Vizitați Muzeul Thyssen din Madrid: bilete, prețuri, ore de deschidere

Rămâi în Madrid? Parcurgeți istoria picturii, din Evul Mediu până în prezent, descoperind impresionanta colecție a Muzeului Thyssen din Madrid!

După ce ați vizitat Muzeul Prado și Muzeul Reina Sofia, unde altundeva puteți să vă umpleți de artă în Madrid? Situat ideal pe Promenada Artei (Paseo del Arte), Muzeul Thyssen-Bornemisza vă permite să descoperiți noi opere. Dar nu vă lăsați păcăliți! Colecția sa impresionantă de peste o mie de piese este unică. Muzeul Thyssen vă oferă o adevărată călătorie prin diferite perioade ale picturii europene. Amenajarea bine gândită a muzeului promite o vizită ușoară și plăcută. Un loc de vizitat în timpul șederii dumneavoastră în capitala spaniolă! Istoria muzeului, operele, orele de deschidere, prețurile… Pentru a vizita Muzeul Thyssen din Madrid, iată informațiile pe care trebuie să le cunoașteți.

Istoria Muzeului Thyssen din Madrid

Istoria Muzeului Thyssen din Madrid

Credit foto: Shutterstock / EQRoy

Muzeul Thyssen, o istorie de familie

Istoria muzeului este strâns legată de cea a familiei germane Thyssen-Bornemisza. Într-adevăr, aceasta din urmă a constituit una dintre cele mai importante colecții de artă din secolul XX. Totul a început cu Auguste Thyssen (1842-1926), care a dezvoltat imperiul familiei prin intermediul industriei siderurgice. A manifestat un mare interes pentru artă și l-a însărcinat pe Auguste Rodin să creeze o serie de șapte sculpturi în marmură. Ele au marcat începutul colecției! Din păcate, s-a anunțat Primul Război Mondial și proiectul a fost amânat…

Abia în 1956, fiul său, baronul Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza, a preluat colecția. A început în anii 1920 cu lucrări legate de impresionism, de pictura americană din secolul al XIX-lea și de avangarda secolului al XX-lea. Până la moartea sa, în 1947, a colecționat aproape 530 de tablouri! Acestea au fost apoi lăsate moștenire tuturor moștenitorilor săi. Cu toate acestea, unul dintre fiii săi a cumpărat întreaga colecție și a reunit-o. Apoi a adăugat câteva picturi din secolele al XIV-lea și al XV-lea, primitivi flamanzi și lucrări din Renașterea germană. Vila Favorita din Elveția, unde era găzduită colecția la acea vreme, a devenit prea mică pentru a găzdui numeroasele opere de artă. Prin urmare, Heinrich (fiul) a decis să le transfere la palatul Villahermosa, situat Paseo del Arte în Madrid! Această splendidă clădire neoclasică de la sfârșitul secolului al XVII-lea a devenit leagănul colecției.

Deschiderea Muzeului Thyssen din Madrid

Muzeul Thyssen își deschide porțile pentru public în 1992 la Madrid și în 1993 la Barcelona. Dar cum a reușit familia Thyssen-Bornemisza să își transfere impresionanta colecție în Spania? În anii ’80, prima abordare a fost făcută… sub radar! Guvernul spaniol dorea să cumpere un tablou de Goya exportat ilegal, La Marquesa de Santa Cruz. În căutare de sponsori, a contactat familia. Dar negocierile au luat o turnură radical diferită. În cele din urmă, nu a mai fost vorba de a găsi fonduri pentru a cumpăra Goya. Guvernul s-a oferit să găzduiască colecția!

Colecția familiei Thyssen-Bornemisza este foarte râvnită. Cu toate acestea, Spania a acceptat toate condițiile! Acordul a fost semnat, iar muzeul și-a deschis porțile. Doar un an mai târziu, în iunie 1993, guvernul spaniol a cumpărat majoritatea operelor din colecție pentru 350 de milioane de dolari. Adevărata valoare a colecției? Ar valora 2000 de milioane de dolari! Știrea a făcut înconjurul lumii și a ajuns chiar pe prima pagină a ziarului New York Times. Motivul acestei discrepanțe este simplu: baronul a dorit să asigure continuitatea colecției în întregime. În 2004, colecția a fost extinsă de văduva lui Heinrich, Carmen. În cele din urmă, în 2017, muzeul a primit statutul de muzeu național, subliniind faptul că colecția a devenit proprietate publică.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Thyssen din Madrid

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Thyssen din Madrid

Credit foto: Shutterstock / dmitro2009

Să vizitezi Muzeul Thyssen din Madrid înseamnă să contemplezi o adevărată panoramă a istoriei picturii europene. Sunt expuse nu mai puțin de șapte secole de pictură! În toate camerele veți găsi adevărate capodopere. Sunt expuse lucrări de Van Gogh, Rembrandt, Gauguin și Klee, TupeuDuccio, Monet, Rubens, Caravaggio și mulți alții! Muzeul are 21 de săli, fiecare corespunzând unei perioade, unei școli sau unei teme. În concluzie, este o vizită ideală pentru cei care caută eclectismul. Doriți să vă faceți o idee despre ceea ce veți găsi când veți vizita Muzeul Thyssen? Iată câteva colecții care ies în evidență din mulțime!

Sculpturile lui Auguste Rodin

În holul muzeului, veți găsi pionierii colecției muzeului: sculpturile de Rodin !

Opere din Evul Mediu până în epoca modernă

În primele câteva camere veți găsi picturi italiene și olandeze primitive și alte picturi medievale. O vizită la Muzeul Thyssen este ca și cum ai vedea cum trece istoria prin fața ochilor tăi. Veți vedea lucrări de Cranach, Bosch, Titian, Rubens, Caravaggio, Fragonard etc.

Impresioniștii

Dacă ar exista un singur motiv pentru a vizita Muzeul Thyssen? Este vorba de colecția sa de impresioniști și postimpresioniști. Este cea mai mare din Spania și una dintre cele mai bogate din Europa! De la Monet la Renoir, trecând prin Pissaro, veți descoperi capodopere ale acestei mișcări transgresive.

Avangarda secolului XX

Aici veți călători în prima jumătate a secolului XX. Muzeul Thyssen găzduiește o colecție importantă a mișcării de avangardă: Munch, Delaunay, Hopper și mulți alții.

Artă modernă și contemporană

La parter veți găsi o colecție de artă modernă și contemporană. Vă așteaptă adevărate capodopere: Picasso, Chagall, Braque, Magritte, Miro… Sunt o reprezentare perfectă a fauvismului, cubismului și suprarealismului.

Expoziții temporare

Vizitarea Muzeului Thyssen vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a admira expoziții temporare. Acestea abordează cu brio teme diverse: modă spaniolă, fotografie, bijuterii antice etc. Acestea pot fi, de asemenea, retrospective.

Doriți să vizitați Muzeul Thyssen? Există mai multe modalități de a ajunge acolo:

  • Metro Opriți la stația Sol, deservită de liniile 1, 2 și 3;
  • Autobuz Liniile 1, 2, 5, 9, 10, 14, 15, 20, 27, 34, 37, 41, 51, 52, 53, 74, 146 și 150 deservesc muzeul;
  • Bicicleta Cea mai apropiată stație BiciMad este numărul 29 de pe calle del Marqués de Cubas ;
  • Mașină Puteți parca în parcarea Las Cortes;
  • Tren Cele mai apropiate stații sunt Estación de Atocha și Estación de Recoletos.

Orarul și prețurile de la Muzeul Thyssen

Orarul și prețurile de la Muzeul Thyssen

Credit foto: Shutterstock / dmitro2009

CALENDAR

  • Luni De la 12:00 la 16:00 (intrare gratuită la muzeu)
  • De marți până duminică De la 10:00 la 19:00.

Vă rugăm să rețineți Orele de acces la expozițiile temporare pot varia.

TARIFE

Iată prețurile biletelor, care includ vizite la expoziția permanentă și expoziții temporare :

  • Tarif general : 12 €
  • Tarif redus (studenți internaționali, peste 65 de ani, familii numeroase): 8 €.
  • Gratuit (-18 ani, persoane cu handicap 33%, șomeri)

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Accesul la expoziția permanentă este gratuit pentru toată lumea, luni, de la 12.00 la 16.00
– Muzeul este deschis pentru persoane cu dizabilități. Nu ezitați să îi sunați pentru informații suplimentare;
– Unele audioguide sunt disponibile gratuit. Acestea vă permit să aflați mai multe despre cele mai emblematice 20 de lucrări ale muzeului;
– Activități și vizite accesibile pentru toate categoriile de public sunt organizate. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al Muzeului Thyssen.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro