Vizitați Orașul Interzis din Beijing: bilete, prețuri, orare

Vrei să mergi în China, Regatul Mijlociu? Apoi nu ratați fascinantul Oraș Interzis, o minune istorică clasificată de UNESCO din 1987!

Orașul Interzis este numele dat de obicei palatului imperial din Beijing, o clădire gigantică construită în urmă cu peste 600 de ani. Este, alături de Marele Zid Chinezesc, cea mai vizitată atracție turistică din țară! Acest spațiu gigantic este cel mai mare palat din lume și, din cauza dimensiunilor, este necesar să se organizeze o vizită la Orașul Interzis din Beijing pentru a nu se epuiza inutil în acest spațiu nebunesc.

De aceea, am pregătit un ghid de călătorie cu toate informațiile practice necesare: un scurt istoric, principalele atracții ale acestui înalt loc al culturii chineze, precum și accesele care trebuie privilegiate, orarele și prețurile: deci, mergem să vizităm Orașul Interzis din Beijing?

Istoria Orașului Interzis din Beijing

Orașul Interzis

La începutul secolului al XV-lea, împăratul domnitor Yongle din dinastia Ming, a decis să mute capitala, aflată atunci în Nanjing a fost apoi necesar să se creeze un palat pe măsura puterii sale. Construcția Orașului Interzis a început în 1406 și a fost finalizată mai puțin de cincisprezece ani mai târziu, ceea ce, pentru acea vreme, a fost o performanță fără precedent! Peste două sute de mii de muncitori au participat la construcția acestui complex monumental, care este și astăzi cel mai mare complex palatinal din lume: se întinde pe 72 de hectare, are 960 de metri lungime și 750 de metri lățime și este înconjurat de un zid înalt de aproape 10 metri, care adăpostește pavilioane, temple, palate și grădini. Construite în mare parte din lemn, materialele proveneau din cele patru colțuri ale imperiului, iar asamblarea lor a demonstrat un know-how arhitectural impresionant.

De-a lungul istoriei sale, Orașul Interzis – al cărui acces era extrem de reglementat și de care omul de rând nu se putea apropia și privi sub niciun pretext, de unde și numele său – va fi distrus și apoi reconstruit de mai multe ori: majoritatea clădirilor vizibile astăzi datează din secolul al XVIII-lea. A fost reședința a aproximativ douăzeci de împărați ai dinastiei Ming și Qing între 1420 și 1924, până la Puyi ultimul împărat, a fost înlăturat în urma unui putsch: din acel moment, și-a deschis porțile pentru publicul chinez și i-a permis să viziteze Orașul Interzis din Beijing, un spațiu care fusese interzis timp de 500 de ani, fiind redenumit “Gugong Bówùyuàn”, ceea ce înseamnă “Muzeul Palatului” în chineză

Ce să vezi și ce să faci în Orașul Interzis din Beijing?

Orașul Interzis

Orașul Interzis conține 980 de clădiri cu numeroase relicve tipice civilizației chineze. O anecdotă amuzantă: din timpuri imemoriale, în Orașul Interzis existau 9999 camere, pentru că numai zeitățile își permiteau să construiască clădiri cu mai mult de 10000 de camere! De fapt, acest număr a fost umflat și, de la un studiu din 1973, a fost contabilizat un total de puțin peste 8700 de camere – ceea ce este deja colosal, desigur.

Acestea conțin colecții istorice și legende fascinante care pot fi descoperite în timpul vizitei! De fapt, cele șase palate situate exact pe axa centrală sunt cele mai importante și, prin urmare, cele mai populare printre turiști, care le vizitează doar înainte de a-și încheia vizita cu Grădina Imperială din nord. Aceste palate conțin expoziții care pun în evidență viața cotidiană imperială: amintim, printre altele, Palatul Cultului Strămoșilor și Galeria Ceasului, Galeria Bronzului din Palatul Grației Cerești, splendidele porțelanuri și ceramică din Palatul Gloriei Literare sau picturile și caligrafiile din Palatul Prozeliților Militare!

Unele locuri, mai puțin frecventate, merită, de asemenea, o diversiune atunci când vizitați Orașul Interzis din Beijing, cum ar fi camera împăratului din Palatul Hranei Spiritului sau Palatul Tranchilității Binevoitoare, care îi găzduia soțiile. Pavilionul adâncimii literare, unde era găzduită biblioteca imperială, este singura clădire din complex acoperită cu dale verzi.

În ciuda dimensiunii gigantice a orașului, este ușor de vizitat Orașul Interzis din Beijing: este situat chiar în inima metropolei, chiar în centrul orașului. Deși există mai multe porți de intrare în Orașul Interzis, vă recomandăm să intrați în acest loc unic prin monumentala Piața Tian An Men chiar în afara Orașului Interzis din Beijing, accesibil prin intermediul metrou la stațiile “Tian An Men West” sau “Tian An Men East”; dar și prin taxicare sunt încă foarte accesibile și care abundă în oraș!

Orașul Interzis din Beijing – orar și tarife

Orașul Interzis

CALENDAR

Este posibil să vizitați Orașul Interzis din Beijing din De la 8:30am la 5pm din aprilie până în octombrie, iar din De la 8.30 la 16.30 între noiembrie și martie, cu excepția zilelor de luni, când palatul este închis. Vă recomandăm, în special, dacă vizitați în timpul sezonului estival, să începeți vizita imediat ce situl este deschis: va fi mai puțin aglomerat, iar temperaturile ridicate din Beijing în timpul sezonului vor fi mai suportabile!

TARIFE

Taxa de intrare este extrem de accesibilă având în vedere importanța culturală a locului: din noiembrie până în martie, vă va costa 40 de yuani, adică 5,30 €. Iar din aprilie până în octombrie, 60 de yuani, adică puțin sub 8 € ! Pentru 40 de yuani se va oferi un ghid audio, astfel încât să vă puteți face o idee bună despre loc și să nu pierdeți nimic atunci când vizitați Orașul Interzis din Beijing.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Vizitarea Orașului Interzis din Beijing necesită o pregătire atentă. De la momentul vizitei până la accesibilitatea site-ului, am enumerat cele mai importante puncte:

– Contați pe cel puțin patru ore pentru a vizita Orașul Interzis din Beijing: de fapt, există peste un milion de opere de artă în colecțiile Muzeului Palatului; oricare dintre ele veți alege, veți fi uimiți și veți lua acasă amintiri de neuitat!

– În cazul în care animale nu au voie în Orașul Interzis din Beijing

– În cazul în care fotografii sunt permise în majoritatea camerelor, dar nu veți avea voie să folosiți blițul sau trepiedul dvs.

– Este posibil să cumpărați să mănânce dacă veniți să vizitați Orașul Interzis din Beijing

– Unele vestiare sunt disponibile la intrarea în Orașul Interzis din Beijing

– Axa centrală a muzeului palatului este accesibil pentru utilizatorii de scaune cu rotile și alți vizitatori care ar trebui să evite scările. O hartă de acces pentru vizita dvs. este disponibilă făcând clic pe acest link.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro