Vizitați Parcul Tibidabo din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Mergi la Barcelona? După plaje, Parc Güell, Casa Batllô, Sagrada Familia, vizitați Parcul Tibidabo din Barcelona!

Vizitarea Parcului Tibidabo din Barcelona este o activitate puțin cunoscută de turiștii care vin în cel de-al doilea oraș ca mărime din Spania. Oamenii merg la Barcelona pentru a se bucura de viața de noapte, pentru a vizita Sagrada Familia, Parc Güell, La Pedrera, pentru a se plimba pe La Rambla, dar rareori pentru a vizita Parcul Tibidabo.

Aflat în vârful Muntele Tibidabo Situat la 512 metri deasupra nivelului mării, parcul cu același nume găzduiește o serie de atracții care îi vor atrage pe cei mici și pe cei mari deopotrivă. Doriți să aflați mai multe despre acest parc de 7 hectare? Trebuie să știți că este unul dintre cele mai vechi parcuri din lume încă deschise publicului. Iată tot ce trebuie să știți despre Parcul Tibidabo, un loc care a devenit una dintre emblemele orașului Barcelona.

Parcul Tibidabo: prezentare și istoric

Istoria acestui parc de distracții a început în 1899, când antreprenorul Salvador Andreu a început construcția. Deschis la 29 octombrie 1901 – fiind unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume – este cel mai mare parc din Spania și al treilea ca mărime din Europa. Deși unele dintre infrastructurile sale sunt originale – dar bine întreținute – parcul adaugă în mod constant noi atracții.

Situat pe cel mai înalt deal din lanțul Collserola, la peste 500 de metri deasupra nivelului mării, parcul are vedere spre întregul oraș Barcelona și împrejurimile sale. Acesta găzduiește 29 de atracții pe 6 niveluri, dispuse pe o suprafață de 70.000 m², care se adresează atât celor mici, cât și celor mari. În cel mai înalt punct din Barcelona, vă puteți bucura de o priveliște uluitoare, de o biserică frumoasă… Templul Expiatori del Sagrat Cor –și atracțiile parcului.

Ce să vezi și să faci în Parcul Tibidabo din Barcelona?

Mai multe activități sunt posibile atunci când veniți să vizitați Parcul Tibidabo din Barcelona. Într-adevăr, vom începe prin a vizita parcul. Există 6 niveluri de atracții, cu respectiv :

 • Nivelul 1: Roller coaster, Barca Piraților, Hurakan și priveliștea de 360°, El Mina d’Or și El Castel Misterios,
 • Nivelul 2: Cinema 4D, leagăne zburătoare, roller coaster,
 • Nivelul 3: Accesul este restricționat la personalul de întreținere, închis publicului,
 • Nivelul 4: hotelul bântuit și mașinile de șocuri,
 • Nivelul 5: Muzeu de automate, sala oglinzilor, spectacole, covor zburător,
 • Nivelul 6 : Avion suspendat, roata Ferris, Attalaya, trenuleț, rodeo și carusel.

La primul nivel, El Mina d’Or – o atracție acvatică care vă va face să plutiți pe apă într-o barcă în formă de buștean de lemn, El Castel Misterios (Castelul misterelor) și Nava piraților îi va satisface pe copii. Pentru copiii mai mari și pentru cei cărora nu le este frică de senzații tari, vom merge la roller coaster – unde vă puteți bucura de o priveliște uluitoare a Barcelonei în timp ce coborâți cu viteză pe vagoanele suspendate – sau Huracanul – uraganul în franceză, în care te afli cu susul în jos în timp ce te întorci asupra ta însuți.

La al doilea nivel, bucurați-vă de leagăne zburătoare pentru a căpăta viteză și a se simți ca o pasăre. În cinematograf este posibil să vezi un film în patru dimensiuni!

La al patrulea nivel, Hotelul bântuit Krüeger va fi pe placul fanilor de filme de groază și de groază. Nu vă spunem mai multe, s-ar putea să vă sperie!

Penultimul nivel găzduiește muzeul automatelorAcest muzeu prezintă o colecție de jucării și mașini din secolul al XIX-lea și un covor zburător pentru a vă cufunda într-o lume terifiantă a vrăjitoriei.

În sfârșit, pe ultimul nivel vom avea în vedere vedere panoramică din Barcelona. Alături de parc, pe un promontoriu, se aflăBiserica Sagrat Cor (Sfânta Inimă), în interiorul căreia se pot contempla picturi de mozaic fin decorate.

Descoperirea Parcului Tibidabo din Barcelona înseamnă să vă pregătiți pentru vizită, în special prin revizuirea principalelor informații despre acest loc. Am selectat câteva puncte pe care este important să le cunoașteți:

– Cu excepția câinilor călăuzitori, animalele nu sunt permise pe site.
– Vă puteți lăsa bagajele în dulapurile puse la dispoziție.
– Din motive de siguranță, este posibil ca unele atracții să fie inaccesibile în funcție de dimensiuni sau greutate. Mai multe informații aici
– Dacă vremea vă poate compromite siguranța la unele atracții, acestea se pot închide
– Este posibil să rezervați un loc de parcare urmând următoarele instrucțiuni acest link
– Fumatul este permis în zonele desemnate ale parcului
– Sunt disponibile două lifturi pe nivel
– Dacă nu doriți să faceți un picnic în parc, puteți mânca în numeroasele restaurante.

 • Cu autobuzul – Cel mai simplu mod de a vizita Parcul Tibidabo din Barcelona este să luați un autobuz T2A de la Plaça Catalunya, pentru a urca în vârful Tibidabo. Biletul de autobuz costă 2,95 euro pentru o călătorie dus-întors. Primul autobuz pleacă la ora 10:00 și circulă la fiecare 20 de minute.
 • Cu funicularul – Parcul Tibidabo poate fi vizitat cu funicularul: plecarea se face din Plaza del Dr. Audreu.
 • Cu mașina – Cu mașina, va fi mai complicat și mai scump: parcarea din parcul Tibidabo din Barcelona costă 10 € și este mai bine să vă rezervați locul de parcare din timp.

Orele de deschidere și prețurile din Parcul Tibidabo din Barcelona

CALENDAR

Accesul publicului în parc variază în funcție de perioadă:

 • Închis între 5 și 31 ianuarie și în februarie
 • Deschis la sfârșit de săptămână și în timpul vacanțelor școlare din martie până în decembrie.
 • Deschis de miercuri până duminică în iulie
 • Deschis în fiecare zi din august

Terasa panoramică este deschisă în fiecare zi, cu excepția zilelor de 1 ianuarie, 6-31 decembrie, 25 și 26 decembrie. Terasa este deschisă doar în weekend în luna februarie.

TARIFE

 • Bilet cu preț întreg: 28,50 €.
 • Copii (sub 1,20 m): 10,30 €.
 • Copii (- 0,9 m) : gratuit
 • Bilet cu vedere panoramică: 12,70 €.
 • Bilet pentru copii (sub 1,20 m) și vedere panoramică: 7,80 €.
 • Bilet pentru copii (sub 0,9 m) și vedere panoramică: gratuit.

Este bine de știut: Pot fi disponibile reduceri (de exemplu, pentru persoanele cu mobilitate redusă). Puteți găsi toate informațiile despre tarifele reduse aici.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro