Vizitați Opéra Garnier din Paris: bilete, prețuri, ore de deschidere

Opéra Garnier este un monument istoric din Paris și unul dintre cele mai importante locuri din cultura franceză. Un must-see
de vizitat în timpul șederii tale la Paris!

Acesta povestește o parte din istoria Parisului. Fața artistică a capitalei, cu trăsăturile sale haussmanniene, Opera Garnier sau Palais Garnier simbolizează scena teatrală și luxul parizian. Semnătură a unui proiect spectaculos conceput și realizat de creatorul al cărui nume îl poartă, este unul dintre acele repere culturale franceze a căror popularitate nu dispare niciodată. O carismă și o prezență care rezonează dincolo de scenă… În spatele zidurilor sale de arhitectură splendidă, Opéra Garnier a jucat un rol important în cinematografia franceză, ca în “Le fantôme de l’Opéra” și “La Grande Vadrouille”.

Clasificat astăzi ca monument istoric, rămâne un loc de vizitat pentru turiștii din întreaga lume și o adresă pentru iubitorii de operă și de spectacole coregrafice. Deci, ce să faci și ce să vezi la Palais Garnier din Paris? Cum puteți ajunge acolo și care sunt taxele de intrare? Aflați tot ce trebuie să știți despre vizitarea Operei Garnier din Paris, un monument istoric din Orașul Luminii.

Istoria Operei Garnier

Istoria Operei Garnier din Paris

Credit foto: De la Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock.com

La fel ca poveștile care au modelat cultura franceză, cea a Operei Garnier începe cu mult înainte de nașterea sa. În 1793, un prim teatru construit de actrița și regizoarea Monsantier își deschide porțile vizavi de Biblioteca Națională. Cu o capacitate de 1.600 de locuri, localul a fost conceput pentru a pune în valoare scena locală. La aproximativ un an de la inaugurare, Monsantier a fost acuzat că a încercat să dea foc Bibliotecii Naționale, iar conducerea teatrului a fost încredințată Operei. Deși spectacolele au fost menținute până atunci, viitorul teatrului Monsantier a luat o cu totul altă întorsătură atunci când un duce a fost asasinat acolo după un spectacol în 1820: un act care l-a determinat pe Ludovic al XVIII-lea să ordone demolarea teatrului.

Emoționat de acest act simbolic pentru cultură, arhitectul François Debret a preluat apoi conducerea unui proiect de reconstrucție: în doar câteva luni, s-a născut Opéra Peletier. Inaugurat în 1821, a fost considerat un loc de desfășurare temporară până la construirea unui nou teatru de operă care să găzduiască permanent scena pentru operă și coregrafie. În 1858, la Operă a avut loc un atentat la viața lui Napoleon al III-lea, ceea ce l-a determinat pe împărat să dorească să o mute pentru a construi un loc mai sigur pentru clasa superioară națională.

Prin urmare, abia doi ani mai târziu, în 1860, a fost lansat proiectul ” Academia Imperială de Muzică și Dans “a fost lansat. Pentru a face acest lucru, Napoleon al III-lea a început prin a solicita arhitecți printr-un concurs de amploare: în total, 171 de candidați au răspuns la ofertă! Printre aceștia, nume mari precum Eugène Viollet-le-Duc și George Eugène Haussmann și-au încercat norocul. În cele din urmă și spre surprinderea tuturor, Charles Garnier un tânăr arhitect în vârstă de 35 de ani, a fost ales de juriul care i-a încredințat în unanimitate conducerea proiectului. Proiectul a fost lansat și lucrările au început, iar prima piatră a fost pusă la 21 iulie 1862 de către contele Walewski.

În total, construcția Operei a durat câțiva ani lungi: în timpul războiului franco-prusian, construcția a fost întreruptă și reluată abia la sfârșitul conflictului, odată cu căderea celui de-al Doilea Imperiu. Cu toate acestea, lucrările au fost reluate sub Toisième République, chiar dacă proiectul a avut dificultăți în a vedea lumina zilei… Și pe bună dreptate, costul construcției s-a dovedit a fi mai mare decât cel acordat inițial sub Napoleon al III-lea, însă fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor au fost acordate între timp altor proiecte de construcție, cum ar fi Hôtel-Dieu. Până într-o zi, în noaptea de 28 spre 29 octombrie 1873, când Opera Peletier a fost distrusă de un incendiu: un eveniment tragic sau, mai degrabă, o binecuvântare pentru arhitectul nostru, căruia i s-au acordat șase milioane nouă sute de mii de franci pentru a finaliza cât mai repede construcția noii Opere.

La 5 ianuarie 1875, Opéra Garnier a fost în sfârșit inaugurată cu mare pompă și ceremonie în prezența președintelui Republicii. Patrice de Mac-Mahon. Simbol al Parisului celui de-al Doilea Imperiu, Opéra Garnier a devenit un simbol al luxului și a devenit ceea ce știm astăzi: o Mecca a culturii franceze.

Ce să vezi și ce să faci la Opéra Garnier din Paris?

Ce să vezi și ce să faci la Opéra Garnier din Paris?

Credit foto: De la Isogood_patrick / Shutterstock.com

Exteriorul

Dacă Opéra Garnier adăpostește multe comori între zidurile sale, merită să ne amintim că și exteriorul său merită privit! O capodoperă arhitecturală, clădirea fațada monumentului singur dă tonul vizitei. De la ” Harmony ” à ” Poezie “Busturile lui Rossini, Mozart sau Beethoven sculptate de Evrard și Chabaud, fiecare detaliu, până la ultima coloană, este opera unui maestru. Un sfat: faceți-vă timp să observați pereții care împodobesc Opera.

Pythia

Figură de casă a monumentului, ” Pythia “(Ducesa de Castiglione-Colonna) este o statuie realizată de Adèle d’Affry (Marcello) și a fost ales de Garnier în 1870. Instalat sub Scara Mare, acesta îl reprezintă pe patronul artiștilor și simbolizează pe cel care arată calea.

Scara Mare

După ce ați traversat Bazinul Pythian, mergeți spre Scara Mare. La picioarele sale, alegorii feminine care țin buchete de lumină îi întâmpină pe vizitatori, în timp ce balcoanele și superba naos de marmură depășesc treptele mari ale scării duble până la 30 de metri. Chiar și mai sus, plafonul somptuos îndeamnă la reverie cu lucrările sale semnate Isidore Pils cum ar fi ” Farmecul muzicii “și ” Triumful lui Appollon “Triumful lui Appollon” oferă un adevărat spectacol. Un loc social emblematic, care permitea la vremea respectivă să se observe noii sosiți de la balcoane.

Sala de spectacole

Construit în tradiția teatrelor italiene, auditoriul a fost proiectat astfel încât toți spectatorii să poată vedea atât scena, cât și sala. Cu alte cuvinte, scaunele au fost aranjate astfel încât să poată vedea și să fie văzute. Pe lângă designul său, sala de spectacole găzduiește și câteva minuni. Sunet tavanCea mai remarcabilă dintre acestea este maiestuoasa pânză de 220 m² pictată de Chagall ca un omagiu adus unui număr de paisprezece coregrafi și compozitori. Candelabrul din bronz și cristal, cu cele 340 de lumini (echivalentul unei case cu două etaje), face ca totul să fie și mai măreț, la fel ca și cortina de scenă. Aurirea, catifeaua și marmura, la rândul lor și peste tot, sporesc frumusețea camerei.

Marele Foaier

Inspirat de “Galerie des Glaces”, Grand Foyer are tendința de a întoarce capetele! Și pe bună dreptate, fiecare sculptură, tablou, pictură, aurire, oglindă și fereastră simbolizează locul în aceeași măsură în care îl amplifică. Pentru anecdotă, aceasta a permis spectatorilor să se întâlnească în timpul pauzei, un loc de schimb, pe scurt, rezervat inițial bărbaților (femeile au rămas în cabinele de probă).

Biblioteca-Muzeu

Pe două niveluri, Biblioteca-Muzeu al Operei prezintă colecții permanente de picturi, desene, fotografii și decoruri din aproape trei secole de teatru. Sala de lectură de la al doilea nivel este rezervată cercetătorilor.

Galeria Orchestra

Galeria Orchestrei, una dintre cele mai recente atracții ale monumentului, oferă o altă perspectivă asupra Operei, cu un documentar audiovizual care îi urmărește istoria.

Locurile secrete

Deși nu toate sunt accesibile publicului larg, Opéra Garnier găzduiește și alte locuri mai secrete. De exemplu, zonele din culise, altădată rezervate doar abonaților în timpul pauzei, sau celebrul “Lac al Operei”, care este de fapt o piscină subterană situată sub scena principală, unde se antrenează pompierii și spărgătorii de broaște.

 • Pe jos La colțul străzilor Scribe și Auber, 75009 Paris
 • Cu metroul Stația Opéra, liniile 3, 7, 8
 • Prin RER Stația Auber, linia A
 • Cu autobuzul Liniile 20, 21, 22, 27, 29, 42, 52, 53, 66, 68, 81, 95
 • Cu mașina Q-Park Edouard VII – Rue Bruno Coquatrix 75009 Paris (vis-a-vis de 23 Rue de Caumartin)

Orele de deschidere și prețurile de la Opéra Garnier

Orarul și prețurile de la Opéra Garnier din Paris

Credit foto: De Kiev.Victor / Shutterstock.com

CALENDAR

Opéra Garnier este deschis în fiecare zi între orele 10.00 și 16.30 și se închide la 1 ianuarie și la 1 mai.

 • Tururi ghidate Miercuri, sâmbătă și duminică la orele 11.30 și 15.30
 • În iulie și august, se oferă o vizită suplimentară la ora 14.00.
 • Vă rugăm să rețineți că închideri excepționale la ora 13.00 (variabil pe parcursul anului)

TARIFE

 • Adult 12€ (în afara perioadei de desfășurare a expoziției)
 • Tineri cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani : 10€
 • Gratuit pentru copii sub 12 ani, persoane cu handicap însoțite și șomeri
 • Audioghid : +5€
TravelMax.ro