Vizitați Templul Tanah Lot din Bali: bilete, prețuri, orare

Plănuiți o excursie pe insula zeilor? Nu ratați să vizitați Templul Tanah Lot din Bali, un templu de legendă și un must-see pe insulă!

Mergeți în arhipelagul indonezian, unde se află minunata insulă Bali. Cu plajele sale idilice, natura sa luxuriantă, câmpurile de orez care îți taie respirația, vulcanii impresionanți, cultura sa mistică și autentică și blândețea locuitorilor săi, este cu adevărat o destinație de vis!

Dar farmecul și frumusețea Bali-ului constă, de asemenea, în colecția sa de temple incredibile, începând cu templul Tanah Lot. Acest templu este unul dintre cele mai faimoase de pe insulă, datorită locației sale: templul Tanah Lot din Bali este “așezat” pe o mică stâncă în mijlocul oceanului, la aproximativ 100 de metri de coastă, accesibil la mareea joasă. Priveliștea acestui templu în mijlocul valurilor la maree mare este pur și simplu magnifică!

Așadar, pentru a vă ajuta să vizitați Templul Tanah Lot din Bali, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante pe care trebuie să le știți.

Istoria templului Tanah Lot din Bali

Templul Tanah Lot din Bali, numit și ” Pura Tanah Lot “Pura Tanah Lot” a fost construită în secolul al XVI-lea de către un înțelept hindus foarte respectat, pe nume Nirartha.

Mai degrabă decât istorie, este vorba mai degrabă de o legendă. Aceasta povestește că atunci când înțeleptul a descoperit acest mic insuliță stâncoasă la reflux, a fost atât de liniștit de marea înconjurătoare încât și-a petrecut noaptea acolo. În dimineața următoare, a decis să construiască un templu acolo pentru a aduce un omagiu mării, iar templul a fost construit cu ajutorul pescarilor, care au fost fericiți să participe la un astfel de dar în onoarea zeului mării.

Din cauza eroziunii, sub insuliță s-au creat peșteri și, conform legendei, acestea sunt locuite de șerpi de mare sacri, gardieni ai templului, care ar împiedica pe oricine cu intenții rele să intre.

Templul Tanah Lot este unul dintre cele șapte temple marine din Bali construite de acest înțelept, toate situate de-a lungul coastei, astfel încât fiecare templu să fie situat în fața templului următor: Pura Gede Perancak, Pura Rambut SiwiPura Tanah Lot, Pura Mas Suka, Pura Sakenan și Pura Pulaki.

Dar templul Tanah Lot din Bali (împreună cu Ulu Watu) a devenit cel mai emblematic pentru hinduism. Atât un loc de pelerinaj, cât și o atracție turistică, templul Tanah Lot din Bali este destul de mic și este construit pe această faimoasă stâncă care iese din apă, cândva conectată la un pod, care a fost distrus între timp.

Ce să vezi și ce să faci la Templul Tanah Lot din Bali?

Atenție: a vizita Templul Tanah Lot din Bali înseamnă a vizita unul dintre cele mai frumoase monumente din Bali, dar și, mai ales, cel mai turistic! Acest templu hindus este o instituție atât pentru vizitatorii balinezi, cât și pentru cei străini.

Despărțită de restul insulei în timpul mareei înalte, poate fi vizitată la maree joasă. Farmecul acestui frumos și mistic templu vine și din peșteri situate sub stâncă, care au fost săpate de mare.

Înainte de a ajunge la templu, va trebui să treceți printr-o alee lungă, plină de micile magazine de suveniruri… Nu vă grăbiți și gândiți-vă la frumusețea care vă așteaptă în spate. Și de ce să nu profitați de ocazie pentru a face câteva cumpărături și a aduce înapoi câteva cadouri tipice?

Veți putea, de asemenea, să contemplați o superbă statuia călugărului Nirarthacreatorul templului, creat în onoarea sa, purtând o coroană de aur și purtând o lampă. În calitate de vizitator, veți avea acces la un singur hotel: cel din care templul, construit pe un izvor, izvorăște apă proaspătă. Aici puteți fi binecuvântat de preoții templului în schimbul unei donații.

Apoi mergeți la terasă cu vedere la marePuteți bea o băutură într-unul dintre barurile de acolo în timp ce admirați priveliștea. Puteți vedea cu ușurință turnurile și acoperișurile negre duk ale templului, tipice templelor balineze.

În mod ideal, și pentru a asista la un spectacol uluitor, încercați să vizitați Templul Tanah Lot din Bali după-amiaza… La sfârșitul zilei, veți fi martorii unuia dintre cele mai frumoase apusuri de soare pe care o vei vedea în viața ta! Din nou, nu sunteți singuri.

La doar 10 minute de mers pe jos, veți găsi templul vecin Pura Batu Bolong – de asemenea frumos, cu intrare gratuită și mult mai puțin aglomerat.

Templul Tanah Lot din Bali este situat la 30 de kilometri de capitala Denpasar și la 13 kilometri sud de Tabanan, în satul Beraban în districtul Kediri.

Kuta, Legian și Seminyak se află la aproximativ 45 de minute de mers cu mașina de templul Tanah Lot și la aproximativ 35 de minute de Ubud.

Cel mai simplu mod de a ajunge acolo (și, în general, cel mai simplu mod de a vă deplasa pe insulă) este să închiriați un scuter!

Dacă alegeți opțiunea taxi, vă puteți aștepta să plătiți în jur de 300.000 de rupii (puțin sub 20 de euro), din Kuta.

Templul Tanah Lot din Bali Orar și taxe

CALENDAR

Templul Tanah Lot din Bali este deschis de la De la 8.00 la 18.00 zilnicSe poate vizita doar când fluxul este liber.

Este bine de știut: Vă rugăm să aveți în vedere o coadă de 2 ore.

TARIFE

Tarife pentru străini :

 • Adulți : 60.000 de rupii (aproximativ 4 euro)
 • Copii : 30.000 de rupii (aproximativ 2 euro)

Taxa de parcare :

 • Motocicletă : 2.000 de rupii (aproximativ 0,10 €)
 • Mașină: 5.000 de rupii

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă ajuta să vizitați templul Tanah Lot din Bali în cele mai bune condiții, vă oferim câteva informații și sfaturi practice:

 • Dacă doriți să vizitați templul Tanah Lot din Bali fără a fi prea aglomerat, este recomandabil sămergeți imediat ce se deschideînainte ca toată mulțimea să sosească
 • Evitați ora de prânz din cauza căldură mare în această perioadă a zilei
 • Cea mai incredibilă priveliște este cu siguranță apus de soareun must-see
 • Un loc sacru pentru balinezi, va trebui să respectați un anumit savoir-vivre și să vă Îmbrăcați-vă decent. La intrare sunt disponibile șarpe pentru a vă acoperi picioarele.
 • La mareea joasă, puteți merge până la fundațiile Tanah Lot și puteți fi binecuvântat în schimbul unei donații.
 • Mareea variază pe parcursul zilei, așa că verificați orele înainte de a vă planifica vizita.
 • Evitați cele mari sărbători legale cum ar fi 16 martie, Anul Nou balinez, 17 aprilie, Ziua Independenței indoneziene sau festivități religioase.

Un lucru este sigur, călătoria în Bali vă va lăsa o impresie de neuitat, atât din punct de vedere al frumuseții, cât și al culturii. Iar experiența ta la Templul Tanah Lot din Bali îți va rămâne în minte pentru totdeauna!

Lasă un comentariu