Vizitați Muzeul Național din Tokyo: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vii să descoperi Japonia? Apoi, nu uitați să vizitați fantasticul Muzeu Național din Tokyo, cea mai mare colecție de artă din țară!

Deschis în 1872, Muzeul Național din Tokyo este cel mai vechi și cel mai mare muzeu din Japonia. Acesta găzduiește colecții complete de artă și artefacte arheologice din Japonia și din alte țări din Asia de Est. Îl veți găsi în interiorul parcului Ueno din Taitō Ward, în nord-estul orașului Tokyo.

Doriți să vizitați Muzeul Național din Tokyo? În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a-l descoperi în cele mai bune condiții. De la sfaturi, istorie și informații practice până la prețuri și ore de deschidere, veți cunoaște elementele esențiale pentru a vă planifica vizita și a vă bucura din plin de ea!

Istoria Muzeului Național din Tokyo

Istoria Muzeului Național din Tokyo

Credit foto: Shutterstock – Andreas Mann

Muzeul Național din Tokyo a fost înființat în 1872, odată cu găzduirea primei expoziții a Muzeului Ministerului Educației în Pavilionul Taiseiden. Această expoziție a prezentat opere de artă imperiale și specimene științifice. A servit ca pregătire pentru o expoziție japoneză la Expoziția Mondială din 1873 de la Viena. După acest prim eveniment, muzeul a fost amplasat mai întâi în Uchiyamashita-cho (astăzi Uchisaiwai-cho) înainte de a fi mutat în parcul Ueno în 1882. De atunci, a rămas în această locație.

De la înființarea sa, Muzeul Național din Tokyo a suferit mai multe dezastre majore. Cutremurul din Kanto din 1923 a distrus clădirea principală și a deteriorat o parte din colecții. Clădirea principală actuală datează din 1938. De asemenea, muzeul a suferit închideri temporare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. De atunci, a rămas pașnică și oferă vizitatorilor săi o oprire culturală impresionantă!

Sfaturile noastre pentru vizitarea Muzeului Național din Tokyo

Lucrări pe hârtie, Muzeul Național din Tokyo

Credit foto: Shutterstock – Yasemin Olgunoz Berber

Veți ajunge în curând în capitala japoneză și doriți să vă organizați descoperirile? Înțelegem perfect, timpul este prețios! Pentru a vă ajuta să descoperiți acest muzeu de neratat, iată câteva sfaturi despre cum să îl vizitați cel mai bine.

Cel mai bun moment pentru a vizita Muzeul Național din Tokyo

În primul rând, trebuie să știți că vizita durează cel puțin o oră și jumătate. Dacă doriți să zăboviți și să explorați în profunzime fiecare dintre colecții, vă recomandăm totuși să vă acordați o perioadă bună de timp. jumătate de zi. Muzeul are o serie de cafenele și restaurante la prețuri accesibile. Puteți mânca cu ușurință în muzeu.

Se recomandă să veniți la muzeu dimineața și la deschidere. În acel moment sunt foarte puțini vizitatori și veți avea locul numai pentru dumneavoastră! Dacă aveți posibilitatea de a alege o perioadă, vă recomandăm toamna sau primăvara, când grădinile și ceainăriile sunt deschise.

Dacă intenționați să veniți în mijlocul zilei sau în timpul verii, vă recomandăm să vă aduceți un bilet. Cumpărând online, prețul nu este, de obicei, mai mare decât la fața locului. Și, mai presus de toate, nu va trebui să așteptați în cazul unei cozi de vizitatori sau să treceți pe la casa de bilete!

Înainte de a veni la muzeu

În cele din urmă, vă recomandăm să faceți câteva cercetări înainte de a veni. Într-adevăr, o vizită la Muzeul Național din Tokyo presupune că aveți un minim de cunoștințe despre istoria Japoniei. Exponatele reflectă estetica japoneză, și anume, prezentarea și explicațiile operelor sunt clare. Informațiile prezente sunt adesea limitate la strictul necesar, cum ar fi autorul și perioada.

Deși muzeul dispune de ghiduri audio, acestea nu sunt disponibile în limba franceză și sunt în număr limitat! Nu vă faceți griji, nu trebuie să învățați istoria țării pe de rost. Asigură-te că știi câteva lucruri de bază, ia o broșură sau optează pentru un tur cu ghid, dacă ai nevoie de unul.

Ce să faci și ce să vezi la Muzeul Național din Tokyo

Galeria de la Muzeul Național din Tokyo

Credit foto: Shutterstock – cowardlion

Muzeul Național din Tokyo se întinde pe mai multe clădiri și galerii. Iată o imagine de ansamblu a ceea ce puteți descoperi în timpul vizitei dumneavoastră:

Honkan

În această clădire principală, cea mai veche din complex, se află cea mai mare galerie a muzeului: Galeria Japoniei. Este dedicată Japoniei și rafinamentului său artistic din antichitate până în perioada Edo din secolul al XIX-lea. Acesta oferă un tur cronologic care urmărește evoluția artei japoneze de-a lungul timpului.

Colecția găzduiește o varietate de lucrări: kimono, armuri, săbii, porțelanuri, caligrafie, gravuri etc. Acest loc este, înainte de toate, o invitație la contemplare: puține lucrări pe sală și multe locuri.

Heiseikan

Acest pavilion este, de asemenea, dedicat artei japoneze. Cu toate acestea, are o abordare mai mult arheologică. Puteți vedea obiecte și ceramică din epocile preistorice Jomon și Yayoi, precum și din primele epoci Kofun și Asuka.

Tokoyan

Această galerie este dedicată Asiei. Sunt expuse opere de artă și piese arheologice din China, Coreea, Asia Centrală și de Sud-Est, dar și din India și Egipt!

Galeria de comori Horyu-ji

Acest pavilion modern găzduiește o parte importantă a patrimoniului istoric și cultural al Japoniei. Vizitatorii vor descoperi peste 300 de comori din cele mai vechi timpuri. Acestea au fost donate familiei imperiale de către templul budist Horyu-ji din Nara în 1878.

Hyokeikan

Inaugurată în 1909, cu ocazia nunții prințului moștenitor, această clădire este o reprezentare perfectă a stilului arhitectural occidental de la sfârșitul epocii Meiji. Din păcate, este închisă, cu excepția expozițiilor temporare și a evenimentelor speciale!

Grădini și Pavilioane de ceai

În spatele Honkan, puteți vizita fermecătoarele grădini japoneze cu case de ceai tradiționale. Acest loc poate fi vizitat doar de două ori pe an, primăvara și toamna. Pe bază de rezervare, este posibil să participați la o ceremonie a ceaiului și la întâlniri de poezie.

În interiorul și în jurul muzeului veți găsi, de asemenea, câteva magazine și cafenele frumoase și accesibile.

Cât costă un bilet la Muzeul Național din Tokyo?

Fântâni, Muzeul Național din Tokyo

Credit foto: Shutterstock – e X p o s e

Iată care sunt prețurile pentru vizitarea Muzeului Național din Tokyo:

  • Adulți 620 yeni (5,17€)
  • Studenți și cercetători 410 yeni (3,42 euro)
  • Juniori (sub 18 ani), seniori (peste 70 de ani) și persoane cu handicap însoțite. gratuit

Vă rugăm să rețineți Pentru a avea acces la expozițiile temporare, va trebui să plătiți un supliment variabil.

Puteți rezerva online biletul pentru adulți pentru vizitarea Muzeului Național din Tokyo. Există mai multe site-uri de unde puteți cumpăra bilete online și în avans. Muzeul recomandă acest lucru pentru intrarea adulților. În acest fel puteți evita coada de la casa de bilete și puteți intra direct în muzeu fără să așteptați!

Există tururi cu ghid la Muzeul Național din Tokyo?

Muzeul oferă, contra cost, ghidaje audio în japoneză, engleză, chineză și coreeană pentru expozițiile obișnuite. Taxa de închiriere este de 500 yeni (4,17 euro).

Cu toate acestea, vă recomandăm să optați pentru un tur cu ghid, dacă vă puteți permite. De exemplu, există tururi în limba engleză cu un expert al muzeului sau cu localnici bine informați.

Există tururi combinate cu alte monumente?

Unele tururi ghidate cu localnici vă oferă posibilitatea de a vă compune propriul itinerar. Bineînțeles, puteți include Muzeul Național din Tokyo, precum și muzeele sau locurile din apropiere.

Orarul Muzeului Național din Tokyo

  • Marți, miercuri, joi și duminică 9.30am – 5pm
  • Vineri și sâmbătă 9.30am – 9pm

NOTĂ

– Se face ultima înscriere 30 de minute înainte de ora închiderii.
– Muzeul se închide doar în zilele de Luni precum și pentru Crăciun și Anul Nou De la 26 decembrie la 1 ianuarie. În cazul în care luni este zi de sărbătoare, muzeul va fi deschis, dar va fi închis a doua zi.
– Vă rugăm să rețineți: orele de deschidere și zilele de închidere pot varia în funcție de sezonul sau pentru evenimente speciale. Dacă aveți îndoieli, puteți consulta site-ul oficial al Muzeului Național din Tokyo. Acesta enumeră datele de închidere excepționale pentru anul în curs.

Pentru a ajunge la Muzeul Național din Tokyo, puteți opri în următoarele stații:

  • Stația Ueno sau Uguisudani cu linia JR
  • Stația Ueno cu linia de metrou Ginza sau Hibiya din Tokyo.
  • Stația Nezu cu linia de metrou Chiyoda Tokyo
  • Stația Keisei Ueno cu linia Keisei

Apoi va trebui să mergeți pe jos 10-15 minute pentru a ajunge în fața Muzeului Național din Tokyo.

Unde să parchezi lângă Muzeul Național din Tokyo?

Aveți o mașină? Nu vă faceți griji, nu veți avea probleme cu parcarea în apropierea Muzeului Național din Tokyo. De exemplu, există mai multe parcări în apropierea muzeului, la adresa Stația Ueno. Parcarea în una dintre aceste parcări costă cel puțin 300 de yeni (2,5 euro) pe jumătate de oră.

Unde să stați în apropiere de Muzeul Național din Tokyo?

Muzeul Național din Tokyo este situat în cartierul Taito. Această parte nord-estică a capitalei este adesea populară printre turiștii nou-veniți. Cartierul este considerat mai popular și mai tradițional, cu un aspect mai istoric decât în alte părți. Zona este foarte animată în timpul zilei, dar devine mai liniștită seara, când templele și magazinele se închid.

Puțin mai la sud, vă puteți caza și în faimosul cartier Akihabara, un paradis al tocilarilor. Veți găsi hoteluri capsulă, ideale pentru turiștii cu buget redus, precum și numeroase restaurante, cafenele și patiserii. Dar, mai presus de toate, puteți găsi o mulțime de magazine de manga, jocuri video și electronice!

TravelMax.ro