Vizitați Palatul Regal din Bangkok: bilete, prețuri, ore de deschidere

Sunteți în Thailanda, “țara zâmbetelor”? Apoi nu ratați o vizită la Palatul Regal din Bangkok, un obiectiv obligatoriu în Regatul Siamului!

Când veniți în Thailanda, nu duceți lipsă de atracții turistice în toată această țară minunată! Dar dacă ar trebui să alegem doar unul, am spune cu siguranță că ar trebui să vizităm Palatul Regal din Bangkok: pe lângă rolul său cultural, spiritual și politic proeminent, este foarte prezent în sufletul thailandezilor și în inimile tuturor locuitorilor care îi sunt, și astăzi, extrem de atașați.

Pentru a vă convinge să aruncați o privire la această minune a Orientului Îndepărtat și pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, am pregătit un program complet care conține toate informațiile de care aveți nevoie pentru sejurul dumneavoastră: istoricul locului, atracțiile care nu trebuie ratate, harta de acces, dar și orarele și prețurile sunt prezentate mai jos!

Istoria Palatului Regal din Bangkok

Palatul Regal din Bangkok Prima capitală a regatului Siamului (fostul nume al Thailandei) a fost Sukhotai, între secolele XIII și XIV, apoi orașul Ayutthaya, care a fost distrus de mai multe ori de trupele birmane între secolele XIV și XVIII; sătul să își vadă capitala distrusă, regele Rama I fondator al Dinastia Chakri -care domnește și astăzi-, a ales să se stabilească pe cealaltă parte a râului Chao Praya, într-un mic sat numit Bangkok.

S-a născut actuala capitală! În 1782, a făcut să fie construit Palatul Regal din Bangkok pe malul râului și un templu, Wat Phra Kaeo, care servește drept capelă a palatului, pentru a găzdui statuia lui Buddha de Smarald. Aceasta din urmă este cea care face și astăzi faima Palatului Regal din Bangkok: această statuie din jadeit este venerată în toată Thailanda și reprezintă emblema religioasă a dinastiei domnitoare. Originea sa este legendară: în secolul al XV-lea, se spune că ar fi apărut într-un monument budist crăpat de fulger!

Pe parcursul istoriei recente a Thailandei, în jurul acestor două palate somptuoase au fost construite multe alte clădiri regale, iar acest ansamblu de clădiri flamboaiante, grupate într-o incintă gigantică de 218 hectare, este cel pe care îl poți vedea atunci când te hotărăști să vizitezi Palatul Regal din Bangkok.

Apropo, dacă vă place să vizitați palate și temple thailandeze, puteți rezerva un tur combinat al Palatului Regal, Wat Pho și Wat Arun.

Ce să vezi și ce să faci la Palatul Regal din Bangkok?

Palatul Regal din Bangkok Palatul Regal din Bangkok este, de fapt, un complex de numeroase clădiri impresionante, multicolore și perfect întreținute: să începem cu Wat Phra Keo, o capelă somptuoasă care adăpostește celebrul Buddha de Smarald: este cel mai vizitat sit budist din Thailanda! De fapt, blocul de jadeit care constituie statueta cu baza sa are o înălțime de numai 75 cm, iar statuia însăși are doar 60 cm! Se presupune că a fost sculptat în secolul al XV-lea de către artiștii școlii Chiang Saen. Astăzi, este prezentată pe un piedestal gigantic de unsprezece metri înălțime, protejată de o cușcă de sticlă și de o umbrelă de aur cu nouă etaje.

O anecdotă interesantă, Buddha de Smarald are trei costume din pietre prețioase, care sunt schimbate doar de… regele însuși, în timpul marilor ceremonii care punctează viața culturală și spirituală a poporului thailandez. La picioarele altarului, puteți vedea multe cadouri și ofrande din toată Thailanda!

După ce ați terminat de vizitat capela, mergeți la Panteonul Regal viu colorat, unde puteți să vă prezentați omagiile, dacă doriți – va trebui să vă descălțați. Rețineți că, atunci când vizitați Palatul Regal din Bangkok, este posibil să vă rugați și să ardeți tămâie în multe dintre zonele prevăzute în acest scop: și acest lucru nu este valabil doar pentru thailandezi.

Un splendid muzeu este, de asemenea, disponibil odată cu biletul de intrare, și urmărește istoria bogată a acestui loc spectaculos în multe feluri! Nu ratați o vizită la Pavilionul decorațiilor și monedelor regale thailandeze: o expoziție permanentă de medalii și monede comemorative vă va duce înapoi în timp până în secolul al XI-lea, oferindu-vă ocazia de a admira însemnele și medaliile acestui regat foarte special.

De asemenea, veți putea admira Biroul Casei Regale, precum și pe cel al Directorului de Cabinet al Majestății Sale, dar rămânând afară, bineînțeles! Într-adevăr, Palatul Regal din Bangkok este folosit și astăzi, parțial, de administrația regală thailandeză, jucând astfel un rol politic și administrativ major.

Harta Marelui Palat din Bangkok – Ce să vezi la Palatul Regal?

Hartă - Harta Palatului Regal din Bangkok

Iată la ce corespund numerele de pe hartă harta Palais Royal din Bangkok:

 • 1. Templul lui Buddha de Smarald
 • 2. Biroul Casei Regale
 • 3. Biroul Secretarului particular principal al Majestății Sale
 • 4. Sala Luk Khun Nai
 • 5. Sala Sahathai Samakhom
 • 6. Muzeul Templului Emerald Buddha
 • 7. Pavilionul Regal al decorațiilor regale și al monedelor thailandeze
 • 8. Phra Thinang Amarin Winichai
 • 9. Phra Thinang Phaisan Thaksin
 • 10. Phra Thinang Chakraphat Phiman
 • 11. Phra Thinang Dusidaphirom
 • 12. Phra Thinang Racharuedee
 • 13. Phra Thinang Sanam Chan
 • 14. Ho Sastrakhom
 • 15. Ho Sulalai Phiman
 • 16. Ho Phra That Montien
 • 17. Phra Thinang Chakri Maha Prasat
 • 18. Phra Thinang Moon Satharn Borom Ard
 • 19. Phra Thinang Sommuthi Thevaraj Uppabat
 • 20. Phra Thinang Borom Borom Ratchasathit Mahoran
 • 21. Phra Thinang Dusit Maha Prasat
 • 22. Phra Thinang Phiman Rattaya
 • 23. Phra Thinang Aphorn Phimok Prasat
 • 24. Phra Thinang Rachakaranya Sapha
 • 25. Ho Plueng Krueng
 • 26. Muntele Kailasa
 • 27. Grădina Siwalai
 • 28. Phra Thinang Boromphiman
 • 29. Phra Thinang Mahisorn Prasat Phra Thinang Mahisorn Prasat
 • 30. Phra Thinang Siwalai Maha Prasat
 • 31. Phra Thinang Sitalaphirom
 • 32. Phra Phuttha Rattanasathan
 • 33. Phra Thinang Chai Chumpol
 • 34. Phra Thinang Suthaisawan Prasat

Palatul Regal din Bangkok este situat chiar lângă râul Chao Praya, chiar lângă Wat Pho – templul lui Buddha culcat din Bangkok. Este înconjurată de un zid alb, iar acoperișurile sale ascuțite se recunosc de departe! Deoarece nu există o stație de metrou în apropiere, va trebui să alegeți între taxi, barcă sau autobuz pentru a vizita Palatul Regal din Bangkok:

 • Cu taxiul : Vă va costa câteva sute de baht -mai puțin de zece euro- să ajungeți acolo, sunt relativ accesibile, dar având în vedere ambuteiajele constante, nu este neapărat rapid sau plăcut.
 • Cu barca: Barca este probabil cel mai interesant mod de a ajunge acolo! După ce ați luat linia Silom a trenului BTS Skytrain, coborâți la stația Saphan Taksin și apoi luați ieșirea numărul 2. O barcă publică, Chao Phraya Express Boat, se află chiar în fața dvs. și vă va duce de-a lungul râului până la stația 9, Tha Chang… care se află la doar cinci minute de mers pe jos de intrarea principală a Palatului Regal din Bangkok. Pe drum veți trece printr-o piață prietenoasă, unde multe restaurante tipice îi așteaptă pe vizitatori, înainte sau după ce au venit să viziteze Palatul Regal din Bangkok.
 • Cu autobuzul : Multe linii oferă o oprire foarte aproape de sit – din cauza cererii mari de turiști -, iar aceasta este probabil cea mai ușoară opțiune, mai ales dacă nu vorbiți thailandeză!

Bangkok Royal Palace – orar și tarife

Palatul Regal din Bangkok SCHEDULE

Palatul Regal din Bangkok este deschis zilnic între orele 8.30 și 16.30, dar vânzarea biletelor se oprește la ora 15.30. Vă rugăm să rețineți că site-ul este închis în timpul ceremoniilor religioase locale, în special pe 18 noiembrie, 5 și 6 decembrie… verificați din timp pentru a evita dezamăgirile!

TARIFE

Pentru a vizita Palatul Regal din Bangkok, vă va costa 500 de baht, adică puțin sub 15 euro. Intrarea este gratuită pentru cetățenii thailandezi. De asemenea, intrarea este gratuită pentru copiii sub 1,20 m. Este posibil să vizitați Palatul Regal din Bangkok cu un ghid audio pentru 200 de baht în plus.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă în cazul în care vizitați Palatul Regal din Bangkok, vă prezentăm câteva informații suplimentare:

– În timpul vizitei, un ținută adecvată este obligatorie: umerii acoperiți, pantalonii și pantofii închiși sunt obligatorii. Dacă uitați să vă îmbrăcați în acest mod, puteți închiria haine la fața locului.

– De câteva ori pe an, situl se închide uneori la prânz, deși acest lucru nu este neapărat bine explicat vizitatorilor aflați în trecere… acesta este, de asemenea, ceea ce face Thailanda atât de fermecătoare!

– Asigurați-vă că aveți bani cash: în Thailanda, totul se plătește în numerar, chiar și în cele mai populare destinații turistice, fie că este vorba de un bilet de intrare sau de suveniruri de la Palatul Regal pe care să le oferiți prietenilor dumneavoastră.

– Oricine poate veni să viziteze Palatul Regal din Bangkok: Site-ul este accesibile persoanelor cu mobilitate redusă și puteți împrumuta gratuit scaune cu rotile.

– Nu uitați să vă luați apă, nu veți putea cumpăra apă la fața locului!

– Pentru a evita mulțimea, preferă dimineața ! Veți fi acolo pentru câteva ore, dar cel mai bine este să petreceți câteva minute acolo. o jumătate de zi.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro