Vizitați Parcul Natural Regional Luberon: ghid complet

În Vaucluse, faceți un tur al acestui paradis natural! Iată un ghid complet pentru a vă ajuta să vizitați Parcul Natural Regional Luberon!

Izolat între masivele Alpes-de-Haute-Provence și Vaucluse, Parcul Natural Regional Luberon este o zonă naturală cu o floră și o faună excepționale. Locul este perfect pentru o excursie în aer liber, pentru a vă elibera de stresul cotidian. Într-adevăr, în pădurile sale protejate vă așteaptă numeroase activități și activități de agrement. Pentru a vă ajuta să vă orientați, consultați mai jos ghidul complet pe care Generation Voyage l-a pregătit pentru a vizita Parcul Natural Regional Luberon.

Parcul Natural Regional Luberon în câteva cuvinte

Vedere din Parcul Național Luberon

Credit foto: Shutterstock – Edoardo Legnaro

Dacă sunteți în drum spre Provence-Alpes-Côte d’Azur, faceți o diversiune spre Manosque și mergeți în această uriașă zonă naturală conservată. Parc Naturel Régional du Luberon se întinde pe două departamente, Vaucluse și Alpes-de-Haute-Provence. Situat pe un lanț muntos de joasă altitudine, parcul este renumit pentru patrimoniul său natural, cultural și agricol.

Pajiști uscate, platouri, stânci, defileuri, păduri și câmpii aluviale alcătuiesc mediul natural extraordinar al parcului. Populațiile sale de plante și animale sunt, de asemenea, acolo. Pe drum, este posibil să întâlniți 1.800 de specii de plante, 135 de specii de păsări și 2.300 de specii de fluturi, toate protejate de ecosistemul durabil al sitului.

Reîntineriți-vă în această zonă sălbatică cu numeroasele activități oferite de parc. Datorită numeroșilor săi parteneri, există numeroase posibilități de descoperire și de practicare a sporturilor în aer liber.

1. Drumeție

Vizitați Luberon

Credit foto : Shutterstock – cge2010

Parcul Natural Regional Luberon și drumețiile sunt făcute unul pentru celălalt. Numeroasele poteci răspândite pe relieful parcului vă vor permite să descoperiți cele trei masive ale Luberonului în ritmul dumneavoastră. Într-adevăr, veți avea de unde alege pentru a explora acest mediu conservat:

 • Colorado provensal : Pe cărări colorate, mărginite de coșuri de fum ocru, traversați acest masiv stâncos în inima unei verdeți strălucitoare la aproximativ 10 km din Apt ;
 • Les Gorges du Regalon : La porțile comunei Cheval-Blanc, această drumeție de 2h30 vă va duce într-o călătorie de 6 km în interiorul a două cavități mari;
 • Pădurea de cedri din Petit Luberon: Această cale de1,2 km este mai puțin intensă. Vă va conduce prin cedrii magnifici ai parcului, prin flora, precum și prin animalele locale și pastorația.

2. Traseele pentru biciclete de munte

Vizitați Parcul Natural Regional Luberon : Ciclism montan pe Mont Ventoux

Credit foto : Shutterstock – Fotografie HeLa

Luarea unei vacanțe este, de asemenea, o oportunitate de a face exerciții fizice! Și ce ar putea fi mai ideal decât o excursie cu bicicleta de munte pentru a vizita Parcul Natural Regional Luberon.

Numeroase circuite marcate în Vaucluse sau pe cei trei munți din Luberon vă vor oferi excursii de o jumătate de zi sau de mai multe zile.

Termeni și tarife

 • Puteți închiria una sau mai multe biciclete de la Sun-E-Bike în Châteauneuf-de-Pape sau de la Vélo Luberon în Pertuis ;
 • Pentru o zi, închirierea unei biciclete vă va costa 20 € ;
 • Prețul poate scădea până la 17 € în conformitate cu numărul de zile și biciclete închiriate.

3. O plimbare călare

Traseele stâncoase din Parcul Luberon pot fi obositoare pentru cei mici. Din fericire pentru dumneavoastră, regiunea este plină de centre de echitație deschise publicului.

Fiecare dintre ele oferă plimbări călare în Luberon timp de câteva ore. Pentru cei mai aventuroși, încercați să faceți echitație timp de câteva zile, cu bivuac, în pădure.

Termeni și tarife

 • La Grajdurile din Luberon, un curs de o zi pentru un călăreț fără licență vă va costa 78 € ;
 • Alternativ, o lecție privată vă va costa 40 €.

4. Geocaching

Vizitați Parcul natural regional Luberon

Credit foto: Flickr – Ralph

Destinată copiilor mai mici, această activitate este perfectă pentru a-i ține pe copii ocupați cu aventura și explorarea.

Geocaching este o vânătoare de comori în inima parcului. Un “geocacher” ascunde cutii mici care conțin bibelouri. Apoi folosește GPS-ul pentru a determina coordonatele acestora. Această vânătoare de comori modernizată îi va ajuta pe copii să viziteze Parcul Natural Regional Luberon, stimulându-le în același timp imaginația și coordonarea.

Termeni și condiții și prețuri

 • Pentru un transport de 2hPrețul pentru 2 jucători este 26 € pe persoană ;
 • Pentru 4 persoane, prețul va fi 38 € ;
 • Vârsta minimă necesară este 8 ani. Până la 14 aniJucătorii trebuie să fie însoțit de un adult.

5. Golf

Vizitați Parcul Natural Regional Luberon : Golf

Credit foto : Shutterstock – Isogood_patrick

18 găuri împrăștiate pe un gazon mare și plin de rouă, o minge alveolată pe un cuier de plastic; ați înțeles? Parcul natural regional Luberon oferă trei terenuri de golf internaționale pentru a învăța sau pentru a vă îmbunătăți jocul!

Termeni și tarife

 • Închirierea echipamentului vă va costa între 32 € și 44 €. ;
 • În timpul verii, cursurile sunt deschise de la De la 8am la 8pm ;
 • Se recomandă cu insistență să rezervați echipamentul în avans.

6. Cursuri de alpinism în copaci

Vizitați Parcul Natural Regional Luberon : Ventoux Aventure

Credit foto : Facebook – Ventoux Aventure

Situată în mijlocul stâncilor ocru ale parcului, baza Ventoux Aventure oferă un moment de evadare!

Cu trasee de cățărare în copaci adaptate vârstei și nivelului, tineri și bătrâni deopotrivă vor putea să facă exerciții prin tiroliene, sărituri Tarzan și multe altele.

Termeni și condiții și prețuri

 • Pentru un copil, taxa de intrare variază de la 8 € à 13 € ;
 • Taxa pentru un adult este 20 € ;
 • Vârsta minimă acceptată este 3 ani. Orice copil sub vârsta de 12 ani trebuie să fie însoțit de un adult.

7. Urcare

Vizitați Parcul Natural Regional Luberon : Cățărare în Parcul Natural Regional Luberon

Credit foto : Shutterstock – vouvraysan

Parcul natural regional Luberon găzduiește, de asemenea, numeroase stânci. Aceste stânci vertiginoase sunt o încântare pentru pasionații de alpinism.

Stâncile din Buoux, printre altele, sunt vizitate în fiecare an pentru minunatele lor ziduri rectilinii înalte de 120 de metri. De asemenea, acestea sunt punctul de întâlnire al marilor nume din alpinismul internațional.

Condiții și prețuri

 • Pentru o persoană, o ședință costă 30 € ;
 • Este obligatoriu să rezervați în avans ;
 • Cursurile pot reuni până la maxim 4 persoane ;
 • Vârsta minimă necesară este 8 ani.

8. Speologie

Credit foto: Facebook – Minunile antice ale arheologiei, istoriei artei și arhitecturii

Vizitarea Parcului Natural Regional Luberon înseamnă, de asemenea, descoperirea lumii sale subterane vaste.

Fiind unul dintre cele mai importante masive carstice din Franța, puteți face speologie în Plateau d’Albion, în Vaucluse. Cele 450 de peșteri ale sale pot coborî până la o adâncime de 980 m!

Condiții și prețuri

 • Taxa de intrare pentru un copil este 35 € ;
 • Pentru un adult, prețul crește la 40 € ;
 • Vârsta minimă permisă este 6 ani.

9. Baie

Lacul Vannades

Credit foto: Facebook – Notre Province

La doar o oră și jumătate de mers cu mașina de Marea Mediterană, Parcul Natural Regional Luberon poate părea să nu aibă prea multe opțiuni de înot. Pentru plăcerea dumneavoastră, multe lacuri sunt deschise publicului.

 • Lacul Prato-Plage: În comuna Pernes-les-Fontaines, acest mic adăpost vă permite să faceți o pauză răcoritoare. De asemenea, vă puteți potoli setea la restaurantul “Le Prato-Plage”;
 • L’étang de la Bonde : Deschis pentru scăldat pe tot parcursul anului, acest iaz, care se învecinează cu Cabrières d’Aigues și La Motte d’Aigues, este ușor de accesat, cu o parcare cu plată în apropiere;
 • Lacul Vannades : Acest lac oferă o zonă de înot supravegheată, precum și un cadru ideal pentru plimbări, navigație sau canotaj.

10. Canotaj și caiac-canoe

Caiac-canoe pe Sorgue

Credit foto: Shutterstock – lr.s

Râurile din Luberon și Vaucluse, cum ar fi Sorgue, seduc prin seninătatea fermecătoare a apelor lor. Vizitați Parcul Natural Regional Luberon într-un mod original, pornind într-o expediție cu canoe!

Prin intermediul unui curs introductiv sau al unei simple excursii, un ghid vă va prezenta fauna terestră și acvatică a regiunii. Observați o siluetă, un păstrăv sau, uneori, chiar un castor pe curentul liniștit al Sorguei.

Condiții și prețuri

 • Tariful pentru copii pentru un curs este 11 € ;
 • Pentru un adult, cursul va costa 21 €
 • Până la 16 persoane pot participa la vizită;
 • Este obligatoriu să să știe să înoate.

11. Telescaun pentru schi nautic

Credit foto: Facebook – Exo 84

Pentru cei care iubesc sporturile cu placa, faceți o excursie la parcul acvatic Lamotte-du-Rhône din Vaucluse și testați-vă agilitatea la baza Exo 84.

Cursurile sale de schi nautic pe cablu, în bi sau mono board, kneeboard, wakeboard sau wakeskate, vă vor face să alunecați cu toată viteza pe apă printre obstacole, trambuline și rampe.

Termeni și condiții și prețuri

 • Numai căo oră sunt disponibile;
 • Pentru adolescenți, rata este de la 20 € ;
 • Pentru adulți, taxa este de 23 € ;
 • Este necesar să să știe să înoate.

12. Pescuit

Credit foto: Facebook – Luberon Côté Sud

Moștenirea naturală excepțională a Parcului Natural Regional Luberon constă, de asemenea, în punctele de apă, iazurile, lacurile și râurile deschise pentru pescuit. Într-adevăr, aceste corpuri de apă sunt adorate de locuitorii teritoriului.

Păstrăv, crap, gândac, puteți merge la pescuit fără să mâncați pește. Captura este nelimitată, iar speciile locale sunt protejate.

Termeni și condiții

 • Costurile de închiriere a echipamentului 10 € pentru copii sub 10 ani ;
 • Pentru un adult, tariful este 25 €.

13. Parapantă

Parapantă pe Mont Ventoux

Credit foto: Shutterstock – Aurelien Laforet

Pentru a surprinde măreția uluitoare a regiunii, obțineți o doză de adrenalină cu un zbor cu parapanta de pe Mont Ventoux.

Însoțit de un instructor, puteți descoperi sau redescoperi acest sport palpitant în cadrul unui curs de inițiere, de progres sau de perfecționare.

Termeni și tarife

 • Taxa pentru adulți pentru un curs este 70 € ;
 • Pentru un curs de cinci zile, planificați 520 € ;
 • Există, de asemenea, botezuri din 5 ani

14. Balonul cu aer cald

Plutirea deasupra masivelor Luberon într-un balon cu aer cald este o experiență de neuitat de care vă puteți bucura cu familia sau cu prietenii.

La 40 de minute cu mașina de parc, baza Luberon Vol-Terre din Roussillon vă așteaptă cu un zbor de o oră. După instructajul, planul de zbor și umflarea balonului, peisajele colorate ale regiunii vi se vor dezvălui în timpul unei plimbări ușoare și unice.

Condiții și prețuri

 • Un zbor pentru o persoană costă 230 € ;
 • Pentru 2 persoane, prețul ajunge la 450 € ;
 • O sesiune este posibilă numai cu un rezervare prealabilă.

15. Cursuri de gătit

În Vaucluse, gătitul este o artă în sine. Deveniți un adevărat cordon bleu datorită cursurilor gastronomice!

Bucătarii din Vaucluse de la Bastide de Capelongue vă vor însoți în timpul lecției și vă vor împărtăși pasiunea și cunoștințele lor. Descoperiți “oreillette”, “brouillade aux truffes”, subtilitatea plantelor aromatice, combinația dintre mâncare și vin… Conviețuirea și lăcomia sunt la ordinea zilei!

Termeni și condiții și prețuri

 • În compania echipei lui Édouard Loubet, un curs de gătit pentru 2 persoane va costa 480 € ;
 • Oferta este valabilă numai pe bază de rezervare și în funcție de disponibilitate, cu excepția lunilor iulie și august.

16. Vinuri și podgorii

Podgoriile din Luberon

Credit foto: Shutterstock – barmalini

Faceți o călătorie cu papilele gustative cu prestigioasele vinuri din Vaucluse. Vinurile și podgoriile de renume mondial ale regiunii sunt împărțite într-o listă de crus renumite: Châteauneuf du Pape, Gigondas, Vacqueyras, Beaumes de Venise…

Teritoriul este împărțit în trei denumiri: Côtes du Rhône, AOC Ventoux și AOC Luberon. Parfumurile și aromele vinurilor lor vor adăuga o notă delicioasă sejurului dumneavoastră. Iată câteva muzee și site-uri de vizitat pentru a descoperi vinurile și pentru a încheia acest ghid:

 • Casa Trufelor și a Vinului Luberon: într-un conac din secolul al XVII-lea, acest spațiu informativ și distractiv vă va oferi, de asemenea, cursuri de oenologie;
 • Muzeul artelor și meseriilor vinului: În inima domeniului Château Turcan din Ansouis, acest muzeu vă va introduce în lumea vinului, de la producție până la consum;
 • Domeniul Citadelle: situat în Ménerbes, puteți vizita grădina de soiuri de struguri, crama și muzeul tirbușonului.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro