Vizitați Ponte Vecchio, cel mai faimos pod din Florența

Sunteți în vizită în frumosul oraș Florența? Nu ratați o vizită la Ponte Vecchio, cel mai faimos pod din Toscana!

Ah, Ponte Vecchio… Un simbol romantic al Florenței, nu-l puteți rata! E ca un fel de Podul Artelor din Toscana, știi? Florența este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, iar acest pod nu este degeaba. Adevărat oraș-muzeu, Florența conține 25% din patrimoniul artistic al Italiei. Cu cele 16 milioane de vizitatori pe an, este, de asemenea, al treilea cel mai vizitat oraș din Europa, și veți înțelege rapid de ce…

O sesiune de cumpărături pentru a cumpăra bijuterii, pentru a vă pecetlui dragostea cu un lacăt sau pur și simplu pentru a privi apusul soarelui peste Arno ,nu poți vizita capitala Toscanei fără să treci peste acest pod mitic!

Descoperă aici toate informațiile practice pe care trebuie să le știi pentru a vizita Ponte Vecchio din Florența!

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio Construit în 1345 de către “Podul Vechi”, un elev al lui Giotto di Bondone, este cel mai vechi pod de piatră din Europa. Construcția unui pod solid a fost mai mult decât necesară, deoarece primul pod, construit din lemn în timpul Imperiului Roman, a fost distrus de o inundație. Ponte Vecchio este susținut de trei arcuri, dintre care cel mai mare măsoară 30 de metri, iar celelalte două 27 de metri!

La vremea respectivă, era un pasaj protejat pe care familia Medici îl folosea, prin Coridorul Vasari, pentru a ajunge la Palatul Pitti de la Palazzo Vecchio în deplină siguranță. Casele suspendate pe care le veți vedea au fost ocupate de măcelari, pescari și tăbăcari în secolele al XV-lea și al XVI-lea. Acesta din urmă a trebuit să plece în 1593, deoarece Ferdinand I de’ Medici nu a putut suporta mirosul. Aceștia au fost înlocuiți de meșteșugari – bijutieri și orfevrieri – care încă ocupă arcadele acestui punct de reper florentin.

De atunci, podul a suferit unele modificări, în special în 1939, când Adolf Hitler a venit să-l vadă pe Benito Mussolini pentru a încheia alianța dintre naziști și fasciști. Cele trei ferestre panoramice au fost deschise în centrul Coridorului lui Vasari, de unde se poate admira acum o priveliște magnifică asupra râului Arno și a podurilor care îl traversează. Un adevărat martor al trecutului, Ponte Vecchio a fost singurul pod din Florența care nu a fost distrus de germani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ce să vezi și ce să faci în Ponte Vecchio?

Ponte Vecchio Foarte popular printre turiștii din întreaga lume (și gratuit!), oamenii vin să viziteze Ponte Vecchio pentru a se plimba, uneori în căutare de bijuterii în cele câteva magazine, pentru a agăța un lacăt care să pecetluiască dragostea cu jumătatea ta sau pentru a asculta artiștii de stradă. De asemenea, veți fi seduși de priveliștea pe care v-o oferă asupra Arno, cu o parte a Podul Sfânta Treime iar pe de altă parte, sub arcade, se află Muzeul Uffizi (Galleria degli Uffizi), clopotnița de la Palazzo Vecchio și dealurile din jurul Florenței.

În mijlocul podului se află bustul lui Benvenuto Cellini, maestrul aurarilor florentini și europeni. A fost inaugurat în ziua nunții fiului lui Ferdinand I de Medici. Printre minunile lui Cellini, “Perseu ținând capul Meduzei”. este o capodoperă care încă mai poate fi văzută sub loja Lanzi din Piazza della Signoria.

Uneori deschis, alteori închis, misteriosul Coridor Vasari, care se află deasupra Ponte Vecchio, merită o vizită, dacă puteți. Aici puteți vedea portrete și autoportrete din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea ale familiei Medici. În prezent închis pentru renovare, atenție la site-urile care oferă tururi ale locului…! Acesta ar trebui să se redeschidă în 2020.

Vizitând Ponte Vecchio veți ajunge la multe monumente și locuri de interes:
– Galeria Uffizi (209 m)
– Muzeul Galileo (228 m)
– Piazza della Signoria (274 m)
– Palazzo Vecchio (281 m)
– Muzeul Național al Bargello (478 m)

Este bine de știut: Ponte Vecchio este complet accesibil persoanelor cu mobilitate redusă și nu se închide niciodată.

Ponte Vecchio Între Strada Santa Maria și Strada Guicciardini puteți vizita Ponte Vecchio pe jos sau :

Coborâți la Ponte Vecchio sau Bardi, liniile C3 și C4

Dacă ați venit cu mașina dumneavoastră sau ați optat pentru a inchiria o masina puteți încerca să parcați în apropiere. Nu ezitați să citiți articolul nostru “Parcare ieftină în Florența: unde să parcați în Florența” pentru mai multe informații!

Pentru a vă orienta în Florența, citiți articolul nostru “Hărți și planuri detaliate ale Florenței”.

TravelMax.ro