Vizitați platforma de observare Baiyoke din Bangkok: bilete, prețuri, orar

Sunteți în vacanță în capitala vechiului regat Siam? Nu ratați să vizitați platforma de observare Baiyoke din Bangkok.

Bine ați venit în unul dintre cele mai vizitate orașe din lume! Vizitarea capitalei Thailandei este o experiență unică. Acest oraș gigantic, aglomerat și zgomotos, este mereu plin de activitate. Cu templele, piețele, gastronomia și arhitectura sa, nu ar trebui să vă plictisiți în Bangkok. Începeți descoperirea cu Palatul Regal și Wat Phra Kaew, continuați cu o croazieră pe râul Chao Phraya sau cu o plimbare prin piața Chatuchak. Și nu ratați o vizită la platforma de observare Baiyoke!

Cu o înălțime de peste trei sute de metri, turnul Baiyoke II este cea mai înaltă clădire din Thailanda și a șaizeci și treia cea mai înaltă din lume! Gândiți-vă că este aproape la fel de înalt ca Turnul Eiffel! Urcarea în acest turn vă va duce pe o platformă rotativă spectaculoasă, care oferă o priveliște uluitoare asupra orașului Bangkok.

Ești gata să atingi norii? Iată tot ce trebuie să știți despre vizitarea punții de observație Baiyoke din Bangkok.

Istoria punții de observație din Bangkok

bayioke tower vizita bangkok

Credit foto: Shutterstock / Witthaya lOvE

Finalizat în 1997, turnul Baiyoke (pronunțat Bayok) avea atunci o înălțime de trei sute șase metri și optzeci și patru de etaje. În 1999, în partea superioară a fost adăugată o antenă. Clădirea are acum o înălțime de peste trei sute patruzeci și cinci de metri. Acesta a fost atunci cel mai înalt zgârie-nori din țară, înainte de a fi detronat de MahaNakhon, finalizat în 2016.

Această clădire impresionantă a necesitat o tehnologie de ultimă generație, excepțională pentru epoca sa. Imaginați-vă: fundațiile Turnului Baiyoke se scufundă la peste șaizeci și cinci de metri adâncime!

Baiyoke Tower este un fost hotel construit în 1998 și a devenit una dintre atracțiile de top din Bangkok. Este un complex comercial popular. Turnul este situat în apropierea faimoasei piețe Pratunam Market, cu miile sale de magazine.

Ce să vezi și să faci pe puntea de observație Baiyoke din Bangkok

Vizitați platforma de observare Baiyoke din Bangkok

platforma turnului bayioke

Credit foto: Shutterstock / Golf_chalermchai

Pentru a vizita puntea de observație Baiyoke din Bangkok, veți lua un lift complet vitrat până în partea superioară a clădirii. Emoții garantate!

Faceți prima oprire la etajul șaptezeci și șapte. Cu ferestrele sale uriașe și ecranele sale care arată locația principalelor puncte de interes ale orașului, pasarela vă oferă o idee despre restul vizitei dumneavoastră. La etajul optzeci și patru, veți ajunge la o platformă rotativă uimitoare. Aici vă puteți bucura de o priveliște uluitoare a orașului Bangkok.

Fiecare oră din zi oferă propriile surprize. Veți aprecia miile de lumini care luminează orașul pe timp de noapte. Ziua, veți descoperi orașul și contrastele sale: cartierul de afaceri și zgârie-norii săi, casele tradiționale, templele somptuoase, zonele sărace și dărăpănate. Este posibil să puteți vedea mult dincolo de râul Chao Phraya, spre vest și sud. La apus, culorile cerului și soarele roșu aprins care acoperă acoperișurile orașului vă vor uimi.

După ce v-ați terminat vizionarea, puteți coborî un nivel pentru a vă bucura de băutura gratuită.

Cum se ajunge la restaurantul Tower

turnul de observație din bangkok

Credit foto: Shutterstock / Stephane Bidouze

După vizita la Baiyoke Observation Deck din Bangkok, puteți lua masa cu familia sau prietenii la restaurantul de la etajul 78 al turnului. Aici puteți savura mâncăruri thailandeze și europene, servite sub formă de bufet, în timp ce vă bucurați de o vedere splendidă la oraș.

Petreceți o noapte la Baiyoke Sky Hotel

bangkok night view bayioke hotel

Credit foto: Shutterstock / chingyunsong

De ce să nu petreceți o noapte în acest turn gigantic și să vă bucurați de priveliștea Bangkokului imediat ce vă treziți? De asemenea, veți avea o poziție ideală pentru a vizita puntea de observație Baiyoke.

Cumpărături în Baiyoke Tower

baiyoke shooping bangkok

Credit foto: Shutterstock / BĂIATUL PERCULIAR

Încheiați-vă vizita la puntea de observație Baiyoke, cu un pic de cumpărături în arcadele turnului. Nu există nimic luxos sau scump aici, ci doar suveniruri ieftine pe care să le aduci din capitala thailandeză. În plus, districtul abundă în centre comerciale și alte piețe, ideale pentru a aduce în bagaje un suvenir din vacanța dumneavoastră în Thailanda.

Cum să ajungi la Bangkok

Bangkok este o destinație ușor accesibilă din majoritatea orașelor europene. Ar trebui să puteți găsi cu ușurință un zbor către capitala thailandeză, adesea la prețuri foarte accesibile. Pentru a găsi cele mai bune tarife, aruncați o privire la comparatorul de zboruri Ulysse și zburați spre Thailanda.

Vizitați platforma de observare Baiyoke

Pentru a vizita platforma de observare Baiyoke, puteți lua mai multe mijloace de transport diferite.

Cu autobuzul

Autobuzele 16, 23, 60, 79, 99, 511 și 512 merg toate spre Baiyoke Tower.

Pe jos

Platforma de observare Baiyoke este situată pe Soi Ratchaprarob 3, Phaya Thai, Ratchathewi, Bangkok 10400.

Cu taxi

În Thailanda, taxiurile sunt ieftine și toată lumea cunoaște acest turn gigantic.

Cu tuk-tuk

Acest mod tradițional de transport este foarte popular printre turiști. Este ușor de folosit și ieftin, dar poate fi destul de periculos să te deplasezi pe drumurile aglomerate ale orașului într-un tuk-tuk.

Prețurile și orarul platformei de observare Baiyoke din Bangkok

Orarul de funcționare al platformei Baiyoke

Zilnic, de la 10.00 la 22.30

Prețuri

Pentru a vizita Turnul, va trebui să plătiți 400 de băi de persoană, adică aproximativ 12 euro. Biletul vă oferă acces la pasarela de la etajul 77, la puntea de observare panoramică și la o băutură gratuită (dintr-o mică selecție de sucuri, băuturi răcoritoare, cocktailuri, beri sau băuturi spirtoase).

Ați avut ocazia să vizitați puntea de observație Baiyoke din Bangkok? Împărtășește-ți impresiile în comentarii.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro