Vizitați Statuia Libertății din New York: ore, prețuri…

Aveți de gând să vizitați New York? Iată tot ce trebuie să știi pentru a vizita Statuia Libertății, simbol al Statelor Unite!

Cel mai emblematic monument din Statele Unite, Statuia Libertății este o atracție obligatorie pentru oricine vizitează New York-ul. Simbol al libertății care luminează lumea – acesta este numele original al clădirii – a fost construită în Franța în 1886 și donată Statelor Unite pentru a sărbători centenarul Declarației de Independență americane, care a avut loc cu o sută de ani mai devreme. Este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 1984. A vizita Statuia Libertății înseamnă a admira una dintre cele mai importante capodopere arhitecturale ale secolului al XIX-lea. Iată tot ce trebuie să știți despre acest monument de renume mondial, un simbol al supremației democrației și libertății asupra tuturor formelor de opresiune.

Ce trebuie să faceți atunci când vizitați Statuia Libertății?

În picioare în baza sa de pe Insula LibertățiiStatuia din cupru înfățișează o femeie încoronată, îmbrăcată într-o rochie lungă și plisată, cu fața spre Europa și ținând în mână o torță menită să lumineze lumea. Balconul coroanei ajunge la 93 de metri deasupra solului – la aceeași înălțime cu Mont-Saint-Michel! -și cântărește 225 de tone. Statuia în sine are o înălțime de 45 de metri și atrage aproape 5 milioane de vizitatori pe an.

Statuia Libertății, New York

Credit foto: Flickr – Samuel Ioannidis

Mai multe moduri de a vizita Există mai multe moduri de a vizita Statuia Libertății:

 • Vizitați Liberty Island, apoi Statuia Libertății,
 • Plimbare în jurul Statuii Libertății,
 • Urcați doar până la piedestalul Statuii Libertății,
 • Urcă în coroană și pe piedestalul Statuii Libertății,
 • Vedeți Fort Wood, cele 5 statui (care îi reprezintă pe Édouard-René de Laboulaye, Frédéric-Auguste Bartholdi, Gustave Eiffel, Joseph Pulitzer și Emma Lazarus) de la baza Statuii Libertății,
 • Cuplați vizitarea Statuii Libertății cu vizitarea Muzeului Imigrației din Ellis Island (cea mai populară vizită).

La debarcarea de pe feribotul de pe Liberty Island, veți observa cât de maiestuoasă este statuia. Insula este mică și ovoidală și poate fi vizitată foarte repede pe jos. În timpul vizitei, veți descoperi o priveliște frumoasă a orizontului New York-ului. Mai aproape de statuie, intrați în Fort Wood, dacă biletul dumneavoastră se potrivește, construit între 1808 și 1811 pentru a proteja portul New York. Apoi, accesați ansamblul bază-interior al statuii de jos, ceea ce înseamnă că veți putea vedea cadrul de fier al monumentului. Așadar, există trei situri distincte de vizitat: Fortul, baza statuii și ansamblul soclului, accesibile din Fortul și urcarea celor 354 de trepte până la coroană.

Ellis Island, Muzeul Imigrației

Credit foto: Flickr – flowcomm

Turul statuii cuprinde un muzeu și – pe măsură ce urcați – puncte de vedere asupra golfului New York. În diferitele săli ale muzeului, veți vedea exponate istorice care urmăresc construcția statuii, fotografii din atelierele Gaget și Gauthier și fotografii ale construcției din Paris, pas cu pas. Urcați apoi pe cele 7 nivele care duc la coroana cu o vedere de 360° asupra întregului golf New York, la 50 de metri deasupra nivelului mării. Coroana este formată din 25 de ferestre destul de mici, așa că nu vă așteptați la o vedere panoramică mare! Vă rugăm să rețineți că pentru a urca în coroană, trebuie să se folosească doar Croaziere cu statui (în limba engleză) vinde bilete, dar trebuie să luați legătura cu ea. Cu 2 până la 4 luni în avans !

A vizita Statuia Libertății înseamnă, de asemenea, a retrăi trauma celor 12 milioane de oameni care au emigrat între 1892 și 1954 din țări europene (Irlanda, Franța, Italia, Spania, Portugalia etc.) la New York pentru a găsi condiții de viață mai bune și a căror primă imagine a noii lor case a fost Statuia Libertății. De pe Liberty Island, urcați-vă din nou pe vapor pentru a acosta la Ellis Island și vizitați Muzeul Imigrației Americane. Pe Ellis Island, migranții erau supuși unor controale și examinări medicale. Imaginați-vă în capul unui migrant de atunci, plin de stres, oboseală, anxietate și tristețe că v-ați părăsit țara, în Camera de înregistrareCamera de înregistrare, unde 5.000 de persoane pe zi erau supuse unor controale medicale uneori dure și stricte.

Ar fi păcat să vizitați Statuia Libertății fără a vizita Ellis Island, o pagină importantă din istoria Statelor Unite.

Statuia Libertății, New York

Credit foto: Flickr – Ana Paula Hirama

Există două puncte de acces cu barca pentru a vizita Statuia Libertății. Și nu puteți ajunge acolo cu propria barcă – dacă aveți una – deoarece serviciul este reglementat și furnizat de o singură companie privată, numită “Statue Cruises”.

Plimbări cu feribotul spre Statuia Libertății și Ellis Island Prima plecare are loc din Battery Park, în sudul Manhattanului. Celălalt se află în Liberty State Park, pe coasta de vest a statului New Jersey. Prin urmare, traseul merge de la Battery Park la Liberty Island, de la Liberty Island la Ellis Island și de la Ellis Island la punctul de plecare.

Bineînțeles, nu este obligatoriu să vizitați ambele insule, este perfect posibil să vizitați doar una și apoi să vă întoarceți.

Rezervări, prețuri și ore de vizitare

Din cauza numărului mare de turiști, vă recomandăm să vă rezervați biletul online pentru diferitele opțiuni de excursii pe care le doriți.

Online va trebui să alegeți data vizitei, ora și numărul de persoane. Odată cumpărate, biletele sunt disponibile la Castle Clinton National și la Railroad Terminal Building, gara centrală din New York.

Bilete pentru Statuia Libertății, Ellis Island

Credit foto: Flickr – minnemom

Ambarcațiunile de croazieră de la Statue Cruise oferă traversarea de la ora 8.30 la 19.00.

Vă rugăm să rețineți că timpul obișnuit de vizitare a ambelor insule este estimat la 5 ore. Prin urmare, alegeți un interval orar timpuriu, deoarece după ora 14:00 puteți vizita doar o singură insulă!

Muzeele sunt deschise în fiecare zi a anului, cu excepția zilei de 25 decembrie.

Taxe de admitere :

 • Bilet simplu (două insule + feribot) și piedestal (două insule + feribot + piedestal Statuia Libertății) :
  • Adulți de 13 ani și peste: 18,5 dolari,
  • Adulți cu vârsta de 62 de ani și peste: 14 dolari,
  • Copii de la 4 la 12 ani: 9$,
  • Copii sub 4 ani: gratuit.
 • Bilet coroană (două insule + feribot + piedestal + statuie coroană) :
  • Adulți începând cu vârsta de 13 ani: 21,5$,
  • Adulți cu vârsta de 62 de ani și peste: 17 dolari,
  • Copii de la 4 la 12 ani: 9$,
  • Copii sub 4 ani: gratuit.

Lasă un comentariu