Vizitați piața Boqueria din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Mergeți la Barcelona și aveți poftă de dulciuri? Nu ratați să vizitați Boqueriaun simbol al tradițiilor culinare catalane!

Gurmanzii și gurmanzii din Franța și din alte părți, vizitați Piața Boqueria în Barcelona este pentru tine! Situată în inima capitalei catalane, această piață tradițională a devenit un totem al culturii Barcelonei, în special al mâncării.

Încă foarte autentică, piața din Boqueria În fiecare zi, Boqueria reunește zeci de tarabe pline de produse locale: ardei iute, chorizo sau jabugocelebra șuncă iberică. Dar vă puteți așeza și într-unul dintre numeroasele sale restaurante/baruri mici pentru a vă bucura de cele mai bune specialități catalane. Vizitați piața din Boqueria în Barcelona înseamnă să vă îmbarcați într-o minunată experiență culinară și umană.

Îți lasă gura apă? Abia așteptați să aflați mai multe despre istoria, accesul și orele de deschidere ale acestei piețe neobișnuite? În acest articol, prezentăm principalele caracteristici ale Boqueria în Barcelona!

Istoria Boqueria

Istoria Boqueria este strâns legată de artera centrală a orașului, Las Ramblas în jurul căruia s-a construit treptat piața. Inițial, vânzătorii se aflau lângă vechea poartă a orașului, numită Boqueriasă vândă carne. Ulterior, producătorii locali de masias (ferme catalane) s-au mutat mai aproape de centrul Barcelonei, stabilindu-se la periferia Las Ramblas pentru a-și vinde fructele, legumele și carnea.

Las Ramblas fiind un centru nevralgic și un punct strategic al întregii metropole din Barcelona, dimensiunea pieței și a tarabelor a crescut rapid. Cu toate acestea, deși primele piețe datează din secolul al XV-lea, prima mențiune a Boqueria în Barcelona se găsește doar în secolul al XIX-lea! Înainte de acest moment, piața nu avea o existență oficială sau chiar deloc, fiind considerată ca aparținând unei alte piețe: piața Plaça Nova.

Încetul cu încetul, se Boqueria se emancipează de la Plaça Nova iar în 1826 a fost în sfârșit recunoscută ca piață de sine stătătoare. Apoi, piața s-a extins rapid, s-a construit o clădire pe Plaça San José înainte de inaugurarea unei mari structuri metalice în 1914.

În prezent, în Boqueria este una dintre cele mai importante din Barcelona și, probabil, una dintre cele mai autentice și tradiționale: unele dintre tarabe sunt administrate de generații întregi de aceleași familii de comercianți.

Ce să vezi și ce să faci la Piața de la Boqueria în Barcelona ?

Piața La Boqueria

În Barcelona există o vorbă care spune că “ceea ce nu găsești în BoqueriaNu se găsește nicăieri”. Această piață este o adevărată instituție în capitala catalană. Cu mai mult de 6000 m² de taraberestaurante și baruri, vizitați piața din Boqueria Boqueria din Barcelona ne trezește simțurile la fiecare pas. Mai întâi de toate, veți găsi produse locale Produsele sunt aliniate perfect, fiecare tarabă arată ca o operă de artă: fructe, sucuri, fructe uscate, legume, carne, pește. Se pare că vânzătorii se joacă cu culorile și formele pentru a ne distra. Incredibila clădire din Clădire din oțel Art Nouveau Impresia de a fi într-un templu al gastronomiei catalane este sporită și mai mult.

Deoarece comercianții sunt prezenți de mai multe generații, în piață există o atmosferă de familie. Această atmosferă este întărită atunci când întâlnești catalani care își fac cumpărăturile. Piața de Boquéria din Barcelona este o atracție turistică, precum și un loc de întâlnire pentru locuitorii Barcelonei. Cu mai mult de 300 de tarabe Pe piață există câte ceva pentru toată lumea. Nu ezitați să parcurgeți diferitele culoare cu un suc de fructe proaspăt cumpărat de pe piață!

Vizitați piața din Boqueria Boqueria din Barcelona este, de asemenea, o ocazie excelentă pentru a gusta diferitele specialități locale, stând la una dintre numeroasele restaurante și baruri tapas care traversează piața. În special, opriți-vă la Tapas Bar Pinotxo pentru a descoperi meniul său fantastic, în orice moment al zilei (micul dejun are reputația de a fi excelent!).

Este bine de știut: În ceea ce privește direcția vizitei, fiecare este liber să se deplaseze după cum dorește. Cu toate acestea, este important de știut că primele tarabe de pe piață sunt adesea cele cu cele mai mari prețuri.

Majoritatea turiștilor care vin să viziteze Boqueria În Barcelona, în lipsa unor informații suplimentare, oamenii zăbovesc la primele tarabe și cumpără produse pe care le vor găsi mai ieftine puțin mai departe. Așa că încercați să vă îndreptați spre partea din spate a pieței pentru a evita să plătiți prețul întreg!

Piața pentru Boqueria din Barcelona este situat pe axa centrală a orașului: Las Ramblas. Astfel, nu veți avea probleme în a ajunge acolo din orice punct al orașului. Las Ramblas este situat între Plaça de Catalunya și Palatul Güell:

  • Din moment ce Plaça de CatalunyaDu-te la etaj. Las Ramblas Mergeți la numărul 91 și veți vedea o ușă mare care marchează intrarea în piață.
  • Dacă, pe de altă parte, vă aflați în apropiere de Palatul GüellGăsiți artera principală Las Remblas și să mergem acolo sus în direcția Plaça de Catalunya.

Dacă vă deplasați cu mijloacele de transport în comun, va trebui să utilizați linia de metrou 3 și coborâți la gară Liceu. Apoi, va trebui să mergeți pe jos trei minute pentru a ajunge la intrarea în piață. La piață se poate ajunge și prin autobuzluând liniile 14 și 59.

Cu toate acestea, accesul cu mașina, dacă este posibil, este destul de dificil, având în vedere traficul și posibilitățile de parcare din centrul orașului.

Orele de deschidere și prețurile de la Boqueria

SCHEDULE

Piața pentru Boqueria din Barcelona este deschis de la De luni până sâmbătă de la 8.00 la 20.00.

TARIFE

Taxa de intrare este gratuitdar tururi culinare din Barcelona, inclusiv BoqueriaPentru cei care doresc să se cufunde complet în gastronomia catalană, există o serie de companii care oferă tururi gastronomice (inclusiv la Boqueria). Multe companii oferă tururi gastronomice (inclusiv Turul Tapas) pentru a descoperi specialitățile regiunii, cu o oprire prelungită, desigur, la tarabele din piața de la Boqueria în Barcelona.

Prețurile variază foarte mult, dar, în medie, ar trebui să vă așteptați la 70 € pe persoană pentru un tur de patru ore.

E bine de știut

  • Începând cu aprilie 2015, a fost înființată Boqueria în Barcelona este închis pentru grupuri de turiști mai mari de 15 persoane în zilele de vineri și sâmbătă până la ora 15.00. Această măsură a fost luată de primărie pentru a ușura piața și pentru a limita afluxul tot mai mare de turiști din ultimii ani.
  • Cel mai bun moment al zilei pentru a vizita piața este la ora 15:00. Boqueria în Barcelona este dimineața devreme. În acest fel, puteți evita aglomerația, care este adesea mare în restul zilei.
  • Cu toate acestea, dacă doriți să faceți multe cumpărături acolo, cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să mergeți la piață pe searachiar înainte de ora închiderii. Comercianții își vând produsele proaspete și nu veți avea probleme în a obține reduceri de până la 50%.
  • Feriți-vă de hoți de buzunare care se rătăcesc adesea pe culoarele aglomerate. Ei profită de uimirea dumneavoastră pentru a vă fura discret bunurile personale.
TravelMax.ro