Vizitați stadionul Etihad din Manchester: bilete, prețuri, ore de deschidere

Dacă vizitați Manchester, trebuie să vizitați stadionul Etihad! Stadionul este terenul de acasă al clubului de fotbal Manchester City. Cu o capacitate de peste 55.000 de locuri, acest templu al fotbalului găzduiește, de asemenea, competiții de rugby și concerte de mare amploare. Atunci când cumpărați bilete pentru stadionul Etihad din Manchester, veți fi cufundați atât în sport, cât și în cultură, în cadrul unui tur ghidat. Intră în culisele clubului, bucură-te de anecdote de la jucători, vizitează muzeul stadionului, vestiarele și sala de presă!

Pentru a vă pregăti vizita, citiți articolul nostru! Veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vizita Stadionul Etihad.

Stadionul Etihad din Manchester pe scurt

Intrarea în Etihad Stadium

Credit foto: Shutterstock / Bundit Sriusaneemorakot

Stadionul Etihad, cunoscut și sub numele de City of Manchester Stadium, găzduiește clubul de fotbal Manchester City. Construit inițial pentru a găzdui Jocurile Commonwealth-ului din 2002, stadionul a găzduit numeroase competiții majore, printre care și Finala Cupei UEFA 2008. De asemenea, aici s-au disputat meciuri importante de rugby, precum și meciuri de box. Arhitectura sa, concepută ca o arenă de gladiatori romani, a fost distinsă cu mai multe premii internaționale. Stadionul a fost proiectat pentru a maximiza cantitatea de lumină solară de pe teren și a favoriza astfel creșterea gazonului. Stadionul a fost redenumit Etihad Stadium în 2011, în urma unei înțelegeri între proprietari și celebra companie aeriană Emirates.

Sfaturile noastre pentru a vizita stadionul Etihad din Manchester

Pregătiți-vă vizita în avans

Pentru a evita să fiți prinși pe dinafară în zilele de meci, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să accesați site-ul oficial al clubului Manchester City și să vă procurați bilete pentru a vizita stadionul Etihad. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai puține locuri disponibile în nopțile în care echipele joacă între ele. Pentru a evita deplasările inutile, site-ul a avut buna idee de a posta în fiecare lună evenimentele viitoare și orele de vizitare.

Obțineți reduceri

Unele site-uri turistice online oferă tururi care includ preluarea de la hotel, deplasarea și un tur ghidat al stadionului. Aceste tururi all-in-one au o durată de aproximativ 3 ore și vă permit adesea să economisiți bani din prețul biletului.

Ce să faci când vizitezi stadionul Etihad din Manchester?

Vizitați stadionul Etihad și vestiarul lui Manchester City

Credit foto: Shutterstock / berm_teerawat

Vizitarea stadionului Etihad din Manchester durează aproximativ o oră și jumătate. Aproape 70 de minute sunt dedicate turului și 20 de minute Pentru sălile interactive sunt disponibile bilete suplimentare. Turul combină istoria clubului cu o imersiune în arena de ultimă generație. Îndrumați de un fan expert al clubului de fotbal Manchester City, vă veți plimba prin diferite părți ale emblematicului stadion, de obicei închise publicului:

 • Tunelul de acces la teren, pentru a călca pe urmele unor mari jucători precum Kevin De Bruyne sau Sergio Aguero ;
 • Pe banca managerului, pentru a trăi emoția nervoasă resimțită de Pep Guardiola, marele manager al clubului;
 • Vestiarele și atmosfera lor, datorită unei instalații audiovizuale imersive;
 • O conferință de presă virtuală cu managerul clubului;
 • Zona de expoziție și conținutul holografic interesant;
 • Sala de cinema: o imersiune de 360° în istoria orașului Manchester;
 • Terenul de joc și priveliștea panoramică de pe banca de rezerve; Zona de încălzire, pentru a înțelege cum se pregătesc jucătorii pentru un meci.

La sfârșitul turului, mergeți la magazinul orașului pentru a cumpăra suveniruri: o reducere de 10 % se acordă pentru tot ceea ce cumpărați. Puteți vizita stadionul Etihad în nouă limbi, inclusiv în franceză.

Cât costă un bilet pentru a vizita Stadionul Etihad?

Nu există un tur autoghidat al stadionului, iar prețurile includ turul ghidat.

 • Adult : £25sau 30 de euro,
 • 18-21 de ani : £17sau 20 de euro,
 • 5-17 ani: £15sau 17 euro,
 • Senior (peste 65 de ani) : £15sau 17 euro,
 • Copii (0-4 ani) : gratuit,
 • Familie (2 adulți + 2 copii) : £55sau 65 de euro.

Grupurile de peste 10 persoane pot beneficia, de asemenea, de un tarif redus.

Biletele pentru vizitarea stadionului Etihad pot fi rezervate și achiziționate prin intermediul site-ului oficial al lui Manchester City. Cu toate acestea, este posibil să cumpărați bilete online de pe platformele de turism specializate. Aceste bilete pot fi modificate sau anulate. Există adesea oferte promoționale pentru bilete, care vă permit să vizitați stadionul la un preț mai mic.

Există tururi ghidate ale stadionului Etihad din Manchester?

Stadionul Etihad Stadium Ground Edge

Credit foto: Shutterstock / Cosmin Iftode

În plus față de turul clasic cu ghid oferit de stadion, puteți alege tururi tematice.

Formula Plimbare cu o legendă Tour

Cu o durată de 120 de minuteAcest tur vă oferă ocazia de a bea un pahar cu o legendă a clubului, pe lângă vizitarea stadionului Etihad (la fel ca în versiunea clasică). Prețul este £70 pentru un adult, adică aproximativ 82 de lire sterline.

Formula Numărătoarea inversă pentru turneul de lansare

În zilele meciurilor de pe teren propriu ale lui Manchester City, se oferă un tur pentru a trăi emoțiile de dinaintea startului meciului. Vei vedea echipa sosind la stadion, te vei plimba pe teren cu câteva momente înainte de începerea meciului și vei simți toată tensiunea incredibilă care se acumulează. Bineînțeles, acest tur este disponibil doar în anumite zile și numai dacă aveți un bilet pentru meci. Cât costă turul? £27sau aproximativ 32 €.

Există tururi combinate cu alte obiective turistice din Manchester?

Puteți combina turul stadionului Manchester Etihad Stadium cu o vizită la Academy Stadium. Acest stadion este dedicat jucătorilor sub 21 de ani și echipei feminine. Este un teren de antrenament pentru cei mai buni concurenți. Durata totală a acestei excursii este de 120 de minute. Prețul biletului este £35ceea ce înseamnă aproximativ 41 de lire sterline.

Ore de deschidere

Priveliștea stadionului Etihad de la un colț

Credit foto: Shutterstock / Cosmin Iftode

Este posibil să vizitați stadionul Etihad din Manchester pe tot parcursul anuluicu excepția zilei de Crăciun, a zilei de Anul Nou și a duminicii de Paște.

O zi pe săptămână sunt oferite tururi ghidate ale stadionului. de zece ori pe zi, cu o vizită la fiecare ore sau fiecare la jumătate de oră. Nu există un calendar precis, deoarece acestea sunt supuse la constrângeri ale meciurilor și evenimente. În nopțile de concurs, în local se poate intra până la trei ore și jumătate înainte de startul meciului. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să accesați site-ul web pentru a verifica sloturile rezervabile.

Stadionul Etihad este situat în East Manchester, pe Ashton New Road, Manchester, M11 3FF. Din centrul orașului Manchester se află la aproximativ 30 de minute de mers pe jos până la stadionul Etihad. De asemenea, puteți ajunge acolo:

 • Cu tramvaiulStația de tramvai (Metrolink) este Etihad Campus. Se află lângă stadion. Tramvaiul pleacă din centrul orașului. Dacă luați tramvaiul din stația Manchester Piccadilly, trebuie să vă îndreptați spre Ashton. Durata călătoriei din Piccadilly este mai mică de 10 minute.

  În zilele de meciuri și concerte, există tramvaie suplimentare care circulă la fiecare 6 minute. Va trebui să vă cumpărați biletele înainte de îmbarcare, de la unul dintre automatele de bilete amplasate pe fiecare platformă Metrolink. Dacă aveți o mașină, o soluție convenabilă este să vă lăsați mașina într-o parcare gratuită Park & Ride și să continuați cu tramvaiul.

 • Cu autobuzul
  Stațiile de autobuz sunt situate în apropierea stadionului, pe Ashton New Road, lângă tribuna de sud, pe drumul spre centrul orașului Manchester. Rutele de autobuz 216 și 53 opresc în stația Etihad Stadium.

Unde să parchezi în apropiere de Etihad Stadium din Manchester?

O parcare plata este disponibil la fața locului în Blue Car Park G&H, accesibil de la poarta 2 a stadionului, numit Calea Alan Turing. Parcarea costă aproximativ £89.50. Acesta este gratuit pentru vehicule pe două roți.

Unde să stați în apropiere de Etihad Stadium?

Stadionul Etihad este ușor accesibil din centrul orașului Manchester. Dacă sunteți în căutare de cazare, vă recomandăm în special Northern Quarter, Spinningfields și Fallowfield University Quarter.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro