Vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales : ghid complet

V-ați gândit să vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales? Veniți să descoperiți comorile din Drôme Provençale!

Zone împădurite, câmpuri de lavandă și plantații de măslini… Și dacă ați veni să vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales? Acest sit este fascinant datorită naturii sale sălbatice unice. Aici, pădurile și munții calcaroși formează o armonie perfectă.

Peisajele sunt un amestec subtil de influențe alpine și provensale. Între cimbru și rozmarin, drumul tău este liber. Parcul este vast și oferă numeroase activități. Pentru a fi siguri că nu pierdeți nimic, acest ghid vă oferă pașii de urmat pentru a vizita Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales.

Parcul Natural Regional Baronnies Provençales în câteva cuvinte

Parcul natural regional Baronnies Provençales

Credit foto : Shutterstock – nomadkate

Parcul natural regional Baronnies Provençales este situat la granița dintre regiunile Auvergne-Rhône-Alpes și Provence-Alpes-Côte d’Azur, la jumătatea distanței dintre Drome și Alpi. Acest amestec unic de influențe alpine și provensale oferă peisaje splendide pe care veți fi încântați să le descoperiți.

Nu departe de Luberon, patrimoniul construit al parcului este remarcabil. Există multe sate pitorești cocoțate. În plus, cu peste 2.000 de specii de plante și aproximativ 200 de specii de animale protejate, parcul găzduiește o biodiversitate bogată. O vizită la Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales este o excursie perfectă pentru drumeții, ciclism montan sau pur și simplu aventură!

1. Plimbări și drumeții

Drumeție

Credit foto : Shutterstock – Serge Goujon

Sunteți pregătit pentru o plimbare în familie, singur sau însoțit de un ghid? În parc există numeroase trasee marcate. Clima mediteraneană și relieful tortuos de la mijlocul muntelui pot fi uneori o provocare, dar panorama merită! Bucurați-vă de priveliștile magnifice.

De-a lungul drumului, veți întâlni câmpuri de lavandă, pini și plantații de măslini. Vizitarea Parcului Natural Regional Baronnies Provençales înseamnă descoperirea peisajelor tipice ale regiunii. Mergeți pe jos, ghidat de ierburile aromatice provensale care vă parfumează calea.

2. Plimbare cu bicicleta

Baronnies provençales

Credit foto: Wikimedia – Torsade de Pointes

Baronnies Provençales au reușit să își păstreze autenticitatea. De aceea, vizitarea Parcului Natural Regional al Baronilor Provençali vă permite să descoperiți comorile, minunile și meandrele Provenței. În plus, ciclismul montan este o modalitate superbă de a pătrunde în colțurile și în colțurile sitului, care a primit eticheta “Territoire Vélo”.

Acest loc de joacă este ideal pentru cei care caută senzații tari și pentru cei care merg cu bicicleta de munte la vale. Cei mai temători vor alege bicicleta de munte cu asistență electrică sau trotineta all-terrain! Aceste mijloace de locomoție originale vă vor permite să descoperiți locuri inaccesibile pe drumurile principale, și totul fără prea mult efort!

Termeni și condiții și prețuri

În birourile de turism din regiune sunt disponibile hărți și pliante cu aproximativ zece trasee de biciclete. Tarifele de închiriere a bicicletelor de munte sunt în jur de 20€ pentru o ziși 100€ pentru o săptămână. Dacă doriți să închiriați o bicicletă de munte cu asistență electrică, vă rugăm să luați în considerare 30€ pentru o zi.

3. Echitație

Vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales călare

Credit foto: Facebook – Cavalquinta

Sunteți prinși de o dorință bruscă de a vizita Parcul Natural Regional Baronnies Provençales călare? Apoi, faceți-vă confortabil pe șa și veniți să descoperiți diferitele fațete ale Drôme.

Diversitatea și frumusețea peisajelor, precum și clima foarte blândă a departamentului vă permit să faceți echitație în toate anotimpurile. Aceasta este o adevărată invitație la călătorie și la crearea unei legături reale cu animalul. Călăreții pasionați de roaming și care doresc să descopere o nouă destinație ecvestră vor fi încântați să poată profita de acest moment special.

Termeni și tarife

Copii cu vârsta mai mică de 8 ani vor putea să se plimbe cu poneiul pentru un zece euro. Pe de altă parte, o plimbare cu calul costă 30€ pe persoană în medie. În cele din urmă, este posibil să faceți o plimbare cu trăsura pentru aproximativ 15€.

4. Cățărare și via ferrata

Vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales : escaladă

Credit foto: Flickr – La Drôme Tourisme

Vizitarea Parcului Natural Regional Baronnies Provençales înseamnă, de asemenea, să petreci timpul printre stânci. Într-adevăr, parcul are peste 1.500 de trasee de escaladă și situri de renume internațional. Urcați pe mitica față nordică a Rocher de Saint-Julien și descoperiți una dintre cele mai frumoase via ferrata din Europa!

Aici, peisajul este compus din pietre, minerale și munți de calcar. Prin urmare, vă aflați în inima unui loc perfect pentru escaladă, accrobranche și via ferrata. Traseele sunt de diferite grade de dificultate și există și un traseu de inițiere, potrivit pentru copii și începători.

Condiții și prețuri

În general, via ferrata este deschisă tot timpul anului. Dacă doriți să închiriați echipament, va trebui să plătiți aproximativ 20€ pentru un echipament complet de via ferrata și un treizeci de euro pentru echipamentul de alpinism.

5. Tur cu motocicleta electrică

Vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales cu motocicleta

Credit foto : Shutterstock – nomadkate

Între natura sălbatică și cea conservată, urcați-vă pe motocicleta electrică și porniți într-o aventură. Panorame excepționale punctează și punctează călătoria. Natura unică a parcului se dezvăluie în fața ochilor dumneavoastră.

Această plimbare liniștită este un mod foarte original de a vizita Parcul Natural Regional Baronnies Provençales. Într-adevăr, într-un ritm liniștit, drumeția dumneavoastră vă permite să descoperiți comorile ascunse ale Drôme Provençale.

Condiții și prețuri

Va trebui să plătiți 60€ pentru a închiria o motocicletă electrică pentru o jumătate de zi. Pentru acest preț, se oferă o cască și mănuși omologate.

6. Zbor cu parapanta

Parapantă în Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales

Credit foto: Facebook – Baronnies provençales

Ai chef să zbori cu păsările? Descoperiți magia unui zbor cu parapanta. În armonie cu natura, veți experimenta senzații unice. De aici, Drôme Provençale se dezvăluie și vă oferă cele mai frumoase peisaje.

Pe lângă descoperirea acestei activități captivante, vizitați această regiune fermecătoare, cu un peisaj sublim. În deplină siguranță, zburați deasupra masivului Baronnies Provençales și trăiți un moment unic de libertate, evadare și bunăstare.

Condiții și prețuri

Vă puteți bucura de un zbor cu parapanta în tandem de aproximativ 20 de minute la un preț care variază între 70€ à 120€. Adăugați 15€ pentru a obține fotografii ale acestui moment de neuitat. Un curs de o săptămână de zbor cu parapanta este, de asemenea, disponibil de la 550€.

7. Pescuit

Vizitați Parcul Natural Regional Baronnies Provençales și lacul Pas des Ondes.

Credit foto: Flickr – La Drôme Tourisme

Peisajul de aici este alcătuit din munți de calcar, presărat cu câmpuri de lavandă și livezi. Dar există și multe ochiuri de apă, ceea ce face ca locul să fie ideal pentru pescuit.

Pescuitul este un mod liniștit de a vizita Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales. Puteți merge la lacul Pas des Ondes: acest loc natural și idilic este perfect pentru tineri și vârstnici.

Condiții și prețuri

Pentru a ajunge la lacul Pas des Ondes, accesul este gratuit pe tot parcursul anului, cu excepția lunilor iulie și august. De fapt, în timpul sezonului estival, taxa de intrare este de 3€ pe persoană și este gratuită pentru copiii sub 7 ani.

8. Termalism

Băile termale din Parcul Natural Regional Baronnies Provençales

Credit foto: Flickr – Office de Tourisme de Montbrun les Bains

Vreți o saună, un hamam sau un jacuzzi cu o terasă panoramică? Luați o pauză pentru a vă relaxa și a vă elibera de presiune. Centrele spa din regiune sunt acolo pentru a vă răsfăța.

Între zona de balneoterapie și tratamentele corporale, veți găsi cu siguranță ceva care să vi se potrivească. Vizitarea Parcului Natural Regional al Baronilor Provençali poate fi, de asemenea, un moment de relaxare și de bunăstare.

Condiții și prețuri

Pentru a avea acces în zona de balneoterapie, trebuie să lăsați aproximativ 30€. Contează pe 40€ Dacă doriți să vă oferiți un masaj sau un tratament corporal, vă rugăm să adăugați câteva taxe suplimentare.

9. Canyoning

canyoning

Credit foto: Flickr – Acroparc aventure

Canyoning-ul este o activitate care combină apa și stânca și care nu poate decât să te seducă! Este o plimbare în apă plină de senzații. Descoperiți plăcerile sporturilor în ape albe: alunecați pe tobogane săpate în mod natural și apoi coborâți în rapel pe o cascadă mare.

Amatorii de senzații tari vor fi liniștiți să știe că vizitarea Parcului Natural Regional al Baronilor Provençali le permite să-și testeze limitele. În cele din urmă, în ciuda căldurii de vară, veți fi surprins să vă răcoriți și veți aprecia chiar și costumul de neopren!

Termeni și condiții și prețuri

Așteptați-vă să plătiți aproximativ 30€ pe persoană pentru o după-amiază de canyoning.

Acum că ai toate informațiile de care ai nevoie, tot ce trebuie să faci este să îți iei rucsacul și să pleci să vizitezi Parc Naturel Régional des Baronnies Provençales!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro