Vizitați Muzeul Picasso din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Plănuiți o excursie în orașul lui Gaudi? Nu uitați să vizitați Muzeul Picasso din Barcelona, unde puteți admira cele mai mari opere ale lui Pablo Picasso!

La mai puțin de 2 ore de Franța, descoperiți frumoasa, dinamica și vibrantă Barcelona! În timpul șederii dumneavoastră, veți fi, fără îndoială, încântați de toate activitățile pe care orașul le are de oferit: relaxare pe plajă, cumpărături, plimbări pe jos sau cu bicicleta în oraș, ieșiri nocturne sau vizite la obiective culturale, veți găsi cu siguranță ceva de făcut care vă va încânta.

Și dacă tot vorbim de cultură și muzee, dacă sunteți iubitor de artă sau doar curios, nu ratați Muzeul Picasso din Barcelona. Un adevărat omagiu adus marelui pictor, veți descoperi câteva dintre lucrările sale, dar și întreaga sa istorie și carieră.

Așadar, pentru a vă ajuta să vizitați Muzeul Picasso din Barcelona, am pregătit un mini-ghid cu toate informațiile importante pe care trebuie să le știți.

Istoria Muzeului Picasso din Barcelona

Muzeul Picasso este situat în centrul Barcelonei, într-una dintre cele cinci case și palate mari de pe strada Montcada, construite în secolele XIII și XIV. Farmecul lor provine din stilul gotic catalan.

Clădirea principală este fostul Palat Aguilar, deținut cândva de Berenguer Aguilar și, ulterior, de mai multe familii burgheze catalane. În 1953, Consiliul Municipal din Barcelona a decis să cumpere clădirea și a deschis Muzeul Picasso în 1963. Cu timpul, muzeul a fost extins și, treptat, s-a extins în cele patru clădiri învecinate: Baró de Castellet, Mecca, Finestres și Mauri. În prezent, muzeul are o suprafață de aproape 11.000 m2.

Ideea muzeului a fost inspirată de secretarul personal și prietenul marelui Picasso, numit Jaime Sabartés. Și Picasso a fost cel care a ales să înființeze muzeul în Barcelona, unde a sosit la vârsta de 14 ani pentru a studia artele plastice.

Colecția pe care o deține a fost alcătuită din lucrări donate de secretarul Jaime Sabartés sau chiar de Picasso însuși, de soția sa și de mulți alți donatori. În total, muzeul adăpostește peste 4000 de piese, amestecând picturi, desene, gravuri, ilustrații și ceramică.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Picasso din Barcelona?

Pentru a vă organiza și a vă pregăti vizita în cel mai bun mod posibil, vă sfătuim să vizitați în prealabil muzeul Picasso, grație programului hartă interactivă.

Muzeul Picasso este pur și simplu excepțional pentru oricine îl vizitează, fie că ești un mare admirator al artistului sau doar curios. Veți fi, fără îndoială, impresionați de arhitectura gotică a locului, precum și de incredibila colecție a inevitabilului Picasso.

Veți vizita muzeul prin parcurgerea 5 palate care o alcătuiesc. De-a lungul drumului, veți descoperi primele lucrări ale celebrului Pablo Picasso și relația sa cu Barcelona.

Muzeul Picasso din Barcelona are mai mult de 4000 de lucrări datând din primii ani de viață ai lui Picasso ca artist. Aceasta deține cea mai importantă colecție de desene, picturi și sculpturi ale artistului și urmărește în ordine cronologică cariera artistului din 1890 până în 1917.

Pe parcursul anului au loc mai multe expoziții temporare pe o anumită temă, întotdeauna legată de viața artistului.

Există mai multe modalități de a ajunge la Muzeul Picasso din Barcelona, situat Carrer Montcada, 15-23, 08003 Barcelona, Spania.

Intrarea în muzeu se află la numărul 17.

– Liniile 120, 45, V15 și V17 Via Laietana
– Linii 39 51 H14 Passeig Picasso
– Linii H14 45 51 Pla de Palau
– Linia 120 Princesa

 • Cu metroul: Linia 4, stația Jaume I și linia 1, Arc de Triumf.
 • Cu mașina: Muzeul nu dispune de parcare proprie

Cele mai apropiate parcări:
– Carrer Princesa, Passeig del Born / Plaça Comercial
– Plaça de la Catedral
– Avinguda Cambó
– Via Laietana.

Orele de deschidere și prețurile Muzeului Picasso din Barcelona

Muzeul Picasso din Barcelona este deschis în fiecare zi :

 • În zilele de sărbători legale, palatul se închide la ora 15:00 sau 17:00, în funcție de zi.
 • Luni, de la 10.00 la 17.00
 • De marți până duminică, între orele 9.00 și 20.30
 • Joi, între orele 10 și 21:30

Zile de închidere : 1 ianuarie, 1 mai, 13 mai, 20 mai, 24 iunie și 25 decembrie

TARIFE

Bilet pentru colecția permanentă

 • Tarif general : 12 €
 • Tarif redus : 7 €

Bilet pentru expoziții temporare

 • Tarif general : 6,5 €
 • Tarif redus : 4,5 €

Este bine de știut: Tariful redus se aplică următorilor vizitatori, pe bază de dovadă: tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, studenți, persoane cu vârsta de peste 65 de ani, șomeri și posesori de carduri de bibliotecă din Barcelona.

Tur ghidat

 • În limba franceză, în fiecare miercuri la ora 16.00 și duminică la ora 11.15: 6 euro + prețul biletului pentru colecția permanentă

Gratuit

 • Joi după-amiaza, între orele 18 și 21.30
 • În prima duminică a lunii, de la 9.00 la 19.00.
 • Zile de vizitare: 12 februarie, 18 mai și 24 septembrie
 • Accesul va fi gratuit pe tot parcursul anului pentru următorii vizitatori, pe baza unei dovezi valabile: tineri sub 18 ani, profesori și jurnaliști.

Lasă un comentariu

TravelMax.ro