Vizitați Parcul Vulcanilor din Auvergne: rezervări și prețuri

S-ar putea crede că vizitarea Parcului Vulcanilor din Auvergne este doar o chestiune de rătăcire printre dealuri și structuri magmatice antice… Ei bine, nu.

În realitate, din 1977, Parc des Volcans d’Auvergne este un teritoriu natural care se întinde pe aproape 147 de comune. Sunt aproape 395.000 de hectare care, de-a lungul mileniilor și secolelor, au fost modelate. Astăzi, puteți descoperi numeroase peisaje diferite și puteți face o multitudine de activități. Aceasta este cu adevărat o evadare în Auvergne, o pauză de la viață, pentru a vă găsi pe voi înșivă și a vă conecta cu natura.

Istoria Parcului Vulcanilor din Auvergne

Vulcanul Auvergne

Credit foto : Shutterstock / Grimplet

Ideea de a crea un parc s-a născut la mijlocul anilor 1960. Favorizat de comitetele departamentale din Cantal (15) și Puy-de-Dôme (63), a devenit realitate la începutul anului 1977, după numeroase studii. Într-adevăr, între 1967 și 1974, au fost puse în aplicare numeroase studii și proiecte pentru a se ajunge la parcul final.

Ideea de bază a fost aceea de a pentru a structura această imensă zonă naturală și pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de mediu care îi înconjoară. Perimetrul inițial stabilit la momentul creării sale a evoluat considerabil. În 1988, de exemplu, parcul regional s-a extins la 153 de municipalități, în loc de cele 104 inițiale. Interesul comun a fost întotdeauna acela de a juca un rol cheie în dezvoltarea teritoriului.

În anii 2000, politica de protecție a fost consolidată: reprezentanții aleși ai teritoriului au fost instruiți, iar gardienii naturii au monitorizat și educat vizitatorii. Au fost amenajate trasee de drumeții și de echitație și au fost oferite diverse materiale educaționale. Parcul a obținut titlul de Grand Site de France® în 2007.

Astăzi și până în 2025, a fost creat un proiect teritorial. Aceasta implică punerea în aplicare a unei acțiuni comune a cetățenilor, a profesioniștilor și a oficialilor aleși. Cu alte cuvinte, actorii locali. Acest proiect urmărește să dinamizeze regiunea, să gestioneze activele sale și să stimuleze abordări inovatoare și de sprijin. Scopul final este de a găsirea unui echilibru între toate problemele actuale (conservarea mediului, dezvoltarea durabilă…). Și, bineînțeles, soluțiile lor.

Sfatul nostru pentru a vizita Parc des Volcans d’Auvergne

Muntele Puy de Dome

Credit foto: Shutterstock / Gaelfphoto

Vii să vizitezi în curând Parc des Volcans d’Auvergne? Pentru a le descoperi în cele mai bune condiții, iată care sunt cele mai bune sfaturi ale noastre.

Cele mai bune perioade

Parc des Volcans d’Auvergne poate fi vizitat pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, la sfârșitul anului, vremea este mai degrabă mohorâtă. Uneori este dificil să te bucuri de peisaj pe timp de furtună. Vă recomandăm să vizitați Parc des Volcans d’Auvergne primăvara și vara. Soarele strălucește, iar temperaturile rămân plăcute.

Itinerarii

Parc des Volcans d’Auvergne poate fi descoperit prin diferite 8 trasee de mers pe jos sau diverse rute auto. Pentru aceasta din urmă, vă recomandăm traseul Volcanoes Route, care durează între 3 și 4 ore, în funcție de ritmul dumneavoastră. Acest itinerar vă permite să descoperiți parcul în întregime.

Iată traseul pe care vi-l recomandăm:

 • Începeți în orașul Mont-Dore, unde puteți admira Puy de Sancy.
 • Continuați spre Rochefort-Montagne pentru a descoperi Roche Tuilière.
 • Apoi alăturați-vă Pontgibaud, apoi Col des Goules pentru a vedea Puy cu același nume.
 • Opriți-vă la Puy-de-Dôme și faceți o fotografie a întregului lanț de vulcani din vârf.
 • Finish în orașul Orcival, nu departe de Col de Guéry.

Pentru a lua în rucsac

 • Multă apă, mai ales vara!
 • Picnicul tău. Cu toate acestea, puteți găsi restaurante în apropierea parcului.
 • Cremă de protecție solară și bandaje, pentru orice eventualitate.

Micul plus

 • Se organizează evenimente din când în cândDe asemenea, se organizează evenimente ocazionale, cum ar fi expoziții și zile de curățenie. Toate informațiile pot fi găsite în secțiunea “Things to see and do” (Lucruri de văzut și de făcut) de pe site-ul web al parcului.
 • A fost creată o marcă “Valeurs Parc” pentru a promova produsele care acționează în favoarea parcului și a conservării acestuia. Unele dintre ele pot fi cumpărate din magazinele din jur.

Ce să vezi și ce să faci în Parc des Volcans d’Auvergne?

Vedere la Puy de Sancy, Auvergne

Credit foto: Shutterstock / Lucien Mollard

Tururi pe jos

În inima parcului există numeroase trasee de drumeție. Fiecare dintre ele are propriile particularități. Vă sfătuim să vizitați site-ul Parc des Volcans d’Auvergne pentru a consulta fișele informative și ghidurile disponibile. Aceste elemente vă vor permite să aflați tot ce trebuie să știți despre drumeția pe care doriți să o faceți. Trasee, faună, floră și chiar diferențele de altitudine și alte elemente importante. În general, drumețiile nu sunt foarte lungi și sunt accesibile copiilor (de la 5 la 6 ani). Există mult mai multe trasee din care puteți alege, dar iată trei pe care le-am selectat pentru dumneavoastră.

 • Puy de Dôme, Grand Site de France ® din 2008 5,2 kilometri, 374 de metri de diferență pozitivă de altitudine, 2 ore de mers pe jos. Vedere a întregului Chaîne des Puys și a faliei Limagne. Parcarea este disponibilă în parcarea de la Maison de Site.
 • Puy Montenard 5,5 kilometri, 174 de metri diferență pozitivă de altitudine, 2 ore de mers pe jos. Vedere de la Chaîne des Puys, Massif de Sancy și satul Saulzet-le-Froid. Parc la Zanières, lângă Saulzet-le-Froid.
 • Puy de la Vache 1,9 kilometri, 156 de metri de diferență pozitivă de altitudine, mai puțin de o oră de mers pe jos. Vedere spre Masivul Sancy, Puy de Dôme, lacurile Aydat și Cassière. Există o parcare de-a lungul Departamentului 5 pentru parcare. Aveți grijă, este un site foarte aglomerat.

Plimbarea cu bicicleta

Există o mulțime de rute care sunt oferite pentru a cicliști amatori sau profesioniști. Peisajele și terenul pot fi dificile pentru cei mai puțin experimentați, dar acesta este un mod excelent de a vizita Parc des Volcans d’Auvergne. În ritmul dumneavoastră, traversați rezervația naturală și descoperiți peisajele sale. Pentru ca vizita să nu fie pasivă, ghizii vă pot însoți și vă pot împărtăși anecdote și cunoștințe despre regiune. În plus, de ce nu încercați “Grande Traversée du Volcan” cu bicicleta: un traseu de 150 de kilometri prin Cantal. O activitate ideală pentru a descoperi toate fețele Cantalului.

Descoperiți cele patru rezervații naturale

Parc des Volcans găzduiește patru rezervații naturale: Chastreix Sancy, Vallée de Chaudefour, Sagnes de Godivelle și Rocher de la Jacquette. Fiecare dintre ele este definită de un mediu specific. Dar, în toate cazurile, fauna și flora sunt uimitoare. Accesul în aceste rezervații este gratuit, ceea ce oferă o anumită libertate atunci când vizitați Parc des Volcans d’Auvergne. Birourile de turism dedicate vă oferă posibilitatea de a afla mai multe despre fiecare dintre rezervații. Dar, mai presus de toate, veți primi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a merge în drumeții.

Casa Parcului Vulcanilor din Auvergne

Pentru a vă extinde experiența în parc și pentru a afla mai multe despre patrimoniul acestuia, există Maison du Parc des Volcans d’Auvergne. Acesta este situat în inima Chaîne des Puys. Pe tot parcursul anului, puteți participa la o expoziție interactivă și ilustrată care prezintă parcul și istoria acestuia. De asemenea, din când în când sunt organizate expoziții temporare. La fața locului este disponibilă o zonă de relaxare, precum și un magazin cu produse locale. Intrarea este gratuită, așa că de ce să nu profitați de ea?

Vulcania

Vulcania este, în esență, un mod distractiv de a vizita Parc des Volcans d’Auvergne. Este o modalitate de a afla mai multe despre formațiunile magmatice, evoluția lor și viața lor actuală în cadrul parcului. Vulcania oferă o gamă largă de activități pe tema vulcanilor: spectacole, vizite cu un VolcanBul (vehicul electric de sticlă) sau expoziții în aer liber… Există ceva pentru toată lumea, adulți și copii. Bineînțeles că da, unele activități au fost concepute pentru copiiÎn timpul verii, parcul oferă o varietate de activități pentru copii. În timpul verii, parcul de distracții oferă seri speciale de la 18:00 la 22:00 efecte pirotehnice, păsări de pradă, spectacole unice…

Cât costă un bilet pentru Parc des Volcans d’Auvergne?

Puy de Dome - Auvergne, Franța

Credit foto: Shutterstock / Nicolas Boboul

 • Accesul în parc este gratuitEste vorba despre conectarea cu natura!
 • Vulcania Vulcania: în funcție de perioada (verde, galbenă, albastră), prețul biletului variază între 25 și 28,50 euro pentru adulți, între 18 și 20,50 euro pentru copii (între 6 și 16 ani) și între 6 și 8 euro pentru copii mici (între 3 și 5 ani). Intrarea este gratuită pentru copiii cu vârsta sub 3 ani.

Este posibil să rezervați direct online o activitate neobișnuită pentru Parc des Volcans d’Auvergne. În acest fel, veți descoperi parcul într-un mod neobișnuit, de exemplu, în timpul unui zbor cu balonul cu aer cald. Originalitatea este cuvântul cheie pentru excursia dumneavoastră.

Orarul Parcului Vulcanilor din Auvergne

Peisaj panoramic de munți vulcanici : vedere de la Puy de Sancy

Credit foto: Shutterstock / Oligo22

 • Vizitați Parc des Volcans d’Auvergne Accesibilă în fiecare zi, toată ziua. Cu excepții, cum ar fi magazinele și alte unități care fac obiectul orelor de deschidere.
 • Casa Parcului Vulcanilor din Auvergne De miercuri până luni, de la 10:00 la 12:30 și de la 13:30 la 17:30. Se închide la ora 18.30 între iunie și septembrie.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro