Vizitați Tate Modern din Londra: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți o excursie la Londra? Nu ratați apoi o vizită la Tate Modern, unul dintre cele mai frumoase muzee din capitala engleză!

Mergeți la Londra, capitala cosmopolită, eclectică și fascinantă a Angliei. Gama de activități din oraș este pur și simplu imensă și este puțin probabil să vă plictisiți. Și asta e puțin spus… Londra are acum peste 240 de muzee, dintre care majoritatea sunt gratuite.

Printre ele, o mică pepită de artă modernă și contemporană: Tate Modern. Această fostă centrală electrică, situată pe malul Tamisei, este acum unul dintre cele mai faimoase muzee ale orașului. Aici veți descoperi cele mai mari opere ale secolelor XX și XXI, dispuse tematic pe șapte niveluri. Salvador Dali, Chris Marker, Picasso, Matisse… Toți cei mai prestigioși artiști ai timpului nostru sunt reprezentați aici.

Sunteți interesat de un bilet pentru Tate Modern din Londra? Sfaturi, prețuri, ore de deschidere… Veți găsi în acest articol toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă organiza vizita. Urmăriți-ne în acest turneu!

Istoria Tate Modern din Londra

Vedere a Tate Modern de pe Millennium Bridge, Londra

Credit foto: Shutterstock / inacioluc

Totul începe cu crearea Tate Gallery, situată în Millbank. La acea vreme, Henry Tale, un colecționar de artă modernă, a decis să deschidă un muzeu pentru a expune lucrări contemporane pe care Galeria Națională nu le accepta.

De-a lungul anilor, Galeria Tate a crescut, expunând atât lucrări timpurii, cât și contemporane, dar spațiul a început să se epuizeze. În cele din urmă, s-a decis separarea Tate Gallery, iar colecția modernă va fi transferată într-o nouă locație: Tate Modern. Galeria Tate a fost redenumită Tate Britain și a fost dedicată în întregime artei din Regatul Unit.

Tate Modern se află într-o centrală electrică dezafectată din Bankside, în centrul Londrei. În anul 2000, doi arhitecți elvețieni, Jacques Herzog și Pierre de Meuron Fosta cameră a motoarelor, transformată într-o sală imensă, găzduiește în prezent numeroase expoziții excepționale. Fosta cameră a motoarelor, transformată într-o sală imensă, găzduiește acum numeroase expoziții excepționale.

În 2016, la Tate Modern a luat naștere o extensie: Switch House sau “casa răsucită”. Este de fapt un turn de zece etaje cu o formă absolut futuristă.

Sfaturile noastre pentru vizitarea Tate Modern

Timpul este prețios, iar capitala este plină de activități! Pentru a vă ajuta să vă organizați vizita și să profitați la maximum de timpul petrecut odată ce ați cumpărat biletul pentru Tate Modern, iată câteva sfaturi.

Cel mai bun moment pentru a vizita Tate Modern

La fel ca majoritatea muzeelor sau a activităților culturale în general, cel mai bun moment pentru a evita aglomerația este să vizitați în zilele lucrătoare. Diminețile sunt de asemenea preferabile după-amiezelor, mai ales dacă vizitați în weekend. În mod similar, pentru a avea acces la etajul panoramic, este posibil să se formeze o coadă la orele de vârf. Cel mai bine este să faceți acest lucru la începutul vizitei, pe dimineațapentru a o evita.

Durata unei vizite

Tate Modern este imensă, sunt multe de văzut. Dacă doriți să profitați din plin de ea și să vă luați timp pentru a reflecta asupra unor lucrări, vă sfătuim să vă permiteți o zi. Dacă nu dispuneți de prea mult timp, accesați în prealabil site-ul muzeului pentru a selecta piesele pe care doriți să le vedeți mai întâi.

Vizitarea Tate Modern cu copiii

La Tate Modern a fost dezvoltat un program special pentru familii. Care este scopul? Pentru a face vizita plăcută și distractivă pentru copii. Este posibil chiar să se pregătească vizita în avans pe site-ul muzeului, grație unui spațiu dedicat.

Câteva informații practice

 • Tate Modern este accesibil pentru persoane cu mobilitate redusă și la persoane cu deficiențe de vedere. Locuri de parcare, lifturi, hărți și lupe: găsiți toate informațiile de care aveți nevoie pe site-ul web al muzeului.
 • A vestiar gratuit este disponibil la nivelul 0 al clădirii Natalie Bell.

Ce să faci când vizitezi Tate Modern din Londra?

Oameni care privesc o expoziție la Tate Modern, Londra

Credit foto: Shutterstock / Gimas

Să vizitezi Tate Modern înseamnă să treci prin 7 etaje, unde sunt expuse tot felul de creații contemporane din secolele XX și XXI. Veți găsi toate mișcările artistice moderne, cum ar fi fauvismul, pop art, arta minimalistă sau arta conceptuală. Dar, de asemenea, toate formele: picturi, desene, sculpturi, fotografii, filme și chiar spectacole. Odată ce ai biletul pentru Tate Modern, aventura poate începe!

Colecția permanentă
Vă rugăm să rețineți că, spre deosebire de majoritatea muzeelor, care își organizează colecțiile în ordine cronologică, colecțiile sunt aranjate tematic.

