Vizitați Parcul Natural Regional Brenne: ghid complet

Vizitați regiunea Centre-Val de Loire? Apoi, veniți să vizitați Parcul Natural Regional Brenne, un parc renumit pentru iazurile și peisajele sale variate!

Un ținut sălbatic și o bijuterie a biodiversității din Franța, Brenne oferă peisaje naturale și sălbatice greu de ratat. Odată intrat în parc, vă puteți pierde în mijlocul iazurilor, mlaștinilor, pădurilor, pajiștilor și lanurilor. Acest refugiu natural este teritoriul privilegiat al unei faune și flore liniștite de fluturi, libelule, păsări și alte animale. Ei domnesc aici, așa că vă rugăm să fiți discreți atunci când vizitați Parcul Natural Regional Brenne.

Pentru a vă ajuta în aventurile dumneavoastră, Generation Voyage vă oferă un ghid complet pentru a vizita Parcul Natural Regional Brenne.

Parcul Natural Regional Brenne în câteva cuvinte

Parcul natural regional Brenne se întinde pe aproape 183.000 de hectare. Acest teritoriu sălbatic este presărat cu peste 3.000 de iazuri, care sunt spații privilegiate pentru numeroase spații sălbatice. Multe păsări migratoare, de exemplu, vin aici pentru a se reproduce. O vizită la Parcul Natural Regional Brenne este, prin urmare, o mană cerească pentru pasionații de botanică și de observarea păsărilor. La urma urmei, aici trăiesc 2.300 de specii de animale și 1.200 de specii de plante.

Dar teritoriul Brenne este, de asemenea, presărat cu câteva sate mici și fermecătoare, care au păstrat caracterul autentic al arhitecturii regionale din Berry. Până la urmă, activitatea umană este cea care a modelat fața parcului încă din Evul Mediu. Iazurile au fost create pentru piscicultură sau pentru adăparea vitelor. Prin urmare, parcul este un paradis pentru iubitorii de patrimoniu, natură, plimbări și ciclism.

1. Plimbări și drumeții

Vizitați Parcul Natural Regional Brenne

Credit foto: Wikipedia – Bert76

Pentru a vizita Parcul Natural Regional Brenne, mersul pe jos este, evident, una dintre cele mai bune modalități de deplasare. Parcul este presărat cu trasee de drumeție. Acestea vă vor permite să descoperiți cu ușurință toate tipurile de peisaje prezente în acest paradis natural. Puteți opta pentru o plimbare de o zi sau pentru un itinerar de mai multe zile (3-6). Site-ul oficial al parcului enumeră toate traseele de plimbare și de drumeție.

Plimbări itinerante

Urmând marcajele galbene și roșii, parcul vă oferă 7 trasee de 3 până la 6 zile de drumeție. De-a lungul acestor rute sunt disponibile numeroase locuri de cazare.

Printre drumețiile care trebuie făcute în Parcul Natural se numără “Iazuri în inima Brennei sau “Grande Brenne, între iazuri și păduri ambele cu plecare din Mézières-en-Brenne. Primul se întinde pe 70 de kilometriși ar trebui să acordați 3 zile pentru a o finaliza. Cu o lungime de 114 kilometriAl doilea poate fi parcurs în 5 zile de mers pe jos.

De la Le Blanc puteți face și “Pe lângă stâncile Anglinului și ale Creusei. Cu o lungime de 74 de kilometri, durează în medie 4 zile.

De la Belabre, în sud, puteți face în cele din urmă drumeția “Petite Brenne”. pentru a descoperi această altă microregiune a parcului. Această zonă se întinde pe 69 de kilometri și durează în medie 3 zile.

2. Excursii cu bicicleta de munte

Iazul Mării Roșii

Credit foto: Flickr – Paul Kentish

La fel ca și mersul pe jos, mersul cu bicicleta este un mod preferat de a vizita Parcul Natural Regional Brenne. Încă o dată, există numeroase trasee de ciclism în acest paradis natural. Pe site-ul oficial al parcului natural veți găsi numeroase trasee de ciclism sau chiar circuite de mountain bike. De asemenea, puteți merge direct la un birou de turism pentru a lua o hartă actualizată.

Printre cele mai importante trasee, putem menționa traseul de ciclism nr. 5, “Grande boucle des étangs de la Brenne”.care începe în Mézières-en-Brenne. Cu o lungime de 48 de kilometri este nevoie de mai puțin de 4 ore pentru a-l finaliza. Alte excursii de o zi pot fi găsite în tot parcul.

CU BICICLETA DE MUNTE, “The 7 Fords Loop care începe în Belabre va satisface pe deplin iubitorii de sport intens! Întindere peste 35 de kilometri este nevoie de 3 ore pentru a termina. Există, de asemenea, alte 4 trasee de mountain bike care pornesc din Mézières-en-Brenne. Toate plimbările și circuitele sunt bine semnalizate.

De asemenea, în orașele din parc există multe locuri de închiriat biciclete. Există, de asemenea, tururi ghidate cu bicicleta. Această activitate este ideală pentru a afla mai multe despre flora și fauna din Parcul Natural Regional Brenne.

3. Echitație

Plimbare în Brenne

Credit foto: Wikipedia – Jacques Le Letty

Un alt mod excelent de a vizita Parcul Natural Regional Brenne este călare! Fie că sunteți deja un amator sau un novice complet, veți găsi cu siguranță ceva pentru a descoperi parcul călare.

Într-adevăr, este posibil să participați la un tur ghidat, însoțit de un profesionist. Cu siguranță vă va povesti câteva anecdote despre regiune. Dar, mai presus de toate, vă va învăța mai multe despre bogăția naturală și culturală a Brennei. În parc există 4 centre de echitație, care oferă atât servicii de ghidaj, cât și de închiriere. Aceste centre sunt situate în Rosnay, Fontgombault, Douadic și Ruffec.

Puteți opta pentru un tur cu ghid, care durează de la câteva ore până la o zi. De asemenea, puteți închiria un cal și puteți începe o plimbare pe traseu. Parcul oferă două plimbări de 3 zile și una de 2 zile. Puteți descoperi apoi peisajele din Grande Brenne cu iazurile sale și peisajele din Petite Brenne, pe cal sau cu trăsura. Veți găsi spații de cazare pentru a vă primi pe dumneavoastră și pe calul dumneavoastră în fiecare etapă a călătoriei.

Pentru mai multe informații, puteți vizita și site-ul oficial al Parcului Natural. Sunt enumerate plimbări și drumeții, precum și locuri de cazare și școli de echitație.

4. Canotaj și caiac-canoe

Canotaj în Brenne

Credit foto: Flickr – Paul Kentish

Brenne este străbătută de mai multe râuri, în special de Creuse, un afluent al Vienne și un subafluent al Loarei. Pentru a vizita Parcul Natural Regional Brenne pe apă, puteți opta pentru canotaj!

În parc, veți găsi 6 centre unde puteți închiria canoe sau puteți participa la un tur de descoperire cu ghid. Acestea sunt situate în Le Blanc, Belabre, Tournon-Saint-Martin, Mézières-en-Brenne și Saint-Gaultier.

Site-ul oficial enumeră aceste 6 locuri, dar nu indică încă plimbările și itinerariile disponibile. Pentru asta, aveți încredere în profesioniștii locali!

5. Itinerarii cu mașina

Vizitați Parcul Natural Regional Brenne

Credit foto: Wikipedia – Parisdreux

Pentru a vizita Parcul Natural Regional Brenne, mașina este ultima soluție. Desigur, acest mijloc de transport nu vă va permite să vă bucurați de minunile naturale ale parcului. Cu toate acestea, vă va ajuta să ajungeți la fiecare dintre punctele de plecare ale drumețiilor (de o zi sau nu), dar mai ales să vizitați diferitele monumente din Brenne.

Pentru a merge din castel în castel, de la muzee la rezervații, este mai bine să aveți propriul vehicul. Iată două itinerarii pe care le puteți face cu mașina pentru a vizita într-o singură zi Parcul Natural Regional Brenne și câteva dintre locurile sale esențiale:

O zi în nordul Parcului Natural Regional Brenne

Începeți cu Château d’Azay-le-Ferron, un castel tipic renascentist francez. Interiorul, parcul și grădinile sale formale merită vizitate.

Descoperiți apoi rezervația zoologică Haute-Touche. Acest parc de animale este situat în apropiere de Azay-le-Ferron, la nord-est de parc. Într-o pădure de 500 de hectare, puteți vedea peste 1.000 de animale de pe 5 continente. Parcul poate fi vizitat cu mașina proprie, pe jos, cu bicicleta sau cu căruciorul electric.

O zi în sudul parcului natural regional Brenne

Începeți-vă ziua în orașul Le Blanc cel mai mare din parc. Traversat de râul Creuse, are un oraș medieval fermecător și un castel. Castelul său găzduiește Ecomuzeul Brenne. Aceasta din urmă este dedicată femeilor și bărbaților, creatori de iazuri, fierari sau agricultori, care au trăit și au făcut istoria acestei regiuni.

După această vizită, puteți face o plimbare. “Calea navigabilă, calea ferată nr. 12 cu o durată de 2 ore și 30 de minute.

Bineînțeles, nu uitați să vă prelungiți șederea oprindu-vă într-unul dintre orașele din parc. Apoi vă puteți bucura de una sau mai multe plimbări frumoase în parc, fie cu bicicleta, pe jos, călare sau chiar cu canoea.

6. Baloane cu aer cald

Castelul Azay-le-Ferron

Credit foto: Shutterstock – Pack-Shot

Cu picioarele pe pământ, parcul ni se pare frumos. Dar imaginați-vă de sus! Optați așadar pentru un zbor cu balonul cu aer cald, pentru a admira fauna și flora locală, dar și spațiile urbane. Aceasta este cu siguranță o activitate care trebuie făcută. Așa că, luați-o spre ceruri!

Ați ajuns la sfârșitul acestui articol. Cu toate aceste informații, vizitarea Parcului Natural Regional Brenne ar trebui să fie un joc de copii. Bucurați-vă de sejurul dumneavoastră!

TravelMax.ro