Vizitați Palmeraie din Marrakech: bilete, prețuri, orare

Sunteți în vizită în Marrakech? Descoperiți dosarul nostru special Palmeraie, pentru o experiență între natură și modernitate!

La doar câțiva kilometri nord de Medina, Palmeraie din Marrakech este un loc de vizitat obligatoriu în timpul unui sejur în oraș. Între natură și modernitate, ea atrage mulți turiști din diverse motive. Într-adevăr, vizitarea Palmeraie din Marrakech este mai presus de toate o oportunitate de a întâlni fauna și flora marocană, pierzându-se în mijlocul a aproape 100.000 de palmieri. Dar este, de asemenea, un loc popular pentru iubitorii de golf și pentru cei care doresc un sejur relaxant într-una dintre reședințele hotelului, dotate cu piscină, spa și baruri la modă.

Palmeraie din Marrakech, departe de agitația din Medina, rămâne un loc privilegiat care, indiferent de motivul vizitei, nu vă va lăsa indiferenți. Așa că nu ratați să vă opriți acolo și urmați ghidul!

Istoria Palmeraie din Marrakech

Un adevărat patrimoniu natural marocan, Palmeraie din Marrakech a marcat istoria Marocului prin influența sa economică și turistică. În secolul al XI-lea, în timpul dinastiei Almoravidilor, sultanul suveran al Marocului Youssef Ben Tachfine a fondat această vastă oază la poalele munților Munții Atlas pentru a exploata pânza freatică locală și a se proteja de căldură. Palmierul din Marrakech a folosit apoi o rețea subterană ancestrală de conducte khettara pentru a iriga hectarele de palmieri și culturi situate acolo.

Influența economică a Palmeraie se datorează numeroaselor sale culturi și producției de curmale, ulei de palmier, vin de palmier, inimă de palmier sau lemn. Dar, de-a lungul timpului, oamenii au reușit să-și însușească acest loc și să dezvolte o economie suplimentară legată de turism, combinând patrimoniul natural și urbanismul modern. Au fost create apoi numeroase complexe hoteliere, făcând din Palmeraie din Marrakech o destinație de lux, foarte căutată de turiști.

Ce să vezi și ce să faci în Palmeraie din Marrakech?

Palmeraie din Marrakech

Credit foto: Flickr – Cristina

Cu o suprafață de aproximativ 15.000 de hectare, nu vă veți plictisi niciodată dacă vizitați Palmeraie din Marrakech. Cea mai populară activitate și farmecul acestui loc mitic este, fără îndoială, plimbarea cu cămila. Un mod tipic de a admira cei aproximativ 100.000 de palmieri și numeroasele culturi din jur. Cei mai aventuroși pot opta și pentru o plimbare cu quad-ul pentru a vizita această oază.

Palmeraie din Marrakech este, de asemenea, locul de joacă ideal pentru sportivi, care își pot antrena leagănul. În inima PalmGolf Resort este unul dintre cele mai frumoase terenuri de golf din Marrakech. Cu o suprafață de peste 120 de hectare, inclusiv 11 lacuri, acest teren de 27 de găuri a găzduit unele dintre cele mai mari turnee profesioniste din această disciplină. O oportunitate de a practica acest sport în panorama excepțională a Munților Atlas.

Pe lângă acest imens teren de golf, luxoasele reședințe hoteliere oferă, de asemenea, numeroase activități pentru vizitatori. Într-adevăr, cele mai multe dintre structuri sunt dotate cu piscine, hamman și spa. Mulți turiști preferă calmul Palmeraie din Marrakech în timpul unui sejur în oraș, pentru a relaxați-vă după o plimbare cu cămila sau cu quad-ul și pentru a vă reîncărca bateriile departe de tumultul din Medina. Aceasta este o oportunitate de a profita de serviciile excepționale ale reședințelor hotelului într-un cadru tropical și exotic. Nu ratați gustați faimosul ceai marocan într-unul dintre restaurantele din împrejurimi.

Iar dacă vă întrebați ce să faceți seara, veți găsi o mulțime de restaurante, baruri și cluburi de noapte la modă în Palmeraie din Marrakech. Acest lucru subliniază încă o dată contrastul locului, între natură și modernitate.

Palmeraie din Marrakech

Credit foto: Flickr – Djuliet

Există mai multe moduri de a vizita Palmeraie din Marrakech. Cea mai populară și, probabil, cea mai tipică este rezervarea unei trăsuri trase de cai din faimoasa piață Jemaa el-Fna din medina. Acest vechi mijloc de transport este încă în uz și vă permite să descoperiți sau să redescoperiți farmecul Palmeraie din Marrakech. Cu toate acestea, călătoria este destul de lungă și va trebui să vă acordați câteva ore pentru a vă face timp să vă plimbați prin această imensă oază și să vă bucurați de diferitele activități pe care le oferă. Dacă nu aveți suficient timp la dispoziție, puteți ajunge acolo și cu mașina  sau puteți folosi un serviciu de taxi. Plimbarea va fi puțin mai puțin magică, dar veți putea admira în continuare frumusețea acestui patrimoniu natural.

Odată ajunși acolo, puteți opta pentru un tur pietonal pentru a descoperi diferitele specii de palmieri, un plimbare cu cămila la apus de soare sau un quad biking. În orice caz, va trebui să urmați drumul care vă conduce prin Palmeraie. Într-adevăr, situl este conservat și nu veți putea să vă abateți de la traseul bătut.

Dacă v-ați decis să vă cazați la unul dintre numeroasele hoteluri din Palmeraie din Marrakech, vă sfătuim să vă informați cu privire la excursiile și vizitele ghidate care sunt organizate acolo. Majoritatea hotelurilor oferă sejururi cu activități incluse.

Orar și tarife de La Palmeraie de Marrakech

Palmeraie din Marrakech

Credit foto: Wikipedia – Alex

În timpul șederii dumneavoastră în Marrakech, vă veți da seama rapid că localnicii au exploatat interesul economic al Palmeraie. Astfel, vi se vor oferi multe pachete și excursii pentru a ajunge acolo. În general, va trebui să vă bazați pe între 7 și 25 de euro pentru o excursie în Palmeraie din Marrakech (totul va depinde, desigur, de perioada, de numărul de persoane și de traseul ales). Cu toate acestea, numeroasele reședințe hoteliere din oraș oferă, de asemenea, posibilitatea de a supraveghea zona, așa că este recomandabil să cereți informații în timpul sejurului.

Dacă puteți vizita Palmeraie din Marrakech în orice moment al zileiRăsăritul și apusul soarelui sunt cele mai bune momente pentru a trăi un moment magic.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro