Vizitați Parcul Național Krka din Split: rezervări și prețuri

Ați decis să descoperiți Split? Profitați de ocazie pentru a vizita împrejurimile! Nu ratați Parcul Național Krka!

Parcul Național Krka (pronunțat Keurka) este situat de-a lungul râului Krka, în sudul Croației. Locul amintește de Lacurile Plitvice, care se află tot în Croația. Parcul Național Krka este renumit pentru cascadele sale și pentru morile de apă tradiționale care par să fi înghețat în trecut. În plus, partea de nord a parcului include un traseu fabulos care duce la splendida cascadă Roški Slap și la Mănăstirea Krka, construită în întregime pe catacombe romane. O vizită în Parcul Național Krka este o vizită obligatorie pentru patrimoniul natural al Croației.

Dacă v-ați decis să vizitați Parcul Național Krka din Split, un oraș drăguț din Dalmația cunoscut pentru plajele și fortăreața sa, nu este nicio problemă. Pregătite de Generation Voyage, iată câteva sfaturi pentru ca această călătorie să decurgă fără probleme, să evitați capcanele și greșelile și să vă bucurați din plin de vizită. Să mergem!

Istoria Parcului Național Krka

Vedere frumoasă de vară a Parcului Național Krka, locația Roski Slap, Croația,

Credit foto: Shutterstock / Andrew Mayovskyy

Regiunea în care curge râul Krka este o zonă naturală excepțională, bogată în urme preistorice și monumente istorice vechi de secole. Prezența oamenilor în zonă poate fi urmărită încă din perioada paleolitică: în zonă au fost găsite silexuri, fulgi și fragmente de oase.

Construcția unui apeduct, Skradin, și ruinele taberei Burnum sunt atribuite prezenței romane. Mai târziu, odată cu răspândirea creștinismului, s-a decis construirea unui lăcaș de cult somptuos. Aceasta este biserica franciscană din Visovac, care a fost construită pe o insulă în mijlocul râului.

Parcul Național Krka găzduiește, de asemenea, cetăți turcești în ruină, mărturie a ocupației otomane. Croații și-au dat repede seama de frumusețea și potențialul locului: creat în 1985, Parcul Național Krka este o zonă naturală protejată care permite controlul turismului, păstrând în același timp bijuteriile din Krka.

Sfaturile noastre pentru a vizita Parcul Național Krka

Cele mai bune perioade ale anului

 • Croația are o climă mediteraneană într-o zonă naturală însorită. Atât de blândă iarna și fierbinte vara! L’vară Aceasta este, de asemenea, perioada din an în care parcul este vizitat de cel mai mare număr de turiști. Mulți oameni doresc să viziteze Parcul Național Krka în timpul sezonului estival: nu veți fi singuri, puteți fi siguri de asta.
 • Cel mai bun moment pentru a explora această sălbăticie sublimă este cu siguranță în afara sezonului. Cu alte cuvinte, vă sfătuim să optați pentru un sejur în luna mai, sau toamna Temperaturile rămân blânde, iar numărul persoanelor aflate la fața locului scade brusc.
 • Croația autentică este dezvăluită doar în afara sezonului estival. În plus, vă va face economisiți o mulțime de bani bugetul pentru transport, cazare sau catering, de exemplu. Iar biletele de avion pentru a ajunge acolo sunt mult mai ieftine!

Cel mai bun mod de a descoperi Parcul Național Krka

Având în vedere dimensiunile reduse ale Parcului Național Krka (doar paisprezece hectare), o singură zi este suficient pentru a explora majoritatea minunilor naturale.

 • Vă sfătuim să o vizitați pe josVă puteți bucura de o plimbare relaxantă în zona rurală. Tot ce trebuie să faceți este să urmați căile de lemn și pontoanele de-a lungul frumosului râu de smarald. În timpul verii, puteți face o baie în partea de sud a parcului, în mijlocul cascadelor!
 • De asemenea, puteți profita de bicicletă Există piste de biciclete și puteți ajunge cu bicicleta și în satul drăguț Skradin. Există agenții de închiriere de biciclete, unde puteți închiria o bicicletă pentru o sumă medie de 15 euro pe zi.
 • Căutați un mod mai original de a vă cufunda în frumusețea somptuoasă a zonei? Din Skradin, luați autostrada barca ! Navetele vă vor duce la cascadele Skradinski Buk, principala atracție a parcului.

Instrucțiuni care trebuie respectate

 • Există coșuri de gunoi regulate de-a lungul traseului. Acest lucru poate părea evident, dar mulți vizitatori par să uite regulile inerente conservării acestei zone naturale fantastice. Dacă este necesar, rangerii le pot reaminti aceste reguli cu amenzi mari sau chiar cu excluderea din parc.
 • The animalele de companie sunt binevenite iar intrarea lor nu costă niciun cent. Dar trebuie ținute în lesă!
 • Rămâneți pe trasee marcate și nu vă aventurați în zonele interzise. Pe lângă potențialele pericole, puteți afecta ecosistemul fragil al Parcului Național Krka.
 • Croații sunt oameni fermecători, dar nu tolerează lipsa de respect a unor turiști străini. De când această țară în curs de dezvoltare s-a deschis turismului, au avut loc numeroase incidente în care au fost implicați turiști occidentali, în special tineri. Doar asigurați-vă că dați dovadă de respect și politețe!

Ce să vezi și ce să faci în Parcul Național Krka?

Parcul Național Krka

Credit foto: Shutterstock / Julia Lav

Odată ajunși în Parcul Național Krka, fiți pregătiți să fiți uimiți! Începeți vizita cu o plimbare plăcută de-a lungul potecii semnalizate care vă va duce pe lângă vechiul apeduct din Skradin. Skradin, al cărui nume corespunde provinciei romane Scardona!

Veți avea ocazia să vedeți Mănăstirea VisovacMănăstirea este situată în mijlocul râului Krka, între cascadele Roŝki slap și Skradinski buk. De asemenea, îl puteți admira și de la punctul de belvedere de pe drumul mic de la Drinovci la Siritovci. Acest lăcaș de cult neobișnuit, în stil bizantin cu o notă de baroc, este un important centru spiritual al eparhiei ortodoxe dalmate cu sediul în Šibenik.

De asemenea, în parc există cetăți în ruină, construite de turci sau pentru a se proteja de aceștia. Principalele sunt

 • Nečven
 • Čučevo
 • Bogočin

Dar Parcul Național Krka se remarcă mai ales prin cascadele spectaculoase care se găsesc de-a lungul traseului. Sunt șapte dintre ele! Apele limpezi ale bazinelor adăpostesc aproximativ douăzeci de specii de pești, broaște și reptile. În partea de sud a parcului, din martie până în octombrieÎn timpul verii, vă puteți scălda în piscine și vă puteți bucura de un moment unic și magic. Lasă-te învăluit de apa proaspătă care cade din cascade, înoată în mijlocul unei ape limpezi și perfect pure în timp ce asculți cântecul păsărilor: ce poate fi mai plăcut, într-adevăr?

Odată ieșiți din apă, puteți merge cu barca la intrarea în parc sau în satul Skradin. De fapt, vă sfătuim să combinați aceste două moduri de a vizita Parcul Național Krka!

Cât costă un bilet spre Parcul Național Krka din Split?

Mănăstirea Visovac din Parcul Național Krka, Dalmația, Croația

Credit foto: Shutterstock / xbrchx

Parcul Național Krka este deschis, în funcție de sezon, de la 8 am sau 9 am. Își închide porțile între orele 16.00 și 20.00.

Accesul la acest loc este supus unei taxe, care depinde de perioada din an în care doriți să vizitați Parcul Național Krka.

 • Iulie și august: 200 kr (27€)
 • Aprilie, mai, septembrie, octombrie: 110 kr (15€)
 • Restul anului : 30 kr (4€)

Excursiile la Krka din Split sau Zadar sunt deja incluse în prețul biletului. Pentru 50€ în mediePrețul include transportul cu un autobuz cu aer condiționat. Ideal pentru a vizita Parcul Național Krka din Split, fără să vă ia durerea de cap!

Rezervarea biletului online în avans este foarte recomandată dacă intenționați să vizitați Krka. între jumătatea lunii iulie și sfârșitul lunii august. În acest fel, veți merge automat la coada pentru transport, în loc să așteptați la casa de bilete. Altfel, nu ezitați să veniți de îndată ce se deschide, de la ora 7.30!

Site-ul oficial al Krka nu oferă vânzare de bilete online, dar site-ul web al parcurilor naționale și naturale croate poate oferi bilete. The rezervare Rezervarea biletului este posibilă numai în perioada de vară, între 1 iunie și 30 septembrie. În cazul în care este recomandabil să faceți o rezervare înainte de plecare, nu uitați să imprimați biletul trimis în termen de 48 de ore de la validarea comenzii.

De asemenea, este posibil să se utilizeze un agenție sau un site terț pentru a rezerva o excursie privată sau un tur cu ghid.

Unde să stați în apropiere de Parcul Național Krka?

Cel mai mare oraș în apropierea Parcului Național Krka este Šibenik, situat la 13 km distanță de la obiectivul tău. Šibenik are multe opțiuni de cazare, printre care hoteluri fermecătoare în centrul vechi al orașului. Cu toate acestea, în timpul verii, acestea sunt foarte aglomerate, așa că rezervați din timp pentru a evita dezamăgirile.

Unele campingurile sunt situate în apropierea cascadei Skradin FallsTrebuie să spunem același lucru: asigurați-vă că vă închiriați locul de cazare sau casa mobilă (fără aer condiționat!) cu mult timp înainte de a vă stabili acolo.

Lasă un comentariu