Vizitați rezervația Scandola din Corsica

Rezervația Scandola este situată pe Insula Frumuseții, o arie naturală protejată cunoscută pentru ecosistemul său de minuni marine și terestre. Inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, se întinde pe o suprafață de peste 1.650 de hectare. Acesta include o parte din fațada maritimă a Parcului Natural Regional din Corsica (parțial clasificat ca sit Natura 2000), care îl administrează.

Teritoriul rezervației naturale este situat în departamentul Corse-du-Sud, mai exact în comuna Osani, în vestul Corsicii. Are o particularitate care trebuie cunoscută: este accesibilă doar pe mare, singura sa parte terestră fiind o peninsulă la nord de Golful Porto. Urmărite în special datorită bogăției biologice prezente în zonă, este totuși posibilă vizitarea rezervației Scandola.

Generation Voyage vă oferă câteva sfaturi despre cum să vizitați rezervația Scandola într-un mod relaxat. Să mergem!

Istoria Rezervației Scandola

Stânci portocalii în rezervația naturală Scandola din Corsica

Credit foto: Shutterstock / Dominik Michalek

Această splendidă rezervație naturală a fost creată în 1975. Dacă înaintea lor au mai existat și altele, impuse de guvern pentru a răspunde urbanizării masive care afecta insula, Scandola a fost primul care a acoperit atât domeniul maritim, cât și cel terestru. Inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 1983, este în prezent una dintre cele mai mari rezervații naturale din Franța.

Numeroși cercetători vin să exploreze fundul mării și linia de coastă emergentă, zone rare în Mediterana, lipsite de orice prezență umană. Aceștia vin să preleveze probe și să observe efectele negative ale încălzirii globale și ale poluării asupra ecosistemelor marine. Ei sunt singurii care pot avea acces la zona de teren, care este închisă vizitatorilor.

Cu toate acestea, vizitatorii pot vizita rezervația Scandola cu barca. Dacă doriți să înțelegeți importanța salvgardării acestui patrimoniu natural extraordinar, există o singură soluție. Mergeți și descoperiți această zonă privilegiată!

Sfatul nostru pentru vizitarea Rezervației Scandola

Cele mai bune perioade ale anului

Corsica, și în special sudul insulei, are o climă mediteraneană însorită. Atât de blândă iarna și fierbinte vara!

  • Sezonul de vară este cel cu cel mai mare număr de turiști. Mulți oameni doresc să viziteze rezervația Scandola din Corsica în timpul verii, iar noi îi înțelegem. Dar, evident, vă recomandăm săevitați evitați să mergeți în această zonă turistică în timpul sezonul de vârf.
  • Pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră, vă sfătuim să optați pentru un sejur în aprilie-mai, sau la începutul toamnei Temperaturile rămân blânde, iar numărul persoanelor prezente este împărțit la patru. Ca să nu fie mai rău, acest lucru vă va economisi o mulțime de bani din bugetul pentru transport, cazare sau mâncare, de exemplu. În plus, avionul sau feribotul sunt mult mai ieftine!

Cel mai bun mod de a descoperi Rezervația Scandola

După cum puteți vedea, rezervația naturală Scandola este protejată de orice activitate umană dăunătoare. Acesta accesul este, prin urmare, strict reglementat.

  • Pentru a simplifica, îl puteți vizita doar printr-o frumoasă excursie cu barca, oferită de companii autorizate. Aceasta este o ocazie de a lua o gură de aer proaspăt și de a respira vântul iodat. Veți avea ocazia să vedeți păsări, roci și stânci vechi de milioane de ani… și, de ce nu, delfini!
  • Pentru cei care vă place să ieșiți în oraș, puteți face un frumos curs cu vedere la rezervație. Luați traseul Mare e Monti, între Galeria și Girolata! Cu o durată medie de 6 ore (doar la dus!), acest itinerar este rezervat pentru cei cu experiență și cu o condiție fizică bună. Da, este destul de abruptă! Puteți petrece apoi o noapte în Girolata sau puteți lua un taxi pe apă pentru a vă întoarce la Galeria sau Porto, profitând de o trecere prin rezervația Scandola, pe malul mării.

Ce să vezi și ce să faci în Rezervația Scandola ?

Girolata Bay, Scandola, Corsica

Credit foto: Shutterstock / Agent Wolf

Scandola este un punct de referință în Marea Mediterană, datorită biodiversității sale remarcabile la nivel european. Unele dintre speciile care au dispărut de mult timp pot fi găsite aici și, mai mult decât atât, încă se descoperă splendori naturale de plante necunoscute până acum! Iată câteva dintre activitățile care pot fi făcute acolo:

  • Geologie : Scandola este, de fapt, partea emergentă a unui important complex vulcanic de aproape 700 km². Peninsula corespunde unui vulcan antic care s-a prăbușit în mare. Nu este surprinzător faptul că, dacă vă uitați cu atenție, veți găsi formațiuni geologice tipice sistemelor vulcanice.
  • Ornitologie : Păsările nu sunt lăsate pe dinafară aici. În plus față de vulturDe asemenea, puteți observa măreția șoimului pelerin, cel mai rapid animal din lume.
  • Scufundări : Din păcate, nu este posibil să se facă scufundări în apele din Scandola, deoarece este o zonă naturală protejată. Acestea fiind spuse, este permisă scufundarea de-a lungul granițelor sale, fără a le penetra sub sancțiunea unei amenzi mari! Zona din jurul rezervației este renumită ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de scufundări de pe insula Beauty. Fundul mării este spectaculos și este populat cu mreană, morișcă și alte bancuri de raci. Cireașa de pe tort: nu departe, epava unui vechi vrachier este scufundată la o adâncime de 20 de metri.

Cât costă un bilet la Scandola Reserve?

Golful Porto dimineața, Corsica

Credit foto: Shutterstock / Pawel Kazmierczak

Rezervația Scandola nu oferă un bilet de intrare (nu există ore de deschidere), deoarece accesul este interzis. Este posibilă vizitarea rezervației Scandola, dar numai cu barca și numai în anumite zone. Deci, pentru a organiza o excursie cu barca, nu există nicio problemă.

  • Vizitați rezervația Scandola din Porto : 60 € pentru un adult și 30 € pentru copiii sub 14 ani. Ambarcațiunile folosite sunt destul de confortabile și rapide! O croazieră tipică durează 3 ore.
  • În timpul verii, unii operatori oferă traversarea în bărci semi-rigide (Zodiacurile), care sunt mai puțin costisitoare.

Cum se poate rezerva online un bilet pentru Scandola Reserve ?

Operatori diferiți se ocupă de traversare și fac același traseu. Vara, în special, veți avea de unde alege. Ceea ce vă recomandăm este să comparați ofertele și întrebați la birourile locale de turism.

De la reduceri pot fi oferite chiar și în cazul în care vă rezervați cu mult timp înainte.

Există tururi combinate cu alte locuri?

Calanques de Piana, Corsica

Credit foto: Shutterstock / Batt’Art

Puteți alege foarte bine o altă croazieră, tot cu plecare din Porto, dar de data aceasta cu o durată de 4 până la 5 ore. Această formulă vă permite să admirați Scandola și Girolata, dar și să vă minunați de faimoasele calcanuri din Piana.

La Generation Voyage, aceasta este în mod clar soluția pe care o recomandăm dacă aveți timp și doriți să admirați atracțiile turistice! Calanques din Piana se numără printre cele mai frumoase peisaje naturale pe care trebuie să le vedeți când mergeți în Corsica. Și ele au stânci roșii sublime, care nu au nimic de invidiat față de cele din Scandola.

Majoritatea companiilor de croaziere clasice pot oferi această escapadă mult mai completă. Profitați de ea!

TravelMax.ro