Vizitați Palatul Hofburg din Viena: bilete, prețuri, ore de deschidere

Mergeți în vacanță în Austria? Iată tot ce trebuie să știți pentru a vizita Palatul Hofburg din Viena, capitala muzicii!

O excursie la Viena este garanția unui timp de neuitat într-o capitală modernă, dinamică, bogată în istorie și cultură! Nu ratați centrul istoric al Vienei, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu sublimul Palat Hofburg în centrul său.

Când intrați în acest monument incredibil, aveți la îndemână întregul patrimoniu și cultura Austriei și orașul imperial.

Descoperiți aici toate informațiile practice pe care trebuie să le știți despre Palatul Hofburg din Viena!

Istoria Palatului Hofburg din Viena

Hofburg

Palatul Hofburg din Viena, numit și Palatul Imperial sau pur și simplu Hofburg, este o clădire impresionantă (unul dintre cele mai mari palate din lume), a cărei construcție a început în secolul al XIII-lea. De-a lungul anilor, noi clădiri au fost adăugate treptat la palat, cea mai recentă datând din secolul XX.

A fost reședința Împărați habsburgici până în 1918, fiind astfel sediul puterii austriece. Acest lucru se întâmplă și astăzi, întrucât aici se află birourile președintelui Republicii Austria. Palatul Hofburg din Viena găzduiește, de asemenea, muzee, Școala spaniolă de echitație și Centrul de Congrese.

Ce să vezi și ce să faci la Palatul Hofburg din Viena?

Hofburg Fie că sunteți un fan al istoriei, al muzeelor, al picturii sau al arhitecturii, veți fi cu siguranță vrăjiți de acest loc impresionant, atât prin mărimea sa, cât și prin bogăția conținutului său. Într-adevăr, palatul se întinde pe o suprafață de 240.000 de metri pătrați și este compus din 18 aripi, 19 curți și 2.600 de camere!

Biletul de intrare vă dă dreptul să vizitați apartamentele imperiale, Muzeul Sissi și Colecția de argint.

Descoperiți cel mai frumos muzeu dedicat frumoasei împărătese tinere și răutăcioase a Austriei Elisabeth în Bavaria cunoscută mai bine sub numele de Sissi. Muzeul este alcătuit din mai multe încăperi care ilustrează mai multe momente importante din viața lui Sissi: moartea sa, mitul său, personalitatea sa, acțiunile sale, evadarea sa și tentativa tragică de asasinat.

Obiecte personale, rochii, scrisori, poezii, tablouri… Viața împărătesei nu va mai avea niciun secret pentru dumneavoastră după această vizită!

 • Apartamentele Imperial

Plimbați-vă prin cele 20 de camere care alcătuiesc apartamentele imperiale din Palatul Hofburg din Viena. Aici, 600 de ani de istorie sunt expusi, cu o varietate de obiecte valoroase și alte comori, toate aparținând împăraților care s-au succedat în palat.

Iată o listă neexhaustivă a camerelor de descoperit: scara imperială, camera lui Trabans, anticamera sălii de audiență, sala de audiență, sala de conferințe, biroul, dormitorul, salonul mare, salonul mic, salonul și dormitorul, camerele de toaletă și de gimnastică, camerele Bergl, salonul mare al împărătesei, salonul mic al Elisabetei, anticamera mare, apartamentele lui Alexandru și salonul roșu (camera Boucher) și sala de mese.

 • Colecția de argint

Porțelan Imari, veselă diversă, farfurii florale, ceremonii de spălare a picioarelor, bucătăria curții… Faceți un pas înapoi în timp intrând în aripa Cancelariei Imperiale, care găzduiește fostul Birou de Argintărie și Porțelan al Curții.

Fie că sunteți cunoscători sau amatori, această colecție excepțională nu vă va lăsa indiferenți și vă va oferi o privire de ansamblu asupra artei mesei de la Curte.

Dacă doriți să vizitați Palatul Hofburg din Viena, trebuie să știți că acesta se află la următoarea adresă Michaelerkuppel, 1010 Wien, Austria

Vă rugăm să rețineți că parcările din jurul Palatului Hofburg din Viena sunt scurte, ceea ce nu este practic dacă doriți să petreceți întreaga zi în vizită. Prin urmare, vă recomandăm cu tărie să veniți cu transportul public! Apropo, nu ezitați să citiți articolul nostru “Hărți și planuri detaliate ale Vienei” pentru a vă deplasa prin oraș cu ochii închiși!

Autostrada A4 : în direcția Viena Centru, apoi luați-o pe Ring până la Hofburg.
Autostrăzile A2 și A1: Direcția “Zentrum” către Opera, continuați pe Ring până la Hofburg.

De la gara centrală : Luați linia de metrou U3 (linia portocalie) în direcția Simmering, până la stația Herrengasse (aproximativ 15 minute).
De la stația Wien Meidling : Luați linia U6 (linia maro de metrou) în direcția Floridsdorf și coborâți la Westbahnhof. Aici, luați U3 (linia portocalie de metrou) în direcția Simmering și coborâți la stația Herrengasse (aproximativ 25 de minute).

De la Aeroportul Schwechat din Viena: luați S7 până la stația Wien Mitte, apoi luați U3 spre Ottakring și coborâți la stația Herrengasse (60 de minute).

– Autobuzul de la aeroport vă va duce la terminalul Wien Westbahnhof (aproximativ 30 de minute). Luați apoi trenul U3 spre Ottakring și coborâți la stația Herrengasse.

Palatul Hofburg Orar și prețuri

Hofburg

CALENDAR

Apartamentele Imperiale, Muzeul Sissi și Colecția de Argintărie sunt deschis zilnic pe parcursul anului, inclusiv în zilele de sărbători legale.

 • Din septembrie până în iunie: de la 9.00 la 17.30
 • În iulie și august : de la 9.00 la 18.00

TARIFE

Un bilet include o vizită la apartamentele imperiale, la Muzeul Sissi și la colecția de argint.

 • Prețul întreg : 15€ cu un ghid audio, 18€ cu un tur ghidat
 • Tarif redus (sub 18 ani, studenți între 19 și 25 de ani, persoane cu handicap) : 9€ cu un ghid audio, 10,50€ cu un tur ghidat

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a vă ajuta să vizitați Palatul Hofburg din Viena în cele mai bune condiții, iată câteva informații practice suplimentare:

 • De la sunt disponibile și gratuite ghiduri audio la fața locului. Dar le puteți descărca în avans de pe site pentru a evita cozile de așteptare.
 • Vă rugăm să rețineți că obiectele voluminoase sau bagajele (valize, genți mari, etc….) nu sunt permise, și că nu există nici un fără dulapuri la fața locului.
 • O vizită la apartamentele imperiale, la Muzeul Sissi și la colecția de argint este accesibile persoanelor cu mobilitate redusă și scaune cu rotile sunt disponibile gratuit
 • The animale domestice nu sunt acceptate, cu excepția câinilor de asistență și a câinilor-ghid.
 • Palatul Hofburg nu dispune de nicio rețea Wi-Fi publică

Lasă un comentariu

TravelMax.ro