Vizitați regiunea Cardamom din Cambodgia

Cunoașteți cardamomii? Acest lanț muntos situat în sud-estul Cambodgiei are o lungime de aproximativ 300 de kilometri.

Cambodgia este o țară fascinantă din Asia de Sud-Est, cunoscută mai ales pentru măreția și frumusețea templelor Angkor. Cu toate acestea, țara oferă și alte obiective turistice și va atrage în special călătorii iubitori de natură! Astăzi, să mergem în jungla de cardamom, situată în sudul țării.

Pădurea de cardamom

Acest plămân verde se întinde pe aproximativ 300 de kilometri și este situat în sudul Cambodgiei, la granița cu Thailanda. Este o regiune cu puțini turiști, dar este plină de activități diverse. Orașul principal al regiunii este Koh Kong: este singura parte urbană a regiunii. Pentru a ajunge la Koh Kong, este nevoie de aproximativ 5 ore de condus din capitala Phnom Penh. În funcție de anotimp, drumul poate fi în diferite grade de stare.

Ce să faci în regiunea Cardamom?

Dintre numeroasele activități, trekking-ul este cu siguranță principalul motiv care atrage vizitatorii în regiunea Cardamom. Într-adevăr, este posibil să dormi în mijlocul junglei, cu ajutorul agențiilor de turism locale, care organizează drumeții de câteva zile în inima acestei păduri tropicale. În program, observarea gibonilor, a porcilor sălbatici sau a cerbilor, toate într-un mediu conservat.

O altă atracție este comunitatea de ecoturism din Chi-phat situat în apropiere de Tatai. Localnicii au creat acest spațiu pentru a le permite călătorilor să experimenteze viața locală. Este posibil să dormiți în casele localnicilor și să practicați activități originale, cum ar fi pescuitul, ciclismul și drumețiile. Veniturile sunt folosite pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale locuitorilor.

În cele din urmă, în jungla Cardamomului se află mai multe râuri și, prin urmare, este posibil să se organizeze excursii cu barca prin intermediul hotelului dumneavoastră sau al agențiilor locale, în special pe râurile Ta Op sau Tatai, care vă vor conduce la diverse cascade unde este posibil să înotați.

Unde să dormi în Cardamom Range?

Jungla Cardamomului ascunde câteva adrese secrete, ideale pentru a vă bucura de un sejur în deplină intimitate. În special, este posibil să dormiți în hoteluri plutitoare pe râul Tatai: un loc conservat, unde natura își are locul ei. Două unități de cazare oferă această experiență neobișnuită: hotelul Patru River Floating Lodge pentru un sejur de lux, sau Tatai River Lodge pentru o cazare mai simplă, dar foarte confortabilă. Ambele hoteluri sunt accesate exclusiv cu barca: nu există curent electric, ci doar sunetul râului și al naturii înconjurătoare.

Hotel-resort în Cardamoms, Cambodgia Pentru o cazare mai convențională, puteți dormi în orașul Koh Kong, care oferă o mână de unități de cazare în centrul orașului. Aceste hoteluri pot fi un bun punct de plecare pentru diverse excursii de o zi.

Ce să împachetezi înainte de a vizita Cardamomii

Înainte de a pleca spre Munții Cardamom, trebuie să știți în ce vă băgați: în junglă. Nu există hoteluri de lux, nu există wifi, nu există dușuri calde sau spitale. Energia electrică generată de generatoare este minimă, iar telefonul nu va avea semnal. Există insecte, țânțari infectați cu malarie în unele zone, insecte ciudate care se târăsc, păianjeni și alte creaturi ciudate.

Regiunea Cardamom din Cambodgia, masa de seară

Masa de seară în Cardamom – Credit foto: Facebook – Cardamom Tented Camp

Nu vă lăsați descurajați de toate acestea, dar fiți pregătiți pentru un trai de bază. Așa că împachetați în consecință. Spray-ul împotriva țânțarilor este o necesitate, la fel ca și crema de protecție solară și o trusă de prim ajutor. Luați o lanternă și un acumulator de energie complet încărcat și asigurați-vă că aveți în bagaj un rucsac ușor și ceva care să vă țină de cald pe timp de noapte.

Faceți provizii de gustări și renunțați la flip-flops pentru pantofi mai rezistenți. Luați hârtie igienică – nu există toalete în mijlocul junglei, iar majoritatea familiilor gazdă au doar bideuri – și șervețele umede și nu uitați să vă încărcați dispozitivele electrice atunci când puteți, pentru a putea face fotografii sau filma frumusețea naturală uimitoare din jurul dumneavoastră.

Cardamomii sunt o parte virgină a Cambodgiei, perfectă pentru reconectarea cu natura și evitarea turismului de masă. Nu uitați să vizitați această regiune dacă sunteți un pasionat de drumeții sau pur și simplu doriți să călătoriți în afara traseelor bătute!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro