Vizitați Parc Güell, monumentul emblematic al Barcelonei

Vizitați Parc Güell din Barcelona, un loc de neratat din capitala catalană, proiectat de arhitectul local Antoni Gaudi!

Simbol emblematic al orașului Barcelona, Parc Güell este fructul centenar al creațiilor arhitecturale ale lui Gaudí (1852-1926), opera omonimă a patronului său, Eusebi Güell (1846-1918), un industriaș catalan.

Construit între 1900 și 1914 și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1984, Parc Güell s-a impus de-a lungul secolului XX ca unul dintre locurile de neratat din capitala catalană, alături de celebra Sagrada Familia. Atrage peste 2,5 milioane de vizitatori în fiecare an.

Plănuiți să vizitați Parc Güell? Aflați apoi toate informațiile de care aveți nevoie pentru ca vizita dumneavoastră să fie un succes!

Istoria Parcului Güell

Casa Gaudi, Parc Guell, Barcelona

Credit foto: Flickr – Tim Rawle

Parc Güell a fost inițial destinat să fie un oraș-grădină, pe care Eusebi Güell i-a cerut lui Gaudi să îl construiască pe deal. El Carmel. Ideea inițială era de a construi un oraș-grădină, inspirat de grădinile englezești, cu aproximativ șaizeci de case, locuințe pentru îngrijitori, o piață, o școală și o capelă.

În ciuda angajamentului lui Güell și al lui Gaudi față de proiect, acesta a fost un eșec comercial total: prețurile ridicate și amplasarea ușor în afara orașului la acea vreme au făcut ca doar două parcele de teren să poată fi vândute la timp. Ca urmare, au fost finalizate doar patru case și parcul Güell. În 1914, izbucnirea Primului Război Mondial a pus capăt lucrărilor lui Gaudi, iar parcul de 17 hectare a fost răscumpărat de orașul Barcelona câțiva ani mai târziu.

Ulterior, arhitecții José Antonio Martínez Lapeña și Elías Torres l-au restaurat între 1984 și 1993.

Ce să vezi și ce să faci în Parc Güell?

Park Guell, zona de plată

Dacă veniți să vizitați Parcul Güell, trebuie să știți că acesta este împărțit în 2 zone distincte: Parcul Güell. Zona monumentală (nu este umbrită), pentru care trebuie să cumpărați o intrare, și la Zona de acces liber care este deschis gratuit pentru toți vizitatorii.

Pe lângă numeroasele mici detalii arhitecturale, există mai multe monumente și opere de artă care nu trebuie ratate atunci când vizitați Parc Güell. Bineînțeles, cele mai interesante sunt cele din secțiunea de plată. Iată câteva dintre lucrurile pe care nu trebuie să le ratați:

 • Dragonul și scara: Adevărat simbol al Parcului Güell, aceste scări, care duc la Sala Hipostyle, sunt împărțite de fântâni și de celebra salamandră din mozaic.
 • Sala Hypostyle cu o sută de coloane dorice: De fapt, are doar 86 de coloane de 6 metri înălțime! Această sală a fost concepută ca o piață și se referă la o pădure.
 • Locul naturii: Aici veți găsi cea mai lungă bancă ondulată din lume, cu 110 metri de mozaicuri! Acest loc oferă o priveliște frumoasă a Barcelonei și a intrării în parc. Puteți vedea unul dintre pavilioanele de intrare, acum magazinul parcului, și conciergeria (Casa del Guarda), pe care o puteți vizita dacă doriți să aflați mai multe despre viața și opera lui Gaudi.
 • Pórtico de la Lavandera (Pridvorul spălătoresei)
 • Casa și grădinile lui Gaudi: Aici puteți descoperi mai multe camere cu o parte din mobilierul care a aparținut arhitectului. În grădini se poate vedea Podul Baix.
 • Grădinile din Austria
 • Belvedere din Parc Güell: Vă așteaptă o priveliște de 360 de grade!

În cele din urmă, vizitarea Parcului Güell vă va ajuta să aflați mai multe despre biografia lui Gaudi. În acest scop, este de preferat un tur pietonal ghidat. Veți afla, de exemplu, că Gaudi a fost inspirat să creeze Parc Güell de Grădinile Fântânii din Nîmes, unde a stat în tinerețe. Acest tur se adresează, de asemenea, îndrăgostiților care caută o escapadă romantică.

Parc Güell nu este chiar situat în centrul Barcelonei. Există mai multe modalități de a ajunge acolo. Desigur, puteți merge pe jos sau cu taxiul, dar cel mai bine este să mergeți cu metroul sau cu autobuzul. Din La Rambla sau Plaça de Catalunya, luați-o pe numărul de autobuz 92 sau 24.

Dacă luați metrou (linia verde L3) pentru a ajunge la Parc Güell, opriți la Lesseps (în partea de jos a Parcului Güell) sau Vallcarca (în partea de sus a parcului). Ambele stații sunt la aproximativ 15 minute de mers pe jos, deși va trebui să urcați la etaj dacă ieșiți la Lesseps.

Pentru a vă ajuta să vă deplasați în Barcelona, vă rugăm să citiți articolul nostru “Hărți detaliate ale Barcelonei”.

Orele de deschidere și prețurile la Parc Güell

Coloanele din Parc Guell din Barcelona

Credit foto: Flickr – Mihai

SCHEDULE

Iarna: 8.30am – 6.15pm
Vara: 8:00 am – 9:30 pm
Primăvara: 8.00 – 20.30

Puteți consulta orarul pentru ziua vizitei dvs. făcând clic pe aici.

TARIFE

Din 2013 se percepe o taxă pentru vizitarea zonei monumentale. Parcul este proprietate publică a orașului Barcelona, dar, așa cum se întâmplă adesea, costurile de întreținere și de protejare a monumentelor publice sunt suportate parțial de vizitatori…

Dacă plătiți biletul de intrare la fața locului, tarifele sunt următoarele:

 • Adulți : 10€
 • Copii (între 7 și 12 ani) și peste 65 de ani : 7€
 • Persoanele cu mobilitate redusă : 7€

Este bine de știut: Taxa de intrare include transportul cu autobuzul de transfer de la stația Alfons X la Park Güell. În plus, biletele pentru vizitarea zonei cu acces restricționat nu includ vizitarea Casei Muzeu Gaudi.

În cele din urmă, biletul pentru Park Güell poate fi rezervat cu până la trei luni în avans. Accesul în zona monumentală a Parcului Güell este limitat la 400 de intrări la fiecare jumătate de oră, așa că este bine să nu uitați să vă rezervați biletul înainte de vizită!

Aplicarea unei taxe de intrare și instalarea unei case de bilete a dus la formarea unor cozi lungi. Vizitați inteligent! Optați pentru un bilet care să vă scutească de cozi! În rest, accesul la grădinile parcului din vârful dealului este gratuit. Pregătiți-vă să fiți uimit în timp ce priviți întregul oraș Barcelona!

E BINE SĂ ȘTIȚI

Plimbarea prin Parc Güell necesită o pregătire atentă. Am selectat cele mai importante puncte pentru dumneavoastră, de la durata vizitei până la accesibilitatea site-ului:

 • Pentru persoanele cu mobilitate redusă, există un itinerar specific adaptat pentru persoanele cu mobilitate redusă. În plus, la Park Güell sunt disponibile, la cerere, două scaune cu rotile.
 • Odată ce ați intrat în zona restricționată, puteți rămâne cât timp doriți. Vă rugăm să rețineți că părăsirea acestei zone este permanentă.
 • Câinii sunt acceptați, dar numai în partea liberă a parcului.
 • Există zone de picnic și o cafenea unde puteți mânca.
 • Aveți la dispoziție 30 de minute după ora indicată pe biletul de intrare pentru a intra în sit.
 • Dacă vizitați ambele zone ale Parcului Güell, acordați o jumătate de zi.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro