Vizitați parcul de furnale: bilete, prețuri, ore de deschidere

Sunteți în vacanță în Thionville? Vino să vizitezi Parcul de furnale înalte, un monument emblematic al regiunii!

Să vizitezi Parcul de furnale înalte înseamnă să descoperi un loc care este deopotrivă cultural și artistic. Cultural, deoarece reprezintă perfect patrimoniul industrial francez. Artistic, datorită lucrărilor de artă contemporană ale lui Claude Lévèque. Parcul este orientat în special către artele de stradă și de circ. Este un adevărat loc de inspirație pentru artiștii care vă arată talentul lor în acest loc excepțional.

Clasificat ca monument istoric, parcul de furnale înalte domină zona Thionville. Prin urmare, o vizită este esențială, deoarece este un trebuie locale. Generation Voyage a pregătit un ghid pentru a vă facilita vizita.

Istoria parcului de furnale înalte

Vizitați Parcul Blast Furnace

Credit foto: Facebook – Parc Du Haut-fourneau U4

Povestea începe în 1890, odată cu crearea fabricii Uckange, cu patru furnale înalte. Frații Stumm, niște industriași germani, au fost cei care au decis să își stabilească afacerea acolo. Datorită productivității ridicate, în 1904 au fost construite încă două furnale înalte. Dezvoltarea fabricii Uckange a continuat până când a atins apogeul în anii 1960 și 1980. La acea vreme, furnalele înalte reprezentau simbolul boom-ului economic din partea de est a Franței.

Începând cu anii 1980, dezvoltarea industrială a încetinit în țară, iar uzina Uckange a trebuit să se închidă în 1991. Imediat după închidere, asociația Mécilor a luat inițiativa de a conserva acest patrimoniu, care este unul dintre puținele monumente rămase ale industriei siderurgice din secolul XX. Zece ani mai târziu, Ministerul Culturii a înregistrat fosta fabrică drept monument istoric în Franța.

În 2005, comunitatea urbană Val de Fensch a achiziționat parcul. După doi ani de muncă, șantierul și-a deschis porțile pentru publicul larg cu ocazia prezentării lucrării Toți soli de la Claude Lévèque.

Sfaturile noastre pentru a vizita Parcul Blast Furnace Park

Vizitați parcul de furnale înalte

Credit foto: Facebook – Parc Du Haut-Fourneau U4

Să vizitezi Parc du Haut-Fourneau înseamnă să descoperi o fostă fabrică transformată într-un loc artistic. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre el:

 • Animalele și bicicletele nu sunt permise în parc;
 • În mod regulat sunt programate evenimente, cum ar fi concerte, tururi senzoriale, observarea plantelor etc. Pentru a afla mai multe și pentru a nu pierde nimic, accesați direct site-ul web al parcului Blast Furnace Park.

Ce trebuie să faci când vizitezi Parcul de furnale înalte?

Grădina de urme

Credit foto: Facebook – Jardin des traces

Evolu4

Evolu4 este un proiect care vă prezintă evoluția terenurilor industriale dezafectate. Clădirile au fost transformate pentru noi utilizări. Liderii de proiect au trebuit să se confrunte cu mai multe probleme inerente constrângerilor lumii industriale, cum ar fi poluarea sau aglomerarea subsolului. Cu o voință de fier, fosta fabrică a devenit un parc plin de viață. Terenurile au fost transformate în grădini, iar pustietățile în locuințe.

Proiectul Evolu4 este împărțit în patru domenii:

 • Economic: Acestea sunt toate serviciile de sprijin, cum ar fi serviciile de catering, serviciile administrative, sălile de ședință etc;
 • Habitat : scopul este de a crea o legătură între cartierele din jur și sit;
 • Patrimoniu, știință și grădină: au fost create grădini în jurul temei industriale, explicând procesele de recuperare a solurilor poluate, în timp ce alte grădini găzduiesc intervenții artistice;
 • Cultural: Artele circului joacă un rol esențial în acest sens.

În timpul vizitei la furnalele înalte, veți fi impresionați de evoluția parcului.

Grădina de urme

Faceți o plimbare prin grădinile de urme și descoperiți trecutul industrial al Loarei.

Lumea fierului și a oțelului este prezentată sub trei aspecte diferite, împărțite în trei grupuri:

 • Grădina de alchimie: patru cilindri mari vă arată toate elementele necesare pentru fabricarea fontei;
 • Grădina siderurgiștilor: care aduce un omagiu muncitorilor din fabrică. Veți vedea cinci căzi reprezentând peisaje din Italia, Spania, Portugalia, Polonia și Maghreb;
 • Și grădina energiilor: Deoarece industria siderurgică este un consumator important de energie, noul parc a dorit să se concentreze pe energiile regenerabile, simboluri ale viitorului nostru.

Toți soli

Toți soli este o lucrare a lui Claude Lévèque care a fost comandată de comunitatea urbană Val De Fensch. Scopul era de a permite redeschiderea sitului prin iluminarea furnalelor înalte.

Această operă de artă contemporană provoacă imaginația fiecărui vizitator al parcului. Mai multe pasarele vă permit să vedeți situl în diferite moduri: ziua și/sau noaptea. În timpul zilei, veți descoperi istoria fabricii și a oamenilor care au lucrat acolo. Pe timp de noapte, un joc de lumini prezintă un adevărat omagiu adus industriei siderurgice și muncitorilor săi. Folosiți binoclul pentru a descoperi toate elementele instalației.

Prin această lucrare, fabrica Uckange este cu siguranță un simbol al patrimoniului industrial francez, rămânând în același timp ferm ancorată în prezent și în modernitate.

Activități pentru copii

Pentru a-i introduce pe cei mai tineri în trecutul industrial al Franței, au fost planificate mai multe activități:

 • Comoara pierdută a furnalului înalt : O vânătoare de comori care îi invită pe copiii cu vârste de peste 6 ani să descopere lumea industriei siderurgice;
 • Micul explorator : Începând cu vârsta de 4 ani, copiii trebuie să rezolve misterul furnalului înalt;
 • Casa deschisă: Cei mai tineri vizitatori primesc o broșură de vizitare pentru a-i ajuta să înțeleagă istoria fabricii.

Cât costă un bilet pentru Blast Furnace Park?

Vizitați parcul de furnale înalte

Credit foto: Facebook – Parc Du Haut-Fourneau U4

 • Biletul pentru Parcul Blast Furnace este 3€. Un bilet anual este disponibil pentru 12€ ;
 • Copiii din 12 à 17€ au o reducere cu o intrare la 2€. Sub 12 ani, taxa de intrare este de gratuit ;
 • Dacă doriți să vizitați Parcul de furnale înalte cu ghid audio, va trebui să plătiți un supliment de 2€.

Rezervarea online este foarte simplă. Trebuie doar să accesați direct site-ul și să introduceți datele dumneavoastră personale (nume, prenume, număr de telefon, e-mail).

Apoi, site-ul vă pune câteva întrebări pentru a facilita vizita:

 • Ce tip de vizită ați dori să faceți? Ghidat în franceză sau germană, aniversare, neobișnuit, U4 live?
 • Care este numărul de adulți? Numărul de copii?

Există tururi ghidate în Parcul de furnale înalte?

Există tururi ghidate, ale căror ore variază în funcție de perioada anului:

 • 1 aprilie – 1 noiembrie: numai în weekenduri și sărbători legale între orele 14:15 și 16:30 ;
 • Între 15 iunie și 31 august: vizită de noapte la 21h ;
 • Iar în perioada 9 iulie – 27 august: marțea la 15h.

Există vizite combinate cu alte monumente din Thionville?

Nu există vizite combinate cu alte monumente din zona Thionville.

Ore de deschidere

Sunt posibile tururi autoghidate de la 1 aprilie la 1 noiembrie.
Orele variază în funcție de sezon:

De la 1 aprilie la 14 iunie și de la 1 septembrie la 1 noiembrie:

 • Marți și vineri: de la ora 10.00 la 18.30 ;
 • Miercuri, joi, sâmbătă și duminică: De la 14.00 la 18.30.

De la 15 iunie la 31 august :

 • Marți și vineri: de la 10.00 la 19.00 ;
 • Miercuri, joi și duminică: de la 14.00 la 19.00 ;
 • Sâmbătă: de la ora 14.00 la miezul nopții.

Vizitele nocturne vă poartă într-o călătorie de descoperire a operei lui Claude Lévèque. Acestea sunt posibile în fiecare sâmbătă de la ora 19:00 la miezul nopții.

Situat în Uckange, parcul poate fi accesat în diferite moduri:

 • Cu mașina: să iaA30 și ieșiți la Uckange ;
 • Cu trenul: Stația Uckange se află la doar 600 de metri de intrare;
 • Cu autobuzul : Din Thionville, două autobuze vă vor duce la parc: Citéline, linia 18Coborâți la stația rue du bac / TIM, linia 49 coborând la stația Uckange

Unde să parchezi în apropiere de Parc du Haut-Fourneau?

La câțiva metri de intrarea în parc este disponibilă o parcare gratuită.

Unde să stați în apropiere de Parcul de furnale înalte?

Pentru a fi cât mai aproape de parc, locuiți direct în Uckange, care face parte din zona Thionville. Dacă doriți mai multe activități, Thionville este locul perfect. Veți descoperi toate obiectivele turistice ale orașului cu ajutorul unei hărți a patrimoniului.

Malurile râului Moselle, Parcul Napoleon și Parcul Wilson din cartierele germane reprezintă un amestec excelent de arhitectură și natură. De asemenea, puteți vizita Château de la Grange, care prezintă istoria regiunii.

De acum încolo, vizitarea parcului de furnale înalte este o joacă de copii. Tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de locul respectiv. Vizită plăcută!

Lasă un comentariu