Vizitați Opera La Fenice din Veneția: bilete, prețuri, ore de deschidere

Oraș situat în nord-estul Italiei, pe malul Mării Adriatice, Veneția este o colecție de 118 insule înconjurate și conectate printr-o rețea vastă de canale și poduri, formând o lagună gigantică între estuarele Po și Piave.

Declarată patrimoniu mondial UNESCO, Veneția este cunoscută în întreaga lume pentru patrimoniul său istoric, cultural, artistic și arhitectural colosal și are o populație de 269.810 locuitori (dintre care 58.666 trăiesc în centrul istoric).

Dar populația este de aproape 100 de ori mai mare dacă includem și cele 23 de milioane de turiști care vizitează Veneția în fiecare an.

Printre obiectivele turistice care trebuie neapărat vizitate în Veneția se numără Opera La Fenice din cartierul San Marco, una dintre cele mai somptuoase și faimoase din istoria operei italiene.

Inaugurat în 1792, a fost distrus de mai multe ori și reconstruit în mod identic. O vizită la Opera La Fenice este deseori descrisă ca fiind o vizită obligatorie, de neratat și de neuitat. Iată care sunt elementele esențiale despre această vizită de neratat la Veneția.

O scurtă istorie a Operei La Fenice

Comandat de orașul Veneția după ce teatrul San Benedetto a ars în 1773, teatrul de operă La Fenice este în stil neoclasic, cu cinci etaje suprapuse, împodobite cu aurire, ca și cum te-ai afla în interiorul Colosseumului (cu puțină imaginație).

Inaugurată în 1792, găzduiește cele mai mari opere din Europa (Bellini, Rossini): de exemplu, aici se joacă operele lui G. Verdi (Rigoletto, La Traviata).

În 1836 și 1996, două incendii au distrus Opera. Opera La Fenice este unul dintre cele mai emblematice locuri ale culturii italiene și cel mai renumit loc din lume pentru spectacolele de operă.

Sfaturile noastre pentru a vizita Opera La Fenice din Veneția

Vizitați Opera La Fenice din Veneția

Credit foto: Shutterstock – Isogood_patrick

Pentru a vă ajuta să vă organizați cât mai bine vizita și pentru a vă optimiza timpul odată ce ați cumpărat biletul pentru Opera La Fenice, iată câteva sfaturi.

Vizitați Opera La Fenice cu un audioghid

În timpul vizitei, puteți lua un ghid audio pentru a vă face vizita și mai interesantă. Ghidul audio este disponibil în mai multe limbi, inclusiv în franceză, și este inclus în prețul biletului de intrare.

Vă rugăm să rețineți că personalul Operei vă va solicita un act de identitate la intrare.

Vizitați Opera La Fenice cu ajutorul aplicației pentru smartphone

O cerere oficială este disponibilă pe site-ul muzeului. Îl puteți descărca înainte de vizită pentru a-l pregăti bine.

Cu această aplicație puteți descărca ghidul audio direct pe telefon. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de codul furnizat pe biletul dumneavoastră pentru Opera La Fenice.

Cel mai bun moment pentru a vizita Opera La Fenice din Veneția

Cel mai bun moment pentru a evita aglomerația este în timpul săptămânii. Deci, dați preferință diminețiimai ales dacă sunteți în vizită în weekend. Vă sfătuim să sosiți în termen de o oră de la deschidere pentru a evita cozile lungi.

Durata unei vizite

Durata medie a unei vizite cu audioghidul este de 45 de minute. Dacă alegeți turul ghidat seara cu aperitiv, numărați 1h15.

Participarea la un spectacol

Puteți consulta programul de spectacole pe site-ul site-ul oficial al operei și alegeți în avans camera dumneavoastră pentru a vizita Opera La Fenice.

Ce trebuie să faci când vizitezi Opera La Fenice din Veneția?

Interiorul Operei Fenice

Credit foto: Shutterstock – pisaphotography

Să vizitezi Opera La Fenice din Veneția înseamnă să descoperi cel mai faimos și renumit loc din istoria operei italiene.

Foaierul

Urmând ghidul audio care vă este oferit la intrare, vizita începe cu istoria clădirii și construcția acesteia. Veți afla despre incendii, arhitecții care au participat la reconstrucția sa și reprezentările vremii.

Lojile și Loja Regală

Veți merge apoi în cabinele de probă și veți avea privilegiul de a admira loja regală. Puneți-vă în pielea marilor lorzi ai vremii care veneau să admire din lojele lor cele mai mari creații ale Operei, devenite celebre în întreaga lume.

Sala de spectacole

Veți ajunge apoi în sala de spectacole, plină de istorie și emoție. În jurul tău, dacă privești în sus, vei vedea cinci etaje de cutii, fin decorate în roșu și auriu.

Frumusețea locului vă va uimi cu siguranță, cu pardoseala sa sublimă din parchet sau tavanul său magnific decorat cu un candelabru gigantic. Atmosfera din această cameră vă va lăsa fără cuvinte, cu siguranță.

Camerele Apollinee

Mergeți apoi în camerele laterale, pentru a descoperi culisele în care se pregătesc artiștii.

Expoziția

Vizita la teatru se va încheia cu o expoziție despre marea Maria Callas, alias “La Callas”.

Cât costă un bilet la Opera La Fenice din Veneția?

Vizitați Opera Fenice din Veneția

Credit foto: Shutterstock – Marco Rubino

Doriți să vizitați Opera La Fenice din Veneția? Iată prețurile de vizitare de pe site-ul oficial al Operei.

Bilet pentru Opera La Fenice:

  • Prețul întreg : 11€ ;
  • Tarif redus : 7€ (copii peste 6 ani, studenți până la 26 de ani, peste 65 de ani) ;
  • Gratuit până la 6 ani ;
  • Family Pass: familii cu un copil 23€pentru familiile cu doi copii 26€ și familiile cu trei copii 29€.

Prețul biletului include un ghid audio și posibilitatea de a vizita expoziția internă dedicată Mariei Callas.

Tururi ghidate :

  • Tur ghidat complet (grupuri de minim 12 persoane pe bază de rezervare, culise, loja regală, scenă, aperitiv venețian) : 39€ ;
  • “Moonlight Tour (grupuri de cel puțin 20 de persoane, pe bază de rezervare, vizită exclusivă cu un ghid expert, seara după ora 19.00) : 25€ ;
  • “Turul la lumina lunii cu cocktail (grupuri de cel puțin 15 persoane pe bază de rezervare, vizită ghidată exclusiv seara, după ora 19.00), cocktail : 45€ + 22% TVA.

Vă rugăm să rețineți că pentru a asista la un concert, balet sau operă de artă lirică, primele prețuri sunt de la 40€.

Opera Veneția

Credit foto: Shutterstock – Heracles Kritikos

Vă puteți rezerva cu ușurință biletul pentru Opera La Fenice din Veneția pe site-ul oficial al Operei. De asemenea, puteți alege să vă cumpărați biletul de pe un site web al unei terțe părți și să profitați de anumite reduceri sau tururi ghidate.

Cu toate acestea, se recomandă să vă rezervați biletul pentru Opera La Fenice online, cu cel puțin două luni înainte, din cauza numărului mare de vizitatori pe tot parcursul anului.

Există tururi ghidate la Opera La Fenice din Veneția?

Candelabru de la Opera Fenice

Credit foto: Shutterstock – Alla Iatsun

Opera oferă un serviciu de tur ghidat pentru grupuri, disponibil la cerere. Un ghid pasionat vă va însoți și veți descoperi istoria acestei clădiri: diferitele opere care au trecut prin zidurile sale și toate secretele din culisele acestui loc plin de istorie. Iar pentru a încheia vizita cu stil, Opera vă oferă un aperitiv venețian.

Site-ul oficial al Operei La Fenice oferă, de asemenea, alte două “servicii exclusive”. Primul este “Moonlight Tour”. Acesta este un tur ghidat exclusiv seara, după ora 19.00, de 45 de minute cu un ghid expert.

Cel de-al doilea, “Turul la lumina lunii cu cocktail”, este același tur ghidat, cu un 19h de asemenea. Dar partea cea mai bună este că vizita se încheie cu un cocktail tipic venețian într-una dintre camerele sublime ale Operei.

Unii furnizori externi de servicii oferă, de asemenea, tururi ghidate ale Operei, adesea la prețuri foarte atractive.

Opera La Fenice Veneția

Credit foto: Shutterstock – Melanie Lemahieu

Dacă există un loc unde să vezi o operă sau un spectacol, acela este Opera La Fenice din Veneția! În fiecare an, din octombrie până în iulie și aproape în fiecare seară a săptămânii, au loc opere, desigur, dar și concerte clasice și balet de dans.

Dacă sunteți un pic novice, alegeți operele care nu trebuie ratate, cum ar fi La Traviata, Bărbierul din Sevillasau Carmen.

Operele sunt adesea subtitrate în engleză sau italiană. De aceea, vă sfătuim să citiți cu atenție această broșură, pentru a afla mai multe despre lucrare și pentru a putea urmări mai ușor spectacolul.

În cele din urmă, este foarte nepotrivit să ajungeți târziu la Operă și este posibil să nu mai puteți intra odată ce orchestra este instalată! Așa că nu uitați să ajungeți devreme.

Orarul de funcționare al Operei La Fenice din Veneția

Opera Fenice din Veneția

Credit foto: Shutterstock – Andrea Izzotti

Vizitele încep de la 9h30 în fiecare zi, dar orele variază în funcție de piesa de teatru care se joacă, de repetiții sau de orele de montare și demontare a echipamentului.

Teatrul este deschis în fiecare zi până la 18hdar uneori se închide mai devreme de 13h.

Exteriorul Operei Fenice

Credit foto: Shutterstock – JeanLucIchard

Situat convenabil în centrul Veneției, între Bazilica Sfântul Marcu și colecția Guggenheim, există două opțiuni pentru a ajunge la operă:

  • Pe jos: Punctul de întâlnire: Campo San Fantin, 1965, 30124 Venezia ;
  • Cu Vaporetto (vaporașul public): Stația Santa Maria del Giglio (linia 1).

Unde să stați în apropiere de Opera La Fenice din Veneția?

Opera Veneția

Credit foto: Shutterstock – Andrea Luciani

Opera La Fenice din Veneția este situată în cartierul San Marco, cea mai centrală zonă din Veneția. Acest lucru îl face să fie locul ideal de cazare.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro