Vizitați Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC) din Barcelona: bilete, prețuri, ore de deschidere

Vizitați Barcelona, inima economică a Spaniei mediteraneene? Atunci nu ratați uimitorul Muzeu Național de Artă al Cataloniei (MNAC), un obiectiv obligatoriu în acest oraș cu un caracter puternic!

Când veniți în Spania, și în special în unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării, Barcelona, nu duceți lipsă de atracții turistice în această țară minunată! Dar dacă există un loc pe care nu ar trebui să-l ratați, acesta este somptuosul Palau Nacional, care găzduiește Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC), una dintre bijuteriile culturale ale țării: și vă vom spune de ce.

Pentru a vă convinge să aruncați o privire la această minune de pe malul Mării Mediterane și pentru a vă ajuta să vă organizați vizita, am pregătit un program complet care conține toate informațiile de care aveți nevoie pentru sejurul dumneavoastră: istoria locului, atracțiile care nu trebuie ratate, o hartă cu modul de acces, dar și orarele și prețurile sunt prezentate mai jos! Sunteți gata să vizitați Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC)?

Istoria Muzeului Național de Artă din Catalonia (MNAC)

Actualul muzeu a fost creat prin fuzionarea colecțiilor Muzeului de Artă Modernă și ale Muzeului de Artă din Catalonia. Locația nu a fost aleasă întâmplător pentru a găzdui operele acestor două muzee în același loc: a fost ales un cadru maiestuos, Palau Nacional, un palat situat pe muntele Montjuic, care domină orașul vechi și portul Barcelonei!

Palau Nacional este o clădire inaugurată în 1929, în timpul Expoziției Internaționale care a avut loc la Barcelona în acel an; pe lângă Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC), găzduiește alte două muzee și o bibliotecă.

De-a lungul anilor, colecțiilor principale li s-au adăugat și alte lucrări, cum ar fi monede rare, gravuri celebre și chiar un departament dedicat în întregime imaginilor fotografice! La începutul anilor 2000, Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC) avea peste 250.000 de lucrări într-o varietate de colecții diferite. Pe lângă expozițiile permanente, spațiul de 50.000 m² găzduiește expoziții temporare pe tot parcursul anului, iar muzeul funcționează ca un conservator pentru restaurarea anumitor lucrări deteriorate de timp.

Ce să vezi și ce să faci la Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC)?

O vizită la Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC) vă asigură o imersiune uimitoare în arta catalană și vă permite să observați evoluția acesteia de-a lungul secolelor.

Să începem cu castelul: castelul Palatul Național din Montjuic, inaugurat în 1929, este o minune a clasicismului academic din prima jumătate a secolului XX. Această clădire imensă (aproape 50.000 m²) este bogat decorată cu fațadele sale somptuoase, cupolele sale colorate și plafoanele sale ornamentate. Cupola principală a fost inspirată de cea a catedralei Sfântul Petru din Vatican, în timp ce cele patru turnuri au fost construite în semn de omagiu pentru cele ale catedralei din Santiago de Compostela. Cocoțat pe dealul Montjuic, palatul oferă o priveliște uluitoare asupra Barcelonei și a Mării Mediterane, iar o terasă pe acoperiș, situată la etajul cinci, oferă o panoramă uluitoare asupra regiunii!

În ceea ce privește muzeul, MNAC este puternic cu numeroase opere de artă În 1934, muzeul era orientat exclusiv spre colecții de artă medievală! Abia în 1995, arta romanică a intrat în acest spațiu grandios, iar în 2004, o altă parte a Muzeului Național de Artă din Catalonia (MNAC) a fost alocată artiștilor catalani contemporani.

Este important de știut că, atunci când aveți ocazia să vizitați Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC), puteți descoperi unul dintre cele mai mari muzee din lume. colecții de picturi murale din lume! Majoritatea pieselor prezentate aici sunt “locale”, adică lucrările au fost concepute aici, în Catalonia. Puteți admira, de asemenea, statui splendide din lemn sau piatră, piese de artă orfevrăriei…

În alte încăperi, se poate folosiArta gotică este evidențiată: nenumărate creații prezintă piese realizate în Catalonia, ceea ce, prin consultarea datelor, face posibilă o mai bună asimilare a evoluției artistice din acest mic teritoriu de-a lungul istoriei.

În secțiunea dedicată arta renascentistă și barocăColecția de opere de artă a muzeului include panouri de Bermejo, un Martiriu de Ribera și unul dintre singurele tablouri de Velázquez care nu se află în Muzeul Prado! Inițial săracă, această parte a Muzeului Național de Artă din Catalonia (MNAC) a fost completată cu donații generoase din partea lui Francesc Cambó și, din 2004, cu un depozit de la Muzeul Thyssen-Bornemisza din Madrid, cum ar fi picturi de Rubens, două scene venețiene de Giandomenico Tiepolo și “Cupidon și Psyche”, de celebrul Goya.

Din 2005, Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC) găzduiește, de asemenea, Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC). lucrări de pictură catalană din colecția Carmen Thyssen-Bornemisza, cum ar fi lucrări ale celebrului Salvador Dalí, dar și capodopere ale lui Antoni Tàpies, Mariano Fortuny, Ramon Casas sau Isidre Nonell. Mai recent, a primit chiar și diverse lucrări de Picasso, precum “Mujer con sombrero y cuello de piel”, și chiar portretul avocatului… lui Edvard Munch, pictat de acesta din urmă.

  • În metrou Stația “Espanya”, deservită la fiecare 15 minute de liniile 1 și 3
  • Cu autobuzul liniile 13, 37, 55 sau 150

Vă rugăm să rețineți O parcare gratuită – rară și suficient de plăcută pentru a fi evidențiată – se află, de asemenea, lângă Palau Nacional.

Orarul și prețurile Muzeului Național de Artă al Cataloniei (MNAC)

SCHEDULE

Muzeul Național de Artă din Catalonia (MNAC) este deschis :

  • Din octombrie până în aprilie De marți până sâmbătă, între orele 10.00 și 18.00, iar duminica și în zilele de sărbători legale, între orele 10.00 și 15.00.
  • Din mai până în septembrie De marți până sâmbătă, între orele 10.00 și 20.00, iar duminica și în zilele de sărbători legale, între orele 10.00 și 15.00.
  • Muzeul este închisă 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie.

Vă rugăm să reținețiCasa de bilete se închide cu 30 de minute înainte de închiderea muzeului, iar sălile de expoziție se închid cu 15 minute înainte.

TARIFE

  • Sub 16 ani și peste 65 de ani gratuit (+1€ pentru ghidul audio)
  • Adult : 12€
  • Studențifamilii (doi adulți și un copil) și posesorii unui card de familie numeroasă: 30% reducere
  • Deținătorii unui Bilet de autobuz turistic 20% reducere

Vă rugăm să rețineți Este interesant de remarcat faptul că MNAC oferă intrare gratuită pentru toți în anumite momente: sâmbăta de la ora 15.00, în prima duminică a fiecărei luni, precum și la 18 mai, 11 septembrie și 24 septembrie.

E BINE SĂ ȘTIȚI

– Este interzis să vă aduceți animal de companieDoar câinii ghizi vor putea admira lucrările expuse aici!
– Majoritatea spațiilor din muzeu sunt accesibile pentru persoane cu mobilitate redusă Dacă este necesar, puteți împrumuta un scaun cu rotile în vestiar.
– Muzeul oferă videoclipuri explicative și interactive în limbajul semnelor pentru persoanele cu deficiențe de auz.
– În cazul în care fotografii sunt acceptate, dar fără bliț și evitând folosirea unui stâlp de selfie!

Lasă un comentariu

TravelMax.ro