Vizitați Palau de la Música din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vino să vizitezi Palau de la Música din Barcelona și descoperă scena artistică spaniolă așa cum nu o vei vedea nicăieri altundeva!

Palau de la Música din Barcelona este o adevărată bijuterie arhitecturală a capitalei catalane, un monument singular și reprezentativ pentru mișcarea modernistă care caracterizează atât de bine orașul. Unică în lume, această imensă sală de concerte este singura care a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO din 1997.

Vizitați Palau de la Música din Barcelona și porniți într-o călătorie memorabilă în inima universului muzical spaniol în toată magia sa!

Istoria Palau de la Música din Barcelona

Palau de la Música, Barcelona

Credit foto: Flickr – Peter

Este în 1904 că ideea Palau de la Música din Barcelona a fost lansată de asociația Orféo Català care dorea să ridice o clădire pentru a-și găzdui sediul central. Proiectul a fost încredințat în mod firesc Lluís Domènech i Montaner un arhitect catalan care a fost un pionier al mișcării moderniste și al cărui Antonio Gaudí a fost unul dintre discipoli.

Finanțată de patroni locali, mari industriași, entuziaști ai muzicii și donații populare, clădirea și-a văzut piatra de temelie pusă în aprilie. 1905. Pe parcursul celor trei ani de muncă, Luis Domènech i Montaner s-a înconjurat de cei mai buni sculptori, sticlari, pictori, decoratori și ceramiști pentru a crea un monument unic și inovator, combinând perfect structuri metalice, motive florale, curbe armonioase, vitralii și mozaicuri colorate, o fațadă cu pereți cortină și rame de oțel. Acesta a fost inaugurat oficial în Februarie 1908.

Deși astăzi Palau de la Música din Barcelona este dedicat exclusiv evenimentelor muzicale, nu a fost întotdeauna așa. Într-adevăr, una dintre dorințele Orfeo Català și ale participanților la proiect a fost aceea de a face din monument un simbol politic cu un pronunțat caracter naționalist. Cu toate acestea, din cauza istoriei și a trecutului uneori tumultuos al țării, de-a lungul anilor, la palat au fost organizate mai multe spectacole care nu aveau legătură cu mediul muzical: adunări generale ale grupurilor și partidelor politice, spectacole ale soldaților ruși, ceremonii de omagiere, corul Tineretului hitlerist, piese de teatru etc.

Abia în anii 1960, Palau de la Música din Barcelona a revenit la un program mai liber, axat în principal pe muzică. În 1971 a obținut titlul de Monumentul Național Spaniol și în 2002 Este vorba despre medalia de aur de merit pentru arte plastice care i se acordă.

Ce să vezi și ce să faci la Palau de la Música din Barcelona

Descoperirea universului artistic și muzical al Palau de la Música din Barcelona va începe chiar înainte de a intra pe ușă. Puteți admira statuia Carmela, realizată de artistul din Barcelona. Jaume Plensa înainte de a intra în palat.

Vizita dumneavoastră va începe în sala de repetiții a corului Orfeo Català cu un videoclip care prezintă istoria palatului și viața în societate în anii 1900. Apoi veți urca pe scările magnifice decorate cu flori și steaguri catalane pentru a ajunge la Sala Lluís Milletfondatorul Orfeo Català. În cele din urmă, veți intra în imensul sală de concerte a Palau de la Música din Barcelona, scăldat în lumină naturală datorită cupolei sale centrale de mari dimensiuni. Vă puteți plimba liber pe scenă și prin sală pentru a admira decorațiunile excepționale, vitraliile colorate, balcoanele cu frize florale și coloanele decorate cu mozaicuri care fac palatul frumos și faimos.

Alte zone ale Palau de la Música din Barcelona sunt deschise publicului larg. De exemplu, puteți vizita site-ul centrul de documentare al Orfeo Català, specializat în muzica și istoria asociației și a palatului. De asemenea, vă puteți aproviziona cu suveniruri în Magazin Palau situate în Foaierul Art Nouveau: cărți despre muzică și arhitectură, bijuterii, papetărie, obiecte decorative, înregistrări audio ale corului etc.

Pentru o pauză gastronomică, vizitați Foaierul cafenelei pentru a gusta din bucătăria locală după vizitarea palatului sau în pauza unui spectacol. Palau de la Música din Barcelona este renumit pentru programul său eclectic și de înaltă calitate pe tot parcursul anului. Este unul dintre cele mai luxoase și prestigioase locuri de concert din lume. Recitaluri, concerte de muzică clasică, operă, spectacole de flamenco, concursuri de pian, orchestre de jazz: toate genurile sunt reprezentate și, contrar a ceea ce s-ar putea crede, accesul nu este limitat la clasa burgheză.

La fel ca faimosul Muzeu Pablo Picasso, parcul verde Ciutadella și medievalul Passeig del Born, Palau de la Música de Barcelona este situat în La Ribera, unul dintre cele mai vechi cartiere ale orașului și cândva centrul economic al capitalei catalane.

Adresa pentru a ajunge la palat este : Carrer Palau de la Música, 4-6 – 08003 Barcelona, Spania.

În funcție de locul în care vă aflați, puteți vizita Palau de la Música :

Cu autobuzul public

 • Linia V15 opriți “Via Laietana/Comtal”.
 • Linia V17 opriți “Via Laietana/Comtal”.
 • Linia N8 opriți “Via Laietana/Comtal”.
 • Linia N28 opriți “Via Laietana/Comtal”.
 • Linia 47 Oprire: Via Laietana/Comtal

Cu autobuzul turistic hop on hop off

 • Linia albastră oprire “Casa Batllo/Antoni Tàpies
 • Linia roșie oprire “Casa Batllo/Antoni Tàpies

Cu autobuzul turistic oficial (City Tours)

 • Traseul de est (verde): stop 2, “Catedral/Gotic

Cu metroul

 • Linia 1 (roșu): “Stația Urquinaona
 • Linia 4 (galben): “Stația Urquinaona

Cu trenul (RENFE sau FCG)

Coborâți la stația “Plaça Catalunya

Cu mașina

Parcați într-una dintre cele trei parcări SABA din apropierea palatului:

Orarul și prețurile de la Palau de la Música de Barcelona

CALENDAR

Vizitele la Palau de la Música din Barcelona se efectuează la fiecare 30 de minute, la următoarele ore:

 • În fiecare zi a săptămânii de la 10.00 la 15.30
 • Perioada Paștelui și a lunii iulie de la 10:00 la 18:00
 • August de la 09:00 la 18:00

TARIFE

Există două moduri diferite de a descoperi Palau de la Música din Barcelona: prin vizite clasice și tururi exclusive. Pentru aceasta din urmă, prețurile sunt disponibile doar la cererea directă a palatului.

Veți putea alege dintre formulele de mai jos pe cea care corespunde cel mai bine dorințelor dumneavoastră, datelor de ședere și bugetului dumneavoastră:

Tarife clasice

 • Tur ghidat standard : 20€
 • Tur autoghidat (fără ghid): 15€ (numai din iulie până în septembrie)
 • Tur ghidat standard la data de deschidere 20€ (biletul este valabil 6 luni, pentru orice dată)
 • Tur ghidat standard + mini-concert al corului 25€ (numai în iulie)
 • Tur ghidat standard + recital de pian 30€ (numai în august)
 • Recital de orgă 22€ (numai în august, în plus față de vizită)
 • Recital de pian 25€ (numai în septembrie, în plus față de vizită)

Tarife reduse sau preferențiale pentru turul ghidat standard

 • Rezervați cu mai mult de 21 de zile în avans : 16€
 • Persoane cu vârsta de 65 de ani și peste : 16€
 • Rezidenții catalani : 10€
 • Studenți și șomeri : 11€
 • 20% reducere pentru grupuri de 25 de persoane sau mai mult, pentru pasagerii navetei aeroportuare Aerobus și ai autobuzelor turistice hop on hop offPosesorii de Barcelona Card, persoanele care participă la un tur ghidat oficial al orașului (inclusiv al Ruta modernismului)
 • Gratuit Copii cu vârsta de până la 10 ani (dacă sunt însoțiți de un părinte)

Puteți rezerva bilete pentru tururi (ghidate și neghidate) în diverse locații

 • Online pe site-ul oficial al Palau de la Música de Barcelona
 • La casa de bilete situată la intrarea în palat
 • Prin telefon la 0034 902 475 485
 • Prin e-mail la visites@palaumusica.cat
 • La casa de bilete situată la Palatul Virreina de pe Las Ramblas (La Rambla, 99).

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Restaurantul de la Palau de la Música – Cafe Foyer – este deschis în fiecare zi a săptămânii, de la ora 9:00 la miezul nopții.
– În cazul în care participați la un spectacol (concert, operă, spectacol de dans etc.), vă rugăm să rețineți că înregistrările audio sau video sunt strict interzise.
– Turul este condus de ghizi care vorbesc franceză, engleză, italiană, spaniolă și catalană și durează în medie între 50 de minute și o oră.
– Cel mai bine este să rezervați-vă biletul în avansîn special în perioadele aglomerate (vacanțe școlare, weekenduri prelungite și sezonul estival).
– Nu este permisă mâncarea și băutura în timpul vizitelor (ghidate sau nu).
– Palau de la Música de Barcelona nu are vestiare sau depozit de bagaje.

TravelMax.ro