Vizitați templul Wat Arun din Bangkok: bilete, prețuri, orare

Plănuiți o călătorie în țara zâmbetelor, trecând prin Bangkok? Atunci, este imposibil să nu vizitați templul Wat Arun, supranumit templul zorilor. Iată tot ce trebuie să știi pentru a vizita templul Wat Arun din Bangkok!

Există o mare probabilitate ca în timpul șederii dumneavoastră în Thailanda să treceți prin capitala sa efervescentă: Bangkok. Acest megalopolis de 19,5 milioane de locuitori fascinează prin atâtea contraste! Este, în același timp, un oraș ultramodern, dar care a știut să-și păstreze farmecul, misterele și tradițiile. Într-adevăr, orașul deține mai mult de 400 de temple budiste.

Printre obiectivele de neratat se numără templul Wat Arun, o adevărată splendoare istorică și arhitecturală, situat în cartierul Bangkok Yai, pe malul drept al râului Chao Phraya. Priveliștea din vârf, la răsărit sau la apus, este pur și simplu uluitoare! Așadar, pentru a vă ajuta să vizitați Templul Wat Arun din Bangkok, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante pe care trebuie să le știți.

Istoria Templului Wat Arun din Bangkok

Numele complet al templului este Wat Arunratchawararam Ratchaworamahavihara… Nu vă supărați dacă folosim diminutivul său mult mai cunoscut (și mai simplu): Wat Arun.

A fost numit după zeița din mitologia hindusă: Aruna zeița zorilor. Templul Wat Arun din Bangkok este o reprezentare arhitecturală a Muntelui Meru, centrul lumii pentru budiști. Pentru ei, în cazul Muntele Meru reprezintă atât centrul universului, cât și unitatea spiritului.

Templul original, numit Wat Mokok (Templul Măslinilor), a fost construit pe vremea când Ayutthaya era încă capitala regatului. Regele Taksin a fost cel care a transformat pentru prima dată acest mic templu într-o capelă regală și l-a numit Wat Chaeng, Templul Zorilor. În timpul domniei lui Rama I, templul Wat Arun din Bangkok a găzduit faimosul Emerald Buddha între 1778 și 1784, înainte de a fi transferat la templul Wat Pra Kaeo. Rama al II-lea și Rama al III-lea au construit prangul central, înalt de 80 de metri și cu o circumferință de 234 de metri, iar Rama al IV-lea a fost cel care i-a dat numele actual: Wat Arunratchawaram. Tot lui Rama al IV-lea i se datorează și originalitatea și frumusețea incredibilă a prangului central: aceea de a fi acoperit cu fragmente de porțelan chinezesc. În plus, între 2013 și 2017, au fost efectuate lucrări importante de restaurare, în timpul cărora au fost înlocuite multe țigle sparte.

Acest templu este astăzi una dintre emblemele orașului Bangkok! O veți găsi pe unele monede, precum și pe logo-ul Oficiului de Turism al Thailandei.

Ce să vezi și ce să faci la templul Wat Arun din Bangkok?

Să vizitezi templul Wat Arun din Bangkok înseamnă să vizitezi unul dintre cele mai remarcabile monumente din Thailanda. Stilul său khmer îl deosebește de celelalte temple din capitală. Acest site este cu siguranță foarte turistic, dar aici nu există o hartă interactivă, o aplicație sau un ghid audio care să vă ajute în timpul vizitei. Veți avea nevoie doar de ochii dumneavoastră pentru a admira această capodoperă istorică.

Templul Wat Arun din Bangkok conține mai multe părți care pot fi admirate:

Intrarea

Intrarea în clădire este păzită de 2 statui mitice gigantice, pe care le puteți găsi și la Wat Phra Kaew sau la Marele Palat.

Prangul Central

Prangul Central este un turn alungit în stil khmer, înalt de aproximativ 80 m, care reprezintă un exemplu perfect de arhitectură de templu thailandez. Frumusețea sa provine în principal din porțelanul multicolor, care îl acoperă în întregime.

Scările și platformele de la Prangul Central

Dacă nu vă este frică de înălțimi, atunci urcați pe scările foarte abrupte ale prangului principal, care duc la cele două terase care formează baza prangului. Pentru budiști, abruptul acestor scări simbolizează dificultatea de a ajunge la nivelurile superioare ale existenței. Cele două terase la care veți ajunge, pe lângă faptul că vă vor oferi o priveliște magnifică asupra orașului și a Palatului Regal, vă vor permite să descoperiți statui magnifice ale lui Buddha și ale zeului hindus Indra.

Cei 4 mici Prangs

Cele patru colțuri exterioare sunt mici Prangs care conțin statui ale lui Phra Phai, zeul vântului. Fiecare reprezintă învățătura, iluminarea, nașterea și meditația.

Există mai multe modalități de a ajunge la templul Wat Arun din Bangkok, situat în zona de Bangkok YaiPe malul drept al râului Chao Phraya. Adresa exactă pentru a ajunge acolo este următoarea: 158 Wang Doem Road, Wat Arun, Bangkok Yai, Bangkok 10600, Thailanda.

Templul Wat Arun din Bangkok este accesibil fie de pe Arun Amarin Road, fie cu barca de la Tha Tien Pier, în apropiere de un alt templu celebru: Wat Pho.

  • Cu skytrain + vapor: cea mai simplă și mai rapidă cale

– Luați linia Silom a Skytrain BTS și coborâți la stație. Saphan Taksin. Luați ieșirea numărul 2.
– Luați vaporul public “Chao Phraya Express Boat” (16 baht pentru o călătorie) până la stația Tha Tien (stația nr. 8).
– Odată ajunși la cheiul Tha Tien, luați o barcă-navetă până la malul Wat Arun (2 minute de traversare pentru aproximativ 3 baht).

Autobuzele cu numerele 1, 25, 44, 47, 62 și 91 deservesc cheiul Tha Tien, de unde puteți lua o barcă de transfer către templu. Autobuzele 19, 57 și 83 circulă direct spre Wat Arun.

Sunteți în Bangkok, orașul specializat în tururi cu tuk tuk! Probabil că veți fi asaltat de acești șoferi care vor dori să vă ducă (pentru un preț mult mai mare decât în realitate) oriunde doriți. Pentru o experiență autentică, rugați-i să vă conducă până la debarcader pentru a prinde naveta.

Templul Wat Arun din Bangkok Orar și prețuri

Program și tarife pentru templul Wat Arun din Bangkok

Credit foto: Unsplash -Jordan Opel

SCHEDULE

Templul este deschis zilnic de la 08:30 – 17:30.

TARIFE

Intrarea vă va costa 50 baht preț fix pentru turiști. Intrarea este gratuită pentru cetățenii thailandezi.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Dacă doriți să vizitați templul Wat Arun din Bangkok fără prea mulți oameni, este recomandabil să mergeți acolo. când se deschide la ora 8.30înainte ca toată mulțimea să ajungă.
– Așadar, dacă vreți să vedeți un spectacol palpitant, vă sfătuim să mergeți la apus de soarecând soarele apune în spatele templului.
– Pentru o priveliște frumoasă și ușor diferită, puteți contempla panorama de pe malul opus… Este gratuitși magie!
– În cazul în care scări pentru a urca la terasele de la Prang Central sunt foarte abrupte… Aveți grijă dacă aveți vertij.
– Feriți-vă de reelers din vecinătatea Wat Arun care oferă tururi ghidate sau obiecte de vânzare la prețuri exagerate.
– Wat Arun este un loc sacru pentru poporul thailandez, așa că este recomandabil să respectați o etichetă de bază și să fiți se îmbracă decent.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro