Vizitați Sainte-Chapelle din Paris: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Sainte-Chapelle din Paris: o vizită obligatorie!

Ca un diamant în care dansează luminile, Sainte-Chapelle strălucește. Arhitectura nu este singurul atu al acestei capodopere gotice flamboaiante, ci strălucește și prin semnificația sa religioasă și politică. Este imposibil de ratat: se află în mijlocul Ile de la Cité, un adevărat must-see la Paris, la câțiva metri de monumentala catedrală Notre-Dame de Paris și de biserica sa soră, Saint-Louis.

De când a fost declarată monument istoric în 1862, Sainte-Chapelle a atras turiști din întreaga lume. Acest succes i-a adus chiar și protecția UNESCO. Poți rata un astfel de monument? Cu siguranță că nu. Așadar, iată toate informațiile practice și utile de care aveți nevoie pentru a vizita Sainte-Chapelle.

Istoria Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle

Credit foto: Shutterstock – Mikhail Varentsov

Sainte-Chapelle este una dintre rămășițele Palatului de la Cité. Acesta aparține actualului sediu al Palatului de Justiție din Paris. Vestigiu al istoriei, simbol religios și bijuterie arhitecturală, Sainte-Chapelle este o adevărată carte de istorie.

Această bijuterie a artei gotice a fost construită în 1242 la ordinul Sfântului Ludovic (Ludovic al IX-lea). Acesta a fost destinat să adăpostească cele mai prețioase relicve ale creștinismului din lume. Printre ele, celebra coroană de spini a lui Hristos, care a fost așezată pe capul lui Iisus înainte de crucificare.

Să menționăm și piesa Crucii lui Hristos. Toate aceste sfinte relicve, cumpărate de la împărații din Constantinopol, au contribuit la influența mondială a lui Ludovic al IX-lea și a Franței. Prin urmare, a fost nevoie de o clădire de mărimea Sainte Chapelle pentru a le proteja de invidie și de trecerea timpului.

Costul Coroanei de Spini a fost de 135.000 de lire, în timp ce moșia regală a trebuit să plătească “doar” 40.000 de lire pentru a construi Sainte Chapelle! Lucrările au început în 1242 și au fost finalizate șapte ani mai târziu. Un record și o muncă grea pe care o datorăm unui individ misterios, probabil arhitectul Pierre de Montreuil.

Două capele suprapuse alcătuiesc această clădire rară. Respectiv numite Capela inferioară și Capela mare. Primul este un omagiu adus Fecioarei și a fost ocupat în trecut de personalul de la Palais de la Cité. Al doilea a fost privilegiul regelui și al familiei sale.

Splendoarea sa are puține egalități, mai ales datorită acoperișului său monumental din sticlă. 1113 scene biblice se desfășoară de-a lungul a 15 vitralii imense și pline de culoare, care cad peste tine ca cerul pe cap. 618 m² de echilibru și rafinament, care au făcut ca Capela Superioară să fie supranumită “Catedrala de sticlă”.

Două incendii monumentale, în 1630 și 1777, aproape că v-au împiedicat să vizitați Sainte-Chapelle. Perioada Revoluției a fost, de asemenea, una de încercare. Revoluționarii, care respingeau dreptul divin al regelui, au atacat în mod repetat Sainte-Chapelle. Acesta a fost supus unor daune foarte mari. Decorațiile interioare au fost distruse, la fel ca și turla decorată cu fleur-de-lis, care întruchipa regalitatea.

În timpul Revoluției, Relicvele Patimilor au fost mutate pentru a fi păstrate în siguranță. Aceste urme ale trecutului biblic sunt acum păstrate în tezaurul Catedralei Notre-Dame de Paris.

Cu toate acestea, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea a început o etapă de restaurare (uf). Astfel, monumentul a căpătat fața pe care o cunoaștem astăzi. Știm că Capela Superioară a rămas fidelă formei sale originale. În ceea ce privește Capela Inferioară, aceasta a fost complet reinventată, din lipsă de dovezi suficiente.

Provocările restaurării

Credit foto: Shutterstock – Pani Garmyder

Sainte-Chapelle este, fără îndoială, cel mai bine cunoscută pentru vitraliile sale orbitoare și instructive. Acestea au fost în centrul atenției în timpul lucrărilor de restaurare. Restaurarea ferestrelor și a trandafirului a fost posibilă datorită unei sponsorizări excepționale de 5 milioane de euro.

Lucrările la golfuri au avut loc între 2008 și 2014, în timp ce lucrările la trandafirul vestic au fost mai rapide. Acesta din urmă a demonstrat o rezistență incredibilă la teste. Nu sunt lăsate în urmă sticlă, plumb, bucăți de structură metalică sau piatră adiacente vitraliilor. Cu toate acestea, unele dintre vitralii au rămas degradate, iar desenele lor abia dacă sunt lizibile. Acest lucru se datorează condensării inevitabile a apei pe perete și lacului din secolul XX care a întunecat sticla în timp.

Imaginați-vă… Restauratorii își țin respirația, aplecându-se asupra unui vitraliu de o calitate artistică pe cât de fragilă, pe atât de extraordinară, ștergând cu mare delicatețe praful de pe un motiv! Maeștrii sticlari, cu plasa lor de lumină cu infraroșu, străpung murdăria sticlei și îndepărtează grisaillele fără a altera designul. Fierari inventivi, care au înlocuit plumbul și au întărit barele de metal din secolul al XIII-lea prin procedee experimentale. Pietrarii, cu calmul lor imperturbabil, care folosesc tehnici de micro-sablare pentru a curăța exteriorul Sainte-Chapelle.

Fațadele exterioare ale Sainte-Chapelle au făcut, de asemenea, obiectul unor lucrări importante. Sculpturile și gărgărițele își pierduseră din farmec din cauza poluării și a atacurilor…

Provocările extreme asumate sunt astăzi mândria echipelor de meșteri și arhitecți contemporani care admiră, cu siguranță mai emoționați decât oricine altcineva, vitraliile repuse la locul lor, protejate și salvate pentru secole. Un lucru este cert, restaurarea vitraliilor a fost unul dintre cele mai ambițioase proiecte de la începutul secolului. Dar, datorită acestui lucru, puteți vizita Sainte-Chapelle astăzi.

Ce să vezi și ce să faci la Sainte-Chapelle

Încă de la început, relicvariul uriaș te prinde de gât. Ridicându-se din pământ în timp record, pare chiar să stea în picioare prin magia Duhului Sfânt. Nu există contraforturi care să susțină zidurile exterioare, iar o centură simplă consolidează clădirea. Cu toate acestea, tot în interior, această performanță tehnică de pe Ile de la Cité își dezvăluie toată splendoarea.

Capela inferioară

Capela inferioară

Credit foto: Shutterstock – javarman

În Chapelle Basse, rezervată în trecut personalului de la Palais de la Cité, puteți admira statuia Fecioarei și fresca Buna Vestire, cea mai veche pictură murală din Paris, care datează din secolul al XIII-lea.

Capela Mare

Vitraliile de la Sainte-Chapelle

Credit foto: Shutterstock – Jan Willem van Hofwegen

Continuați să vizitați Sainte-Chapelle prin intermediul 33 de pași care separă cele două sanctuare, se ajunge la Capela Superioară. Cadrul este încântător. Locul, scăldat în culoare și lumină, dă senzația că ești transportat într-un vârtej de magie din alte timpuri.

Vitraliile înalte de 15 metri spun povestea celor mai importante evenimente din Vechiul și Noul Testament, de la Geneză la Învierea lui Hristos și până la sosirea relicvelor la Paris. Pentru a ține evidența, citiți ferestrele de jos în sus și de la stânga la dreapta. Sunt descrise nu mai puțin de 1.113 scene! Aplicația mobilă Vitraliile Sainte-Chapelle vă poate da câteva explicații.

Iubitori ai arhitecturii gotice, nu veți regreta vizita la Sainte-Chapelle! Fără să vă scufundați în istoria biblică, puteți admira pur și simplu frumusețea 600 de vitralii care împodobesc monumentul și pietrele sculptate care îl înconjoară.

Vizitați Sainte-Chapelle și Conciergerie: optați pentru biletul combinat

Conciergerie

Credit foto: Shutterstock – Kiev.Victor

Există note gemene care permit vizitarea Sainte-Chapelle și a Conciergerie. Puțin mai mult Acest bilet vă permite să beneficiați de o tăietură de bilete pentru accesul în ambele clădiri.

Apoi vă puteți bucura de cele mai importante două monumente din Palais de la Cité. Pe lângă turul tradițional, veți avea ocazia să vizitați încăperile medievale și spațiile care au dispărut în suneteleHistoPad. Acest dispozitiv digital oferă o imersiune totală datorită funcțiilor sale de realitate augmentată și reconstrucțiilor 3D.

Ore de deschidere și prețuri

Sainte-Chapelle

Credit foto: Shutterstock – Reiner Conrad

Orar

 • De la De la 1 octombrie la 31 martie deschis din Între orele 9 și 17. ;
 • De la De la 1 aprilie la 30 septembrie deschis din De la 9.00 la 19.00 ;
 • Nocturnes les Miercurea de la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii septembrie deschis până la ora 21:30 ;
 • Sainte-Chapelle este închisă la 1 mai, 25 decembrie și 1 ianuarie;
 • Ultimul acces Cu 40 de minute înainte de ora de închidere a monumentului.

Bilet unic

 • Prețul complet : 11,5€ ;
 • Tarif redus : 9€ ;
 • Tarif de grup (de la 20 de persoane) : 8€ ;
 • Gratuit pentru persoanele sub 18 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele care le îngrijesc, persoanele în căutarea unui loc de muncă, cetățenii și/sau rezidenții UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și deținătorii de carduri Icom sau Cultură;
 • Paris Museum Pass este acceptat, dar nu servește drept tăietor de bilete;
 • Închirierea unui audio-ghid : 3€.

Bilet combinat Sainte-Chapelle și Conciergerie

Atunci când alegeți acest bilet, trebuie să alegeți data și ora la care doriți să vizitați Sainte-Chapelle. Vizita la Conciergerie trebuie să aibă loc în aceeași zi, la ora aleasă de dumneavoastră între 9:30 am și 5:15 pm.

 • Prețul întreg : 18,5€
 • Tarif redus : 16,5€
 • Tarif de grup (de la 20 de persoane) : 12€
 • Gratuit pentru persoanele sub 18 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele care le îngrijesc, persoanele în căutarea unui loc de muncă, cetățenii și/sau rezidenții UE cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și deținătorii de carduri Icom sau Cultură.

Sainte-Chapelle se află 10 boulevard du Palaisîn primul arondisment din Paris. Puteți ajunge acolo cu autobuzul, RER, metroul sau batobusul.

Cu autobuzul

Cu autobuzul, liniile 21, 24, 27, 38, 58, 81, 85 și 96 vă permit să accesați site-ul.

În metrou

Linii 1, 7, 11 sau 14 stația “Châtelet”
Linia 4 stația “Cité”
Linia 10 stația “Cluny-Sorbonne” (la aproximativ 15 minute de mers pe jos de capelă)

Prin RER

Linia B și C stația “Saint-Michel/Notre-Dame” stație

Batobus

Nu uitați de batobus! Reveniți pe uscat la stațiile “Notre-Dame” sau “Saint-Germain-des-Prés”.

Cu mașina

Dacă aveți o mașină, cele mai apropiate parcări sunt :
– În cazul în care Parcarea Harlay situat la Quai des Orfèvres
– În cazul în care Parcarea Indigo situat în Place Louis Lépine
– În cazul în care Parcarea Notre-Dame situat în Place Jean-Paul II.

Pe jos sau cu bicicleta

Pentru cei suficient de norocoși să se cazeze în apropiere de Sainte-Chapelle sau pentru cei mai curajoși, să nu uităm de mersul pe jos sau cu bicicleta! În apropiere există stații Velib’.

Acces la monument de luni până vineri

Place Louis Lépine

Credit foto: Shutterstock – Catarina Belova

Un perimetru de securitate înconjoară Palatul de Justiție din Paris din De luni până vineri. Accesul este posibil doar prin Place Louis Lépine (Place du Marché aux fleurs), unde poliția efectuează un control inițial. Vizitatorii trebuie să prezinte biletul de intrare și apoi să viziteze Sainte-Chapelle prin intrarea obișnuită. Se efectuează apoi un al doilea control de securitate.

În timpul desfășurării perimetrului, intrarea în Sainte-Chapelle este posibilă numai pe baza unui bilet alocat unui anumit interval de vizitare. Casa de bilete este situată place du Châteletîn apropierea monumentului (plata prin numai cu card de credit).

Un al doilea ghișeu de bilete deportate se află laHôtel de Sully (62 rue Saint Antoine 75004, de marți până duminică, De la 13.00 la 19.00). Alternativ, optați pentru biletul electronic, care vă permite să vă selectați ziua și intervalul orar direct de pe internet.

Ce să faci în jurul Sainte-Chapelle?

Notre-Dame de Paris

Notre-Dame de Paris

Credit foto: Shuttrstock – miosk50

De la incendiul din 15 aprilie 2019, Catedrala Notre-Dame de Paris și împrejurimile sale imediate au fost închise publicului pentru a permite efectuarea unor lucrări majore de siguranță și stabilizare, înainte de restaurare. Cu toate acestea, nu ezitați să veniți să admirați catedrala sau să o surprindeți de pe străduțele din Ile de la Cité, de pe podurile Senei, de pe cheiurile de pe malul stâng și de pe Ile Saint Louis.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru

Credit foto: Shutterstock – Dennis van de Water

Chiar trebuie să o introducem? Muzeul Luvru, piramida sa de sticlă, fațada sa bogat decorată, mii de opere de artă, inclusiv incomparabila Mona Lisa: se află în 15 minute distanță la doar o scurtă plimbare de Sainte-Chapelle. În plus, este o șansă de a trece (și de a trece din nou) pe lângă emblematicul Pont Neuf!

Plimbare pe Ile de la Cité și pe Ile Saint-Louis

Île Saint-Louis

Credit foto: Shutterstock – Pascale Gueret

În inima Parisului, insulele La Cité și Saint-Louis își dispută favorurile turiștilor din întreaga lume. Nu faceți o alegere imposibilă. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vizitați Sainte-Chapelle și apoi să vă faceți timp să le explorați pe fiecare dintre ele.

Ce este pe ordinea de zi? Picnicuri, vizite la monumente sau pur și simplu plimbări relaxante. Aceste două comori și-au păstrat farmecul și calmul în mijlocul unor vile private. Turnul Horloge și Conciergerie au vedere spre oraș într-un colț și spre fermecătoarea Place Dauphine în celălalt.

O scară care se scufundă în Sena aici, un spațiu cultural acolo. Faimoasa gelaterie Berthillon pe strada principală, iar pe cealaltă, un clopot de țară. Vizavi, podul Saint-Louis, care leagă cele două insule și, chiar în capăt, un memorial al martirilor. În dreapta, piața Jean-XXIII mărginită de flori de cireș, în stânga catedrala Notre-Dame de Paris și tarabele bucureștene.

Unde să mănânci în jurul Sainte-Chapelle?

Le Caveau du Palais

Caveau du Palais

Credit foto: Facebook – Le Caveau du Palais

În Ile de la Cité nu lipsesc restaurantele specializate în bucătăria franceză tradițională. Le Caveau du Palais este unul dintre ele, mai confidențial decât altele, dar absolut delicios. Mâncărurile cu mândria albastră, albă și roșie au la bază ingrediente de sezon și locale. Acestea sunt servite într-un cadru istoric, în golul zidurilor de piatră și al arcadei antice.

Au Bougnat

Au Bougnat

Credit foto: Facebook – Au Bougnat

Vizita la Sainte-Chapelle v-a făcut foame, dar vă plac mai mult braseriile pariziene? Apoi mergeți la Bougnat. Rustic, cald, împădurit, acest bistro tradițional își păstrează farmecul medieval și rețete excelente, tipic franțuzești.

Berthillon

Berthillon

Credit foto: Facebook – Berthillon

Nici o vizită la Sainte-Chapelle, fără o vizită la Ile Saint-Louis și o pauză gastronomică la Berthillon! Mergem la acest templu al înghețatei, cunoscut în întreaga lume, pentru deliciile sale, de la cele mai clasice la cele mai surprinzătoare. Un secret bine păstrat, multă dragoste și îndrăzneală, un decor elegant: cel mai greu va fi să vă alegeți aroma și să nu vă întoarceți de zece ori.

Unde să dormiți în jurul Sainte-Chapelle?

Hotel du Jeu De Paume

Hotel du Jeu de Paume

Credit foto: Rezervare

Situat pe Ile Saint-Louis, hotelul Jeu de Paume oferă servicii de top și camere contemporane, cu o amenajare fină între vechi și modern. O atmosferă liniștită, materiale naturale: un adevărat caz de liniște și lux în inima capitalei.

Hotel Univers Saint-Germain

Hotel Univers Saint-Germain

Credit foto: Rezervare

Acest hotel din cartierul Saint-Germain, situat la doar câteva minute de mers pe jos de Sainte-Chapelle, se remarcă prin stilul și asociațiile sale unice. Fotolii din catifea roșie încadrate de pereți de piatră, grinzi de lemn pe tavan, covoare cu motive rococo, țesături prețioase și aurii…

Hotel Appart Roi de Sicile

Hotel Appart Roi de Sicile

Credit foto: Rezervare

Doriți intimitatea și autonomia unei case închiriate, dar cu serviciile de prestigiu ale unui hotel? Optați pentru hotelul de apartamente King of Sicily. De la studioul Deluxe la apartamentul Couture, totul este conceput pentru a vă asigura bunăstarea și pentru a vă cufunda în rafinamentul pur parizian. În hotel, atmosfera este la fel de moale și învăluitoare pe cât este de elegantă.

Airbnb pentru două persoane

Airbnb Ile de la Cité

Credit foto: Airbnb

Apartamentul Castillon este un Airbnb de lux situat în mijlocul orașului Ile de la Cité. Amplasat într-o clădire veche, cu tot farmecul pe care aceasta îl presupune, decorul său amintește de trecutul său istoric. Atingerile contemporane ale decorului și mobilierului ies în evidență, conferind locului o eleganță rară. Acesta este situat în Place Dauphine și se pretează la sejururi romantice pentru două persoane.

Airbnb într-un grup mic

Airbnb într-un grup mic

Credit foto: Airbnb

Mia vă urează bun venit în cazarea sa excepțională, deschisă pentru cinci călători care iubesc serviciile frumoase și istoria. Din camerele elegante, cu elemente istorice și decoruri demne de un palat renascentist, se poate observa frumoasa Place Dauphine. O experiență de aur și coconică, cât mai aproape de Sainte-Chapelle.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Sainte-Chapelle

Credit foto: Shutterstock – marcobir

Cât durează turul?

Este nevoie de aproximativ 1 oră pentru a vizita Sainte-Chapelle, cu sau fără ghid audio.

De ce ar trebui să îmi rezerv biletul online?

Ca urmare, începând cu 8 septembrie, accesul la Sainte-Chapelle a fost restricționat de la De luni până vineri din cauza perimetrului de securitate. Biletul dumneavoastră este valabil pentru o zi și un program definit. Cel mai bine este să evitați să mergeți de două ori, rezervând direct online și mergând la monument doar pentru vizită. De asemenea, biletele pentru aceeași zi nu sunt nelimitate.

Când este cel mai bun moment pentru a vizita Sainte-Chapelle?

Ca toate locurile pe care nu le poți rata, cel mai bine este să vizitezi Sainte Chapelle în afara vacanțelor școlare și a weekend-urilor pentru a reduce la minimum afluxul de turiști. Un alt sfat este să vă planificați vizita dimineața și, dacă este posibil, într-o zi însorită. Lumina reflectată în vitralii este pur și simplu încântătoare…

Există un tur ghidat al Sainte-Chapelle?

Există un tur ghidat al 45 de minute care are loc în fiecare zi la 11:00 și 15:00. De asemenea, pe tot parcursul anului sunt organizate tururi ghidate mai specifice și tematice. Programul poate fi consultat pe site-ul oficial.

Sunt permise fotografiile?

Fotografiile și videoclipurile sunt permise în monument, cu condiția ca acestea să respecte legislația privind dreptul la imagine personală. Este interzisă utilizarea unui trepied, a unui braț sau a unui stabilizator.

Există vestiare și toalete în Sainte-Chapelle?

Este interzisă vizitarea Sainte-Chapelle cu valize sau genți mari. Monumentul nu acceptă depozite. În plus, fără toaletă este disponibil la fața locului.

Este Conciergerie accesibilă persoanelor cu mobilitate redusă?

Site-ul este accesibile pentru PMR (Persoane cu mobilitate redusă). Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați site-ul Sainte-Chapelle înainte de vizită pentru a vă asigura că lucrările sau alte evenimente nu restricționează accesul.

Sunt permise animalele de companie în Sainte-Chapelle?

Site-ul este interzis câini, cu excepția câinilor de ghidaj și a câinilor de asistență.

Pot să vizitez Sainte-Chapelle în mod virtual?

Poți vizita Sainte-Chapelle de pe canapeaua ta? Acest lucru este posibil datorită unui parteneriat cu compania Timografie la 360. Cufundați-vă într-o vizită 100% virtuală a Sainte-Chapelle și a palatului regal al orașului din secolul al XIV-lea.

TravelMax.ro