Vizitați Muzeul Rodin din Paris: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Muzeul Rodin pentru o imersiune totală în lumea lui Rodin, unul dintre cei mai importanți sculptori francezi ai timpului său!

Este imposibil să-l menționezi pe Rodin fără să te gândești la remarcabilul său Gânditor (1882), care este una dintre numeroasele capodopere din Muzeul Rodin din Paris. Colecția bogată și variată a muzeului este formată din sculpturi, desene, gravuri, picturi, ceramică, fotografii, arhive și antichități create sau colectate de sculptor în timpul vieții sale. Descoperim trecutul și opera artistului, trecând de la o cameră la alta a hotelului Biron, înainte de a ne plimba prin somptuoasa sa grădină, unde statui impresionante au fost împrăștiate ici și colo.

Ești tentat? Iată tot ce trebuie să știți înainte de a vizita Muzeul Rodin din Paris!

Istoria Muzeului Rodin

Istoria Muzeului Rodin din Paris

Credit foto: Shutterstock / wjarek

Creată în 1916 la inițiativa sculptorului Auguste Rodin (1840-1917) însuși, Muzeul Rodin din Paris (Hôtel Biron) este unul dintre cele două situri dedicate conservării și difuzării operei artistului. Cel de-al doilea este Villa des Brillants și parcul său din Meudon, unde Rodin și-a petrecut ultimii 20 de ani din viață și unde este înmormântat. Aceste două muzee conțin aproape 6.800 de sculpturi, 10.000 de fotografii, 8.000 de desene și 8.000 de alte obiecte și gravuri ale artistului și colecționarului Rodin.

Hotelul Biron, construit între 1727 și 1737 sub conducerea arhitectului regelui, Jean Aubert, a fost inițial locuința bogatului finanțist. Abraham Peyrenc de Moras. Închiriat mai întâi ducesei de Maine, vândut viitorului mareșal de Biron și apoi altora, hotelul a evoluat și s-a extins. Dar, de la începutul secolului XX, mulți artiști, precum scriitorul Jean Cocteau (1889-1963) și pictorul Henri Matisse (1869-1954), au preluat chiriașii. În 1908, Rodin a descoperit acest loc și l-a închiriat parțial pentru a-și instala studiourile, înainte de a ocupa întregul hotel trei ani mai târziu.

În 1911, proprietatea a fost cumpărată de stat, care, la cererea lui Rodin, în schimbul donațiilor de opere, drepturi de autor și reședința sa din Meudon, a acceptat în 1916 ca locul să fie dedicat în întregime artistului, sub numele de Muzeul Rodin. Muzeul a fost inaugurat în 1919, la doi ani după moartea sculptorului.

De atunci, hotelul și grădina sa, clasificate ca monumente istorice, au fost supuse unor lucrări de renovare majore pentru a găzdui miile de lucrări, precum și numărul tot mai mare de vizitatori.

Ce să faci și ce să vezi la Muzeul Rodin din Paris?

Hotelul Biron

Hotelul Biron, fostul Hotel Peyrenc de Moras, este un hotel cu o suprafață conac privat care datează din secolul al XVIII-lea, unde Rodin a locuit din 1908. Este clădirea principală a Muzeului Rodin din Paris și adăpostește expoziția colecții permanente Colecțiile permanente ale artistului (picturi, sculpturi în marmură, bronz, teracotă și ipsos, precum și antichități realizate de Rodin sau colecționate), dar și câteva lucrări ale iubitei și muzei sale, sculptorul și pictorul francez Camille Claudel.

Vizita începe la parter, cu o prezentare cronologică a operelor lui Rodin și o reconstituire a conacului din vremea lui Rodin, apoi continuă la etaj cu descoperirea multiplelor fațete ale sculptorului și cu o imersiune mai profundă în lumea sa.

Grădina de sculptură

Grădina de sculptură de trei hectare este parte integrantă a Muzeului Rodin din Paris. De la renovarea sa în 1993, au existat două trasee tematice: traseul Grădina lui Orfeu la est, iar la est de Grădina Izvoarelor la vest. Luați-vă timp să vă plimbați prin această grădină vastă, cu grădina de trandafiri, patul de flori, zona de odihnă și, după cum sugerează și numele, numeroase sculpturi.

Încă din 1908, Rodin și-a expus unele dintre lucrări în această grădină. Prin urmare, nu este surprinzător să găsim unele dintre cele mai faimoase sculpturi ale artistului în acest cadru poetic, cum ar fi Burghezii din Calais (1884-1889), Poarta Iadului (1880-1917) sau Gânditorul (1882).

Galeria de marmură

Această galerie, situată în grădină, găzduiește expoziția Creațiile de marmură ale lui Rodincum ar fi lucrările Monumentul lui Victor Hugo (1889) și Mama și fiica muribundă (1910), dintre care unele nu au fost niciodată terminate (non finito).

Vechea capelă

Aveți de gând să vizitați Muzeul Rodin din Paris? Profitați de această ocazie pentru a afla despre expoziții temporare și descoperiți noi sculptori în vechea capelă!

Vândută în 1820 către trei călugărițe, proprietatea a devenit apoi o instituție de învățământ pentru fete tinere, iar aici au fost ridicate numeroase clădiri de cult, inclusiv capela (1876) în stil neogotic. După dizolvarea comunității religioase în 1904, capela a fost închisă și transformată în sală de expoziții în 1919. Capela a fost renovată de mai multe ori și găzduiește în prezent un auditoriu pentru expoziții temporare, casa de bilete, recepția și magazinul muzeului.

Sunteți un iubitor de artă sau pur și simplu sedus de vizita dumneavoastră? Plecați cu un suvenir de la Magazinul Muzeului Rodin la Paris! Veți găsi reproduceri de sculpturi, miniaturi și desene, precum și cărți, postere și bijuterii.

Cafeneaua

Situată în inima grădinii Muzeului Rodin din Paris, această cafenea fermecătoare este locul ideal pentru a lua o gustare. pauză dulce sau săratăînainte sau după vizitarea muzeului.

Sunteți acum informați despre Muzeul Rodin din Paris, să trecem la informații practice. Muzeul este situat în arondismentul 7, în inima capitalei. Cel mai simplu mod de a ajunge acolo este cu transportul public:

  • Metroul oprire Varenne (linia 13) sau Invalides (linia 8)
  • RER oprire Invalides (RER linia C)
  • Autobuzul 69, 82, 87 sau 92

Pentru cei mai curajoși care călătoresc cu Velib’ MétropoleExistă un terminal la 9 boulevard des Invalides, la mai puțin de 200 de metri de muzeu.

Orarul și prețurile Muzeului Rodin din Paris

Orarul și prețurile Muzeului Rodin din Paris

Credit foto : Shutterstock / Gimas

CALENDAR

Muzeul Rodin din Paris, precum și grădina, magazinul și cafeneaua acestuia, sunt deschise în fiecare zicu excepția zilei de luni, de la De la 10.00 la 18.30.

Atenție Vă rugăm să rețineți că nu se mai vând bilete după ora 17.30! De asemenea, muzeul se închide în mod excepțional în fiecare an la 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie. Orarul de funcționare este modificat pe 24 și 31 decembrie (închidere la ora 16.45).

TARIFE

Înainte de a vă lăsa să vizitați Muzeul Rodin din Paris, avem o ultimă informație practică de împărtășit cu dumneavoastră: prețurile. Deci, cât costă?

  • Adult : 12€
  • Tineri (18-15 ani în afara Uniunii Europene) : 9€
  • Gratuit pentru tinerii rezidenți ai Uniunii Europene (până la vârsta de 25 de ani inclusiv), persoanele cu handicap și însoțitorii acestora, persoanele în căutarea unui loc de muncă, beneficiarii ASR etc.).

Se va solicita o dovadă a dreptului de a beneficia de gratuitate sau de o reducere a taxei de intrare. Nu uitați să vă rezervați biletele online în prealabil pentru a evita să stați la coadă!

De reținut În prima duminică a fiecărei luni, de la 1 octombrie până la 31 martie, accesul la muzeu este gratuit pentru toată lumea.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Există un bilet dublu Muzeul Rodin din Paris + Muzeul d’Orsay la 21€.
– Unele audioguide în franceză, engleză, spaniolă, chineză, germană și portugheză sunt disponibile pentru un supliment de 6 €. Acestea oferă acces la mai mult de două ore de comentarii despre Muzeul Rodin din Paris și grădina acestuia.
– Muzeul este accesibil persoanelor cu dizabilități. mobilitate redusă.
– Unele locuri de parcare Pentru persoanele cu dizabilități, sunt disponibile locuri rezervate la 21 boulevard des Invalides și la intersecția dintre rue de Varenne și rue Barbet de Jouy.
– Muzeul a dezvoltat un traseu de joc disponibilă pe o tabletă cu ecran tactil, pentru a permite copiilor cu vârsta peste 6 ani să descopere muzeul și grădina acestuia prin intermediul aventurilor a două personaje fictive. Jocul durează aproximativ o oră, iar taxa de închiriere a tabletei este de 6 euro.
– Pentru a vă continua descoperirea, puteți vizita, de asemenea, site-ul Muzeul Rodin din Meudonîn Hauts-de-Seine, (5 € preț întreg / 3 € preț redus).

Lasă un comentariu

TravelMax.ro