Vizitați Palatul Regal din Amsterdam: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Palatul Regal din Amsterdam: găsiți toate informațiile de care aveți nevoie despre acest monument major al capitalei olandeze!

Veți găsi Paleis op de Dam sau Palatul Regal din Amsterdam de pe Dam, care este piața principală a capitalei Țărilor de Jos. Este imposibil să ratezi acest monument din cauza dimensiunii sale impunătoare! O vizită la această clădire din secolul al XVII-lea nu numai că vă duce înapoi în timp, în epoca de aur a Țărilor de Jos, dar vă oferă, de asemenea, ocazia de a descoperi unul dintre cele trei palate încă folosite de familia regală olandeză, unde au loc în mod regulat ceremonii oficiale, banchete și alte sărbători regale.

Vizitați inima Amsterdamului și aflați despre istoria acestei clădiri, care s-a schimbat de-a lungul anilor ca urmare a istoriei sale și a ocupanților succesivi. Îndrăzniți să intrați pe ușile acestui monument cu un exterior destul de auster! De la vechea Cameră a Consiliului la Sala Tronului și Sala Cetățenilor, nu veți fi dezamăgiți de comorile pe care le conține.

De ce, cât costă, când și cum să vizitați Palatul Regal din Amsterdam, un must-see în capitala olandeză? Veți găsi toate răspunsurile la aceste întrebări în acest articol, dacă aveți de gând să vizitați Palatul Regal din Amsterdam!

O scurtă istorie a Palatului Regal din Amsterdam

În secolul al XVII-lea, la apogeul Epocii de Aur olandeze, primarii din Amsterdam se comparau cu consulii de la Roma și, prin urmare, doreau o clădire similară Capitoliului. Arhitectul olandez Jacob Van Campen care s-a ocupat de construcția sa (1648 – 1665), s-a inspirat din arhitectura romană pentru a construi un monument care să simbolizeze puterea și gloria țării. La momentul inaugurării sale, în 1655, adică cu 10 ani înainte de încheierea construcției, Palatul Regal din Amsterdam era considerat cea mai mare clădire administrativă din Europa!

Acest monument istoric a fost construit mai întâi ca primărie și abia în 1808 a preluat funcția de Palat Imperial, după ce Louis Napoleon Bonaparte care a devenit rege al Olandei, și-a stabilit reședința aici.

Dar regelui nu i-a plăcut acolo, așa că clădirea a fost transformată temporar în Muzeul Regal, pentru ca apoi să fie restaurată la statutul său actual de Palat Regal din Amsterdam. The Regele Willem Alexander actualul suveran al Țărilor de Jos și familia sa nu locuiesc în monument, care aparține statului din 1936.

În prezent, Palatul Regal din Amsterdam primește zilnic vizitatori din întreaga lume, atunci când nu este folosit pentru evenimente importante și recepții oficiale ale familiei regale olandeze.

Ce să faci și ce să vezi la Palatul Regal din Amsterdam?

Vizitarea Palatului Regal din Amsterdam vă va lua aproximativ o oră. De asemenea, este posibil să optați pentru o vizită cu ghid, cu condiția să vă rezervați cu câteva zile sau chiar săptămâni în avans pe site-ul oficial al monumentului.

Ce puteți vedea atunci când vizitați Palatul Regal din Amsterdam?

Palatul

Acest monument impunător, sobru și organizat, în stilul clasic olandez al vremii, se sprijină pe exact 13.659 de piloni de lemn. Veți avea apoi acces la toate cele mai importante camere din palat, inclusiv Curtea, Sala Cetățenilor, fosta Sală a Consiliului și Sala Tronului. Veți avea ocazia să admirați, printre altele, frumoasele pardoseli din marmură a acestui loc important, a sa candelabre strălucitoare, cu fresce și impresionantul Statuia lui Atlas care domină camera principală!

În interior se găsesc relicve din epoca de aur a țării, cum ar fi sculpturi și picturi ale unor artiști olandezi notabili, cum ar fi Govert Flinck  sau Ferdinand Bol, ambii elevi ai lui Rembrandt. Există, de asemenea, urme ale trecerii regelui Ludovic Bonaparte care, după ce a transformat clădirea în palat, și-a lăsat aici mobilierul și decorațiunile.

Lasă-te ghidat de explicațiile celor de la ghid audio și descoperiți toate secretele Palatului Regal din Amsterdam!

Expoziții

Expoziții temporare pe diverse teme (lucrări de Rembrandt și de Jan Lievens) de asemenea, în palat se organizează periodic expoziții (de exemplu, o conferință despre istoria monumentului, o prezentare a protagoniștilor asociați cu istoria monumentului etc.). Există o mulțime de lucruri care să vă îmbogățească vizita în acest loc încărcat de istorie!

Palatul Regal este situat în Piața Dam, piața principală a capitalei olandeze, în apropierea memorialului pentru victimele celui de-al Doilea Război Mondial și a Muzeului Madame Tussauds.

Palatul Regal este situat în centrul orașului și, prin urmare, este foarte bine conectat și ușor accesibil:

 • Cu tramvaiul : La una dintre stațiile de baraj, cu liniile 1, 2, 4, 4, 5, 5, 9, 13, 14, 16, 17 și 24.
 • Cu metroul: Până la stația Rokin cu linia 52
 • Cu autobuzul: Prin oprirea la una dintre stațiile de baraj, cu multe rute
 • Cu bicicleta: mijlocul de transport preferat al olandezilor sau pe jos, deoarece palatul se află la doar cinci minute de mers cu bicicleta și la zece minute de mers pe jos de gara centrală.
 • Cu mașina: Dacă ați optat pentruo a inchiria o masina ajunși acolo sau dacă aveți mașină proprie, puteți parca la Q-Park din Bijenkorf, la câteva minute de mers pe jos de palat.

Orele de deschidere și prețurile Palatului Regal din Amsterdam

Palatul Regal din Amsterdam

Credit foto: Instagram – ben_clrc

SCHEDULE

Monumentul este deschis în fiecare zi între orele 10 și 17cu excepția cazurilor în care familia regală olandeză primește oaspeți sau organizează ceremonii oficiale. Așadar, nu uitați să verificați în prealabil calendarul palatului pe site-ul acestuia.

TARIFE

Pentru a vizita Palatul Regal din Amsterdam, va trebui să plătiți :

 • 10€ pentru adulți
 • 9€ pentru posesorii unui card de student, CJP sau Stadspas
 • Gratuit pentru persoanele sub 18 ani și pentru posesorii de Museumkaart

Prețul unui tur ghidat de o oră este de 95 de euro în timpul săptămânii sau de 125 de euro în weekend, în plus față de taxa de intrare de persoană.

Plănuiți să vizitați Palatul Regal din Amsterdam? Obțineți acces prioritar prin rezervarea biletelor online!

E BINE SĂ ȘTIȚI

Sunteți aproape gata să descoperiți Palatul Regal din Amsterdam, un obiectiv de neratat în frumoasa capitală a Olandei. Iată câteva informații finale care ar putea fi utile pentru dumneavoastră:

 • Palatul Regal din Amsterdam este ocazional închisă în timpul evenimentelor regale importantedar îl puteți vizita practic în orice moment pe site-ul oficial.
 • De la ghiduri audio sunt disponibile gratuit în limbile franceză, olandeză, engleză, germană, italiană, spaniolă, chineză și rusă. Există, de asemenea, o versiune pentru copii în limbile engleză și olandeză.
 • Palatul Regal din Amsterdam este accesibile persoanelor cu mobilitate redusă.
 • Explicații pentru persoane cu deficiențe de auz sunt disponibile la casa de bilete a palatului.
 • The fotografii fără bliț sunt permise în întregul muzeu, dar nu este permisă folosirea unui un selfie-stick sau un trepiedși de a filma, chiar și cu un telefon mobil.
 • The animale nu sunt permise în palat, cu excepția câinilor-ghid.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro