Vizitați Palatul Pena din Sintra: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți o excursie în apropiere de Lisabona, Portugalia? Mergeți la Sintra pentru a vizita Palatul Pena, una dintre cele șapte minuni portugheze.

Palatul Pena din Sintra este o minune arhitecturală: așezat în vârful dealului său, are o priveliște incredibilă asupra tuturor împrejurimilor. O vedere de 360° asupra unei zone verzi și, în zilele însorite, asupra capitalei portugheze, Lisabona. Dacă aveți ocazia să treceți pe acolo, admirați-i culorile și detaliile, în cadrul unei vizite care poate fi făcută atât în interior, cât și în exterior. În inima Parcului Pena, ca o bijuterie în decorul său verde, Palatul este, fără îndoială, un obiectiv de neratat în peisajul portughez.

Aflați cum să vizitați Palatul Pena din Sintra, o escapadă istorică și culturală aflată la doar câteva minute de mers cu mașina de capitală.

Istoria Palatului Pena

Vedere aeriană a Palatului Pena, Sintra

Credit foto: Shutterstock / iacomino FRiMAGES

Originile Palacio de Pena datează din secolul al XII-lea, când era doar o capelă construită pentru a aduce un omagiu Fecioarei Maria. În 1501, regele Manuel I a ordonat ca această capelă să fie transformată în mănăstire. La acea vreme, departe de agitația din Lisabona, doar optsprezece călugări ocupau și întrețineau acest loc. Vizitatorii de rang înalt erau rari. În secolul al XVIII-lea, clădirea a fost lovită de fulger, iar un cutremur a redus-o la ruine.

Mult timp uitat după acest incident, abia în 1838 regele Ferdinand al II-lea s-a interesat de el, a cumpărat terenul și a decis să construiască o reședință de vară pentru familia regală. Arhitectul german Wilhelm Ludwig von Eschwege care a fost responsabil de construcția și restaurarea clădirii între 1842 și 1854. Influența numeroaselor sale călătorii poate fi observată în arhitectura palatului, care este un amestec de mai multe genuri.

În urma unor evenimente familiale și a Revoluției Republicane din 1910, Palatul Pena a fost cumpărat de stat. Clădirea a fost apoi recunoscută ca monument național și a fost deschisă pentru vizitatori.

Sfatul nostru pentru a vizita Palatul Pena

Care sunt cele mai bune momente pentru a vizita palatul?

Vă recomandăm să vizitați Palatul Pena de îndată ce se deschide. Grupurile și alți turiști tind să fie numeroși de la mijlocul dimineții până la mijlocul după-amiezii. De asemenea, în afara perioadei de vară, aglomerația este mai puțin densă și este mai ușor să te bucuri de o vizită la palat.

Linia de autobuz turistic Sintra 434

Această linie specială este dedicat monumentelor din Sintra și împrejurimile sale apropiate. Acesta vă va duce la toate punctele de interes din oraș. Spre deosebire de un autobuz turistic care trece doar pe lângă anumite atracții sau se oprește pentru o vizită, linia 434 face un circuit.

Această rută are stații în care puteți coborî, vizita monumentul și apoi vă puteți întoarce cu un alt autobuz de pe ruta 434. Biletele pot fi achiziționate direct de la șofer la bord.

Ce să faci când vizitezi Palatul Pena?

Curtea interioară a Palatului Pena, Sintra

Credit foto: Shutterstock / Travel Faery

Vizitarea Palatului Pena din Sintra începe din exterior. Admirați fațadele sale colorate și amestecurile arhitecturale. Rezultatul este fascinant, iar ochii nu știu unde să se oprească. Interiorul este, bineînțeles, la fel de fascinant, cu o arhitectură uluitoare și numeroase “săli de ceremonii”.

Dar ceea ce nu trebuie uitat este, bineînțeles, că . O imensă proprietate forestieră la poalele Palatului Pena, pe care o recomandăm cu căldură. Traseele pe care le puteți parcurge oferă priveliști impresionante asupra zonei înconjurătoare, cu un orizont foarte îndepărtat.

E bine de știut Când cumpărați biletul pentru Palat, intrarea pentru a vizita Parcul Pena este inclusă!

Cât costă vizitarea Palatului Pena?

Intrarea la Palatul Pena, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa, în Sintra

Credit foto: Shutterstock / leoks

Biletele pe care le cumpărați pentru a vizita Palatul Pena includ automat și o intrare în parcul din jur. Deși puteți alege un bilet doar pentru parc, nu puteți cumpăra un bilet doar pentru palat.
Stabilimentul oferă mai multe tarife:

 • Tineret (6-17 ani) : 12,50 €
 • Adulți (18-64 ani) : 14 €
 • Seniori (+65 ani) : 12,50 €
 • Familie (2 adulți + 2 copii) : 49 €

Intrarea doar în parc este la jumătate din preț. De asemenea, persoanele cu mobilitate redusă pot beneficia de o reducere de 70% din prețul biletului. Indiferent de dizabilitatea vizitatorului, persoana care îl însoțește primește un bilet gratuit.

Lisboa Card

Lisboa Card este un bun cultural oferit de oraș. Este un card cu reduceri aplicabile la numeroase vizite culturale în Lisabona și în regiunea sa. Disponibilă și online, de la 18 euro, este valabilă între 24 și 72 de ore și oferă transport public gratuit.

Pentru a cumpăra online un bilet pentru Palatul Pena, accesați site-ul web al Parcului Sintra sau un site web specializat în excursii și activități. Achiziția virtuală vă va oferi o reducere de 5% din întregul coș. Iată care sunt biletele din care va trebui să faceți selecția (prețuri reduse):

 • Parc și Palat Tineret (11,88 euro), adulți (13,30 euro), seniori (11,88 euro) și familii (46,55 euro).
 • Numai în parc pentru tineri, adulți, seniori și familii
 • Transfer la Palatul Pena (din centrul istoric, 3 euro)

Există tururi ghidate ale Palatului Pena?

Oameni care vizitează Palatul Pena din Sintra

Credit foto: Shutterstock / Takashi Images

În fiecare zi sunt organizate tururi ghidate pentru Palatul Pena. Nu este necesar să vă rezervați un loc. Aceste tururi sunt oferite în limbile portugheză, engleză și spaniolă la un cost de 5 euro și au loc la ora 14:30, timp de 90 de minute.

În aprilie și între iulie și octombrie, se adaugă o vizită de dimineață, la ora 10:30. Vă rugăm să rețineți că, în această perioadă, vizita se referă la parc și la exteriorul palatului. Vizita în interior poate fi efectuată la sfârșitul turului ghidat și va fi gratuită. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, puteți oricând să rezervați un tur ghidat pentru minimum 7 persoane, la ora pe care o alegeți. Pentru aceasta, contactați direct Biroul Palatului.

De asemenea, este posibil să găsiți și să rezervați un tur cu ghid de la o platformă specializată în tururi și activități care se ocupă de tot.

Există tururi combinate cu alte monumente din Sintra?

Puteți vizita Palatul Pena din Sintra, precum și alte monumente locale. De exemplu, castelul maur, care se află la doar 350 de metri. Este foarte posibil să se facă legătura între cele două clădiri printr-o scurtă plimbare.

De asemenea, se obișnuiește să existe vizite combinate între Palatul Pena și Palatul Național, care sunt două entități foarte diferite.

În caz contrar, consultați un site specializat în excursii și activități, care va putea să vă ofere vizite combinate personalizate în funcție de dorințele dumneavoastră.

Ore de deschidere

Palatul Pena este deschis pentru vizitatori în fiecare zicu excepția zilelor de 25 decembrie și 1 ianuarie, din motive evidente. Orarul variază în funcție de două anotimpuri:

 • De la 25 martie la 28 octombrie 9.45am – 7pm (ultima intrare la 6.15pm)
 • De la 29 octombrie la 24 martie 10:00 – 20:00 (ultima intrare la 19:00)

Palatul Pena se află la doar 35 km de Lisabona. Există mai multe modalități de a ajunge acolo, întrucât Sintra este – aproape – o suburbie a Lisabonei.

Cu mașina

Puteți ajunge la Palat cu o masina inchiriata din Lisabona, de exemplu, dar va trebui să aveți răbdare. Străzile înguste și numărul mare de turiști fac din Sintra un oraș în care nu este întotdeauna ușor să te deplasezi cu mașina, în funcție de momentul zilei și de an. Vă sfătuim să evitați centrul și să mergeți direct la o parcare, iar restul traseului să îl parcurgeți pe jos.

Cu trenul

Gara Sintra se află la numai 3 km de palat. Trenurile îl deservesc foarte regulat, de la De la 6am la 1amcu un tren în fiecare 30 de minute (la fiecare oră duminică). Când coborâți din tren, urmați drumul bine marcat până la Palat!

Unde să parchezi lângă Pena Palace în Sintra?

Tuk tuk în fața Palatului Pena din Sintra

Credit foto: Shutterstock / Wila_Image

Traficul din Sintra este adesea descris ca fiind infernal, deoarece palatul său atrage turiștii. Fie că este vorba de grupuri de turiști care sosesc cu autocarul, fie de turiști obișnuiți cu o mașină închiriată, drumurile pot fi uneori aglomerate. Cu toate acestea, există două parcări în apropierea Palatului Pena:

 • Staționarea Calçada da Pena La 200 m, parcare cu plată.
 • Staționarea Largo São Pedro Penaferrim La 1,2 km, parcare gratuită, care vă va cere să mergeți puțin pe jos, în cadrul încă verde al orașului Sintra.

Alternativ, puteți parca într-o parcare din apropierea gării, deoarece linia 434 de autobuz turistic local vă va lăsa la Palatul Pena.

Pentru a afla mai multe Centrul istoric al orașului este foarte popular și vă sfătuim să nu mergeți acolo pentru a căuta un loc de parcare. Preferați zonele de parcare.

Unde să stați în apropiere de Pena Palace din Sintra?

Avantajul de a alege să petreceți una sau mai multe nopți în Sintra este că puteți evita aglomerația de turiști odată ce aceștia au plecat. Într-adevăr, întrucât Sintra este destul de aproape de Lisabona, turiștii optează adesea pentru o vizită de o zi. Lucru pe care îl puteți face cu siguranță, deoarece Lisabona se află la doar 40 de minute cu mașina sau 45 de minute cu trenul. Dar, în realitate, Sintra, de îndată ce se liniștește din nou, devine un orășel minunat, liniștit și plăcut.

Pentru cazare, nu putem recomanda decât centrul istoric, care necesită un anumit buget. În caz contrar, nu ezitați să cereți informații în casele localnicilor prin intermediul Airbnb Alegeți unul dintre hoteluri în Sintra sau căutați un camping în apropiere de Lisabona. Tarifele nu sunt neapărat exorbitante și vă permit totuși să stați în apropiere. Cartierul San Martinho oferă cele mai multe locuri de cazare. Are avantajele sale: nu este departe de gară sau de Palatul Pena!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro