Vizitați Poarta Brandenburg din Berlin: bilete, prețuri, orare

Vii în curând în Berlin? Aflați apoi tot ce trebuie să știți despre Poarta Brandenburg, un monument emblematic al capitalei!

Dacă există un monument emblematic în Berlin, acesta este Poarta Brandenburg. Situată la intrarea în vechiul Berlin, această poartă triumfală este simbolul orașului și a fost, de asemenea, simbolul divizării acestuia timp de aproape 3 decenii. Într-adevăr, monumentul a fost parte integrantă a Zidul Berlinuluicare a urmat o axă nord-sud spre Postdamer Platz.

Astăzi, o vizită la Poarta Brandenburg este un pas esențial în descoperirea orașului și a istoriei sale. În jurul acestui reper național se află, de asemenea, multe dintre cele mai importante monumente ale capitalei germane, care pot fi admirate în cadrul unui singur tur ghidat.

Deci, ce ar trebui să știți înainte de a vizita Poarta Brandenburg? De la istoria sa la informații practice și posibile vizite în împrejurimi, vă dezvăluim tot ce trebuie să știți înainte de a veni să o descoperiți.

Istoria Porții Brandenburg

Construită între 1788 și 1791, Poarta Brandenburg (Brandenburger Tor în germană) a fost ridicată de arhitectul prusac Carl Gotthard Langhans pentru regele Prusiei. Frederick William II.
Clădirea neoclasică a fost inspirată de Propileea, monumentala intrare principală a Acropolei din Atena. Astfel, aceasta este prima clădire din Berlin care a cunoscut o renaștere grecească.

Susținută de două rânduri de șase coloane dorice, are 26 de metri înălțime, 65,5 metri lungime și 11 metri adâncime. Acesta include, de asemenea, cinci pasaje și două case. În 1793, a fost încoronat cu Quadrige de Johann Gottfried Schadow, unul dintre cei mai importanți sculptori ai neoclasicismului german.

Această statuie monumentală a Zeiței Victoriei pe un car tras de patru cai are, de asemenea, propria sa istorie plină de culoare. După o victorie uluitoare asupra prusacilor și intrarea armatei franceze în Berlin, Napoleon Bonaparte l-a transportat la Paris ca pradă de război și, mai ales, ca semn al victoriei. După căderea Primului Imperiu, Quadriga a fost readusă la Berlin, unde a împodobit din nou Poarta Brandenburg. Acesta a fost restaurat și a primit un nou simbol al puterii: vulturul prusac.

În timpul Bătăliei Berlinului, soldații germani au fost staționați în spatele Quadriga, care a fost puternic avariată, ca și Poarta, de focul de ripostă. Din fericire pentru posteritate, autoritățile orașului au decis să reconstruiască această poartă veche și unică a orașului.

A fost, de asemenea, un simbol al divizării orașului și a țării în timpul Războiului Rece. În 1945, Poarta Brandenburg se afla în zona estică controlată de Rusia.
Când a fost construit Zidul Berlinului în 1961, Poarta Brandenburg a devenit o zonă de excludere, păzită și inaccesibilă atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori. Kennedy, aflat în vizită în Berlinul de Vest, a ținut celebrul discurs “Ich bin ein Berliner” în iunie 1963, în fața porții.

Pe 22 decembrie 1989, 100.000 de oameni s-au adunat acolo când a căzut zidul. La scurt timp după aceea, mulțimile din ambele Berline au venit aici și au sărbătorit primul lor Revelion împreună.
Astăzi, Poarta Brandenburg simbolizează Berlinul reunificat mai mult decât orice alt loc din capitală!

Ce să vezi și ce să faci în jurul Porții Brandenburg din Berlin?

Poarta Brandenburg din BerlinFie că veniți de la oricare dintre intrări, fie că ajungeți cu metroul la Pariser Platz, faceți-vă timp să zăboviți în piață și să contemplați acest frumos monument.

Pe partea laterală a porții se află și Raum der Stille camera tăcerii, o cameră care invită la meditație și contemplare, la memorie și fraternitate între popoare. Trebuie remarcat faptul că fostul Muzeu al Porții Brandenburg, care oferea o perspectivă asupra istoriei Berlinului, este în prezent închis.

Datorită poziției sale, vizitarea Porții Brandenburg reprezintă o deschidere pentru a descoperi orașul.
Pe partea de est, puteți urmări Unter den Linden spre Opera de Stat la Catedrala Sfânta Hedwig și Bebelplatz în care au avut loc arderile naziste. În lateral veți găsiInsula Muzeului și să vă continuați călătoria: la Berliner Dom o altă clădire emblematică din Berlin.

Lângă Poarta Brandenburg se află, de asemenea, uriașul Memorialul Holocaustului format din 2 711 coloane.

Apoi puteți continua de-a lungul uriașei Straße des 17. Juni și apoi până la sensul giratoriu Großer Stern, unde se află autostrada Coloana Victoriei (Siegesäule). Acest monument este un obiectiv de neratat, mai ales că este posibil să urci în vârf pentru a avea o priveliște superbă asupra orașului și, în special, asupra îndepărtatei Porți Brandenburg, care se află în inima Berlinului.

Cum să ajungi la Poarta Brandenburg din Berlin?

Pentru a vizita Poarta Brandenburg din Berlin, puteți :

  • Luați metroul U55 și trenurile S1, S2 și S25 până la stația Brandenburger Tor.
  • Mergeți pe jos până la Poarta Brandenburg din Alexander Platz. Este nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge la ea, dacă nu vă opriți la numeroasele bijuterii arhitecturale și istorice de pe drum.

Poarta Brandenburg – Orar și tarife

Poarta Brandenburg din Berlin SCHEDULE

Poarta Brandenburg poate fi vizitată în orice moment al zilei sau al nopții și pe tot parcursul anului.

TARIFE

Vizitarea Porții Brandenburg este gratuit.

Cu toate acestea, dacă doriți să aflați mai multe despre istoria sau simbolistica sa, puteți rezerva online un tur al Porții Brandenburg și al altor obiective turistice din Berlin.

Este posibil să vizitați Berlinul cu un ghid experimentat și pasionat. Alegeți-vă cu grijă turul pentru a descoperi cele mai emblematice și semnificative locuri din istoria capitalei germane, cum ar fi Poarta Brandenburg, Piața Punctul de control Charlie Insula Muzeelor sau Bebelplatz.

Iată o idee despre prețurile pentru activitățile din jurul Porții Brandenburg:

Tur ghidat trilingv de la Bundestag la Domul Reichstag, prin Poarta Brandenburg

Intrarea la Muzeul Poarta Brandenburg

E bine de știut

  • Poarta este un monument gratuit și accesibil tuturor
  • Persoanele cu mobilitate redusă sau cu dizabilități pot vizita cu ușurință Poarta
  • Dacă intenționați să vă plimbați de-a lungul străzii lungi Straße des 17, aduceți încălțăminte confortabilă și o pălărie. Juni
  • În jurul pieței sunt mulți vânzători care vând apă îmbuteliată în zilele călduroase.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro