Vizitați Reichstagul din Berlin: bilete, prețuri, orare

Sunteți în Germania, mai precis în capitala sa, Berlin? Atunci nu ratați o vizită la splendidul Reichstag din Berlin, una dintre atracțiile obligatorii din inima metropolei!

Când veniți în Germania, nu duceți lipsă de locuri de interes pentru turiști, de la un capăt la altul al acestei țări formidabile, cu o istorie zbuciumată, dar atât de bogată și de importantă pentru Europa! Dar dacă ar trebui să alegem doar unul, acesta ar fi, fără îndoială, Reichstagul din Berlin: pe lângă rolul său cultural și politic proeminent, este, de asemenea, foarte prezent în sufletul germanic și în inimile tuturor locuitorilor capitalei, care îi sunt și astăzi extrem de atașați.

Pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, am enumerat toate informațiile importante care vă vor simplifica vizita: de la orare și prețuri până la istoria acestui sit istoric de renume mondial, pregătiți-vă să descoperiți unul dintre cele mai fabuloase monumente din Europa.

Istoria Reichstagului din Berlin

Palatul Reichstag din Berlin a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea, în momentul creării primului Reich (imperiu) german, pentru a găzdui Reichstagul, adunarea parlamentară care reprezenta poporul german. Clădirea a fost distrusă de un incendiu în 1933, iar partidul nazist a folosit-o pentru a pune botniță opoziției politice și pentru a reprima sever protestatarii – în grădinile Reichstagului se află un memorial în memoria acestora. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost bombardat, iar soldații sovietici au scris graffiti în chirilică pe el… perfect conservat și vizibil și astăzi!

După război, Reichstagul a fost mutat în orașul Bonn – capitala Republicii Federale Germania – și apoi din nou în Palatul Reichstag după reunificare. S-au efectuat lucrări ample de restaurare a clădirii istorice sub auspiciile Sir Norman Foster El este responsabil pentru faimosul dom de sticlă sub care se joacă soarta politică contemporană a acestei țări fascinante, întrucât Bundestag-ul – înlocuitorul modern al Reichstag-ului – se află acum acolo.

Ce să vezi și ce să faci în Reichstag-ul din Berlin?

Ce să vezi și ce să faci în Reichstagul din Berlin?

Credit foto: Unsplash – AC Almelor

Palatul Reichstag este locul în care se reunește Bundestagul, adunarea parlamentară a Germaniei; vizitarea acestuia este condiționată de procedurile parlamentare în curs, iar acestea pot împiedica uneori turiștii să viziteze Reichstagul din Berlin, inclusiv domul și terasa de pe acoperiș, două dintre principalele atracții ale clădirii.

De la numeroase lucrări sunt prezente în spatele zidurilor groase ale clădirii colosale, inclusiv o lucrare vegetală alcătuită din plante și pământ din toate regiunile Germaniei; în plus, în exterior, există numeroase locuri memoriale dedicate victimelor regimului nazist. Într-o notă mai veselă, mulți germani vin la picnic pe imensa peluză din fața palatului!

Pe acoperiș platcu o priveliște uluitoare asupra metropolei Berlinului, există un Restaurant Käfer Dachgarten unde vizitatorii se pot bucura de o masă delicioasă în timp ce admiră priveliștea.

The cupolă de sticlăCupola de sticlă, finalizată în 1999, este situată direct deasupra camerei de dezbateri; un con de oglinzi direcționează lumina soarelui în Reichstag pentru a optimiza consumul de energie și pentru a permite vizitatorilor să urmărească anumite sesiuni parlamentare. La dom se poate ajunge prin două rampe metalice mari, în formă de dublu helix; aceste scări în spirală vă vor duce în vârf, în timp ce vă bucurați de ghidajele audio, disponibile gratuit în mai multe limbi, inclusiv în franceză. Partea centrală a domului este dedicată istoriei Reichstagului din Berlin, cu numeroase explicații despre istoria locului de-a lungul anilor.

Reichstagul din Berlin poate fi vizitat cu ușurință datorită transport publicAcesta este singurul mod de a ajunge în fiecare colț al capitalei germane.

  • Cu trenul:The Hauptbahnhof Gara principală din Berlin se află foarte aproape de stația Poarta Brandenburg, iar trenurile S1, S2 și S25 opresc acolo.
  • Prin subteran : U-Bahn U55 oferă o stație la Stația Bundestag chiar lângă Reichstag-ul din Berlin.
  • Cu autobuzul: atât linia 100, cât și linia M41 se opresc la Reichstag.

Nu vă recomandăm să călătoriți cu mașina din cauza dificultății de a parca în apropierea acestui loc aglomerat în orice moment al anului!

E bine de știut Odată ajunși la fața locului, intrarea principală este imposibil de ratat, însă părinții cu cărucioare, persoanele în vârstă sau cu mobilitate redusă și cei care au rezervare la restaurantul de pe terasa de pe acoperiș ar trebui să folosească intrarea din dreapta jos, ușa West C.

Berlin Reichstag orar și prețuri

Orele și prețurile de deschidere ale Reichstagului din Berlin

SCHEDULE

  • Reichstagul din Berlin este deschis în fiecare zi, de la 8.00 la 24.00 Ultima intrare este la ora 22:00, cu excepția zilelor de 24 și 31 decembrie.
  • The domul este inaccesibil între 7 și 11 martie, între 11 și 15 iulie, între 25 și 29 septembrie și între 10 și 14 octombrie: în această perioadă se efectuează lucrări de întreținere, dar terasa de pe acoperiș rămâne accesibilă.
  • The restaurant situat pe acoperiș, este deschis zilnic între orele 9:00 și 16:30 și între 18:30 și miezul nopții.

TARIFE

O surpriză plăcută: a vizita este gratuită. Totul, inclusiv ghidurile audio! Puteți rezerva o vizită online pe site-ul oficial al Bundestag-ului – lucru pe care vă recomandăm cu insistență să îl faceți cu cel puțin o lună înainte -, trimițând cererea pentru data dorită Serviciului pentru vizitatori, care vă va confirma data definitivă prin e-mail, fax sau scrisoare. Vă rugăm să vă furnizați numele, prenumele și data nașterii, iar înregistrarea este la doar câteva clicuri distanță.

De asemenea, puteți înregistrați-vă la fața loculuiVa trebui să vă aduceți actele de identitate pentru a vă rezerva o vizită acolo; în funcție de disponibilitate, este posibil să puteți obține o taxă de intrare pentru un anumit interval orar în următoarele trei zile… sau nu: cel mai bine este să vă înregistrați online pentru a evita dezamăgirile!

În ziua vizitei, aduceți document de identitate și biletul de înregistrare, tipărit sau direct pe telefon, și prezentați-vă la punctele de control de securitate cu cel puțin 20 de minute înainte. Și gata!

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Clădirea este 100% accesibilă pentru persoane cu mobilitate redusăprin ușa West C.
– Turiștii cu deficiențe de auz, precum și turiștii cu deficiențe de vedere, au acces laechipament adaptat să se bucure de vizita lor fără să piardă niciun moment!
– În cazul în care audioghiduri, traduse într-o duzină de limbi, sunt adaptate fiecărui utilizator: există chiar și versiuni simplificate pentru copii.
– În cazul în care animale nu sunt permise, dar cărucioarele sunt binevenite!
– Un ultim lucru: vă sfătuim să nu mergeți acolo pe weekendDeoarece locul este foarte aglomerat, alegeți un alt moment pentru a vizita Reichstagul din Berlin!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro