Vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges: ghid complet

Tentat de o aventură 100% naturală? Vino să vizitezi Parcul Natural Regional Ballons des Vosges, peisajele și comorile sale!

Aveți chef de verdeață? Atunci vizitarea Parcului Natural Regional Ballons des Vosges este pentru tine! Situl ascunde comori și minuni ale naturii. Peisajele sale de munți, baloane rotunjite și pășuni de mare altitudine nu vă vor lăsa indiferenți.

Lacurile și râurile, dar și pădurile de stejar, fag și brad, alcătuiesc cea mai mare parte a peisajului. Prin urmare, drumul dumneavoastră se află în inima naturii. Diversitatea peisajelor parcului face posibilă practicarea multor activități în aer liber. Generation Voyage vă invită să descoperiți numeroasele activități care pot fi practicate în Parcul Natural Regional Ballons des Vosges.

Parcul natural regional Ballons des Vosges în câteva cuvinte

Vosgi în câteva cuvinte

Credit foto: Shutterstock – Leonid Andronov

Creat în 1989, Parcul Natural Regional Ballons des Vosges acoperă trei foste regiuni, Alsacia, Franche-Comté și Lorena. Cu o suprafață de 3.000 km², este unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Franța. În total, aici culminează 14 vârfuri, dintre care cel mai important este Grand Ballon d’Alsace, la o altitudine de 1.424 de metri.

Acest magnific teritoriu protejat oferă un patrimoniu natural de o mare frumusețe. Fauna este abundentă: linx, șoim pelerin, căprioară, căprioară și chiar lupi cenușii! În cele din urmă, există o floră emblematică a masivului, cum ar fi afinul, panseluța Vosges, precum și plante medicinale, cum ar fi arnica.

1. Drumeție

Vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges : drumeții

Credit foto : Shutterstock -PhotoGranary

Vizitarea Parcului Natural Regional Ballons des Vosges se face în mare parte pe jos. Într-adevăr, teritoriul are mai mult de 7.000 km de trasee marcate! Prin urmare, există ceva pentru toate gusturile și pentru toate nivelurile. Singur, în perechi sau cu familia, există ceva pentru toată lumea.

Fiecare peisaj este uluitor. În ritmul pașilor, veți descoperi pădurile, castelele și satele pitorești ale parcului. De pe culmi, văi verzi sau podgorii, înaintați străbătând întregul masiv Vosges.

2. Excursii cu bicicleta

CICLISM MONTAN

Credit foto: Shutterstock – ChWeiss

Cu aproape o sută de trasee marcate, mersul pe bicicletă este probabil cel mai bun mod de a vizita Parcul Natural Regional Ballons des Vosges. Fie că mergeți cu bicicleta de munte cu prietenii sau cu familia, parcul oferă toate nivelurile de dificultate.

Ești un biciclist de coborâre pe munte? Vino să vizitezi Parcul Natural Regional Ballons des Vosges! Acesta nu va mai deține niciun secret pentru dumneavoastră. Multe trasee sunt accesibile și cu biciclete de munte cu asistență electrică.

3. Schi sau snowshoeing

snowshoeing

Credit foto: Shutterstock – LoveMoutains

Ce ați face dacă ați merge să vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges în timpul iernii? Acoperite de un văl alb, peisajele munților Vosgi sunt la fel de fermecătoare. Optați pentru schiuri de drumeție sau rachete de zăpadă și explorați zona.

Ideal pentru a face mișcare, dar și pentru a vă reîncărca bateriile, există multe trasee potrivite pentru snowshoes. Fie că sunteți începător sau expert, veniți să vă bucurați de experiențe extraordinare în inima munților Vosgi!

Termeni și condiții și prețuri

Pentru o excursie de o zi, planificați o douăzeci de euro de persoană pentru închirierea echipamentului.

4. Sporturi de iarnă

Vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges : schi alpinism

Credit foto : Shutterstock – Dennis Wegewijs

Parcul Ballons des Vosges are aproximativ 20 de stațiuni de sporturi de iarnă și 500 de pârtii de schi fond marcate. Mediul înconjurător este splendid, iar panoramele se întind cât vezi cu ochii. Înfășurați-vă drumul prin munții Vosgi, iar peisajul se va dezvălui treptat.

Schiul vă va permite să vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges în timp ce faceți tot ce puteți. Schi alpin sau schi fond, fie că sunteți sportiv sau femeie, acești munți albi sunt cadrul ideal pentru o vacanță de vis!

Termeni și condiții și prețuri

În timp ce locurile de joacă și pistele de tobogan sunt gratuite, o taxă de patruzeci de euro pentru a avea acces la pârtiile de schi alpin. În cele din urmă, va trebui să numărați între 20 și 35€. dacă doriți să închiriați echipament, știind că prețurile variază foarte mult în funcție de nivelul dumneavoastră.

5. Câini de sanie

câine de sanie

Credit foto: Flickr – Station Lac Blanc

Așezați-vă confortabil și lăsați huskies să alerge în fața dumneavoastră. Peisajul se desfășoară în fața ochilor tăi uimiți. Acest cadru, demn de o carte poștală din Laponia sau Canada, este extraordinar.

Sania trasă de câini este o activitate în aer liber care poate fi practicată în Parcul Natural Regional Ballons des Vosges. Deopotrivă tradițional și sportiv, este combinația perfectă de natură și senzații.

Termeni și tarife

Pentru o sesiune de o oră, inclusiv o 45 de minute dar și un punct cultural și interacțiuni cu câinii, prețul este de aproximativ 60€ pe adult și 40€ pe copil sub 10 ani.

6. Canotaj

canoe

Credit foto: Shutterstock -midgardson

Numeroasele corpuri de apă din parc permit practicarea a numeroase activități de sporturi nautice, începând cu canotajul. Cu excepția lacurilor Gérardmer, Longemer și Retournemer, majoritatea punctelor de apă din sit sunt artificiale. Cu toate acestea, acest lucru nu le împiedică să fie perfect adaptate la peisaj.

Iubitorilor de natură, iată ocazia ideală de a vă bucura de senzații. Această activitate îi va încânta pe cei mici și pe cei mari. Așa că ia-ți vâsla și hai să facem o baie în pădure!

Termeni și condiții și prețuri

Întreaga familie poate participa la această activitate. Tarifele de grup sunt de obicei disponibile, în caz contrar va trebui să plătiți taxa de 15€ pe persoană. Se oferă veste de salvare, vâsle și bărci.

7. Canotaj

Vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges : canotaj

Credit foto: Flickr – Gérardmer Tourisme

Încercați să vâsliți într-un cadru natural de excepție. Situat între munți și păduri, vizitarea Parcului Natural Regional Ballons des Vosges devine o plăcere.

În acest mediu sălbatic și liniștit, pe un râu plin de râuri repezi, mărginit de 4 zone de picnic, veți evolua în funcție de dorințele dumneavoastră și în deplină siguranță. În toate anotimpurile, o echipă de profesioniști experimentați vă va însoți chiar și în cele mai nebunești vise ale dumneavoastră!

Termeni și tarife

Pentru a învăța să vâsliți cât mai bine, multe cluburi din regiune oferă cursuri. De exemplu, pentru un curs de 5 zileVa dura aproximativ 130€ pe persoană. Dacă o inițiere de o jumătate de zi este suficientă pentru dumneavoastră, prețul individual va fi de aproximativ 30€. Această activitate este posibilă de la 9 ani și cu condiția să știi să înoți.

8. Windsurfing

windsurfing

Credit foto: Facebook – Gérardmer Tourisme

Navigația pe lacurile vaste din regiune este, de asemenea, o modalitate de a vizita Parcul Natural Regional Ballons des Vosges. Foarte reci iarna, lacurile sunt practicabile mai ales din primăvară. Fie că este vorba de o inițiere sau de o îmbunătățire, numeroșii furnizori de servicii de pe site vă vor întâmpina și vă vor îndruma cu brațele deschise. Deci, de ce să nu facem pasul cel mare?

Termeni și tarife

Windsurfingul este rezervat celor care au peste 6 ani și știu să înoate. În ceea ce privește vâslitul, furnizorii oferă cursuri de la 3 la 15 zile, ideale pentru a te obișnui cu el. Pentru un curs deo săptămânăTimp de o săptămână, contați pe aproximativ 135€ pe persoană.

În caz contrar, inițiativele sunt posibile și pentru 20€ pe jumătate de zi. Aceste prețuri includ echipamentul de navigație, vesta de salvare și împrumutul unui costum de neopren.

9. Scufundări

scufundări

Credit foto: Shutterstock – mahc

Ca un pește în apă, mergeți să explorați lacurile din Vosgi. Din iunie până în septembrie puteți descoperi adâncurile lacului Gérardmer. Bucurați-vă de o experiență unică într-un cadru splendid și sigur.

Iarna, cei mai curajoși încearcă scufundările pe gheață. Deși nu trebuie să vă fie prea frig, această experiență vă permite să vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges într-o altă lumină.

Condiții și prețuri

Pentru o introducere în scufundări, va trebui să numărați aproximativ 80€ pe persoană. Este necesar să se aducă un certificat medical care să ateste că nu există contraindicații pentru scufundări la o vârstă mai mică de un an.

10. Pescuit

pescuit

Credit foto: Shutterstock – Alla Khananashvili

Cu peste 670 de cursuri de apă și râuri și aproximativ 30 de lacuri și iazuri, masivul Vosges oferă un teren de joacă incredibil. Pescuitul este, de asemenea, un mod original de a descoperi zona.

Luați loc lângă lacurile Gérardmer și Longemer pentru o după-amiază liniștită. În fața dumneavoastră se află un peisaj unic. Păstrăv, crap, biban sau știucă, nu mai rămâne nimic de făcut decât să mușcați momeala.

Termeni și condiții

Pescuitul este permis în fiecare zi în perioada legală de deschidere, iar în funcție de locația în care se află practica este gratuită.

11. Termalism

Vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges : băi termale

Credit foto: Flickr – Graffyc Foto

A vizita Parcul Natural Regional Ballons des Vosges înseamnă și a avea grijă de tine. Pentru a face acest lucru, curioșii sunt așteptați de două renumite stațiuni termale. Acestea sunt băile termale din Plombières-les-Bains, în Vosgi, și cele din Luxeuil-les-Bains, în Haute-Saône. Aceasta din urmă a primit eticheta de “stațiune turistică clasificată” și a devenit astfel o destinație esențială în regiunea Franche-Comté.

Pe lângă faptul că oferă relaxare și confort, aceste stațiuni balneare oferă cursuri de medicină și au un bogat patrimoniu istoric și arhitectural de o eleganță rară.

Termeni și condiții

Stațiile sunt deschise tuturor de la vârsta de 12 ani sau mai în vârstă. Costul de acces la zona de balneoterapie este de aproximativ 30€. În cele din urmă, 40€ În cazul în care doriți să vă oferiți un tratament corporal, vor fi necesare costuri suplimentare.

12. Echitație

cal

Credit foto: Flickr – Vallée de Kaysersberg Tourisme

Căutați libertate? Spațiile largi și deschise din Vosgi vă așteaptă pe dumneavoastră și pe calul dumneavoastră. Nu pierdeți niciun minut și vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges călare. Atât începătorii, cât și călăreții experimentați vor găsi o gamă largă de oportunități de echitație în diferitele părți ale parcului.

Într-adevăr, câteva sute de kilometri de trasee marcate străbat munții Vosgi, suficient pentru a satisface pe cei mai mulți. Călăritul vă permite să descoperiți un munte cu numeroase peisaje într-un cadru idilic. Alegeți între o simplă plimbare sau un sejur complet și optați pentru o plimbare cu calul, poneiul sau măgarul!

Termeni și tarife

Pentru o drumeție de o jumătate de zi, costul este de 30€. Și pentru o zi întreagă, aproximativ 50€ sunt necesare. Pentru cei mici se pot face plimbări cu ponei.

13. Urcare

cățărare

Credit foto: Shutterstock -ArtmannWitte

Multe stânci, stânci și bolovani sunt disponibile pentru cățărare. Într-adevăr, Parcul Natural Regional Ballons des Vosges adăpostește peste 250 de stânci. Majoritatea siturilor sunt special amenajate pentru a primi atât începători, cât și alpiniști experimentați.

De asemenea, escaladarea este o modalitate de a vizita Parcul Natural Regional Ballons des Vosges. Nimic nu este mai bun decât escalada, via ferrata sau accrobranche pentru o zi minunată în familie. Pune-ți hamul și pornește în aventură!

Termeni și condiții și prețuri

Este posibil să se urce de la 6 ani. O jumătate de zi costă aproximativ 30€. Dacă optezi pentru via ferrata, contează pe un douăzeci de euro de persoană.

14. Parapantă

Vizitați Parcul Natural Regional Ballons des Vosges : parapantă

Credit foto : Shutterstock -AlexWolff68

Decolați pentru o clipă și vizitați din aer Parcul Natural Regional Ballons des Vosges. De aici, vă așteaptă priveliști magnifice. Acesta este locul perfect pentru un prim zbor.

Dincolo de panoramele splendide, veți avea ocazia să vă umpleți de adrenalină, trăind o experiență magică și atemporală. Acest moment vă va lăsa amintiri de neuitat.

Termeni și condiții

Pentru un zbor cu parapanta în tandem de aproximativ 30min Vă puteți aștepta să cheltuiți în jur de 90€.

Parcul Natural Regional Ballons des Vosges vă oferă mijloacele necesare pentru a vă îndeplini cele mai nebunești vise. Depinde de dumneavoastră să le realizați!

TravelMax.ro