Vizitați Muzeul Pergamon din Berlin: bilete, prețuri, ore de deschidere

Căutați lucruri de făcut în timpul unui sejur în capitala germană? Nu ratați o vizită la prestigiosul Muzeu Pergamon din Berlin!

The Pergamonmuseum sau Muzeul Pergamon din Berlin, Germania, este un muzeu arheologic dedicat artei antice, islamice și din Orientul Apropiat, situat în partea de nord a Insulei Muzeelor, în inima orașului. Cu peste un milion de vizitatori pe an, este cel mai vizitat muzeu din capitala germană.

Motivul? Muzeul Pergamon, care este deja o clădire impunătoare, găzduiește comori valoroase, precum și lucrări monumentale antice, cum ar fi reconstituiri ale Marelui Altar din Pergamon, piesa sa centrală, sau ale Porții lui Ishtar.

Vizitați Muzeul Pergamon din Berlin este pe lista dvs. lista de lucruri de făcut ? Am adunat în acest articol toate informațiile utile și practice despre acest muzeu de renume mondial.

O scurtă istorie a Muzeului Pergamon din Berlin

În 1901, împăratul Wilhelm al II-lea al Germaniei inaugurează ceea ce vor fi fost începuturile Muzeului Pergamon din Berlin. Cu toate acestea, clădirea a fost considerată prea mică și instabilă pentru a găzdui rămășițele unor monumente de o magnitudine rară, cum ar fi Marele Altar din Pergamon, și a fost distrusă câțiva ani mai târziu, în 1908, pentru a face loc marelui muzeu pe care îl cunoaștem astăzi.

Proiectat de Alfred Messel și Ludwig Hoffman, doi arhitecți germani renumiți, Muzeul Pergamon din Berlin a fost construit pe o perioadă de douăzeci de ani, între 1910 și 1930. Astăzi, vizitatorii au norocul de a putea vedea comori importante din săpăturile arheologice efectuate în secolul al XIX-lea.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, muzeul a fost afectat de bombardamente, dar majoritatea colecțiilor sale au fost protejate. Numele oficial de Muzeul Pergamon pentru întregul monument a fost adoptat în 1958.

Din 2013, pe Insula Muzeului se desfășoară lucrări majore de renovare, în cadrul proiectului Masterplan MuseumsinselAcest lucru va duce la închiderea unora dintre sălile muzeului. Dar stați liniștiți, renovarea este programată să fie finalizată până în 2024!

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Pergamon din Berlin?

De ce să vizitați Muzeul Pergamon din Berlin? Acest complex vast, format din trei aripi, găzduiește colecții de la muzeele de stat din capitală: Colecția de antichități, Muzeul Orientului Apropiat și Muzeul de Artă Islamică.

Cu alte cuvinte, veți putea admira reconstituiri ale unor structuri arheologice uriașe de o amploare rară, dar și obiecte și opere de artă unice, precum sculpturi, ceramică, mozaicuri, bijuterii și alte descoperiri din trecut.

Colecția de antichități clasice

Acesta este unul dintre Colecții de artă greacă și romană cel mai important din lume. Acesta conține fragmente arhitecturale ale unor monumente antice, precum și sculpturi și obiecte care datează din perioada elenistică până la căderea Imperiului Roman.

În această parte a muzeului puteți vedea operele mitice și monumentale ale Altarul Mare din Pergamon (secolul al II-lea î.Hr.), dedicată lui Zeus, sau a lui Poarta pieței din Millet (secolul al II-lea d.Hr.), de exemplu.

Muzeul Orientului Apropiat

Mai mult de 6000 de ani de istorie sunt reuniți în această colecție impresionantă dedicată regiunilor Mesopotamia, Siria și Anatolia.

O reconstrucție a Poarta Ishtar (secolul al VI-lea î.Hr.), un extras din Calea procesională babilonianăMuzeul Pergamon din Berlin găzduiește o colecție de aproximativ 270.000 de obiecte și documente din primele zile ale scrierii, spre încântarea miilor de vizitatori curioși care vin la muzeu în fiecare an.

Muzeul de Artă Islamică

Aveți de gând să vizitați Muzeul Pergamon din Berlin? Nu ratați departamentul de artă islamică, cu prețioasele sale capodopere din secolele VII-XIX.

Acesta include o fațadă de 45 de metri de lungime a Palatul Mshatta din Iordania (secolul al VIII-lea), celebrul Sala Alep (Siria) și panourile sale din lemn pictate în culori vii (secolul al XVII-lea), dar și obiecte precum covoare din Iran, Asia Mică, Egipt și Caucaz.

Panorama

În așteptarea finalizării lucrărilor de renovare și a redeschiderii complete a localului, un Panoramă 360° A fost instalată o panoramă de 360° a orașului antic Pergamon și a operelor din colecția sa, oferind vizitatorilor o explorare captivantă. Mergeți în anul 129 d.Hr., pe coasta de vest a Asiei Mici, pentru a descoperi Altarul Pergamon în contextul său original.

Această instalație tridimensională, înaltă de 30 de metri, realizată de artistul Yadegar Asisi va fi descoperită într-un pavilion temporar, care va rămâne accesibil până la sfârșitul lucrărilor.

Muzeul Pergamon din Berlin, Germania, se bucură de o locație excelentă pe Insula Muzeelor din inima capitalei. Insula, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește nu mai puțin de cinci muzee de stat, precum și Catedrala din Berlin și Parcul Lustgarten.

Cum se ajunge acolo? Puteți alege între :

 • Metroul : U-Bahn U6 până la stația Friedrichstraße
 • Trenul : S-Bahn S1, S2 sau S25 până la stația Friedrichstraße, sau S-Bahn S5, S7 sau S75 până la stația Hackescher Markt.
 • Tramvaiul : Tramvaiul M1 sau 12 până la stația Am Kupfergraben, sau tramvaiul M4, M5 sau M6 până la stația Hackescher Markt.
 • Autobuz: Autobuz TXL până la Staatsoper, Autobuz 100 sau 200 până la Lustgarten sau Autobuz 147 până la Friedrichstraße

Odată ajunși acolo, dacă nu este specificat pe bilet, puteți alege să începeți de la Muzeul Pergamon sau de la Panorama.

Orele de deschidere și prețurile de la Muzeul Pergamon din Berlin

Muzeul Pergamon, Berlin

Credit foto: Flickr – Joan

CALENDAR

Când să vizitați Muzeul Pergamon din Berlin? Monumentul își deschide porțile în fiecare zi între orele 10 și 18și până când Joi, ora 20:00.
Vă rugăm să rețineți: nu mai este posibil să cumpărați un bilet sau să intrați cu 30 de minute înainte de ora de închidere.

TARIFE

Pentru a avea acces la Muzeul Pergamon și la Panorama, există trei tarife:

 • Rata normală : 19€
 • Tarif redus (studenți, persoane cu handicap…) : 9,50€
 • Gratuit pentru persoanele sub 18 ani

Pentru posesorii de bilete Museumsinsel Permis pentru Berlin, dacă sunteți interesat de un abonament berlinez, cum ar fi Museums pass Berlin, Welcome Card Museumsinsel sau Jahreskarte Basic, veți avea nevoie de un bilet suplimentar în valoare de 6 euro (tarif normal) sau 3 euro (tarif redus) pentru a vizita Panorama.

Nu ezitați să vă cumpărați biletele online pentru a economisi timp atunci când ajungeți acolo!

Important: biletul dvs. va fi valabil doar pentru intrarea în termen de 30 de minute de la ora aleasă în momentul achiziției.

E BINE SĂ ȘTIȚI

Pentru a avea toate informațiile în minte, iată care sunt ultimele lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vizita Muzeul Pergamon din Berlin:

 • În timpul renovării Insulei Muzeelor, care este programată să se încheie în 2024, părți ale Muzeului Pergamon sunt inaccesibil publicului.
 • Pavilionul de expoziții temporare, Le Panorama, amenajat ca substitut până la redeschiderea completă a sitului, este situat Strada Am Kupfergrabenvizavi de Museumsinsel (Insula Muzeelor).
 • Din cauza lucrărilor de construcție ample și a numărului mare de vizitatori ai muzeului, a timp de așteptare la intrare poate fi extinsă.
 • În prezent, muzeul nu este potrivit pentru persoane cu mobilitate redusă.
 • De la audioguide sunt disponibile gratuit la fața locului.
 • Este posibil să rezervați un ghid Vă rugăm să contactați direct muzeul în prealabil. Se va percepe o taxă suplimentară.

Lasă un comentariu