Vizitați peșterile Drach din Mallorca: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vă petreceți vacanța în Insulele Baleare? În timpul șederii tale în arhipelag, fă-ți timp să vizitezi peșterile Drach din Mallorca!

Situate pe coasta de est a insulei Mallorca, în arhipelagul Baleare din Spania, Peșterile din Drach sunt una dintre principalele atracții turistice ale insulei. Alcătuite din patru peșteri și din Lacul Martel, unul dintre cele mai mari lacuri subterane din Europa, ele farmecă vizitatorii prin numărul mare de formațiuni stâncoase care alcătuiesc peșterile și prin particularitățile vizitei, pe care le veți descoperi în acest articol.

Mergeți în orașul Porto Cristo, în municipalitatea Manacor, pentru a admira frumusețea sculpturală a acestui loc atemporal. O vizită la Peșterile din Drach este o pauză binevenită și revigorantă din agitația vacanței dumneavoastră în Baleare. Iată tot ceea ce trebuie să știți despre unul dintre obiectivele turistice de neratat din regiune.

Istoria Peșterilor Drach din Mallorca

Istoria peșterilor Drach din Mallorca

Credit foto: Flickr – Donald Ogg

Peșterile de la Drach erau deja cunoscute în Evul Mediu: în 1338 găsim prima mențiune scrisă a sitului într-un mesaj de la Rover de Rovenach, pe atunci guvernator al insulei, către primarul din Manacor. În 1632, în Istoria domniei lui Dometo din Majorca, numele Drach este menționat pentru prima dată.

Știm că în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea peșterile au fost vizitate cu regularitate. În 1880, cartograful și speologul M. F. Will a desenat pentru prima dată o hartă a zonei. Cincisprezece ani mai târziu, sponsorizat de arhiducele de Austria Louis-Salvador de Hasbourg-Lorraine, exploratorul Edouard-Alfred Martel a descoperit ultimele peșteri din Grottes du Drach și, mai ales, imensul lac subteran care îi poartă astăzi numele.

Între 1922 și 1935, peșterile au fost amenajate pentru vizite. În timpul lucrărilor, au fost deschise noi căi de acces, a fost proiectată amenajarea potecilor și au fost construite scări pentru a avea acces în adâncurile peșterilor. În special, iluminatul electric a fost proiectat de inginerul M. Buigas, care nu numai că a luminat în mod strălucitor peșterile, dar a creat și spectacolul răsăritului de soare deasupra lacului, pe care vizitatorii îl pot admira și astăzi. Din 1935, vizita include și concertul de pe Lacul Martel.

Dar de unde provin Grottes du Drach? Formată din roci carbonatice, cu o vechime cuprinsă între 11 și 5,3 milioane de ani, peștera datează din Miocenul superior. Clima Mediteranei era mai caldă la acea vreme. Rocile calcaroase se dizolvă ușor sub acțiunea apei, ducând la formarea de cavități: se formează camerele și lacul Grottes du Drach. Stalactitele acoperă tavanul, ceea ce duce la crearea stalagmitelor, iar uneori cele două se combină pentru a crea coloane. Cele mai spectaculoase formațiuni sunt construite de-a lungul anilor. Această operă colosală a naturii este cea pe care vizitatorii o pot admira astăzi.

Ce să vezi și ce să faci în Grottes du Drach?

Ce să vezi și ce să faci în Peșterile de la Drach din Majorca?

Credit foto: Flickr – jbdodane

Vizita la Peșterile Dracului durează o oră și se întinde pe o lungime de 1.200 de metri, permițând vizitatorilor să aibă acces la Grotte Louis Salvador, Grotte Blanche, Grotte Noire și Grotte des Français. Acesta include un adevărat concert de muzică clasică și un plimbare cu barca pe lacul Martel – 170 de metri lungime și între 4 și 12 metri adâncime. De asemenea, vizitatorii se pot bucura de spectacolul de răsărit de soare pe lac, proiectat în 1935.

Intrarea duce la ultima peșteră descoperită, în 1896: peștera Peștera Louis-Salvador. Încă de la începutul vizitei, atmosfera este marcată de umiditatea din încăpere. Apoi începe coborârea, ajungând la 25 de metri sub suprafață în cel mai adânc punct. La capătul scării, vizitatorii se pot minuna de Băile Dianei și apele lor turcoaz care dau o atmosferă de basm locului. Apoi, există un mic lac și formațiuni curioase, cum ar fi Steagul sau o pânză de rocă colorată de diferite minerale. Aici, tavanul este acoperit cu mii de stalactite, care cresc cu un centimetru în fiecare an.

Vizitatorii intră apoi într-o altă încăpere și pot admira Castelul ruinat și Muntele înzăpezit (a cărei culoare se datorează carbonatului de calciu prezent în rocă).

Concertul din Lacul Martel a avut loc într-un amfiteatru din apropierea lacului. Un cvartet (două viori, un violoncel și un armoniu) a zguduit sala timp de 10 minute. La finalul concertului, vizitatorii pot decide să traverseze lacul cu barca – atenție însă, sunt doar câteva bărci, primele care ajung sunt servite, sau să o ia pe pod. Apoi ajung la Grotte des Françaisse caracterizează prin prospețimea sa.

Vizita se încheie: urcarea la suprafață ne permite să apreciem înălțimea peșterii, precum și multe formațiuni spectaculoase, înainte de a ne conduce la ieșire.

Din Porto Cristo

Peșterile Dracului sunt situate în Porto Cristo pe coasta de est a insulei Majorca. Din centrul orașului puteți ajunge la peșteri pe jos în aproximativ 20 de minute sau cu autobuzul. Următoarele linii de autobuz circulă până la stația Coves Drac, care este foarte aproape de amplasament: 412, 416, 441, 447, 448 și 454.

Dintr-un alt oraș din Majorca

Pentru a ajunge la Porto Cristo din Palma de Mallorca, aveți mai multe opțiuni:

 • Cu autobuzul Linia 412 circulă direct din Palma spre Porto Cristo. Călătoria durează aproximativ o oră și un sfert. Autobuzul circulă la fiecare patru ore, în fiecare zi a săptămânii și costă între 8 și 12 €;
 • Carpooling Carpooling: veți găsi multe mașini de împărțit între Palma și Porto Cristo. Aceasta este cea mai economică soluție: prețurile sunt de obicei în jur de 5 €;
 • Taxi Contează aproximativ 50 €;
 • Mașina Dacă aveți o mașină, vă va lua aproximativ 50 de minute să ajungeți la Porto Cristo.

Orar și prețuri pentru Peșterile Drach din Mallorca

Ore de deschidere și prețuri pentru Peșterile Drach din Majorca

Credit foto: Flickr – jbdodane

SCHEDULE

Pentru a vizita peșterile Drach, trebuie să veniți la locul de vizitare la ore fixe, când ușile se deschid pentru a permite accesul unui număr limitat de vizitatori timp de o oră. Vă sfătuim să vă rezervați biletele în avans.

 • De la 1er Noiembrie – 10 martie: ușile se deschid la 10:45, 12:00, 14:00 și 15:30.
 • 11 martie – 31 octombrie: ușile se deschid la orele 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00 și 17:00.
 • Închis între 25 decembrie și 1 octombrie.er Ianuarie.

Consiliul Cu 10-15 minute înainte de ora indicată la ușa peșterii, care se află la 200 de metri de casa de bilete. Automatele de bilete sunt deschise în fiecare zi de la ora 9.00.

TARIFE

Prețurile biletelor online sunt puțin mai mici.

Prețuri online

 • Adult (de la 13 ani): 15 €.
 • Copii (3-12 ani): 8 euro
 • Sugari (sub 3 ani) : Gratuit

Prețurile la casa de bilete

 • Adult (de la 13 ani): 16 €.
 • Copii (3-12 ani): 9 euro
 • Sugari (sub 3 ani): Gratuit

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune momente pentru a vizita Grottes du Drach în liniște?
În sezonul de vârf, veți găsi, în general, mai puțini vizitatori la următoarele ore: 10:00, 16:00 și 17:00. De asemenea, sunt preferabile weekend-urile.

Sunt permise fotografiile și filmările în peșterile Dracului?
În timpul vizitei, puteți filma și face fotografii (fără bliț), cu excepția concertului, când fotografiile și înregistrările video sunt interzise.

Pot solicita un ghid pentru a vizita Peșterile Dracului?
Nu există tururi ghidate ale peșterilor. Traseul este liber, dar nu trebuie să părăsiți traseul marcat.

Ce altceva să faci în Porto Cristo?
Peșterile sunt situate la 500 de metri de Porto Cristo, o stațiune fermecătoare de pe litoral. În oraș veți găsi numeroase restaurante, baruri și magazine. Plaja se află lângă port și vă puteți bucura, de asemenea, de excursii cu barca pe coasta de est a insulei Majorca.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro