Vizitați templele din Angkor: ghid complet

Situl arheologic de la Angkor nu mai are nevoie de nicio prezentare. Emblemă a Cambodgiei, acesta locuiește în imaginarul colectiv cu o intensitate cu totul specială. Templele sale sunt martori vii ai unei civilizații care a dispărut în prezent: Imperiul Khmer. Puternică, ingenioasă și rafinată, a existat o vreme când strălucea în toată Asia. Deși această epocă a luat sfârșit, explorarea vestigiilor sale promite o experiență extraordinară. Mergeți în provincia Siem Reap pentru a descoperi această neprețuită comoară medievală! În acest articol, veți descoperi 6 idei pentru ca vizita să fie un succes și să nu pierdeți nimic din magia locului.

Templele din Angkor în câteva cuvinte

Fața de piatră Asura pe drumul spre poarta sudică a Angkor Thom din Siem Reap, Cambodgia. Frumos apus de soare peste un șanț vechi pe un fundal gri

Credit foto: Shutterstock – Efired

Situl arheologic de la Angkor este situat în pădurile tropicale de la nord de Tonle Sap, la marginea orașului Siem Reap. Acest complex imens este alcătuit din numeroase vestigii, care atestă măreția Imperiului Khmer. Între secolele IX și XV, Angkor era capitala imperială. La apogeu, acest oraș incredibil avea aproape un milion de locuitori! Cu toate acestea, motivele prăbușirii sale rămân misterioase.

Vizitarea templelor din Angkor vă permite să înțelegeți întreaga putere și complexitate a Imperiului Khmer. Veți descoperi numeroase vestigii, a căror artă uimește prin frumusețea și rafinamentul ei. Pietrele sunt amestecate cu o junglă luxuriantă, care pare să vrea să înăbușe un trecut sulfuros. Este ca și cum ai fi descoperit singur ruinele. Această atmosferă unică consolidează imersiunea. Pe drum, veți trece pe lângă temple hinduse și budiste. Printre acestea, cel mai cunoscut, Angkor Wat Angkor Wat este considerat a opta minune a lumii.

1. Turul ghidat

Călugăr budist care privește curtea unui complex de temple antice Angkor Wat din Siem Reap, Cambodgia.

Credit foto: Shutterstock – Efired

Pentru dumneavoastră, vizitarea templelor din Angkor fără escortă iese din discuție? Vrei să afli toate detaliile? Apoi, vă recomandăm un tur cu ghid. Este soluția ideală pentru a înțelege complexitatea istorică, culturală, socială și religioasă a orașului.

Dar cum să găsiți un ghid bun pentru a vizita templele din Angkor? Într-adevăr, situl arheologic nu oferă tururi ghidate oficiale. Va trebui să găsiți unul pe cont propriu. Cea mai sigură opțiune este să contactați agenții de turism și asociații dedicate. Puteți beneficia de cunoștințele unor ghizi turistici certificați. Dar puteți, de asemenea, să vă documentați pe internet și să aveți încredere în opiniile altor persoane. În orice caz, acordați prioritate ghizilor locali.

De asemenea, puteți închiria un ghid audio în Siem Reap de la companii specializate. O idee bună de a vizita în ritmul propriu!

Cât costă?

 • Ghid vorbitor de limbă franceză între 40 și 50 €/zi;
 • Ghid vorbitor de limba engleză între 30 și 40 € / zi;
 • Audioghid Între 4 și 8 € / zi.

2. Turul cu bicicleta

Un cuplu de turiști mergând cu bicicleta în jurul templului Angkor, Cambodgia.

Credit foto: Shutterstock – Fabio Lamanna

Doriți să vizitați templele din Angkor pe cont propriu? Mergeți în ritmul dumneavoastră, ieșiți din traseul bătătorit… Desigur, este posibil să vizitați pe jos. Cu toate acestea, situl este imens și soarele bate tare. Dacă sunteți în căutarea libertății, ar fi bine să închiriați o bicicletă. din Siem Reap.

Bicicleta este o soluție economică și ecologică. Silențios, vă permite să vă bucurați de sunetele junglei angkoriene. Într-adevăr, strigătul maimuțelor, cântecul păsărilor și foșnetul insectelor participă și ele la această imersiune! Cu toate acestea, căldura și umiditatea din Cambodgia pot fi un factor de descurajare. Dacă sunteți tentat să închiriați un scuter, trebuie să știți că acest lucru este interzis de câțiva ani. Cel puțin în teorie, deoarece veți întâlni în continuare motocicliști pe site. Cu toate acestea, vă sfătuim să optați pentru o bicicletă electrică.

Cât costă?

 • Închiriere biciclete : aproximativ 2 € / zi ;
 • Închiriere biciclete electrice între 5 și 10 €/zi.

Puteți negocia prețul dacă doriți să închiriați bicicleta pentru mai multe zile.

Vă sfătuim să vă începeți vizita cu un tur al Muzeul Național Angkor. Acesta expune piese superbe, găsite în principal în situl arheologic. Acest lucru vă va permite să aflați mai multe despre oraș înainte de a-l descoperi. Răsfoiți în voie diversele exponate din muzeu, care urmăresc cronologic istoria Imperiului Khmer.

Veți găsi, de asemenea, multe cărți despre Angkor. Veți avea chiar posibilitatea de a cumpăra unele dintre ele la fața locului, în special “Angkor, cité khmère” de Claude Jacques. O carte foarte bună, care se vinde de obicei cu mai puțin de cinci euro.

3. Turul cu tuk-tuk

Zidul templului Ankor wat cu tuk tuk pe drum

Credit foto: Shutterstock – kenzo885

Turul cu tuk-tuk oferă un echilibru între primele două idei. Într-adevăr, vă permite să fiți destul de liber, deoarece dumneavoastră decideți unde să mergeți. Dar vă permite, de asemenea, să fiți însoțit în timpul turului! Bineînțeles, șoferii de tuk-tuk nu sunt ghizi turistici. Cu toate acestea, unii dintre ei cunosc foarte bine istoria sitului. Aceștia vă vor putea ghida în vizitarea templelor din Angkor. În cele din urmă, tuk-tuk-ul vă poate duce direct de la hotelul dvs. la temple.

Ce șofer de tuk-tuk să contactezi și cum să alegi? Puteți face cercetări pe forumuri pentru călători. Mulți utilizatori de internet împărtășesc datele de contact ale șoferilor ale căror servicii au fost apreciate. Puteți găsi cu ușurință șoferi vorbitori de limbă franceză și engleză.

Cât costă?

 • Micul tur între 10 și 15 EUR;
 • Circuit mare Între 15 și 20 €.

4. Baloning

Baloane cu aer cald la răsăritul soarelui cu templele Angkor în fundal

Credit foto: Shutterstock – Sigit Prasetio

De ce să nu vă ridicați la înălțime pentru a aprecia splendoarea orașului? O plimbare cu balonul cu aer cald vă va permite să vedeți întregul sit dintr-o singură privire. Un mod neobișnuit de a vizita templele din Angkor, care vă aduce aproape de nori! Tovarăși mai liniștiți decât mulțimea de turiști, experiența este oferită de obicei de Angkor Balon. Zborul cu balonul cu aer cald va rămâne în amintirile dumneavoastră, un adevărat moment de evadare în timpul călătoriei în Cambodgia. Veți avea chiar ocazia să contemplați frumoasa zonă rurală cambodgiană din jur. Un sfat: alegeți apus de soare

Unele agenții oferă, de asemenea, zboruri cu elicopterul, dar nu recomandăm această opțiune. Pe lângă faptul că este extrem de poluant, nu este foarte interesant. Într-adevăr, este interzis să zbori deasupra templelor. Așa că vei zbura doar în jurul lor…

Cât costă?

Iată care sunt prețurile pentru o plimbare cu balonul cu aer cald (aprox. 10 minute) :

 • Adult între 15 și 20 €;
 • Copilul între 5 și 10 €.

5. Răsărit sau apus de soare pe Angkor Wat

Angkor Wat la apus de soare

Credit foto: Shutterstock – Muzhik

Trebuie neapărat să vă bucurați de răsăritul sau apusul soarelui deasupra Angkor Wat. Cerul purpuriu și șofran se sprijină pe silueta delicată a templului, oferind un peisaj spectaculos. Dacă doriți să vă punctați sejurul cu o respirație romantică, nu trebuie ratat! În ciuda orei din zi, există o mulțime de oameni care să urmărească spectacolul. Așa că nu vă așteptați să fiți singuri. Cu toate acestea, există locuri care vă permit să evitați puțin aglomerația. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să mergeți pe cont propriu.

Sfat Tentația este mare, dar nu vizitați Angkor Wat imediat după răsăritul soarelui! Va fi aglomerat. Mai bine ne întoarcem mai târziu.

6. Evenimente la Angkor

Dans tradițional la Templul Bayon, Angkor, Siem Reap

Credit foto: Shutterstock – Carleen Thomas

Situl arheologic de la Angkor este uneori scena unor evenimente. Acestea sunt oportunități de aur pentru a vizita templele Angkor într-un mod diferit. Acestea sunt impregnate de o atmosferă specială, mai puțin artificială. Khmerii recuceresc locul. Văzând cum înflorește această agitație bruscă printre pietrele vechi, se creează un contrast între cultura antică și cea contemporană. Festivaluri de fotografie, spectacole de dans, sărbători religioase… Dacă aveți norocul să vizitați situl în datele potrivite, profitați de el!

Calendarul evenimentelor din Angkor

Iată care sunt principalele evenimente care au loc la situl Angkor:

 • Angkor Sankranta Între 13 și 16 aprilie este Anul Nou khmer, sau Bon Chaul Chhnam. Festivitățile au loc pe situl Angkor;
 • Visak Bochea În luna mai are loc festivalul Buddha. Călugării efectuează procesiuni cu torțe pe situl Angkor Wat;
 • Pchum Ben Pchum Ben[1945-9069]: În septembrie, khmerii sărbătoresc festivalul strămoșilor. Mulți călugări budiști merg la templele din Angkor;
 • Bon Om Touk În noiembrie, în Angkor se sărbătorește, de asemenea, festivalul apei. Veți vedea parade sau curse de dughene în șanțul de la Angkor Wat;
 • Festivalul de fotografie Angkor De la sfârșitul lunii noiembrie și până la începutul lunii decembrie, atelierele și expozițiile de fotografie îi pun în valoare pe artiștii khmeri;
 • Semimaratonul internațional Angkor Wat Are loc în fiecare an în luna decembrie. Mii de atleți internaționali aleargă printre ruinele templului. Fondurile sunt donate în scopuri caritabile.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro