Vizitați Pamukkale în Turcia: ghid complet

V-ați hotărât să explorați uimitoarea țară a Turciei? Dacă vă aflați în vestul țării, veniți să vizitați Pamukkale, una dintre bijuteriile țării!

Pamukkale este situat în sud-vestul Turciei, în valea sublimă a râului Mekandra, în provincia Denizli. Este situat la 15 km nord-est de orașul cu același nume și se află foarte aproape de ruinele orașului Hierapolis, un vechi oraș termal roman fondat în urmă cu peste 2000 de ani. Hierapolis include ruinele unui teatru deosebit de bine conservat de ravagiile timpului, precum și o necropolă impresionantă, lungă de doi kilometri.
Acest splendid sit natural este un loc pe care trebuie să-l vizitați! Colina Pamukkale este acoperită cu calcar alb imaculat, provenit din izvoarele calde din regiune, ceea ce face ca locul să fie aproape ireal. Bazinul antic este renumit în întreaga lume pentru coloanele romane scufundate, rezultatul nefericit al unui cutremur devastator.

Așadar, dacă vă aflați în zonă, vizitarea Pamukkale va fi cu siguranță o experiență minunată.

Pamukkale în câteva cuvinte

Vedere a bazinelor Pamukkale din Turcia

Credit foto: Shutterstock – Nichikarn Chomratanadilok

Situl Pamukkale este destul de interesant din punct de vedere istoric, având în vedere vecinul său imediat, Hierapolis. Acest oraș antic a fost fondat în secolul al II-lea î.Hr. De către un rege puternic din Pergamon. Hiera a fost numită după soția fondatorului Pergamonului, care a devenit Bergama. Romanilor care au reușit să cucerească orașul li se atribuie clădirile splendide pentru care orașul este renumit. Era dedicat zeilor Apollo și Pluto. În prezent, nu putem înțelege frumusețea sa decât prin prisma ruinelor care alcătuiesc actualul oraș. La nord se află băile, poarta lui Domițian și necropola gigantică, cu aproape 1.200 de morminte. Se zvonește chiar că aici a fost găsit mormântul Sfântului Filip…

Încă active și funcționale, piscinele termale din Pamukkale, supranumite “Piscinele Cleopatrei” de către Marc Antoniu în timpul său, vă întâmpină cu plăcere. Apa, caldă în mod natural (peste 40°C), este foarte spumoasă și are multe virtuți! În plus, în jurul acestei ape miraculoase se oferă o întreagă gamă de servicii, ca în orice centru spa care se respectă. În plus, o vizită la Pamukkale oferă posibilitatea de a vă bucura de masaje, băi cu nămol și alte activități relaxante în centrele sale termale. Și mai este și Baia Romană. Un fost centru spa popular transformat în muzeu arheologic, găzduiește rămășițele descoperite în timpul săpăturilor.

Cufundat în legende mitologice, situl este un obiectiv turistic de neratat, indiferent de motivul pentru care veniți!

1. Cu balonul cu aer cald

Balon cu aer cald deasupra Pamukkale, Turcia

Credit foto: Shutterstock – PixHound

Acesta este, fără îndoială, cel mai faimos și de neuitat mod de a vizita Pamukkale. Într-adevăr, plimbarea cu balonul cu aer cald promite o priveliște unică a regiunii din aer! Între cincisprezece și douăzeci de persoane pot urca simultan la bordul acestor coșuri zburătoare. Bineînțeles, această activitate unică necesită vreme bună, dar dacă toate condițiile sunt îndeplinite, ce spectacol! Priveliștea cerului punctat de baloane cu vedere spre situl termal Pamukkale și faimoasele sale travertine albe vă va lăsa amintiri de neuitat.

Pilotul experimentat va fi capabil să explice funcționarea aparatului său. Deși pilotarea poate părea simplă, ea necesită o anumită dexteritate și o bună cunoaștere a terenului. Până la urmă, balonul cu aer cald este primul obiect zburător din istorie!

Termeni și condiții

În mod normal, un autobuz special închiriat de companie vă va lua cu mașina. la hotelul dumneavoastrăla primele ore ale dimineții. El vă va duce în zona de decolare, unde puteți vedea cât de mari sunt aceste aeronave: vă asigurăm că este cu adevărat impresionant. Înainte de decolare, vi se va oferi micul dejun. După o oră și jumătate suspendat în ceruri, aterizarea este foarte lină. Cea mai bună parte? Un pahar de șampanie după ce ajungeți la sol.

La ce preț?

Între 150€ și 200€. de persoană, inclusiv călătoria și micile extra-uri menționate mai sus. Prețul zborului poate părea ridicat, dar o astfel de experiență nu are preț, cu siguranță. Și vei sta în aer aproape o oră și jumătate!

2. Pe jos

Tânără cu pălărie privind piscinele și terasele din travertin în Pamukkale.

Credit foto: Shutterstock – bondvit

Nu este un loc turistic rău, nu-i așa? Dacă vreți să ajungeți cât mai aproape de faimoasele piscine naturale, există o singură modalitate de a o face: pe jos. Vă veți putea bucura de efervescenta moliciune a acestor ape care pot depăși 40 de grade pe alocuri! Pentru a ajunge în acest loc râvnit, va trebui să depuneți un efort. Și începe cu mersul în picioarele goale de la o piscină la alta, grație jgheaburilor judicios amplasate în jurul lor. După ce ați ajuns la poteca principală, o pantă frumoasă construită în mijlocul piscinelor, puteți urca dealul sau coborî în sat. În vârf se poate face baie! Adesea aglomerate, preferați să evitați lunile iulie și august pentru a vă relaxa în aceste ape cu beneficiile lor recunoscute.

Sfatul nostru Aduceți mâncare și băutură, deoarece satul turistic oferă mâncare la suprapreț…

Detalii

Pentru a vizita Pamukkale, există două intrări Intrarea nordică (prin ruinele din Hierapolis) și intrarea sudică (direct la poalele piscurilor). Dacă doriți să vă economisiți forțele, folosiți intrarea nordică: veți evita să urcați pe aleea mare. Site-ul de la Pamukkale și Hierapolis este deschis zilnic de la De la 8am la 6pm.

La ce preț?

Va trebui să plătiți 50 de lire turcești (7,50€ numai) de persoană pentru a intra în acest loc magnific. Avantajul este că acest bilet oferă acces la întregul sit Pamukkale și la orașul Hierapolis! Dacă doriți să faceți baie, va trebui să plătiți un cost suplimentar de 50 de lire turcești.

3. Parapantă

Parapantă deasupra Pamukkale

Credit foto: Shutterstock – IgorZh

Zborul cu parapanta în tandem este cu siguranță cel mai eficient mod de a contempla frumusețea acestor masive calcaroase imaculate. Această alternativă la zborul cu balonul cu aer cald este o oportunitate de a învăța despre zborul liber în compania unui instructor experimentat. Zborurile în tandem sunt disponibile pentru turiști pe tot parcursul anului. Puteți admira orașul antic Hierapolis, ale cărui fundații pot fi văzute mai clar odată ce vă aflați la înălțime. Pilotul va profita în siguranță de curenții ascendenți pentru a vă permite să admirați această splendidă regiune turcească.

Sfatul nostru este să rezervați un zbor la răsărit sau la apus. Este momentul ideal pentru a face fotografii și videoclipuri frumoase, pe care le puteți cumpăra după ce ați aterizat. Mai intim decât un zbor cu balonul cu aer cald, un zbor cu parapanta este o experiență la fel de extraordinară. Asta, dacă ai un stomac puternic! Când decolezi?

Termeni și condiții

Vizitați biroul operatorului, care se află la adresa Traverten Sk., 20190 Pamukkale. De asemenea, puteți rezerva un zbor online! Nu vă faceți griji, activitatea se desfășoară pe tot parcursul anului, iar zborurile sunt organizate de șase ori pe zi. Casca și cizmele vor fi asigurate, dar vă rugăm să aduceți haine călduroase. Dacă zburați cu pantofii proprii, aceștia trebuie să fie închiși și cu șireturi. Zborurile durează în medie 35 de minute, prima decolare fiind la ora 06:00 am și ultima la 19h.

Preț

Prețul este 80€ aproximativ, dar depinde de opțiunile alese (video etc.) și, de asemenea, de anotimpul anului, influențând ca peste tot tarifele practicate în sectorul turistic.

4. Cu bicicleta

Orașul antic Hierapolis din Pamukkale

Credit foto: Shutterstock – Murat Tegmen

Ciclismul este o modalitate ușoară și eficientă de a vă deplasa în regiune. Drumurile turcești sunt, în general, de bună calitate și atrag mulți bicicliști pe tot parcursul anului!

Hierapolis și Pamukkale sunt două dintre cele mai populare opriri pentru pasionații de ciclism, fie că sunt sportivi, bloggeri sau simpli vizitatori. Dacă nu este posibil să mergeți cu bicicleta până la piscine, puteți vizita zona înconjurătoare și vă puteți bucura de priveliștea ruinelor și a travertinelor din vârful unui deal. Drumurile din jur oferă priveliști spectaculoase ale sitului. Acestea vă permit să simțiți un sentiment de libertate în mijlocul unei naturi nealterate și al unor peisaje lunare. Unele dintre aceste trasee sunt semnalizate și sunt disponibile pentru excursioniștii de o zi, pentru a evita rătăcirea. Ceea ce vă recomandăm este să nu uitați să vă încărcați smartphone-ul sau aparatul foto…

Termeni și condiții

Închirierea bicicletelor este adesea oferită în hoteluri în zonă din cauza cererii ridicate. Acest mijloc de transport curat, fiabil și simplu vă permite să vizitați regiunea la un cost mai mic. Câteva sfaturi: turcii conduc destul de repede, așa că, atunci când conduceți, păstrați-vă pe marginea drumului. Și nu uitați să aduceți niște haine călduroase și îmbrăcăminte impermeabilă pentru excursiile dumneavoastră: vremea se schimbă rapid în regiune…

La ce preț?

Închirierea unei biciclete pentru o zi nu este foarte scumpă, așteptați-vă să plătiți între 15€ și 25€ timp de 24 de ore.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro