. Aveți de gând să vizitați Top of the Rock? Vă povestim totul despre vizitarea acestui punct de belvedere!

Istoria vârfului de stâncă

Înainte de a vă urca cât mai aproape de ceruri, cunoașteți istoria singulară a acestei punți de observație în aer liber? The Clădirea Comcast (denumită inițial Clădirea RCA din 1933 până în 1988, apoi Clădirea GE din 1988 până în 2015), a fost construit de către bogații Familia Rockefeller între 1931 și 1933, în stil art-deco. Este unul dintre cei nouăsprezece zgârie-nori din Centrul Rockefeller.

Proiectat ca o lamă conică, cu un acoperiș plat – făcut să arate ca puntea unui pachebot – și fără turlă. Arhitectura sa este particulară prin faptul că a fost ridicată ca un bloc de piatră ascuțit – ceea ce sporește senzația de înălțime – de unde și numele singular Top of the Rock, care înseamnă “vârful stâncii” și, de asemenea, prin metonimie, “vârful Rockefeller Center”.

O altă anecdotă: clădirea ocupă un loc de frunte în cultura americană, deoarece fotografia de renume mondial din 1932, în care unsprezece muncitori iau prânzul cu picioarele în aer, stând pe o traversă de oțel suspendată în aer în vârful unui zgârie-nori, reprezintă construcția clădirii RCA (86 de ani mai târziu, autorul fotografiei este încă necunoscut).

Ce să vezi și ce să faci la Top of the Rock?

Avantajul semnificativ al punții de observație este că oferă o vedere de 360° a orizontului Manhattanului, a Empire State Building și a One World Trade Center reconstruit între 2006 și 2013 după atentatele din 11 septembrie 2001 (apropo, când vă aflați în New York, puteți merge și la la memorial dedicată acestui tragic eveniment).

Top of the Rock este format din trei terase, la etajele 67, 69 și 70. Un lift oferă acces rapid la etajul 67. Sub tine se află orizontul New York-ului, la peste 250 de metri înălțime.

Etajele inferioare sunt înconjurate de ferestre, în timp ce ultimul etaj se află în aer liber, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune locuri pentru a fotografia New York-ul (aproape) din aer. La nord, se poate vedea emblematicul Parcul Central și Times Square, în timp ce la sud, în fundal se pot vedea Empire State Building și zona Downtown. În stânga se află vârful de Clădirea Chrysler.

Descoperirea vârfului de stâncă necesită pregătire, inclusiv o trecere în revistă a principalelor informații despre sit. De la timpul de vizită până la accesibilitatea site-ului, am selectat cele mai frecvente întrebări.

Cât durează vizita?

Pentru a vizita Top of the Rock durează în medie între 45 de minute până la o oră. Cu toate acestea, puteți alege să rămâneți mai mult timp în vârf sau chiar toată ziua pentru a vă bucura din plin de acest loc: clădirea este deschisă până la miezul nopții.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Top of the Rock?

Top of the Rock este una dintre cele mai populare atracții turistice din New York, așa că cele trei etaje ale zgârie-norilor vor fi ocupate în orice moment al zilei.

Neața Soarele va străluci pe Empire State Building și pe vârful sudic al Manhattanului.
După-amiaza Central Park va fi luminat, iar Empire State Building va fi în umbră (sau, mai degrabă, în contra-orbire, în termeni fotografici).
Seara Întregul oraș pare a fi cuprins de un festival de lumini strălucitoare: o vizită pe timp de noapte este unul dintre cele mai frumoase momente.

E bine de știut O vizită la apus este cel mai popular moment. Pentru a vizita Top of the Rock la apusul soarelui se percepe o taxă suplimentară de 10 USD.

Este posibil să se mănânce la fața locului?

Mâncare și băutură pe platformele de observare nu sunt permise. Cu toate acestea, puteți mânca la Rockefeller Center după vizită.

Există articole neautorizate?

Obiectele care pot prezenta un risc de siguranță pentru vizitatori și angajați nu sunt permise în clădire sau pe platformele de observare, inclusiv arme și cuțite, brichete, sticle de sticlă și substanțe inflamabile. De asemenea, nu sunt permise instrumentele muzicale, amplificatoarele, trepiedurile, camerele video profesionale și difuzoarele.

Accesibilitate

Turul Top of the Rock și Rockefeller Center este accesibil persoanelor cu mobilitate redusă. Toate intrările sunt accesibile, iar la intrarea principală (50th Street, între Fifth Avenue și Sixth Avenue) sunt amplasate uși cu asistență electrică.

Lifturile sunt disponibile la toate etajele Top of the Rock, de la nivelul străzii până la puntea de observație de la etajul 70.

Toate toaletele publice de la Top of the Rock sunt dotate cu cabine accesibile pentru scaune cu rotile.

Sunt disponibile transcrieri pe suport de hârtie ale tuturor scurtmetrajelor prezentate în timpul turneului Top of the Rock.

Toți vizitatorii care participă la tururile Rockefeller Center primesc căști personale pe durata turului.

Câinii-ghid sunt bineveniți în toate zonele publice de la Top of the Rock și Rockefeller Center. Un tur audio gratuit al Top of the Rock este disponibil în aplicația mobilă Top of the Rock, pentru iPhone și Android.

Sunt permise cărucioarele dacă sunt retractabile.

Pentru a avea acces la Top of the Rock (adresa : 30 Rockefeller Plaza New York, NY 10111), trebuie doar să luați metroul. Aici puteți alege între două stații:
Stația 47-50 străzi – Rockefeller Center (liniile B, D, F și M)
Stația 5 av/53rd st(liniile E și M).

Orarul și tarifele pentru Top of the Rock

CALENDAR

Site-ul este deschis în fiecare zi, de la 8.00 la 24.00. Primul telescaun urcă la ora 8 dimineața, iar ultimul la ora 23.

E bine de știut Site-ul rămâne deschis chiar și pe timp de ploaie. Este posibil ca unele zone să fie închise în continuare dacă vremea se deteriorează periculos.

Orele de deschidere pot varia în zilele de sărbători legale:

– Ziua Recunoștinței, 28 noiembrie: de la 8 dimineața până la miezul nopții
– Ajunul Crăciunului, 24 decembrie: 08:00-22:00
– Ziua de Crăciun, 25 decembrie: 08:00 – 24:00
– Ajunul Anului Nou, 31 decembrie: 08:00-22:00
– Ajunul Anului Nou, 1 ianuarie: 10:00-12:30

TARIFE

    • Adulți

36 per persoană

    • Copii între 6 și 12 ani (gratuit pentru copiii sub 6 ani)

$30

    • Bilet de acces V.I.P. (intrare prioritară și rapidă)

$85

    • Tur ghidat (la fiecare jumătate de oră, de la 10.00 la 19.30, numai în limba engleză)

$25

  • The New York Pass New York Pass : Dacă doriți să evitați cozile lungi și să beneficiați de reduceri pentru a vizita locurile de vizitat din New York, inclusiv Top of the Rock, atunci optați pentru New York Pass. Puteți alege între trei pachete, fiecare dintre acestea incluzând o vizită la Top of the Rock, precum și la alte obiective turistice din New York, cum ar fi Statuia Libertății sau Empire State Building. În funcție de bugetul/timpul pe care îl aveți la dispoziție și de atracțiile pe care doriți să le vizitați, puteți alege pachetul care vi se potrivește cel mai bine.
TravelMax.ro