 • Etajul 2 : Poezie și vise
 • Etajul 3 Viziuni transformate
 • etajul 4 : Energie și procese
 • etajul 4 Structură și realitate

Rezervoarele
Pe vremea când muzeul era o centrală electrică, această zonă era folosită pentru depozitarea petrolului. Astăzi, este un spațiu unic, cu o lățime de 30 de metri și o înălțime de 7 metri, dedicat în întregime creativității, artelor spectacolului și artei cinematografice.

Sala turbinelor
Acesta este spațiul dedicat sculpturilor. Structura încăperii și modul în care este folosit spațiul reprezintă, de asemenea, o lucrare în sine.

Podeaua panoramică
Situată la ultimul etaj al Switch House, această terasă panoramică deschisă oferă o priveliște de 360 de grade asupra Londrei. Un bar este disponibil pentru a lua o pauză, pentru a savura o băutură caldă și pentru a admira priveliștea!

Camerele artiștilor

O parte simbolică și esențială a muzeului, Camerele artiștilor găzduiește o colecție de peste 1600 de lucrări realizate de 40 de artiști din întreaga lume. Destinat unui public mai tânăr, acest domeniu are ca scop implicarea acestuia în acest domeniu creativ special.

Cât costă un bilet la Tate Modern din Londra?

Oameni care se plimbă în holul de la Tate Modern, Londra

Credit foto: Shutterstock / Tom Eversley

Ca majoritatea muzeelor din Londra, intrarea la Tate Modern este gratuită.

Doar anumite expoziții și evenimente speciale sunt cu plată, iar prețul variază în funcție de eveniment. Cel mai simplu mod de a afla prețul expoziției care vă interesează este să vizitați site-ul Tate Modern.

Intrarea la colecțiile permanente este gratuită, dar puteți rezerva cu ușurință un bilet pentru expoziția care vă interesează pe site-ul oficial al muzeului.

Există tururi ghidate la Tate Modern din Londra?

Oameni care văd lucrări la Tate Modern, Londra

Credit foto: Shutterstock / Tupungato

Muzeul nu oferă tururi ghidate. Cu toate acestea, dacă doriți un tur detaliat, vă recomandăm să luați un ghid audio în limba franceză, disponibil la nivelul 1 (11 £).

Pentru cei care doresc să exploreze Tate mai mult, există tururi private și semi-private, în cadrul cărora veți fi însoțiți de un ghid istoric pentru a învăța despre istoria artiștilor și aspirațiile lor. Veți fi invitați să discutați capodoperele și să dezbateți o mișcare. Un bilet la Tate care vă duce în culisele galeriei și a celor care au inspirat-o.

Există tururi combinate cu alte obiective turistice din Londra?

Biletul pentru Tate Modern este gratuit, deci nu există bilete combinate cu alte monumente. Cu toate acestea, dacă aveți un London Pass, puteți profita de ghidul audio gratuit.

Orele de deschidere ale Tate Modern din Londra

Puteți vizita Tate Modern în următoarele zile și ore:

 • De duminică până joi de la 10.00 la 18.00
 • Vineri și sâmbătă De la 10.00 la 22.00.

Vă rugăm să rețineți Ultima intrare se face cu o oră înainte de închiderea galeriei. De asemenea, muzeul este închis între 24 și 26 decembrie.

Pentru a ajunge la Tate Modern, mergeți la următoarea adresă: Bankside Londra SE1 9TG. Muzeul este ușor accesibil pe jos sau cu transportul public.

 • Prin tub Stația Southwark (linia Jubilee) este cea mai apropiată și se află la aproximativ 600 de metri. Stația Blackfriars (liniile District și Circle) este la 800 de metri, iar St Paul’s (linia centrală) este la 1100 de metri.
 • Cu autobuzul Multe linii de autobuz opresc în apropierea muzeului, cum ar fi 45, 63 și 100, care circulă pe Blackfriars Bridge Road. RV1 și 381 se întind de-a lungul Southwark Street, iar 344 de-a lungul Southwark Bridge Road.
 • Cu barca Tate Boat: un mod original de a ajunge la muzeu este să luați Tate Boat, care circulă la fiecare 40 de minute de-a lungul Tamisei între Tate Britain și Tate Modern.

Unde să parchezi lângă Tate Modern?

Intrarea la Podul Mileniului, vedere de la Tate Modern, Londra

Credit foto: Shutterstock / borrdephong.r

Vă sfătuim să nu încercați să ajungeți cu mașina la Tate Modern. În apropierea muzeului nu există (sau există foarte puține locuri de parcare și sunt foarte scumpe). Cu toate acestea, pentru persoane cu mobilitate redusăDouăsprezece locuri de parcare sunt disponibile pe Park Street. Vă rugăm să nu uitați să le rezervați în prealabil la muzeu.

Unde să stați în apropiere de Tate Modern din Londra?

Tate Modern este situat în cartierul modern și vibrant din Southwark poate fi un loc de cazare foarte convenabil și prietenos. Southwark este o zonă liniștită și plină de viață, aproape de centrul orașului, și va atrage călătorii care caută locuri de cazare la modă. Pentru mai multe informații, consultați articolul nostru detaliat “Unde să vă cazați în Londra”.

Acum știi cum să vizitezi Tate Modern, bucură-te de șederea ta în Londra!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro