Vizitați parcul de animale Le Pal: bilete, prețuri, ore de deschidere

Doriți să vizitați parcul de animale Le Pal? Descoperiți sfaturile și informațiile noastre pentru a profita la maximum de ea!

Situat în regiunea Auvergne-Rhône-Alpes, în departamentul Allier, Le Pal este un parc de distracții și o grădină zoologică din Franța. Creat în 1973, acesta oferă aproximativ treizeci de atracții pe 50 de hectare. De asemenea, prezintă 700 de animale, precum și mai multe spectacole cu animale. Aceste animale sunt atât specii locale și europene, cât și de pe alte continente. Puteți vedea panda roșii, giboni cu mâini albe, hipopotami și câini sălbatici!

Doriți să vizitați parcul de animale Le Pal? Veți găsi în acest articol toate informațiile de care aveți nevoie pentru a descoperi acest parc de distracții și grădină zoologică din Franța. De la sfaturile noastre la informații practice, inclusiv prețuri și ore de deschidere, veți cunoaște elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și a profita la maximum de ea!

Istoria parcului de animale Le Pal

Portret de nyala, parcul natural Le Pal

Credit foto: Le Pal

Parcul zoologic Le Pal a fost creat în 1973 de André Charbonnier, cu ajutorul veterinarului de la grădina zoologică din Vincennes. Își ia numele de la locul numit Le Pal, unde a fost construit. Pentru a finanța acest proiect, care îi era foarte drag, André Charbonnier și-a vândut fabrica de furaje pentru bovine din Moulins. Inițial o grădină zoologică, Le Pal a devenit și un parc de distracții în 1981.

De atunci, parcul de animale a fost echipat cu numeroase atracții din atelierele producătorilor francezi. În 1988, Le Pal a inaugurat, de exemplu, “The Descent of the Colorado” de Soquet, urmat de “The Siberian Tiger” de Reverchon în 1990 și de “The Canadian River” de Soquet în 1992.

Astăzi, parcul de animale Le Pal își vede prezența în continuă creștere. Din 2013, a primit peste 500.000 de vizitatori anual. Astfel, a devenit una dintre cele mai vizitate zece grădini zoologice din Franța, dar și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din regiunea Auvergne-Rhône-Alpes.

Sfatul nostru pentru a vizita parcul de animale Le Pal

Aveți de gând să vizitați parcul de animale Le Pal? Pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, iată câteva sfaturi și informații utile.

Cel mai bun moment pentru a vizita parcul de animale Le Pal

Le Pal este foarte popular la sfârșit de săptămână, de sărbătorile legale și în timpul verii. Prin urmare, vă recomandăm să o vizitați în timpul săptămâniicu excepția sărbătorilor legale și a zilelor de tranziție.

Ora de vizită la parcul de animale Le Pal

Există două opțiuni pentru vizitarea parcului de animale Le Pal: un tur lung de aproximativ 3 ore și un tur scurt de 1,5 ore.

Pentru a vă bucura de toate atracțiile, de parcul de animale și de toate spectacolele, trebuie să vă planificați două zile întregi.

Câteva informații practice

Iată câteva informații practice pe care ar trebui să le știți înainte de a vizita parcul de animale Le Pal:

 • Unele atracții nu sunt accesibile vizitatorilor care măsoară 100 centimetri.
 • În parc sunt acceptați doar câinii de asistență pentru persoanele cu handicap. Toate celelalte animale de companie nu sunt permise. interzis în parc și în cabane. Cu toate acestea, vă puteți lăsa animalul de companie în grija unei canise plătitoare din Thiel-sur-Acolin.
 • În parc sunt permise picnicurile. A zonă de picnic se află în apropierea parcării pentru autobuze. De asemenea, în cadrul parcului au fost create mai multe zone.
 • De la depozite plătite se află la intrarea în parc, imediat după controlul biletelor. Prețurile sunt de 2 EUR sau 3 EUR pe zi, în funcție de mărime.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să consultați întrebările frecvente ale parcului sau să contactați Le Pal înainte de vizită.

Ce să faci când vizitezi parcul de animale Le Pal?

Carusel la Le Pal Animal Park

Credit foto: Le Pal

Parcul de animale Le Pal poate fi împărțit în trei părți și activități: grădina zoologică, parcul de distracții și spectacolele. Să aruncăm o privire la ceea ce vă așteaptă în fiecare dintre ele.

Grădina zoologică

Grădina zoologică este, evident, unul dintre punctele de atracție ale parcului. Pal prezintă un vreo șaizeci de specii locale sau mondiale. Printre acestea se numără lupii canadieni, aligatorii, capibara, girafele, bufnițele de zăpadă, leii asiatici, leoparzii de zăpadă, tigrii și wallabies.

Parcul găzduiește, de asemenea, un fermă educațională adresate copiilor. Acesta din urmă le permite să descopere sau să redescopere animalele din fermă: capre, oi, iepuri, porci, găini și porumbei.

Parcul de distracții

Vizitarea parcului de animale Le Pal înseamnă, de asemenea, să trăiești senzații tari, să te bucuri de atracțiile acvatice sau să-ți privești copiii cum se minunează de atracțiile fermecătoare. Cu ajutorul lui treizeci de atracțiiLe Pal are tot ce-i trebuie pentru a satisface toate tipurile de vizitatori.

Pentru senzații tari, puteți încerca mai multe roller coastere, cum ar fiAzteca sau Răsucireadar și amețitoarea Discul Soarelui. Pentru a vă răcori, există mai multe atracții acvatice, inclusiv Râul canadian ! De asemenea, puteți merge în jos pe Coloradocu atracția cu același nume, sau experimentați o bătaie în apă cu Golful Alligator. Există, de asemenea, mai multe atracții disponibile pentru cei mai mici, cum ar fi Plimbare africanăla Baloane din Orient sau Râul Beaver.

Spectacole cu animale

Parcul oferă trei spectacole de animale.

În primul, veți fi martorii baletului leilor de mare din Patagonia, cunoscuți pentru simțul lor înnăscut de joc și comedie. În cel de-al doilea, răpitoarele, impresionante prin inteligența și puterea lor, sunt în centrul atenției. Ultimul prezintă papagali, maimuțe, cacadu și alte papagali.

Pe lângă spectacole, există activități educaționale și hrănire a animalelor. Puteți asista la hrănirea urșilor panda roșii, a hipopotamușilor, a pinguinilor de cap și a gibonilor.

Cât costă un bilet pentru parcul de animale Le Pal?

Panda roșu în parcul de animale Le Pal

Credit foto: Le Pal

Iată care sunt tarifele standard pentru vizitarea parcului natural Le Pal:

 • Adulți și copii începând cu vârsta de 10 ani : 30€
 • Copii de la 1 metru (cu pantofi) până la 9 ani : 27€
 • Copii sub 1 metru (cu pantofi) Gratuit

Taxa de intrare include accesul la grădina zoologică și la parcul de distracții. Există și alte tarife:

 • Bilet inteligent (se achiziționează cu cel puțin 7 zile înainte de vizită): 4 € economisiți de persoană.
 • Bilet de aur (se achiziționează cu cel puțin 2 zile înainte de vizită): cu 6 euro mai scump, dar cu acces prioritar la 6 atracții.
 • Abonament de sezon Acces nelimitat cu beneficii.
 • Bilet de pasiune 2 zile consecutive la preț redus.

Puteți găsi mai multe informații pe site-ul oficial al parcului de animale Le Pal.

Puteți rezerva biletul pentru a vizita parcul de animale Le Pal direct pe site-ul oficial.

Cumpărând biletele online, nu trebuie să mergeți la casierie și economisiți timp. În plus, puteți prezenta biletele direct pe smartphone, fără a le imprima.

Orarul de funcționare al parcului de animale Le Pal

Orele și datele de deschidere ale parcului de animale Le Pal variază pe tot parcursul anului. În 2020, parcul va fi deschis între 11 aprilie și 27 septembrie, dar nu în permanență. Iată datele de deschidere în 2020:

 • Aprilie De la 11 la 13 pentru Paște, miercuri 15 și apoi de la 18 la 30 în mod continuu.
 • Mai Vineri 1 și 8, în fiecare miercuri, sâmbătă și duminică, precum și pe 21 și 22, de Ziua Înălțării.
 • Iunie Luni, 1, de Rusalii, miercuri, 3 și în weekendul 6/7, apoi în mod continuu din 10 până în 30.
 • Iulie și august În fiecare zi.
 • Septembrie În weekend și miercurea 2 și 9.

Parcul se deschide la 10h00. Ora de închidere este atunci 18h00 și la 19h00 în anumite zile și în funcție de prezența zilnică.

Parcul de animale se află la următoarea adresă exactă: Saint-Pourçain-sur-Besbre, 03290 Dompierre-sur-Besbre, Franța. Astfel, Le Pal este situat la 1h30 de Clermont-Ferrand și Bourges, precum și la 2 ore de Lyon, Dijon și Saint-Etienne.

Cu mașina, puteți lua :

 • A6 nord-sudieșirea 26 Chalon-Sud, direcția Moulins
 • A6 sud-nordieșirea 29 Mâcon-Sud, direcția Moulins
 • A71 nord-sudieșirea 11 Montmarault, direcția Le PAL/Mâcon
 • A71 sud-nordieșirea 12 Gannat, direcția Saint-Pourçain-sur-Sioule, apoi Varennes-sur-Allier

Cu trenul, este posibil să luați un TER până la Dompierre-Sept-Fons. De la această stație, puteți închiria o mașină cu OUICAR sau puteți lua un Blablacar până la parcul de animale.

Unde pot parca în apropierea parcului de animale Le Pal?

Le Pal are mai multe parcări gratuite.

Dacă veniți cu rulota, trebuie să știți că există o parcare pentru autocare și rulote în timpul zilei. Pe timp de noapte, această parcare se închide. Dar puteți parca în parcări P3, P4 sau P5 sau mergeți la o zonă de recepție și service pentru autoturisme. Veți găsi unul în Thiel-sur-Acolin, la 3 km de parc, sau la campingul municipal din Dompierre-sur-Besbre, la 6 km.

Unde să stați în apropiere de Le Pal animal park?

Cabană la Le Pal Wildlife Park

Credit foto: Le Pal

Pentru a vizita parcul natural Le Pal și pentru a vă prelungi șederea, puteți, desigur, să vă cazați în cabanele sale pe picioroange! Acest loc de agrement oferă 31 de cabane inspirate de taberele din rezervațiile africane. Instalat confortabil în cazarea dvs., veți avea posibilitatea de a alege între diferite priveliști de pe partea de savană. Partea de savană oferă un spectacol exotic, cu zebre, antilope și antilope sălbatice. Pe partea cealaltă, veți putea contempla fauna acvatică și sălbatică endemică a Marilor Lacuri africane: hipopotami și pelicani.

Confortabile și potrivite pentru o familie mică, aceste unități de cazare sunt ideale pentru cei care doresc să stea aproape de parcul de vânătoare.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro